Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Latvijas Republikas Zemkopības ministrijas un Baltkrievijas Republikas Mežsaimniecības ministrijas sadarbības līgums meža nozarē

Latvijas Republikas Zemkopības ministrija un Baltkrievijas Republikas Mežsaimniecības ministrija, turpmāk tekstā sauktas par Pusēm, vēloties konsekventi un ilglaicīgi attīstīt divpusēju sadarbību meža nozarē, Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības ekonomiskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības 2004.gada 21.aprīļa līguma ietvaros noslēdz šādu Sadarbības līgumu:

1.pants

Puses sadarbosies meža nozarē uz tiesību vienlīdzības un savstarpējā izdevīguma pamatiem saskaņā ar Pušu valstu spēkā esošajiem tiesību aktiem.

2.pants

1. Pušu savstarpējā sadarbība notiks šādos darbības virzienos:

1.1. meža pārvaldes tiesiskie, administratīvie un ekonomiskie aspekti, t.sk. jautājumi, kas ietver nelikumīgu koku ciršanu un tirdzniecību;

1.2. meža daudzfunkcionālā izmantošana un tā ekonomisko funkciju attīstīšana;

1.3. meža genofonda un bioloģiskās daudzveidības aizsardzība un ilgtspējīga izmantošana;

1.4. meža aizsardzība pret ugunsgrēkiem;

1.5. meža aizsardzība pret kaitēkļiem un slimībām;

1.6. mežkopība;

1.7. medību saimniecības vadīšana;

1.8. meža monitorings.

3.pants

1. Sadarbības līguma ietvaros sadarbība starp Pusēm notiks šādos veidos:

1.1. zinātnieku un speciālistu pieredzes un delegāciju apmaiņa;

1.2. zinātniskās un tehniskās informācijas apmaiņa;

1.3. kopīgu programmu un projektu īstenošana meža nozarē, kā arī kopīgu pētījumu veikšana par savstarpēji interesējošiem jautājumiem.

4.pants

Puses veicinās tiešu kontaktu nodibināšanu starp Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas meža nozares juridiskajām personām.

5.pants

Pieredzes, informācijas, zinātnisko pētījumu rezultātu apmaiņu, kopīgu programmu un projektu īstenošanu un citus sadarbības veidus, kas norādīti šī Sadarbības līguma 3. un 4.pantā, Puses īstenos saskaņā ar Pušu valstu spēkā esošajiem tiesību aktiem uz savstarpēja izdevīguma un vienlīdzības pamatiem.

6.pants

Lai koordinētu šī Sadarbības līguma īstenošanu, Puses saskaņā ar savu valstu spēkā esošajiem tiesību aktiem izveidos kopīgu darba grupu.

7.pants

Sestajā pantā noteiktā darba grupa izstrādās sadarbības rīcības plāna projektu, kuru apstiprina Latvijas Republikas Zemkopības ministrija un Baltkrievijas Republikas Mežsaimniecības ministrija.

8.pants

1. Šis Sadarbības līgums stājas spēkā ar parakstīšanas dienu.

2. Šis Sadarbības līgums tiek noslēgts uz 5 gadiem. Pēc tam Sadarbības līgums tiek uzskatīts par noslēgtu uz nākamo piecu gadu termiņu, ja neviena no Pusēm ne vēlāk kā trīs mēnešus pirms Sadarbības līguma attiecīgā darbības termiņa beigām rakstiskā veidā nepaziņos otrai Pusei par šī Sadarbības līguma darbības pārtraukšanu.

3. Šis Sadarbības līgums var tikt grozīts vai papildināts, Pusēm savstarpēji vienojoties. Grozījumi un papildinājumi Sadarbības līgumā jānoformē rakstiskā veidā.

4. Saistības, kuras tiek realizētas, bet uz Sadarbības līguma pārtraukšanas datumu vēl nav pabeigtas, tiek izpildītas atbilstoši Sadarbības līguma noteikumiem līdz to pilnīgai pabeigšanai.

5. Parakstīts Minskā 2005.gada 25.augustā divos oriģināleksemplāros latviešu, krievu un angļu valodā, un visi teksti ir vienlīdz autentiski. Domstarpību gadījumā par pamatu tiek ņemts šī Sadarbības līguma teksts angļu valodā.

Latvijas Republikas
Zemkopības ministrijas vārdā
 

Baltkrievijas Republikas
Mežsaimniecības ministrijas vārdā

valsts sekretāre

mežsaimniecības ministrs

Laimdota Straujuma

Pjotrs Siamaška

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Latvijas Republikas Zemkopības ministrijas un Baltkrievijas Republikas Mežsaimniecības ministrijas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Veids: starptautisks dokuments Pieņemts: 25.08.2005.Stājas spēkā: 25.08.2005.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 151, 22.09.2005.
Saistītie dokumenti
  • Paziņojums par spēkā stāšanos
  • Tulkojums
  • Citi saistītie dokumenti
217539
25.08.2005
195
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"