Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Rīgas Domes saistošie noteikumi Nr.5

Rīgā 08.07.1997. (prot.Nr.13, 15.§)

Par autotransporta iebraukšanu un stāvēšanu īpaša režīma zonās Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas 19.05.1994. likuma "Par pašvaldībām" 21. un 43.pantu

1. Vispārīgie noteikumi

1. Noteikumi tiek izdoti, pamatojoties uz Latvijas Republikas Ministru kabineta 20.08.1996. noteikumiem Nr.336 "Noteikumi par īpaša režīma zonu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā".

2. Vecrīga šo noteikumu izpratnē ir Latvijas Republikas Ministru kabineta 20.08.1996. noteikumu Nr.336 "Noteikumi par īpaša režīma zonu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā" 1.1.punktā nosauktā īpaša režīma zona - Rīgas pilsētas administratīvās teritorijas daļa.

Piejūras teritorija (Vecāķu teritorija un Buļļu sala aiz Daugavgrīvas dzīvojamā masīva) ir Latvijas Republikas Ministru kabineta 20.08.1996. noteikumu Nr.336 "Noteikumi par īpaša režīma zonu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā" 1.2. un 1.3.punktā nosauktā īpaša režīma zona - Rīgas pilsētas administratīvās teritorijas daļa.

3. Saistošo noteikumu mērķis:

3.1. maksimāli ierobežot transporta satiksmi un stāvēšanu Vecrīgā, lai saglabātu Vecrīgu kā kultūras un vēstures pieminekli;

3.2. aizsargāt Daugavgrīvas un Vakarbuļļu dabas lieguma zonu, pilsētas mežu teritoriju un Rīgas jūras līča piekrastes aizsargzonu;

3.3. nodrošināt Rīgas Domes 08.07.1997. saistošo noteikumu Nr.4 "Par pašvaldības nodevu par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonās Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā" izpildi.

4. Noteikumi ir saistoši visām personām, kas iebrauc vai uzturas īpaša režīma zonā Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā.

5. Piejūras teritorijā šie noteikumi ir spēkā no 1.maija līdz 31.oktobrim.

6. Personas, kuras pārkāpj saistošos noteikumus, ir saucamas pie noteikumos paredzētās administratīvās atbildības, ja par konkrēto pārkāpumu nav noteikta administratīvā atbildība Latvijas Republikas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

II. Sevišķie noteikumi

7. Īpaša režīma zonās Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā atļauts iebraukt tikai transportlīdzekļiem ar Rīgas Domes izsniegtajām caurlaidēm;

7.1. par patvaļīgu iebraukšanu Vecrīgā vai piejūras teritorijā bez caurlaidēm transportlīdzekļu vadītājiem jāmaksā naudas sods līdz Ls 50;

7.2. caurlaide iebraukšanai īpaša režīma zonās nav nepieciešama: avāriju un atkritumu savākšanas dienestu, specializēto un operatīvo (ātrās medicīniskās palīdzības, ugunsdzēsības, sašķidrinātās gāzes balonu piegādes) dienestu autotransportam, valsts, pašvaldības policijas, prokuratūras, zemessardzes un drošības dienestu specializētajam transportam (ar bākugunīm un īpašu krāsojumu), veicot dienesta pienākumus.

8. Caurlaide jānovieto pie transportlīdzekļa priekšējā stikla tā, lai būtu iespējams nolasīt visu informāciju. Par šī noteikuma pārkāpšanu uzliekams naudas sods līdz Ls 25.

9. Ja transportlīdzekļa vadītājs ir pārkāpis caurlaidē norādītos ierobežojumus, jāmaksā naudas sods līdz Ls 25.

10. Aizliegta jebkāda autotransporta iebraukšana Vecrīgā un piejūras teritorijā, ja tā atgāzu toksiskums pārsniedz valsts noteikto standartu.

11. Iebraukt Vecrīgā ar Rīgas Domes izsniegtajām caurlaidēm drīkst tikai pa Audēju ielu, Smilšu ielu, Grēcinieku ielu un Tirgoņu ielu.

12. Atļaujas autotransporta iebraukšanai Vecrīgā (izņemot vienreizējās caurlaides uz 1 stundu vieglajam autotransportam un uz 2 stundām kravas autotransportam) izsniedz Rīgas Domes izveidota komisija. Atļaujas izsniedz, lai nodrošinātu:

12.1. Vecrīgā izvietoto iestāžu, veikalu, uzņēmumu, kultūras un mākslas objektu funkcionēšanu;

12.2. Vecrīgas iedzīvotāju, kā arī invalīdu autotransporta pārvietošanās iespējas.

13. Personām, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Vecrīga vai kuru īpašumā (valdījumā, lietošanā) ir nekustamais īpašums Vecrīgā, tiek izsniegta atļauja vienas bezmaksas caurlaides saņemšanai.

14. Autotransporta iebraukšanu Vecrīgā kontrolē Rīgas pašvaldības policijas pārvaldes Vecrīgas satiksmes kontroles dienests, piejūras teritorijā - Rīgas pašvaldības policijas pārvaldes Ziemeļu rajona un Kurzemes rajona nodaļas darbinieki.

15. Ja tiek konstatēts, ka transportlīdzeklis atrodas Vecrīgas teritorijā bez attiecīgās caurlaides ilgāk par 3 stundām, Vecrīgas satiksmes kontroles dienesta darbinieki drīkst nogādāt to uz speciālajām maksas autostāvvietām Rīgas Domes 09.07.1996. nolikumā Nr.65 "Par transporta līdzekļu piespiedu pārvietošanu Rīgā" noteiktajā kārtībā.

16. Ja transportlīdzeklis stāv caurlaidē neparedzētā vietā vai tā vadītājs nepamatoti lieto skaņu signālu, vadītājam jāmaksā naudas sods Ls 20 apmērā.

17. Ja transportlīdzekļa vadītājs ir pārkāpis noteikumu 7.1., 8., 9. un 16.punktā noteiktās prasības un izvairās no Vecrīgas satiksmes kontroles dienesta vai policijas darbiniekiem, šo dienestu darbiniekiem ir tiesības izmantot autotransporta bloķēšanas ierīces vai pārvietot transportlīdzekli uz īpašu stāvvietu.

Par bloķēšanas ierīces ekspluatāciju pārkāpējs maksā Ls 5, bet par tās bojāšanu vai mēģinājumu patvaļīgi noņemt - naudas sodu Ls 50 apmērā.

18. Izskatot lietas par saistošo noteikumu pārkāpumiem, sastādīt administratīvos protokolus un uzlikt administratīvos sodus var:

18.1. līdz Ls 25:

18.1.1. Rīgas rajona, kura teritorijā atrodas īpaša režīma zona, valdes direktors;

18.1.2. Rīgas pašvaldības policijas pārvaldes darbinieki;

18.1.3. Latvijas Republikas valsts policijas darbinieki;

18.2. līdz Ls 50 - Rīgas Domes izveidotās administratīvās komisijas.

19. Noteikt šādu iekasētās soda naudas sadalījumu:

19.1. 60% - tiek ieskaitīti Rīgas Domes speciālā budžeta kontā un tiek izlietoti pilsētas īpaša režīma zonu izmantošanai, aizsardzībai un attīstībai;

19.2. 40% - paliek soda naudas iekasētāja rīcībā.

20. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Domes priekšsēdētājs A.Bērziņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par autotransporta iebraukšanu un stāvēšanu īpaša režīma zonās Rīgas pilsētas administratīvajā .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Rīgas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 5Pieņemts: 08.07.1997.Stājas spēkā: 19.07.1997.Zaudē spēku: 18.11.2000.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 184/185, 18.07.1997.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
208615
19.07.1997
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"