Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ventspils pilsētas domes lēmums Nr.85

Ventspilī 2010.gada 27.aprīlī (prot. Nr.9, 22.§)

Par nodegušās ēkas palieku Tārgales ielā 38, Ventspilī, nojaukšanu līdz pamatiem

Nolūkā nodrošināt Ventspils pilsētas iedzīvotājiem un tās viesiem drošu un sakārtotu pilsētvidi Ventspils pilsētas dome aktīvi risina jautājumus par Ventspils pilsētā esošo nekustamo īpašumu sakārtošanu un uzturēšanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Attiecīgi nodegušās ēkas paliekas Tārgales ielā 38, Ventspilī (kadastra Nr.2700 025 0510), (turpmāk tekstā - Ēka) ir lietošanai bīstamas, un tās ar savu pastāvēšanu kopumā apdraud sabiedrisko drošību, kā arī vizuāli bojā Ventspils pilsētvides ainavu.

Atbilstoši Ventspils Zemesgrāmatu nodalījumā Nr.1000 0013 0863 izklāstītajai informācijai, nekustamā īpašuma Tārgales ielā 38, Ventspilī, ēkas un zemes 1/2 domājamās daļas kopīpašnieks ir Anatolijs Jaruks, p.k., ēkas 1/8 domājamās daļas kopīpašnieks ir Roberts Farjušins, p.k., un ēkas 3/8 domājamo daļu īpašniece ir Elvīra Pauče, p.k. (Elvīra Pauče īpašuma domājamo daļu Zemesgrāmatā nav reģistrējusi).

Saskaņā ar Civillikuma 1084.pantā ietverto principu, ka katram būves īpašniekam, lai aizsargātu sabiedrisko drošību, jātur sava būve tādā stāvoklī, ka no tās nevar rasties kaitējums ne kaimiņiem, ne garāmgājējiem, ne arī tās lietotājiem, kā arī ja būves īpašnieks vai valdītājs, pretēji attiecīgās varas pieprasījumam, nenovērš draudošās briesmas, tad attiecīgai iestādei, raugoties pēc apstākļiem, būve jāsaved kārtībā vai arī pavisam jānojauc uz īpašnieka rēķina.

Savukārt Būvniecības likuma 31.pantā noteikts, ja būve ir pilnīgi vai daļēji sagruvusi vai nonākusi tādā stāvoklī, ka tās lietošana ir bīstama vai tā bojā ainavu, īpašniekam saskaņā ar attiecīgās pašvaldības lēmumu tā jāsaved kārtībā vai jānojauc atbilstoši Civillikuma 1084.panta noteikumiem. Ja būves īpašnieks līdz noteiktajam laikam nav izpildījis pašvaldības lēmumu, pašvaldība organizē šīs būves savešanu kārtībā vai nojaukšanu. Ar savešanu kārtībā vai nojaukšanu saistītos izdevumus sedz būves īpašnieks.

Saskaņā ar būvkonstruktora Vilhelma Briča sert.Nr.20-3048 2009.gada 23.septembra ēkas tehniskā stāvokļa apsekojuma slēdzienā minēto "Pēc veiktās apsekošanas var secināt, ka ugunsgrēkā cietušās Ēkas konstrukciju atjaunošana nav iespējama to bojājumu dēļ. Mūra sienu saglabāšana apjoma un nolietojuma dēļ arī nav ieteicama. Lai nodrošinātu gājēju drošību, būtu nepieciešama tās steidzīga nojaukšana." Ēkas nojaukšana veicama nekavējoties.

Pamatojoties uz Civillikuma 1084.panta pirmo un trešo daļu, Būvniecības likuma 31.panta pirmo, trešo un piekto daļu, kā arī Ventspils pilsētas domes Nekustamā īpašuma sakārtošanas un namīpašumu remontdarbu kvalitātes vērtēšanas komisijas 2010.gada 26.janvāra ieteikumu, Ventspils pilsētas domes Pilsētas attīstības komisijas 2010.gada 9.aprīļa ieteikumu un Ventspils pilsētas domes Pilsētas attīstības jautājumu komitejas 2010.gada 23. aprīļa lēmumu, Ventspils pilsētas dome

nolemj:

1. Lai novērstu apdraudējumu sabiedrības drošībai un bojājumus Ventspils pilsētvides ainavai, uzdot ēkas Tārgales ielā 38, Ventspilī (kadastra Nr.2700 025 0510), kopīpašniekiem

Anatolijam Jarukam, p.k., Robertam Farjušinam, p.k., un Elvīrai Paučei, p.k., veikt nodegušās ēkas Tārgales ielā 38, Ventspilī (kadastra Nr.2700 025 0510), palieku nojaukšanu līdz pamatiem, secīgi realizējot sekojošas darbības:

1.1. ne vēlāk kā līdz 2010.gada 12.maijam iesniegt Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvajā inspekcijā aizpildītu un saskaņotu atļauju par tiesībām veikt darbus pilsētas teritorijā (turpmāk tekstā - Atļauja) saskaņā ar pielikumu uz 4 lapām;

1.2. ne vēlāk kā līdz 2010.gada 10.jūnijam pabeigt nodegušās Ēkas palieku nojaukšanu līdz pamatiem darbus un iesniegt Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvajā inspekcijā iesniegumu par to, ka darbi izpildīti atbilstoši Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvajās inspekcijas izsniegtajai Atļaujai.

2. Ja ēkas Tārgales ielā 38, Ventspilī, kopīpašnieki Anatolijs Jaruks, Roberts Farjušins un Elvīra Pauče nepilda kādu no šā lēmuma 1.punktā noteiktajām darbībām šā lēmuma 1.punktā noteiktajā termiņā, tad Ventspils pilsētas pašvaldība organizē nodegušās Ēkas palieku nojaukšanu līdz pamatiem atbilstoši normatīvo aktu normām.

3. Uzdot Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvai inspekcijai (I.Eklone) paziņot ēkas Tārgales ielā 38, Ventspilī, kopīpašniekiem Anatolijam Jarukam, Robertam Farjušinam un Elvīrai Paučei par šā lēmuma 2.punkta izpildes uzsākšanu ne vēlāk kā 3 (trīs) darba dienas pirms nodegušās Ēkas palieku nojaukšana līdz pamatiem darbu uzsākšanas.

4. Ja nodegušās Ēkas palieku nojaukšanu līdz pamatiem organizē Ventspils pilsētas pašvaldība, tad ar nodegušās Ēkas palieku nojaukšanu līdz pamatiem darbu izpildi saistītos izdevumus, pamatojoties uz Būvniecības likuma 31.panta trešo daļu, sedz ēkas Tārgales ielā 38, Ventspilī, kopīpašnieki Anatolijs Jaruks, Roberts Farjušins un Elvīra Pauče.

5. Kontroli par šī lēmuma izpildi uzdot veikt Ventspils pilsētas domes izpilddirektoram (A.Ābele).

6. Šo lēmumu Administratīvā procesa likuma noteiktā kārtībā var pārsūdzēt tiesā viena mēneša laikā no tā paziņošanas dienas.

Sēdes vadītājs,
Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks
infrastruktūras jautājumos J.Vītoliņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par nodegušās ēkas palieku Tārgales ielā 38, Ventspilī, nojaukšanu līdz pamatiem Izdevējs: Ventspils pilsētas dome Veids: lēmums Numurs: 85Pieņemts: 27.04.2010.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 78, 19.05.2010.
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
210230
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"