Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.22

Liepājā 2010.gada 25.novembrī (prot. Nr.14, 5.§)

Par grozījumu Liepājas pilsētas domes 2010.gada 13.maija saistošajos noteikumos Nr.10 "Par bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību Liepājas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas 4.punktu,
43.panta trešo daļu un Vispārējās izglītības likuma 26.panta pirmo daļu

1. Izdarīt Liepājas pilsētas domes 2010.gada 13.maija saistošajos noteikumos Nr.10 "Par bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību Liepājas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs" (turpmāk - noteikumi) grozījumu un izteikt 3.sadaļu jaunā redakcijā:

"3. BĒRNU UZŅEMŠANA PIRMSSKOLAS IESTĀDĒ

3.1. Pirmsskolas iestādes vadītājs (turpmāk - vadītājs) atbild par grupu komplektēšanu pirmsskolas iestādē. Grupu komplektēšana notiek atbilstoši Izglītības pārvaldes noteiktajai kārtībai.

3.2. Vadītājs līdz 31.maijam informē vecākus par piešķirto vietu pirmsskolas iestādē. Vecākiem ir pienākums līdz 15.jūnijam sniegt atbildi par piešķirto vietu pirmsskolas iestādē.

3.3. Bērnu uzņemšana un grupu komplektācija pirmsskolas iestādēs notiek katru gadu no 1.jūlija līdz 15.augustam.

3.4. Lai uzņemtu bērnu pirmsskolas iestādē, vecākiem jāiesniedz šādi dokumenti:

3.4.1. vecāku iesniegums par uzņemšanu pirmsskolas iestādē;

3.4.2. bērna dzimšanas apliecības kopija, uzrādot oriģinālu;

3.4.3. bērna medicīniskā karte;

3.4.4. izraksts no ambulatorās slimnieka medicīniskās kartes par iepriekš izdarītajām profilaktiskajām vakcinācijām;

3.4.5. Izglītības pārvaldes Pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinums (ja bērns apgūs speciālās pirmsskolas izglītības programmu);

3.4.6. profesionālā dienesta karavīram - izziņa no dienesta vietas par tiesībām ārpus kārtas iekārtot savus bērnus pirmsskolas iestādē.

3.5. Komplektējot grupas, rindas kārtībā ar vietu nodrošina šādā secībā:

3.5.1. pirmās pakāpes reģistrā reģistrētos bērnus, kuriem piešķirts ārpus kārtas statuss normatīvo aktu kārtībā, ja ir saņemta izziņa no vecāku dienesta vietas;

3.5.2. konkrētās pirmsskolas iestādes darbinieku bērnus uz darbinieka darba tiesisko attiecību laiku, saglabājot uzņemtajam darbinieka bērnam iepriekšējo vietu rindas reģistrā;

3.5.3. pirmsskolas iestādē uzņemto bērnu māsas/brāļus, kuri reģistrēti konkrētajā iestādē pirmās pakāpes rindas reģistrā ne vēlāk kā trīs mēnešu laikā pēc dzimšanas;

3.5.4. bērnus, kuriem ar Izglītības pārvaldes Pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu speciālās programmas nomainītas uz vispārējo;

3.5.5. pārējos pirmās pakāpes reģistrā reģistrētos bērnus;

3.5.6. otrās pakāpes reģistrā reģistrētos bērnus;

3.5.7. trešās pakāpes reģistrā reģistrētos bērnus;

3.5.8. ceturtās pakāpes reģistrā reģistrētos bērnus.

3.6. Pirmsskolas iestādē uzņem tikai tos bērnus, par kuriem iesniegti šo saistošo noteikumu 3.4.punktā minētie dokumenti.

3.7. Par bērna izstāšanos no pirmsskolas iestādes (arī uz laiku) vadītājs paziņo Izglītības pārvaldei trīs dienu laikā no atskaitīšanas dienas. Darbinieks trīs dienu laikā nosūta vadītājam nākamā uzņemamā bērna vārdu, uzvārdu no rindas reģistra. Vadītājs informē vecākus par piešķirto vietu pirmsskolas iestādē. Vecākiem ir pienākums 15 dienu laikā sniegt atbildi par piešķirto vietu pirmsskolas iestādē.

3.8. Ja bērns pirmsskolas iestādē uzņemts, bet vecāki vēlas pirmsskolas iestādi mainīt, ir iespējama pirmsskolas iestādes maiņa, vienojoties ar citiem vecākiem, kuriem šāda pirmsskolas iestāžu maiņa ir pieņemama. Vecāki iesniedz atbilstošus iesniegumus abu iesaistīto pirmsskolas iestāžu vadītājiem.

3.9. Ārkārtas gadījumos (pilsētā nepieciešamo speciālistu bērniem, aizbildņu un audžuģimenēs ievietotajiem bērniem u.c.) bērnu reģistrēšanu reģistrā un uzņemšanu pirmsskolas iestādē ārpus kārtas izskata Liepājas pilsētas domes Izglītības komisija (turpmāk - Izglītības komisija) un par pieņemto lēmumu informē Izglītības pārvaldi.

3.10. Bērnus, kurus nav iespējams uzņemt pirmsskolas iestādē līdz 1.septembrim, darbinieks pārreģistrē uz nākamo gadu reģistrācijas pieteikumu iesniegšanas secībā.

3.11. Analizējot situāciju rindas reģistrā pa dzimšanas gadiem, Izglītības pārvalde, pamatojoties uz Izglītības komisijas lēmumu, var plānot ārkārtas grupu komplektāciju iestādēs, ja, reģistrējoties rindas reģistrā trīs mēnešu laikā pēc dzimšanas, bērnam, sasniedzot trīs gadu vecumu, nav nodrošināta vieta nevienā pirmsskolas iestādē.

3.12. Pirmsskolas iestādē, kuru bērns neapmeklē attaisnojošu iemeslu dēļ laika posmā, kas nav ilgāks par vienu kalendāro gadu, vieta tiek saglabāta, pamatojoties uz vecāku iesniegumu un/vai Izglītības pārvaldes Pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu.

3.13. Atkarībā no bērna veselības stāvokļa un psiholoģiskās sagatavotības programmas apguvi var pagarināt vai saīsināt par vienu gadu, pamatojoties uz vecāku iesniegumu un ģimenes ārsta vai psihologa atzinumu. Ja vecāki vēlas bērnam saīsināt vai pagarināt programmas apguvi par vienu gadu, tad vecāki līdz 1.martam iesniedz vadītājam iesniegumu un ģimenes ārsta vai psihologa atzinumu par nepieciešamību saīsināt vai pagarināt programmas apguvi.

3.14. Pirmsskolas iestādei ir tiesības vasaras mēnešos pedagogu atvaļinājuma laikā pārtraukt pedagoģisko procesu vismaz uz četrām nedēļām, par to trīs mēnešus iepriekš informējot vecākus. Pirmsskolas iestādes pedagoģiskā procesa pārtraukšanu vadītājs saskaņo ar Izglītības pārvaldi."

2. Noteikumi publicējami un stājas spēkā likuma "Par pašvaldībām" 45.panta noteiktajā kārtībā.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks



 

Saistošo noteikumu "Par grozījumu Liepājas pilsētas domes 2010.gada 13.maija saistošajos noteikumos Nr.10 "Par bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību Liepājas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs"" paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Liepājas pilsētas domes (turpmāk - Dome) 2010.gada 13.maija saistošie noteikumi Nr.10 "Par bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību Liepājas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs" (turpmāk - noteikumi) nosaka bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību Liepājas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija, pieņemot zināšanai Liepājas pilsētas domes 2010.gada 13.maija saistošos noteikumus Nr.10 "Par bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību Liepājas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs", ieteica svītrot saistošo noteikumu 3.sadaļā "Bērnu uzņemšana pirmsskolas iestādē" atsevišķus punktus. Ir veikti grozījumi saistošo noteikumu 3.sadaļā un papildus Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "Liepājas pilsētas izglītības pārvalde" ir izstrādājusi kārtību, kādā notiks grupu komplektēšana.

Datu valsts inspekcija 2010.gada 24.augusta vēstulē Nr.2-1/5057 "Par pašvaldības iestāžu veikto bērnu personas datu publiskošanu" ir konstatējusi, ka, publicējot interneta mājas lapās informāciju par rindām uz vietām pirmsskolas izglītības iestādēs, ietverot šajā informācijā arī personas datus, tiek pārkāpts Fizisko personu datu aizsardzības likums. Ar saistošo noteikumu grozījumiem šis pārkāpums tiek novērsts, un turpmāk mājas lapās netiks ievietota informācija par rindām uz vietām pirmsskolas izglītības iestādē.

Ņemot vērā, ka bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtību Liepājas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs nosaka pašvaldības pirmsskolu izglītības iestāžu dibinātājs, Domei ir jāapstiprina noteikumu grozījumu projekts (turpmāk - projekts).

2. Īss projekta satura izklāsts Pirmkārt, projekts nosaka bērnu uzņemšanu un grupu komplektācijas kārtību, pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja pienākumu informēt vecākus par piešķirto vietu pirmsskolas izglītības iestādē un vecāku pienākumu sniegt atbildi par piešķirto vietu pirmsskolas izglītības iestādē.

Otrkārt, projekts nosaka, kādi dokumenti iesniedzami, lai bērnu uzņemtu pirmsskolas izglītības iestādē.

Treškārt, projektā ir norādīta rindas kārtība, kādā ar vietām pirmsskolas izglītības iestādē nodrošina bērnus.

Ceturtkārt, ir atrunāta kārtība par pirmsskolas izglītības iestādes maiņu pēc vecāku vēlmēm.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Lēmumam nav tiešas ietekmes uz pašvaldības 2010.gada budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā Lēmumam nav tiešas ietekmes uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "Liepājas pilsētas izglītības pārvalde".
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumu Liepājas pilsētas domes 2010.gada 13.maija saistošajos noteikumos Nr.10 "Par bērnu .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Liepājas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 22Pieņemts: 25.11.2010.Stājas spēkā: 22.12.2010.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 201, 21.12.2010.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
223038
22.12.2010
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"