Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.115

Rīgā 2010.gada 9.februārī (prot. Nr.7 6.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 27.septembra noteikumos Nr.726 "Noteikumi par rīcību ar lietiskajiem pierādījumiem un arestēto mantu"

Izdoti saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 237.panta pirmo
un trešo daļu, 239.panta trešo daļu un 365.panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2005.gada 27.septembra noteikumos Nr.726 "Noteikumi par rīcību ar lietiskajiem pierādījumiem un arestēto mantu" (Latvijas Vēstnesis, 2005, 155.nr.; 2008, 143.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā un pielikumos vārdus "valsts aģentūra "Materiālās rezerves"" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Nodrošinājuma valsts aģentūra" (attiecīgā locījumā).

2. Aizstāt 1.3.apakšpunktā vārdus "īpašniekam vai likumīgajam valdītājam" ar vārdiem "procesa virzītāja nolēmumā norādītajam lietisko pierādījumu īpašniekam vai likumīgajam valdītājam (turpmāk - persona)".

3. Aizstāt 9.punktā vārdus "īpašniekiem vai likumīgajiem valdītājiem" ar vārdu "personai".

4. Svītrot 13.3.apakšpunktu.

5. Svītrot 14.punkta pirmajā teikumā vārdus "un izvērtējot vismaz trīs līdzvērtīgus piedāvājumus".

6. Aizstāt 19.punktā vārdus "plašsaziņas līdzekļos" ar vārdiem "aģentūras mājaslapā internetā".

7. Izteikt 24.punktu šādā redakcijā:

"24. Aģentūra 10 darbdienu laikā informē procesa virzītāju par nolēmuma par lietisko pierādījumu realizāciju vai iznīcināšanu izpildi un nosūta minēto faktu apliecinošu dokumentu, kā arī iesniedz aprēķinus par izdevumiem, kas saistīti ar lietisko pierādījumu glabāšanu, pārsūtīšanu, realizāciju vai iznīcināšanu, lai minētos izdevumus iekļautu procesuālajos izdevumos."

8. Aizstāt 29.punktā vārdus "izņemto priekšmetu īpašnieku" ar vārdu "personu".

9. Izteikt 30. un 31.punktu šādā redakcijā:

"30. Personai ir tiesības vērsties aģentūrā ar iesniegumu par lietisko pierādījumu atdošanu vai to vērtības atlīdzināšanu. Persona iesniegumam pievieno procesa virzītāja apliecinātu nolēmuma kopiju par lietisko pierādījumu atdošanu vai to vērtības atlīdzināšanu.

31. Aģentūra nekavējoties, bet ne vēlāk kā piecu darbdienu laikā izskata personas iesniegumu un pieņem lēmumu par lietisko pierādījumu atdošanu personai, ja tie nav realizēti vai iznīcināti, to vērtības atlīdzināšanu vai lietisko pierādījumu atlīdzināšanu ar tās pašas sugas un tādas pašas kvalitātes priekšmetiem."

10. Aizstāt 32. un 33.punktā vārdu "īpašniekam" ar vārdu "personai".

11. Aizstāt 34.punktā vārdus "likumu "Par iepirkumu valsts vai pašvaldību vajadzībām"" ar vārdiem "Publisko iepirkumu likumu".

12. Aizstāt 35.punkta pirmajā teikumā vārdu "īpašniekam" ar vārdu "personai".

13. Izteikt 36.punktu šādā redakcijā:

"36. Lietiskos pierādījumus persona pārņem mēneša laikā pēc procesa virzītāja nolēmuma par lietisko pierādījumu atdošanu personai spēkā stāšanās."

14. Papildināt noteikumus ar 36.1 punktu šādā redakcijā:

"36.1 Persona mēneša laikā no dienas, kad stājies spēkā procesa virzītāja nolēmums par lietisko pierādījumu vērtības atlīdzināšanu vai to atdošanu personai, ja lietiskie pierādījumi ir realizēti vai iznīcināti, vēršas aģentūrā ar iesniegumu par lietisko pierādījumu vērtības atlīdzināšanu un pārņem personai atdodamos iegādātos tās pašas sugas un tādas pašas kvalitātes priekšmetus lietisko pierādījumu atlīdzināšanai vai lietisko pierādījumu novērtējuma summu atbilstoši lietisko pierādījumu aprakstes un novērtējuma aktā norādītajam novērtējumam saskaņā ar šo noteikumu 35.punktu."

15. Aizstāt 37.punktā vārdu "īpašnieku" ar vārdu "personu".

16. Izteikt 38., 39. un 40.punktu šādā redakcijā:

"38. Ja persona šo noteikumu 36. vai 36.1 punktā minētajā termiņā nepārņem tai atdodamos lietiskos pierādījumus vai tās pašas sugas un tādas pašas kvalitātes priekšmetus lietisko pierādījumu atlīdzināšanai, aģentūra tos realizē vai iznīcina.

39. Lietisko pierādījumu īpašniekam šo noteikumu 38.punktā minētajā gadījumā ir tiesības triju mēnešu laikā pēc lietisko pierādījumu realizācijas vai iznīcināšanas vērsties aģentūrā ar iesniegumu par realizēto vai iznīcināto lietisko pierādījumu vērtības atlīdzināšanu, ja tas sedza lietisko pierādījumu pārsūtīšanas, glabāšanas, realizēšanas vai iznīcināšanas izdevumus.

40. Ja aģentūra saņem lietisko pierādījumu īpašnieka vai starptautiskās sadarbības rezultātā Valsts policijas iegūtu apliecinājumu, ka lietisko pierādījumu īpašnieks atsakās pārņemt tam atdodamos lietiskos pierādījumus vai iegādātos tās pašas sugas un tādas pašas kvalitātes priekšmetus lietisko pierādījumu atlīdzināšanai, aģentūra lietiskos pierādījumus vai tās pašas sugas un tādas pašas kvalitātes priekšmetus lietisko pierādījumu atlīdzināšanai realizē vai iznīcina šo noteikumu 18. vai 20.punktā noteiktajā kārtībā, neievērojot šo noteikumu 36., 36.1 un 38.punktā minēto termiņu."

17. Aizstāt 43.1.apakšpunktā vārdus "Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajai iestādei (atbilstoši lietisko pierādījumu atrašanās vietai)" ar vārdiem "Valsts ieņēmumu dienestam".

18. Izteikt 43.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"43.2. nerealizētos lietiskos pierādījumus kopā ar lietisko pierādījumu aprakstes un novērtējuma aktu un procesa virzītāja apliecinātu nolēmuma kopiju nodod Valsts ieņēmumu dienestam. Ja lietiskie pierādījumi ir realizēti, aģentūra no realizācijas ieņēmumiem atskaita summu, kas izlietota lietisko pierādījumu glabāšanai, pārsūtīšanai vai realizācijai, bet atlikušo realizācijas ieņēmumu summu no depozīta konta pārskaita Valsts ieņēmumu dienesta norādītajā valsts budžeta kontā."

19. Svītrot 2.pielikuma 3.punktu.

20. Svītrot 4.pielikuma 3.punktu.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Tieslietu ministrs M.Segliņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 27.septembra noteikumos Nr.726 "Noteikumi par rīcību ar lietiskajiem .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 115Pieņemts: 09.02.2010.Stājas spēkā: 13.02.2010.Zaudē spēku: 31.12.2011.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 25, 12.02.2010.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
205049
13.02.2010
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"