Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr.910

Rīgā 2009.gada 11.augustā (prot. Nr.52 48.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 26.maija noteikumos Nr.371 "Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam "Investīcijas zvejas ostās un zivju izkraušanas vietās""

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma 5.panta ceturto daļu

 

Izdarīt Ministru kabineta 2008.gada 26.maija noteikumos Nr.371 "Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam "Investīcijas zvejas ostās un zivju izkraušanas vietās"" (Latvijas Vēstnesis, 2008, 88.nr.; 2008, 174.nr.; 2009, 8.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 3.1 punktu šādā redakcijā:

"3.1 Šo noteikumu izpratnē zvejas osta ir osta vai tās daļa, ko izmanto vai paredzēts izmantot galvenokārt zvejniecībai."

2. Izteikt 4.punktu šādā redakcijā:

"4. Pieteikšanās publiskajam atbalstam, projektu iesniegumu atlase un vērtēšana, lēmuma pieņemšana, paziņošana un atbalsta pieprasīšana notiek saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtību lauku un zivsaimniecības attīstībai."

3. Izteikt 10.1.7.apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.1.7. kredītiestādes, līzinga sabiedrības vai krājaizdevu sabiedrības izziņu par kredīta piešķiršanu, ja projekta īstenošanai paredzēts ņemt kredītu. Izziņu iesniedz kopā ar projekta iesniegumu vai sešu mēnešu laikā pēc Lauku atbalsta dienesta lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu stāšanās spēkā. Izziņā norāda kredītdevēja un kredītņēmēja rekvizītus un kredīta summu. Ja projekta īstenošanā atbalsta pretendents plāno ieguldīt privātos vai kādus citus naudas līdzekļus, tas iesniedz dokumentus, kas pierāda naudas līdzekļu pieejamību;".

4. Izteikt 10.3.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.3.4. kredītiestādes, līzinga sabiedrības vai krājaizdevumu sabiedrības izziņu par kredīta piešķiršanu, ja projekta īstenošanai paredzēts ņemt kredītu. Izziņu iesniedz kopā ar projekta iesniegumu vai sešu mēnešu laikā pēc Lauku atbalsta dienesta lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu stāšanās spēkā. Ja izziņā no kredītiestādes prasīts pašvaldības galvojums, iesniedz attiecīgās pašvaldības lēmumu par galvojuma piešķiršanu. Izziņā norāda kredītdevēja un kredītņēmēja rekvizītus un kredīta summu. Ja projekta īstenošanā atbalsta pretendents plāno ieguldīt privātos vai kādus citus naudas līdzekļus, tas iesniedz dokumentus, kas pierāda naudas līdzekļu pieejamību;".

5. Izteikt 10.4.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.4.4. iepirkuma procedūru apliecinošus dokumentus saskaņā ar normatīvajiem aktiem par iepirkuma procedūras piemērošanu. Ja paredzēta būvniecība vai rekonstrukcija, būvniecības un ar to saistītos iepirkuma dokumentus iesniedz kopā ar projekta iesniegumu vai sešu mēnešu laikā pēc Lauku atbalsta dienesta lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu stāšanās spēkā;".

6. Papildināt noteikumus ar 10.4.6.apakš­punktu šādā redakcijā:

"10.4.6. atbalsta pretendenta deklarāciju saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtību lauku un zivsaimniecības attīstībai."

7. Papildināt noteikumus ar 24.1 un 24.2 punktu šādā redakcijā:

"24.1 Atbalsta saņēmējs 10 darbdienu laikā pēc pēdējā maksājuma saņemšanas Lauku atbalsta dienestā iesniedz pārskatu par projekta īstenošanas rezultātiem (4.pielikums) un pārskatu par atbalsta saņēmēja saimnieciskās darbības rādītājiem (5.pielikums).

24.2 Sākot ar nākamo gadu pēc projekta īstenošanas, atbalsta saņēmējs katru gadu līdz 30.aprīlim piecu gadu periodā Lauku atbalsta dienestā iesniedz pārskatu par atbalsta saņēmēja saimnieciskās darbības rādītājiem (5.pielikums) iepriekšējā kalendāra gadā."

8. Izteikt 1.pielikuma D sadaļu šādā redakcijā:

 

"D. PAVADDOKUMENTI

D.1. Iesniedzamie dokumenti:

KN-910_PAGE_3.JPG (121199 bytes)

KN-910_PAGE_4.JPG (133563 bytes)

Piezīmes.

1. * Iesniedzot dokumenta kopiju, atbalsta pretendents apliecina tās atbilstību oriģinālam (uz dokumenta ir atzīme "Kopija atbilst oriģinālam", paraksts, paraksta atšifrējums un datums).

2. ** Atbalsta pretendentam ir tiesības neiesniegt Valsts ieņēmumu dienesta izziņas. Šajā gadījumā Lauku atbalsta dienests tās saņem no Valsts ieņēmumu dienesta Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā un termiņā.

3. *** Ja paredzēta jauna būvniecība vai rekonstrukcija, būvniecības un ar to saistītos iepirkuma dokumentus iesniedz kopā ar projekta iesniegumu vai sešu mēnešu laikā pēc Lauku atbalsta dienesta lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu stāšanās spēkā (izņemot būvmateriālu iegādi).

4. **** Arhitektu, inženieru, konsultantu u.c. pakalpojumi ietilpst vispārējās izmaksās, un iepirkuma dokumentus par tiem iesniedz kopā ar projekta iesniegumu vai sešu mēnešu laikā pēc Lauku atbalsta dienesta lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu stāšanās spēkā (izņemot būvmateriālu iegādi).

D.2. Piezīme. Ja iesniegumu iesniedz elektroniska dokumenta formā saskaņā ar normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu apriti, D.2.sadaļa nav jāaizpilda

KN-910_PAGE_05.JPG (31584 bytes)

Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "Projekts iesniegts" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu."

9. Svītrot 1.pielikuma E sadaļu.

10. Papildināt noteikumus ar 4.pielikumu šādā redakcijā:

"4.pielikums

Ministru kabineta
2008.gada 26.maija noteikumiem Nr.371

 

Pārskats par projekta īstenošanas rezultātiem

Eiropas Zivsaimniecības fonda pasākuma "Investīcijas zvejas ostās un zivju izkraušanas vietās" ietvaros

KN-910_PAGE_5.JPG (12835 bytes)

KN-910_PAGE_06.JPG (56364 bytes)

Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "Pārskats iesniegts" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu."

11. Papildināt noteikumus ar 5.pielikumu šādā redakcijā:

"5.pielikums

Ministru kabineta
2008.gada 26.maija noteikumiem Nr.371

 

Pārskats par atbalsta saņēmēja saimnieciskās darbības rādītājiem
pēc projekta īstenošanas Eiropas Zivsaimniecības fonda pasākumā
"Investīcijas zvejas ostās un zivju izkraušanas vietās"

par _______ .gadu

KN-910_PAGE_6.JPG (4414 bytes)

KN-910_PAGE_7.JPG (81313 bytes)

Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "Pārskats iesniegts" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu."

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministrs J.Dūklavs

 

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2009.gada 15.augustu.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 26.maija noteikumos Nr.371 "Kārtība, kādā piešķir valsts .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 910Pieņemts: 11.08.2009.Stājas spēkā: 15.08.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 129, 14.08.2009.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
196097
15.08.2009
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"