Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

 

LATVIJAS REPUBLIKAS AIZSARDZĪBAS MINISTRIJAS, IGAUNIJAS REPUBLIKAS AIZSARDZĪBAS MINISTRIJAS UN LIETUVAS REPUBLIKAS NACIONĀLĀS AIZSARDZĪBAS MINISTRIJAS SAPRAŠANĀS MEMORANDS PAR KOPĪGAS ANALĪZES PAR IESPĒJAMAJIEM RISINĀJUMIEM BALTIJAS VALSTU GAISA TELPAS PATRULĒŠANĀ PĒC 2018.GADA VEIKŠANU

 

Atzīstot Igaunijas Republikas, Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas, turpmāk tekstā - Baltijas valstis, gaisa telpas patrulēšanas nozīmīgumu;

Ņemot vērā Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas, Igaunijas Republikas aizsardzības ministrijas un Lietuvas Republikas Nacionālās Aizsardzības ministrijas līgumu par sadarbību aizsardzības un militāro attiecību jomā, kas parakstīts Jaunmokās, 2008.gada 30.maijā;

Atsaucoties uz 2008.gada 30.maijā Baltijas Ministru Komitejā pieņemtajām Politiskām vadlīnijām par Baltijas valstu kopīgas analīzes par gaisa telpas patrulēšanu pēc 2018.gada veikšanu;

Apstiprinot nepieciešamību vēlākais līdz 2010.gada 1.janvārim veikt kopīgu analīzi par iespējamajiem risinājumiem Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanā pēc 2018.gada;

Atzīstot darbības analīzes nepieciešamību dažādu gaisa telpas patrulēšanas risinājumu operacionālās efektivitātes izvērtēšanā;

Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija, Igaunijas Republikas Aizsardzības ministrija un Lietuvas Republikas Nacionālās aizsardzības ministrija, turpmāk tekstā - Dalībnieki,

ir vienojušies par turpmāko:

1.pants
MĒRĶIS UN DARBĪBAS JOMA

1. Saprašanās Memoranda mērķis ir noteikt kopīgas analīzes par iespējamajiem risinājumiem Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanā pēc 2018.gada veikšanas principus, kārtību un Dalībnieku atbildību.

2. Saprašanās memoranda noteikumi atbilst Dalībnieku nacionālajiem normatīvajiem aktiem un starptautisko tiesību normām, un nav pretrunā ar Dalībnieku noslēgtajiem divpusējiem vai daudzpusējiem starptautiskiem līgumiem. Šādu pretrunu rašanās gadījumā Dalībnieki informē viens otru, un priekšroka dodama to nacionālajiem normatīvajiem aktiem vai starptautiskajiem līgumiem.

2.pants
VADĪŠANA

1. Kopīgo analīzi par iespējamajiem risinājumiem Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanā pēc 2018.gada vada Dalībnieki un/vai to pilnvarotas personas.

2. Visi lēmumi attiecībā uz šīs analīzes saturu un veikšanu tiek pieņemti savstarpēji vienojoties.

3.pants
ATBILDĪBA

1. Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija un Lietuvas Republikas Nacionālās aizsardzības ministrija vienojas, ka Igaunijas
Republikas Aizsardzības ministrija, slēdzot līgumu par Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas pēc 2018.gada operacionālo un izmaksu analīzi, turpmāk tekstā - Līgums, ar tā izpildītāju, kā arī īstenojot Līguma nosacījumus un pārraudzību, tai skaitā, veicot nepieciešamās darbības vai kārtojot dokumentus, darbojas to vārdā.

2. Līgums tiek noslēgts saskaņā ar Igaunijas Republikas normatīvajiem aktiem.

3. Pirms Līguma parakstīšanas, Igaunijas Republikas Aizsardzības ministrija iesniedz Baltijas Ministru Komitejai apstiprināšanai visus Līguma nosacījumus.

4.pants
SADARBĪBA AR STARPTAUTISKO AIZSARDZĪBAS MĀCĪBU CENTRU

1. Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija un Lietuvas Republikas Nacionālās aizsardzības ministrija piekrīt, ka Igaunijas Republikas Aizsardzības ministrija noslēdz vienošanos, turpmāk tekstā - Vienošanās, ar Starptautisko aizsardzības mācību centru Igaunijā par sadarbību kopīgās analīzes par iespējamajiem risinājumiem Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanā pēc 2018.gada veikšanā.

2. Pirms Vienošanās parakstīšanas Igaunijas Republikas Aizsardzības ministrija iesniedz Baltijas Ministru Komitejai apstiprināšanai visus Vienošanās nosacījumus.

5.pants
FINANSIĀLĀS SAISTĪBAS

1. Dalībnieki sedz visus ar Līgumu un Vienošanos saistītos izdevumus vienādās daļās (1/3 katrs). Kopējais izdevumu apmērs nepārsniedz 150 000 EUR katram Dalībniekam.

2. Katrs Dalībnieks iemaksā savu izdevumu daļu tieši izpildītājam un Starptautiskajam aizsardzības mācību centram.

6.pants
STRĪDU RISINĀŠANAS KĀRTĪBA

Jebkurš strīds, kas saistīts ar šī Saprašanās Memoranda interpretāciju vai piemērošanu tiks atrisināts pārrunu ceļā starp iesaistītajiem Dalībniekiem, un strīdu risināšanā netiks iesaistītas trešās puses.

7.pants
NOBEIGUMA NOSACĪJUMI

1. Saprašanās Memorands stājas spēkā, kad to ir parakstījis pēdējais Dalībnieks.

2. Saprašanās Memorands izbeidz darbību, ja viens no Dalībniekiem izstājas, par to rakstveidā paziņojot vismaz sešus mēnešus iepriekš, vai kopīgi vienojoties visiem Dalībniekiem.

3. Saprašanās Memorandu, Dalībniekiem savstarpēji vienojoties, var grozīt jebkurā laikā. Grozījumus noformē rakstiski.

Parakstīts 3 (trijos) oriģinālos eksemplāros angļu valodā.

 

Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas vārdā

Igaunijas Republikas Aizsardzības ministrijas vārdā

Lietuvas Republikas Nacionālās aizsardzības ministrijas vārdā

Rīgā 2009.gada 5.februārī

Vinets Veldre

Latvijas Republikas aizsardzības ministrs

Tallinā 2009.gada 18.februārī

Jāks Āvikso

Igaunijas Republikas aizsardzības ministrs

Viļņā 2009.gada 27.janvārī

Rasa Juknevičienė

Lietuvas Republikas Nacionālās aizsardzības ministre

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: LATVIJAS REPUBLIKAS AIZSARDZĪBAS MINISTRIJAS, IGAUNIJAS REPUBLIKAS AIZSARDZĪBAS MINISTRIJAS UN LIETUVAS .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Veids: starptautisks dokuments Pieņemts: 18.02.2009.Stājas spēkā: 18.02.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 140, 03.09.2009.
Saistītie dokumenti
  • Tulkojums
  • Citi saistītie dokumenti
198242
18.02.2009
195
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"