Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Starptautisko līgumu uzskaiti veic Ārlietu ministrija. Starptautisko līgumu pamatteksti netiek apvienoti ar tajos izdarītajiem grozījumiem.

Starptautiskais līgums precizēts ar Saeimas Ārlietu komisijas 04.10.2023. lēmumu.

Instruments Starptautiskās telesakaru savienības konstitūcijas (Ženēva, 1992.gads) grozīšanai ar Pilnvaroto pārstāvju 1994.gada Kioto konferencē un Pilnvaroto pārstāvju 1998.gada Mineapoles konferencē veiktiem grozījumiem

(Grozījumi pieņemti Pilnvaroto pārstāvju 2002.gada Marakešas konferencē)

I DAĻA

Priekšvārds

Pamatojoties uz attiecīgiem Starptautiskās telesakaru savienības konstitūcijas noteikumiem (Ženēva, 1992.gads), kas ietver Pilnvaroto pārstāvju konferences (Kioto, 1994.gads) un Pilnvaroto pārstāvju konferences (Mineapole, 1998.gads) grozījumus, un tos īstenojot, it īpaši tās 55.pantā, Starptautiskās telesakaru savienības Pilnvaroto pārstāvju konference (Marakeša, 2002.gads) ir pieņēmusi šādus minētās Konstitūcijas grozījumus:

I sadaļa

8.pants

Pilnvaroto pārstāvju konference

Gr1

51

c) pēc visu ar Savienības šī perioda darbu saistīto aspektu apspriešanas, pamatojoties uz tās lēmumiem, kas pieņemti, balstoties uz nr.50 minētajiem ziņojumiem, veido Savienības stratēģisko plānu un Savienības budžeta bāzi un nosaka attiecīgus finanšu limitus līdz nākošai Pilnvaroto pārstāvju konferencei;

Gr

58A

jbis) pieņem un groza Savienības konferenču, asambleju un sanāksmju Vispārējos noteikumus;

9.pants

Vēlēšanu un ar tām saistīto jautājumu principi

Red2

61

a) Dalībvalstis Padomē tiek ievēlētas, stingri ievērojot vietu taisnīgu sadalījumu Padomē starp visiem pasaules reģioniem;

Gr

62

b) Ģenerālsekretāru, Ģenerālsekretāra vietnieku un Biroju Direktorus ievēl no Dalībvalstu izvirzītiem kandidātiem, kuri ir šo Dalībvalstu pilsoņi, tiem visiem jābūt dažādu Dalībvalstu pilsoņiem, un, ievēlot tos, jāņem vērā vienlīdzīgs ģeogrāfiskais sadalījums starp dažādiem pasaules reģioniem; tāpat uzmanība jāpievērš arī Konstitūcijas nr.154 ietvertajiem principiem;

Gr

63

c) Radio lietu valdes locekļus ievēl individuāli no Dalībvalstu izvirzītajiem kandidātiem, kuri ir šo Dalībvalstu pilsoņi. Katra Dalībvalsts drīkst izvirzīt tikai vienu kandidātu. Radio lietu valdes locekļi nedrīkst būt tās pašas Dalībvalsts pilsoņi, kuras pilsonis ir Radiosakaru biroja direktors; tos ievēlot, jāpievērš uzmanība taisnīgam ģeogrāfiskam sadalījumam starp pasaules reģioniem un Konstitūcijas nr.93 ietvertajiem principiem;

Gr

64

2. Noteikumi par amatā stāšanās kārtību, vakancēm un atkārtotu ievēlēšanu ietverti Konvencijā.

10.pants

Padome

Red

66

2) Katra Padomes Dalībvalsts nozīmē darbam Padomē personu, kurai var palīdzēt viens vai vairāki padomnieki.

Izsl*3

67

Gr

70

2) Padome izskata plašas telesakaru politikas jautājumus saskaņā ar Pilnvaroto pārstāvju konferences nospraustajām vadlīnijām, lai nodrošinātu Savienības politikas un stratēģijas pilnīgu atbilstību telesakaru vides izmaiņām.

Pap4

70A

2bis) Padome gatavo ziņojumu par Savienībai ieteikto politiku un stratēģisko plānošanu vienlaicīgi ar finansiāliem norādījumiem, izmantojot Ģenerālsekretāra sagatavotus īpašus datus saskaņā ar nr.74A.

11.pants

Ģenerālais Sekretariāts

Gr

74A

b) ar Koordinācijas komitejas palīdzību gatavo un apgādā Dalībvalstis un Sektora locekļus ar šādu īpašu informāciju, kura varētu būt nepieciešama, sagatavojot ziņojumus par Savienības politiku un stratēģisko plānu, un koordinē plāna īstenošanu; šo ziņojumu piegādā Dalībvalstīm un Sektora locekļiem pārskatīšanai Padomes divu pēdējo regulāro, plānoto sesiju laikā pirms Pilnvaroto pārstāvju konferences.

II sadaļa

RADIOSAKARU SEKTORS

14.pants

Radio lietu valde

Gr

95

a) Procedūras noteikumu apstiprināšana, kas iekļauj tehniskos kritērijus, saskaņā ar Radio noteikumiem un ar jebkuru kompetentas radiosakaru konferences lēmumu. Šos Procedūras noteikumus lieto Direktors un Birojs, piemērojot Radio noteikumus, lai reģistrētu frekvenču piešķiršanu, ko veic Dalībvalstis. Šiem Noteikumiem jābūt caurskatāmiem un atvērtiem administrācijām komentēšanai; ilgstošu nesaskaņu gadījumā lieta iesniedzama izskatīšanai nākamajā pasaules radiosakaru konferencē.

Pap

Pap

IV A nodaļa

SEKTORU DARBA METODES

Pap

145A

Radiosakaru asambleja, pasaules telesakaru standartizēšanas asambleja un pasaules telesakaru attīstības konference nosaka un pieņem darba metodes un procedūras aktivitāšu vadībai attiecīgos Sektoros. Šīm metodēm jābūt saskaņā ar šo Konstitūciju, Konvenciju un Administratīvajiem noteikumiem, it īpaši - ar Konvencijas nr.246D līdz nr.246H.

V nodaļa

PĀRĒJIE UZ SAVIENĪBAS DARBĪBU ATTIECINĀMIE NOTEIKUMI

28.pants

Savienības finanses

Gr

159D

2ter. Šīs Konstitūcijas nr.43 minēto reģionālo konferenču izdevumus sedz:

Pap

159E

a) visas attiecīgā reģiona Dalībvalstis atbilstoši savai ieguldījuma klasei;

Pap

159F

b) jebkuras citu reģionu Dalībvalstis, kuras ir piedalījušās šādās konferencēs atbilstoši savai ieguldījuma klasei;

Pap

159G

c) pilnvaroti Sektoru locekļi un citas pilnvarotas organizācijas, kuras ir piedalījušās šādās konferencēs saskaņā ar Konvencijas noteikumiem.

Gr

161E

4) ņemot vērā pārskatīto finanšu plāna projektu, pilnvaroto pārstāvju konference, cik vien ātri iespējams, nosaka iemaksas vienības lieluma galīgo augšējo robežu un nosaka datumu, kam jābūt Pilnvaroto pārstāvju konferences priekšpēdējā nedēļā, līdz kuram Dalībvalstis pēc Ģenerālsekretāra aicinājuma nosauc savu izvēlēto ieguldījuma klasi.

32.pants

Gr

Savienības konferenču, asambleju un sanāksmju Vispārējie noteikumi

Gr

177

1. Pilnvaroto pārstāvju konferencē pieņemtie Savienības konferenču, asambleju un sanāksmju Vispārējos noteikumus piemēro konferenču un asambleju sagatavošanā un darba organizēšanā un Savienības konferenču, asambleju un sanāksmju diskusiju vadīšanā, kā arī - Padomes Dalībvalstu, Ģenerālsekretāra, Ģenerālsekretāra vietnieka, Sektoru Biroju Direktoru un Radio lietu valdes locekļu vēlēšanās.

Gr

178

2. Konferences, asamblejas un Padome papildus Savienības konferenču, asambleju un sanāksmju Vispārējo noteikumu II sadaļai var pieņemt tādus noteikumus, kādus tās uzskata par būtiskiem. Tādiem papildu noteikumiem noteikti jābūt saskaņotiem ar šo Konstitūciju, Konvenciju un iepriekš minēto II sadaļu; konferencē vai asamblejā pieņemtie noteikumi jāpublicē kā attiecīgās konferences vai asamblejas dokumenti.

VII sadaļa

ĪPAŠIE RADIO NOTEIKUMI

44.pants

Radiofrekvenču spektra un ģeostacionāro satelītu un citu satelītu orbītu izmantošana

Red

195

1. Dalībvalstīm jācenšas ierobežot izmantojamo frekvenču skaitu un spektru līdz minimāli nepieciešamajam, kas apmierinošā veidā nodrošina vajadzīgos pakalpojumus. Šajā nolūkā tās cenšas pēc iespējas īsākā laikā izmantot jaunākos tehniskos sasniegumus.

VIII sadaļa

ATTIECĪBAS AR APVIENOTO NĀCIJU ORGANIZĀCIJU, CITĀM STARPTAUTISKAJĀM ORGANIZĀCIJĀM UN NE-DALĪBVALSTĪM

50.pants

Attiecības ar citām starptautiskām organizācijām

Gr

206

Nolūkā pilnveidot starptautisku koordinēšanu lietās, kas attiecas uz telesakariem, Savienība sadarbojas ar starptautiskām organizācijām, kurām ir radnieciskas intereses un aktivitātes.

IX sadaļa

NOBEIGUMA NOTEIKUMI

55.pants

Noteikumi par šīs Konstitūcijas grozīšanu

Gr

224

1. Jebkura Dalībvalsts var ierosināt jebkuru šīs Konstitūcijas grozījumu. Lai nodrošinātu jebkura šāda ierosinājuma laicīgu pārsūtīšanu Dalībvalstīm izskatīšanai, Ģenerālsekretāram tas jāsaņem ne vēlāk kā astoņus mēnešus pirms noteiktā pilnvaroto pārstāvju konferences atklāšanas datuma. Ģenerālsekretārs, cik ātri iespējams, bet ne vēlāk kā sešus mēnešus pirms minētā datuma publicē jebkuru šādu ierosinājumu informācijai visām Dalībvalstīm.

Gr

228

5. Ja šī panta, kam ir dominējošs raksturs, iepriekšējos punktos nav norādīts citādi, piemēro Savienības konferenču, asambleju un sanāksmju vispārējos noteikumus.

58.pants

Stāšanās spēkā un ar to saistītie jautājumi

Gr

238

1. Šī Pilnvaroto pārstāvju Papildu konferencē (Ženēva, 1992) pieņemtā Konstitūcija un Konvencija stājas spēkā ar 1994.gada 1.jūniju Dalībvalstīm, kuras ir deponējušas savu ratificēšanas, pieņemšanas, apstiprināšanas vai pievienošanās instrumentu pirms šā datuma.

1 Šeit un turpmāk tekstā saīsinājums "Gr" nozīmē -grozījums pēc būtības

2 Šeit un turpmāk tekstā saīsinājums "Red" nozīmē - redakcionāls grozījums

3 Šeit un turpmāk tekstā saīsinājums "Izsl*" nozīmē - izslēgts, iekļauts citā vietā Noslēguma Aktos

4 Šeit un tālāk tekstā saīsinājums "Pap" nozīmē - papildināts ar jaunu noteikumu

 

II DAĻA

Spēkā stāšanās datums

Šajā instrumentā iekļautie grozījumi pilnībā un viena instrumenta veidā stājas spēkā ar 2004.gada 1.janvārī Dalībvalstīm, kuras tajā brīdī ir Starptautiskās telesakaru savienības konstitūcijas un konvencijas (Ženēva, 1992.gads) puses un pirms šā datuma ir deponējušas savu ratificēšanas, pieņemšanas, apstiprināšanas vai pievienošanās instrumentu šim grozīšanas instrumentam.

Apliecinot augstākminēto, attiecīgi pilnvaroti pārstāvji ir parakstījuši šo, Pilnvaroto pārstāvju konferencē (Kioto, 1994.gads) un Pilnvaroto pārstāvju konferencē (Mineapole, 1998.gads) grozītās Starptautiskās telesakaru savienības konstitūcijas grozījumu instrumenta oriģinālu.

Parakstīts Marakešā 2002.gada 18.oktobrī

 
Tiesību akta pase
Statuss:
Spēkā esošs
Spēkā esošs
Starpt. org.:
Veids:
 starptautisks dokuments
 daudzpusējs
Pieņemts:
 18.10.2002.
Stājas spēkā:
 25.11.2005.
Pieņemšanas vieta: 
Marakeša
Ratificēja:
 Saeima
Atruna: Nav
Deklarācija: Nav
Publicēts:
 "Latvijas Vēstnesis", 167, 20.10.2005.
Dokumenta valoda:
Saistītie dokumenti
  • Paziņojums par spēkā stāšanos
  • Citi saistītie dokumenti
1504
0
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"