Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr.628

Rīgā 2010.gada 13.jūlijā (prot. Nr.36 16.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 6.oktobra noteikumos Nr.828 "Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam "Zveja iekšējos ūdeņos""

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma
5.panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2008.gada 6.oktobra noteikumos Nr.828 "Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam "Zveja iekšējos ūdeņos"" (Latvijas Vēstnesis, 2008, 160.nr.; 2009, 8., 157., 203.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 9.punkta ievaddaļā vārdus "par elektronisko dokumentu noformēšanu" ar vārdiem "par elektronisko dokumentu izstrādāšanu, noformēšanu, glabāšanu un apriti".

2. Izteikt 9.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.1. projekta iesniegumu (1.pielikums) divos eksemplāros, no kuriem vienu atbalsta pretendents saņem atpakaļ ar Lauku atbalsta dienesta atzīmi par saņemšanu (neattiecas, ja projekta iesniegumu iesniedz elektroniska dokumenta formā), tajā skaitā vienkāršotu biznesa plānu atbilstoši šo noteikumu 11.punktam;".

3. Svītrot 9.3., 9.4., 9.5.1. un 10.1.5.apakšpunktu.

4. Papildināt noteikumus ar 10.1, 10.2 un 10.3 punktu šādā redakcijā:

"10.1 Ja investīcijas paredzētas esošā zvejas produktu izkraušanas vietā, atbalsta pretendents to ir reģistrējis Pārtikas un veterinārajā dienestā.

10.2 Par nekustamo īpašumu, kurā paredzēts īstenot projektu, atbalsta pretendentam ir zemesgrāmatu nodaļas izdots nostiprinājuma uzraksts vai zemesgrāmatas apliecība, vai zemesgrāmatā reģistrēts ilgtermiņa nomas līgums, kurā minētais nomas termiņš nav īsāks par septiņiem gadiem no projekta iesnieguma iesniegšanas dienas.

10.3 Valsts ieņēmumu dienests pēc Lauku atbalsta dienesta pieprasījuma sniedz informāciju par atbalsta pretendenta nodokļu samaksu."

5. Izteikt 11.1 punktu šādā redakcijā:

"11.1 Ja uz atbalstu pretendē šo noteikumu 5.1. un 5.3.apakšpunktā minētie atbalsta pretendenti, papildus šo noteikumu 11.punktā minētajai informācijai biznesa plānā ietver projekta naudas plūsmas pārskatu pa gadiem projekta iesnieguma iesniegšanas gadā, turpmākajos gados līdz projekta īstenošanas beigām un gadā pēc projekta īstenošanas. Naudas plūsmas pārskatā naudas atlikumam katra gada beigās ir jābūt pozitīvam, kā arī naudas plūsmai jāpierāda iespēja projektu īstenot un sasniegt mērķi."

6. Papildināt noteikumus ar 11.2, 11.3 un 11.4 punktu šādā redakcijā:

"11.2 Lauku atbalsta dienests pēc projektu iesniegumu pieņemšanas:

11.2 1. uzsāk to vērtēšanu saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu lauku un zivsaimniecības attīstībai;

11.2 2. savā tīmekļa vietnē publicē informāciju par pasākuma kārtai piešķirtā finansējuma atlikumu, atjaunojot informāciju ne retāk kā reizi nedēļā.

11.3 No dienas, kad iesniegto projektu īstenošanai apstiprinātais finansējums sasniedz 80 procentu no konkrētajā kārtā pieejamā finansējuma, Lauku atbalsta dienests turpina pieņemt projektu iesniegumus vēl vismaz 30 kalendāra dienas, tos apkopojot un sarindojot šo noteikumu 12.punktā minētajā kārtībā.

11.4 Vērtējot projektu iesniegumus saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu lauku un zivsaimniecības attīstībai, Lauku atbalsta dienests vispirms novērtē projektu iesniegumu atbilstību šādiem galvenajiem atbalsta saņemšanas nosacījumiem:

11.4 1. projekta mērķa atbilstība pasākuma mērķim;

11.4 2. atbalsta pretendenta atbilstība atbalsta saņēmēja statusam;

11.4 3. šo noteikumu 5.1. un 5.3.apakšpunktā minēto atbalsta pretendentu atbilstība ekonomiskās dzīvotspējas rādītājiem. Ekonomiskās dzīvotspējas rādītājs ir pozitīva naudas plūsma projekta iesnieguma iesniegšanas gadā, turpmākajos gados līdz projekta īstenošanas beigām un gadā pēc projekta īstenošanas."

7.  1.pielikuma "Projekta iesnieguma veidlapa" D.1.sadaļā:

7.1. izteikt 1.punkta otro aili šādā redakcijā:

"Pilns projekta iesnieguma komplekts (divos eksemplāros (neattiecas, ja projekta iesniegumu iesniedz elektroniska dokumenta formā) ar biznesa plānu atbilstoši projekta iesnieguma 3.pielikumā norādītajai struktūrai, ietverot visu projekta iesnieguma 2.pielikumā norādīto finanšu informāciju)";

7.2. svītrot 2., 3., 5. un 16.punktu;

7.3. svītrot vārdus "**Atbalsta pretendentam ir tiesības neiesniegt izziņas no Valsts ieņēmumu dienesta (VID). Šajā gadījumā Lauku atbalsta dienests to iegūs no VID administratīvā procesa noteiktajā kārtībā un termiņā.";

7.4. svītrot vārdus "*****Atbalsta pretendentam ir tiesības neiesniegt pārtikas un veterinārā dienesta izsniegtu zvejas produktu izkraušanas vietas reģistrācijas apliecība. Šajā gadījumā Lauku atbalsta dienests to iegūs no PVD administratīvā procesa noteiktajā kārtībā un termiņā."

8. Svītrot 1.pielikuma "Projekta iesnieguma veidlapa" 1.pielikumu.

9. Izteikt 1.pielikuma "Projekta iesnieguma veidlapa" 2. un 3.pielikumu šādā redakcijā:

"2.pielikums
projekta iesniegumam

Naudas plūsmas pārskats pa gadiem (projekta iesniegšanas gadā, visos īstenošanas gados, gadā pēc projekta īstenošanas)

3.pielikums
projekta iesniegumam

Projekta iesniegumam pievienotajā vienkāršotajā biznesa plānā iekļaujamā informācija:

1) nozares analīze, tostarp iekšējo ūdeņu zvejai nepieciešamā krastā bāzētā infrastruktūra un tehniskais nodrošinājums;

2) stipro un vājo pušu, iespēju un apdraudējumu analīze;

3) projekta īstenošanas termiņi (sadalījumā pa posmiem);

4) saistība ar citiem projektiem;

5) projekta īstenošanai nepieciešamie resursi un to pamatojums."

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministrs J.Dūklavs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 6.oktobra noteikumos Nr.828 "Kārtība, kādā piešķir valsts .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 628Pieņemts: 13.07.2010.Stājas spēkā: 17.07.2010.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 112, 16.07.2010.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
213376
17.07.2010
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"