Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.1345

Rīgā 2009.gada 24.novembrī (prot. Nr.84 25.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 6.jūnija noteikumos Nr.455 "Kārtība, kādā novērtējama ietekme uz Eiropas nozīmes īpaši aizsargājamo dabas teritoriju (NATURA 2000)"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par ietekmes uz vidi novērtējumu"
4.1 panta otro daļu, 19.panta ceturto daļu un 23.5 panta 7.2 daļu un
likuma "Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām" 44.panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2006.gada 6.jūnija noteikumos Nr.455 "Kārtība, kādā novērtējama ietekme uz Eiropas nozīmes īpaši aizsargājamo dabas teritoriju (NATURA 2000)" (Latvijas Vēstnesis, 2006, 90.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3.punkta pirmo, otro un trešo teikumu šādā redakcijā:

"Birojs šo noteikumu 2.punktā minēto lēmumu nosūta Dabas aizsardzības pārvaldei, vietējai pašvaldībai un ierosinātājam. Lēmumu ievieto arī biroja mājas lapā internetā. Dabas aizsardzības pārvalde triju nedēļu laikā sagatavo un iesniedz birojā ieteikumus nosacījumu izstrādei par ietekmes uz teritoriju novērtējumu."

2. Izteikt 5.punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Sagatavojot novērtējuma ziņojumu, ierosinātājs konsultējas ar biroju, Dabas aizsardzības pārvaldi un citām institūcijām par pieejamo un ziņojumā iekļaujamo informāciju, kā arī bez maksas izmanto Dabas aizsardzības pārvaldes rīcībā esošo informāciju un citu informāciju par ietekmējamās teritorijas izveidošanas mērķiem, tās ekoloģiskajām funkcijām un dabas vērtībām."

3. Papildināt 8.punkta otro teikumu aiz vārdiem "konsultācijām ar" ar vārdiem "Dabas aizsardzības".

4. Izteikt 9. un 10.punktu šādā redakcijā:

"9. Novērtējuma ziņojuma pirmo redakciju ierosinātājs priekšlikumu un atsauksmju sniegšanai iesniedz birojam papīra formā un elektroniski (ja personai ir pieejami elektroniskie datu nesēji) vai elektroniska dokumenta formā atbilstoši normatīvajos aktos par elektronisko dokumentu noformēšanu noteiktajām prasībām. Birojs to nosūta Dabas aizsardzības pārvaldei un attiecīgajai Valsts vides dienesta reģionālajai vides pārvaldei (turpmāk - reģionālā vides pārvalde) priekšlikumu un atsauksmju sniegšanai. Ierosinātājs vietējai pašvaldībai un zemes īpašniekam, ja tas nav paredzētās darbības ierosinātājs, iesniedz ziņojumu, kas nesatur ierobežotas pieejamības informāciju. Dabas aizsardzības pārvalde un reģionālā vides pārvalde 20 dienu laikā nosūta birojam apkopošanai priekšlikumus un atsauksmes. Birojs un vietējā pašvaldība priekšlikumus un atsauksmes par novērtējuma ziņojuma pirmo redakciju ierosinātājam sniedz mēneša laikā no novērtējuma ziņojuma pirmās redakcijas iesniegšanas dienas.

10. Triju darbdienu laikā pēc novērtējuma ziņojuma iesniegšanas birojā ierosinātājs iesniedz vismaz vienā vietējā laikrakstā publicēšanai paziņojumu par izstrādāto novērtējuma ziņojumu, kas nesatur ierobežotas pieejamības informāciju. Minēto ziņojumu ierosinātājs ievieto savā mājas lapā internetā (ja tāda ir) un nosūta ievietošanai biroja mājas lapā internetā. Ierosinātājam ir pienākums nodrošināt minētā ziņojuma pieejamību sabiedrībai. Ierosinātājs nosūta paziņojumu vietējai pašvaldībai un zemes īpašniekam, ja tas nav paredzētās darbības ierosinātājs. Paziņojumu vietējā pašvaldība ievieto savā mājas lapā internetā (ja tāda ir), izvieto attiecīgās pašvaldības ēkā, kā arī, ja iespējams, citās sabiedriskās vietās."

5. Izteikt 13.punktu šādā redakcijā:

"13. Ja ierosinātājs organizē sanāksmi, viņš ne vēlāk kā septiņas darbdienas pirms tās elektroniski paziņo birojam par sanāksmi. Birojs šo paziņojumu nosūta Dabas aizsardzības pārvaldei, reģionālajai vides pārvaldei un ievieto savā mājas lapā internetā. Paziņojumu par sabiedriskās apspriešanas sanāksmi ne vēlāk kā septiņas darbdienas pirms tās ierosinātājs publicē vismaz vienā vietējā laikrakstā, kā arī nosūta vietējai pašvaldībai un zemes īpašniekam, ja tas nav paredzētās darbības ierosinātājs. Reģionālā vides pārvalde paziņojumu izvieto pārvaldes ēkā, vietējā pašvaldība to ievieto savā mājas lapā internetā (ja tāda ir), izvieto attiecīgās pašvaldības ēkā, kā arī, ja iespējams, citās sabiedriskās vietās. Ne vēlāk kā septiņas darbdienas pirms plānotās sanāksmes ierosinātājs nosūta vietējai pašvaldībai arī ziņojumu, kas nesatur ierobežotas pieejamības informāciju."

6. Papildināt 17.punkta pirmo teikumu aiz vārda "birojā" ar vārdiem "papīra formā un elektroniski (ja personai ir pieejami elektroniskie datu nesēji) vai elektroniska dokumenta formā atbilstoši normatīvajos aktos par elektronisko dokumentu noformēšanu noteiktajām prasībām".

7. Izteikt 18.punktu šādā redakcijā:

"18. Birojs publicē savā mājas lapā internetā paziņojumu par to, ka ir sniegts atzinums par novērtējuma ziņojumu, kā arī atzinuma tekstu, un nosūta atzinumu ierosinātājam, attiecīgajai reģionālajai vides pārvaldei, Dabas aizsardzības pārvaldei un vietējai pašvaldībai. Paziņojumu, kurā informē arī par iespēju iepazīties ar minēto atzinumu, reģionālā vides pārvalde izvieto pārvaldes ēkā, vietējā pašvaldība to ievieto savā mājas lapā internetā (ja tāda ir), izvieto attiecīgās pašvaldības ēkā, kā arī, ja iespējams, citās sabiedriskās vietās."

8. Aizstāt 24.punktā vārdu "noslēguma" ar vārdu "novērtējuma".

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Vides ministra vietā - zemkopības ministrs J.Dūklavs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 6.jūnija noteikumos Nr.455 "Kārtība, kādā novērtējama ietekme .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 1345Pieņemts: 24.11.2009.Stājas spēkā: 28.11.2009.Zaudē spēku: 27.04.2011.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 187, 27.11.2009.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
201116
28.11.2009
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"