Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Starptautisko līgumu uzskaiti veic Ārlietu ministrija. Starptautisko līgumu pamatteksti netiek apvienoti ar tajos izdarītajiem grozījumiem.
LATVIJAS REPUBLIKAS VALDĪBAS UN ZVIEDRIJAS KARALISTES VALDĪBAS LĪGUMS PAR RĪGAS JURIDISKO AUGSTSKOLU

Preambula

Latvijas Republikas valdība un Zviedrijas Karalistes valdība (turpmāk - Līgumslēdzējas Puses),

kuras apņēmušās īstenot 1997.gada 14.jūlijā parakstīto Latvijas Republikas valdības un Zviedrijas Karalistes valdības līgumu par Rīgas Juridiskās augstskolas (turpmāk - RJA) dibināšanu un sasniegt šīs vienošanās mērķus,

vēloties veicināt izglītības un pētniecības kvalitātes celšanu tiesību zinātņu jomā Latvijas Republikā,

ņemot vērā Līgumslēdzēju Pušu pārstāvju 2005.gada 20.jūnijā parakstīto Nodomu vēstuli,

vienojas noslēgt šādu līgumu:

1.pants

(1) Zviedrijas Karalistes valdība trīs (3) dienu laikā pēc šī līguma stāšanās spēkā, bet ne vēlāk kā līdz 2005.gada 16.decembrim nodod Latvijas Republikas valdības īpašumā 51 procentu Rīgas Juridiskās augstskolas īpašuma daļu, kuras šobrīd - saskaņā ar Zviedrijas Karalistes valdības 2002.gada 29.augusta lēmumu (UD2002/1301/EC) - pieder Zviedrijas valdības aģentūrai Svenska institutet (turpmāk - Zviedru institūts). Šī īpašuma tiesību nodošana tiek apliecināta ar attiecīgu ierakstu Akcionāru reģistrā.

(2) Latvijas Republikas valdība ne vēlāk kā līdz 2006.gada 15.janvārim samaksā Zviedru institūtam Līgumslēdzēju Pušu pielīgto cenu LVL 250 000 (divi simti piecdesmit tūkstoši latu).

2.pants

Zviedrijas Karalistes valdība pēc šī līguma parakstīšanas, bet ne vēlāk kā līdz 2005.gada 15.novembrim piešķir RJA finansējumu LVL 250000 (divi simti piecdesmit tūkstošu latu) apmērā.

3.pants

Vienas nedēļas laikā pēc tam, kad ir veikta šī līguma 1.panta pirmajā (1) daļā minētā īpašuma daļu nodošana, Latvijas Republikas valdība apņemas sev piederošās RJA īpašuma daļas nodot Latvijas Universitātei. Šī īpašuma tiesību nodošana tiek apliecināta ar attiecīgu ierakstu Akcionāru reģistrā.

4.pants

Latvijas Republikas valdība nodrošina, ka RJA juridiskais statuss tiek pārveidots tādā veidā, ka RJA kļūst par Latvijas Universitātes sastāvdaļu. Līdz tam laikam RJA darbojas kā bezpeļņas organizācija sabiedrība ar ierobežotu atbildību atbilstoši Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem.

5.pants

(1) RJA saglabā īpašuma tiesības uz īpašumiem, kas ir iegūti uz RJA vārda, tai skaitā - uz nekustamajiem īpašumiem.

(2) RJA īpašumu izmantošanā prioritāras ir RJA vajadzības.

(3) Latvijas Republikas valdība kā svarīgs Rīgas Ekonomikas augstskolas īpašuma daļu turētājs, pilnībā atbalstot RJA un Rīgas Ekonomikas augstskolas sadarbības turpināšanos akadēmisko un administratīvo jautājumu risināšanā, veicina to, ka abas augstskolas kopīgi izmanto Valenberga ēku Rīgā, Strēlnieku ielā 4a, un proporcionāli sedz tās uzturēšanas izmaksas tā, lai abas augstskolas būtu iespējami lielākas ieguvējas.

(4) Attiecībā uz zemes jautājumu Līgumslēdzējas Puses atzīst 1993.gada 30.jūnija Līgumā par Rīgas Ekonomikas augstskolas izveidošanu iekļautos nosacījumus.

6.pants

Lai nodrošinātu īpašumtiesību nodošanu un augstas izglītības kvalitātes saglabāšanu, Latvijas Republikas valdība sniegs valsts atbalstu Latvijas Universitātei, piešķirot valsts budžetā 2006.gadam un 2007.gadam vienreizēju papildu finansējumu kopsummā LVL 750 000 (septiņi simti piecdesmit tūkstoši latu) , kuru var nomaksāt vienā vai vairākos maksājumos, un katru gadu līdz 2010.gadam turpinās piešķirt RJA dotāciju līdzšinējā apmērā.

7.pants

(1) RJA ir autonoma akadēmisko jautājumu risināšanā.

(2) Vismaz viena RJA studiju programma ir vērsta uz starptautiskajām publiskajām tiesībām, starptautiskajām privāttiesībām, Eiropas Savienības tiesībām un cilvēktiesībām.

(3) Studijas RJA vismaz desmit gadus pēc šī līguma spēkā stāšanās notiek angļu valodā vai, ja lietderīgi, citā Eiropas Savienības oficiālajā valodā.

8.pants

RJA bibliotēka paliek nesadalīta, ir publiski pieejama, un RJA, Rīgas Ekonomikas augstskolas un Latvijas Universitātes akadēmiskais personāls un studējošie to var izmantot bez maksas.

9.pants

(1) RJA saglabā tiesības lietot vēsturiski izveidojušos nosaukumu "Rīgas Juridiskā augstskola" un simboliku.

(2) RJA nosaukumu min līdztekus Latvijas Universitātes vārdam studiju programmu un kursu apguvi apliecinošajos dokumentos.

10.pants

Līgums parakstīts Rīgā 2005.gada 7.novembrī divos oriģināleksemplāros latviešu un angļu valodā, un abi teksti ir vienlīdz autentiski. Domstarpību gadījumā par pamatu tiek ņemts līguma teksts angļu valodā.

Līguma spēkā stāšanās un pārejas noteikumi

1. Līgumslēdzējas Puses, izmantojot diplomātiskos kanālus, rakstiski paziņo viena otrai, ka ir izpildītas visas juridiskās prasības, lai šis līgums stātos spēkā. Līgums stājas spēkā dienā, kad ir saņemts pēdējais paziņojums.

2. Ar šī līguma spēkā stāšanos spēku zaudē 1997.gada 14.jūlijā parakstītais Latvijas Republikas valdības un Zviedrijas Karalistes valdības līgums par Rīgas Juridiskās augstskolas dibināšanu un 2000.gada 13.janvārī parakstītais Papildprotokols Latvijas Republikas valdības un Zviedrijas Karalistes līgumam par Rīgas Juridiskās augstskolas dibināšanu.

3. Neraugoties uz šo pārejas noteikumu 2.punktu, līdz RJA juridiskā statusa maiņai, bet ne ilgāk kā 12 mēnešus pēc šī līguma spēkā stāšanās, 1997.gada 14.jūlijā parakstītā Latvijas Republikas valdības un Zviedrijas Karalistes valdības līguma par Rīgas Juridiskās augstskolas dibināšanu 6.pants joprojām paliek spēkā, izņemot to, ka nosacījumi attiecībā uz Zviedrijas Karalistes valdību pāriet uz Latvijas Republikas valdību.

Latvijas Republikas vārdā
Ina Druviete
Izglītības un zinātnes ministre

Zviedrijas Karalistes valdības vārdā
Jērans Hokansons
 Ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Rīgā

 
Tiesību akta pase
Statuss:
Spēkā esošs
Spēkā esošs
Valsts:
 Zviedrija
Veids:
 starptautisks dokuments
 divpusējs
Stājas spēkā:
 03.01.2006.
Parakstīts:
 07.11.2005.
Parakstīšanas vieta: 
Rīga
Ratificēja:
 Ministru kabinets
Atruna: Nav
Deklarācija: Nav
Publicēts:
 "Latvijas Vēstnesis", 209, 29.12.2005.
Dokumenta valoda:
Saistītie dokumenti
  • Paziņojums par spēkā stāšanos
  • Citi saistītie dokumenti
833
0
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"