Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.86

Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu

Apstiprināti ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes
23.12.2009. sēdes lēmumu Nr.781 (prot. Nr.18, 66.§)

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas 04.06.1997.
likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 5.panta 3.daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu" nosaka kārtību un atvieglojumu apmēru, kādi piemērojami nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Valmieras pilsētā.

2. Valmieras pilsētas pašvaldība (turpmāk tekstā - Pašvaldība) atkarībā no budžeta ieņēmumu izpildes var piešķirt nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus atsevišķām nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju kategorijām.

3. Nekustamā īpašuma nodokļa maksātājam motivēts iesniegums un dokumenti jāiesniedz Pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā.

4. Lēmumus par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu Pašvaldība nosūta pa pastu.

II. Nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju kategorijas, kuras var saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus

5. Nestrādājoši, vientuļi pensionāri, kuriem pensija nepārsniedz LVL 160,00 mēnesī par īpašumā esošo zemi zem individuālajām dzīvojamām mājām, kura netiek izmantota saimnieciskā darbībā un iznomāta citām personām - 50% apmērā no nekustamā īpašuma nodokļa summas. (Vientuļš pensionārs ir tas, kam nav bērnu un citu apgādnieku un nav noslēgts uztura līgums. Tas jāapliecina iesniegumā.)

6. I un II grupas invalīdi, kuriem pensija nepārsniedz LVL 135,00 mēnesī par īpašumā esošo zemi zem individuālajām dzīvojamām mājām, kura netiek izmantota saimnieciskā darbībā un iznomāta citām personām - 50% apmērā no nekustamā īpašuma nodokļa summas.

7. Pensionāri, kuri vecāki par 70 gadiem, kuriem pensija nepārsniedz LVL 160,00 mēnesī par īpašumā esošo zemi zem individuālajām dzīvojamām mājām, kura netiek izmantota saimnieciskā darbībā un iznomāta citām personām - 25% apmērā no nekustamā īpašuma nodokļa summas.

8. Personām un uzņēmumiem, kuru īpašumā vai lietojumā ir ēkas - vasaras terases vai vasaras kafejnīcas, kurām ir sezonas rakstura pielietojums - 50% apmērā no nekustamā īpašuma nodokļa summas par vasaras terasi vai vasaras kafejnīcu.

9. Uzņēmumiem, kuri savu saimniecisko darbību veic pašvaldības izglītības iestāžu telpās, veicot izglītības iestāžu audzēkņu komplekso ēdināšanu - 50% apmērā no nekustamā īpašuma nodokļa summas par nomā esošajām izglītības iestāžu telpām.

10. Uzņēmumiem, kuri savu saimniecisko darbību veic pašvaldības izglītības iestāžu telpās, veicot izglītības iestāžu audzēkņu komplekso ēdināšanu un kafejnīcas pakalpojumus - 25% apmērā no nekustamā īpašuma nodokļa summas par nomā esošajām izglītības iestāžu telpām.

11. Uzņēmumiem, kuru īpašumā ir rūpnieciskās ražošanas ēkas, par ražošanas ēkām (ēku galvenais lietošanas veids, kods 1251), ja tajās notiek pamatražošana pie noteikuma, ka uz taksācijas gada 30.jūniju izpildās šādi nosacījumi:

11.1. saglabāta ražošana;

11.2. investēti līdzekļi ražošanā laika periodā no iepriekšējā taksācijas gada sākuma līdz tekošā taksācijas gada 30.jūnijam;

11.3. saglabātas darba vietas virs 80% attiecībā pret vidējo darba vietu skaitu iepriekšējā taksācijas periodā - 25% apmērā no nekustamā īpašuma nodokļa summas.

12. Uzņēmumiem un privātpersonām, kuru īpašumā ir viesnīcu ēkas, par viesnīcu ēkām (ēku galvenais lietošanas veids, kods 1211), ja izpildās šādi nosacījumi:

12.1. tiek sniegts viesnīcu vai sabiedriskās ēdināšanas pakalpojums;

12.2. saglabātas darba vietas virs 80% attiecībā pret vidējo darba vietu skaitu iepriekšējā taksācijas periodā - 25% apmērā no nekustamā īpašuma nodokļa summas.

III. Dokumenti, kādi nekustamā īpašuma nodokļa maksātājam jāiesniedz

13. Vientuļajiem, nestrādājošiem pensionāriem:

13.1. parakstītu apliecinājumu, ka īpašumā nenotiek saimnieciskā darbība, un apstiprinājumu, ka ir vientuļais pensionārs;

13.2. pensionāra apliecības kopija (uzrādot oriģinālu).

14. Invalīdiem:

14.1. parakstītu apliecinājumu, ka īpašumā nenotiek saimnieciskā darbība un nav noslēgts uztura līgums;

14.2. invalīda apliecības kopija (uzrādot oriģinālu).

15. Pensionāriem, kuri vecāki par 70 gadiem:

15.1. parakstītu apliecinājumu, ka īpašumā nenotiek saimnieciskā darbība un nav noslēgts uztura līgums;

15.2. pensionāra apliecības kopija (uzrādot oriģinālu).

16. Uzņēmumiem, kuru īpašumā ir rūpnieciskās ražošanas ēkas:

16.1. motivēts iesniegums par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu, norādot ražošanas ēkas kadastra numuru;

16.2. uzņēmuma vadītāja parakstītu apliecinājumu, ka ražošanas ēkās ir saglabāta ražošana un saglabātas darba vietas;

16.3. dokumentu kopijas, kas apstiprina līdzekļu investēšanu ražošanā.

17. Uzņēmumiem un privātpersonām, kuru īpašumā ir viesnīcu ēkas:

17.1. motivēts iesniegums par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu, norādot viesnīcu ēkas kadastra numuru;

17.2. uzņēmuma vadītāja vai īpašnieka parakstītu apliecinājumu, ka viesnīcu ēkā ir saglabāts viesnīcu vai sabiedriskās ēdināšanas pakalpojums un saglabātas darba vietas.

IV. Iesniegumu iesniegšana un izskatīšanas kārtība

18. Fiziskām personām, lai saņemtu atvieglojumus, dokumenti jāiesniedz, sākot ar katra gada 2.datumu līdz taksācijas gada 30.jūnijam:

18.1. ja dokumenti iesniegti no 2.janvāra līdz 30.jūnijam, tad nodokļa atlaide tiek piemērota par visu taksācijas gadu;

18.2. ja dokumenti iesniegti no 30.jūnija līdz 1.decembrim, tad nodokļa atlaide tiek piemērota par taksācijas gada otro pusi (t.i., no 01.07. līdz 31.12.).

19. Saistošo noteikumu 11. un 12.punktā minētajām nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju kategorijām, lai saņemtu atvieglojumus, dokumenti jāiesniedz no 1.jūlija līdz 30.septembrim.

20. Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus piešķirs personām, kurām par viena nekustamā īpašuma objektu (tā daļu) aprēķinātā nekustamā īpašuma nodokļa apmērs taksācijas gadā pārsniedz LVL 15,- (piecpadsmit latus).

21. Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus par zemi zem individuāli dzīvojamām mājām piešķir personām, kurām nekustamais īpašums ir īpašumā vai valdījumā piecus gadus.

22. Nekustamā īpašuma nodokļu maksātāji, kuriem ir nokavēti nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi, nesaņem nodokļu atvieglojumus.

23. Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus piešķir:

23.1. šo noteikumu 5., 6. un 7.punktā minētajām nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju kategorijām ar Pašvaldības Finanšu dienesta lēmumu;

23.2. šo noteikumu 8., 9., 10., 11. un 12.punktā minētajām nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju kategorijām ar Pašvaldības domes lēmumu.

V. Noslēguma jautājumi

24. Ar Valmieras pilsētas pašvaldības saistošo noteikumu Nr.86 spēkā stāšanās dienu spēku zaudē Valmieras pilsētas pašvaldības domes 17.01.2008. sēdes lēmums Nr.40 (protokols Nr.1, §40) "Par Valmieras pilsētas pašvaldības saistošo noteikumu Nr.47 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu" apstiprināšanu" un ar šo lēmumu apstiprinātie saistošie noteikumi Nr.47 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu".

25. Saistošie noteikumi publicējami laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" un stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs I.Boķis

Valmierā 2009.gada 29.decembrī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Valmieras pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 86Pieņemts: 23.12.2009.Stājas spēkā: 10.02.2010.Zaudē spēku: 04.01.2012.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 22, 09.02.2010.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
204828
10.02.2010
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"