Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta rīkojums Nr.728

Rīgā 2009.gada 23.oktobrī (prot. Nr.69 52.§)

Par Ziņojumu par progresu Latvijas nacionālās Lisabonas programmas īstenošanā


 

1. Apstiprināt Ziņojumu par progresu Latvijas nacionālās Lisabonas programmas īstenošanā.

2. Ekonomikas ministrijai iesniegt šā rīkojuma 1.punktā minēto ziņojumu Eiropas Komisijai.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Ekonomikas ministrs A.Kampars

 

(Ministru kabineta

2009.gada 23.oktobra rīkojums Nr.728)

Ziņojuma par progresu Latvijas nacionālās Lisabonas programmas īstenošanā kopsavilkums

1. Risināmā jautājuma būtība

2008.gada 13.-14.martā Eiropadome apstiprināja Integrētās pamat­nostādnes izaugsmei un nodarbinātībai 2008.-2010.gadam un valstu specifiskās rekomendācijas, tādējādi aizsākot jauno Lisabonas stratēģijas ciklu 2008.-2010.gadam. 2008.gada 14.oktobrī Ministru kabinets apstiprināja 2008.gada Ziņojumu par progresu Latvijas nacionālās Lisabonas programmas īstenošanā, kurā bija izvērtēti iepriekšējā Lisabonas stratēģijas ciklā (2005.-2008.gadam) veiktie pasākumi, kā arī izvirzīti jauni uzdevumi un pasākumi 2008.-2010.ga­dam, pamatojoties uz atjaunotām Integrētajām pamatnostādnēm un ES Padomes valstu specifiskām rekomendācijām 2008.gadam.

Atbilstoši Lisabonas stratēģijas īstenošanas procesam Latvija ir sagatavojusi kārtējo Ziņojumu par progresu Latvijas nacionālās Lisabonas programmas īstenošanā (turpmāk - ziņojums). Ziņojumā ir izvērtēti 2008.gadā veiktie pasākumi (koncentrējoties galvenokārt uz progresu, sākot no 2008.gada otrās puses), kā arī izvirzīti jauni uzde­vumi un pasākumi 2009.-2010.gadam. Ziņojumā ir atspoguļoti arī pasā­kumi Eiropadomes 2006.gada pavasarī apstiprināto četru prioritāro jomu īstenošanai.

Ziņojuma pamatā ir Latvijas Republikā pieņemtie attīstības plānošanas dokumenti. Ziņojumu izstrādāja Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Ārlietu ministriju, Finanšu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Kultūras ministriju, Labklājības ministriju, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju, Satiksmes ministriju, Tieslietu ministriju, Veselības ministriju, Vides ministriju, Zemkopības ministriju, Valsts kanceleju, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, Konkurences padomi un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju.

Ziņojuma izstrādes koordināciju nodrošināja Lisabonas stratēģijas uzraudzības padome.

2. Piedāvātais risinājums

Ziņojums sastāv no politiskā kopsavilkuma, kurā ir raksturoti pasākumi, kādi veicami, lai izpildītu specifiskās rekomendācijas, ko ES Padome sniegusi Latvijai, kā arī raksturota Latvijas nacionālās Lisabonas programmas ieviešanas nodrošināšana, ekonomiskā situācija un makro­ekonomiskā, mikroekonomiskā un nodarbinātības politika, kā arī iekļauts Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda izmantošanas raksturojums un attiecīgi pielikumi. Pielikumos ir iekļauts Latvijas nacionālās Lisabonas programmas pasākumu saraksts (papil­dināts ar jauniem pasākumiem 2009.-2010.gadam), to statuss un finansējums, kā arī raksturots Vienotā programmdokumenta aktivitāšu ieviešanas statuss uz 2009.gada 30.martu un darbības programmu "Cilvēkresursi un nodarbinātība", "Uzņēmējdarbība un inovācijas", "Infrastruktūra un pakalpojumi" aktivitāšu ieviešanas statuss uz 2009.gada 31.jūliju.

Ziņojums pēc apstiprināšanas Ministru kabinetā līdz 2009.gada 15.oktobrim jāiesniedz Eiropas Komisijai.

3. Politikas dokumenta īstenošanai nepieciešamais papildu finansējums un paredzētais finansēšanas avots

Ministrijas un citas atbildīgās institūcijas nodrošina Latvijas nacionālās Lisabonas programmas izpildi atbilstoši tām piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

Ekonomikas ministrs A.Kampars

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Ziņojumu par progresu Latvijas nacionālās Lisabonas programmas īstenošanā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 728Pieņemts: 23.10.2009.Stājas spēkā: 23.10.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 170, 27.10.2009.
199675
23.10.2009
85
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"