Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr.771

Rīgā 2009.gada 14.jūlijā (prot. Nr.48 29.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 21.jūlija noteikumos Nr.578 "Noteikumi par darbības programmas "Cilvēkresursi un nodarbinātība" papildinājuma 1.2.1.1.4.apakšaktivitāti "Sākotnējās profesionālās izglītības pievilcības veicināšana""

Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda vadības likuma 18.panta 10.punktu

 

Izdarīt Ministru kabineta 2008.gada 21.jūlija noteikumos Nr.578 "Noteikumi par darbības programmas "Cilvēkresursi un nodarbinātība" papildinājuma 1.2.1.1.4.apakšaktivitāti "Sākotnējās profesionālās izglītības pievilcības veicināšana"" (Latvijas Vēstnesis, 2008, 122.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3. un 4.punktu šādā redakcijā:

"3. Sākotnējās profesionālās izglītības programmas šo noteikumu izpratnē ir (turpmāk - profesionālās izglītības programma):

3.1. licencētas profesionālās pamatizglītības, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas līdz to akreditācijai, bet ne ilgāk kā trīs mēnešus pēc to īstenošanas uzsākšanas;

3.2. akreditētas profesionālās pamatizglītības, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas.

4. Apakšaktivitātes mērķa grupa ir izglītojamie profesionālās izglītības programmās."

2. Aizstāt 5.punktā skaitli "10 000" ar skaitli "25 000".

3. Izteikt 11.punktu šādā redakcijā:

"11. Apakšaktivitātei pieejamais publiskais finansējums ir 25 500 718 la­tu, tai skaitā Eiropas Sociālā fonda līdzfinansējums 21 675 611 latu un valsts budžeta finansējums 3 825 107 lati."

4. Izteikt 13.punktu šādā redakcijā:

"13. Projekta ietvaros atbalstāmās darbības ir:

13.1. mērķstipendiju fonda nodrošināšana akreditētām profesionālās izglītības iestādēm, kuras īsteno profesionālās izglītības programmas;

13.2. mērķstipendijas piešķiršana izglītojamajiem, kas mācās profesi­onālās izglītības programmās, saskaņā ar šajos noteikumos noteiktajām prasībām."

5. Svītrot 15.punktā vārdus "prioritārajās izglītības tematiskajās jomās".

6. Izteikt 33.3.1., 33.3.2. un 33.3.3.apakš­punktu šādā redakcijā:

"33.3.1. mērķstipendijas paredzēts piešķirt izglītojamajiem, kas mācās šādās izglītības tematiskajās jomās: inženierzinātnes un tehnoloģijas, arhitektūra un būvniecība, nevērtējot to sekmību un mācību procesa apmeklētību (viens punkts);

33.3.2. mērķstipendijas paredzēts piešķirt izglītojamajiem, kas mācās šādās izglītības tematiskajās jomās: inženierzinātnes un tehnoloģijas, arhitektūra un būvniecība, izvērtējot to sekmību un mācību procesa apmeklētību (divi punkti);

33.3.3. mērķstipendijas paredzēts piešķirt izglītojamajiem, kas mācās šādās izglītības tematiskajās jomās: inženierzinātnes un tehnoloģijas, arhitektūra un būvniecība, izvērtējot to sekmību un mācību procesa apmeklētību un papildu iesaisti profesionālās izglītības iestādes aktivitātēs ārpus mācību procesa (trīs punkti);".

7. Izteikt 48.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"48.2. mērķstipendija šo noteikumu 13.2.apakšpunktā minētajiem profesionālās izglītības iestāžu izglītojamajiem. Piešķiramās mērķstipendijas apmērs vienam profesionālās izglītības iestādes pirmā kursa izglītojamajam ir no 10 līdz 20 latiem mēnesī, otrā, trešā un ceturtā kursa izglītojamajam - no
20 līdz 50 latiem mēnesī."

8. Izteikt 52.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"52.2. projekta administrēšanas izmaksas līdz netiešo izmaksu nemainīgās likmes apmēra noteikšanai."

9. Papildināt noteikumus ar 52.1 punktu šādā redakcijā:

"52.1 Pēc netiešo izmaksu nemainīgās likmes apmēra noteikšanas administratīvās izmaksas plāno kā attiecināmās izmaksas un piemēro, sākot ar dienu, kad pieņemts Ministru kabineta lēmums par netiešo izmaksu nemainīgās likmes apmēru un stājas spēkā attiecīgie vienošanās grozījumi par projekta īstenošanu."

10. Izteikt 56.punktu šādā redakcijā:

"56. Šo noteikumu 52.2.apakšpunktā minētās projekta administrēšanas izmaksas līdz netiešo izmaksu nemainīgās likmes apmēra noteikšanai nepār­sniedz neattiecināmo izmaksu segšanai 2008. un 2009.gadā piešķirto valsts budžeta finansējumu."

11. Izteikt 59. un 60.punktu šādā redakcijā:

"59. Finansējuma saņēmējs nodrošina vienotu profesionālās izglītības iestāžu izglītojamo atlases un mērķstipendijas piešķiršanas nosacījumu piemērošanu visos plānošanas reģionos, katram plānošanas reģionam nosakot mērķstipendijām pieejamo finansējuma apmēru - teritoriālo kvotu. Teritoriālo kvotu nosaka, šo noteikumu 47.1.apakšpunktā minētajām mērķstipendiju izmaksām plānotos līdzekļus sadalot proporcionāli pamatizglītības iestāžu absolventu skaitam 2006./2007.mācību gadā attiecīgajā plānošanas reģionā. Sākot ar 2009./2010.mācību gadu, teritoriālo kvotu nosaka, šo noteikumu 47.1.apakšpunktā minētajām mērķstipendiju izmaksām plānotos līdzekļus sadalot proporcionāli izglītojamo skaitam profesionālās izglītības programmās 2008.gada 1.oktobrī attiecīgajā plānošanas reģionā (turpmāk - plānošanas reģionam piešķiramo mērķstipendiju procentuālā daļa). Mērķstipendiju summu plānošanas reģionam aprēķina, izmantojot šādu formulu:

sr = k × rp , kur
100

sr - plānošanas reģionam piešķiramā mērķstipendiju summa (lati);

k - mērķstipendiju kopsumma (lati);

rp - plānošanas reģionam piešķiramo mērķstipendiju procentuālā daļa (procenti).

60. Profesionālās izglītības iestādei piešķiramā mērķstipendiju fonda apmēru nosaka atbilstoši izglītojamo skaitam profesionālās izglītības programmās. Mērķstipendiju summu profesionālās izglītības iestādei aprēķina, izmantojot šādu formulu:

sp = sr × ap , kur
ar

sp - profesionālās izglītības iestādei piešķiramā mērķstipendiju summa (lati);

sr - plānošanas reģionam piešķiramā mērķstipendiju summa (lati);

ap - izglītojamo skaits profesionālās izglītības programmās profesionālās izglītības iestādē;

ar - izglītojamo skaits profesionālās izglītības programmās plānošanas reģionā."

12. Papildināt noteikumus ar 60.1punktu šādā redakcijā:

"60.1 Valsts dibinātai profesionālās izglītības iestādei piešķiramā mērķstipendiju fonda un normatīvajos aktos par valsts budžeta finansēto stipendiju saņemšanas kārtību minētās stipendijas fonda kopējais apmērs nepārsniedz vidēji 35 latus mēnesī katram izglītojamajam profesionālās izglītības programmā."

13. Aizstāt 63.punktā vārdus "ne biežāk kā reizi gadā pārskatīt reģionam" ar vārdiem "ne biežāk kā divreiz gadā pārskatīt plānošanas reģionam un profesionālās izglītības iestādei".

14. Izteikt 64.punktu šādā redakcijā:

"64. Mērķstipendiju profesionālās izglītības iestādes izglītojamajam piešķir, sākot ar pirmo mācību gadu, papildus stipendijai, kas minēta normatīvajos aktos par valsts budžeta finansēto stipendiju saņemšanas kārtību, ievērojot šo noteikumu 49.punktu."

15. Papildināt noteikumus ar VIII nodaļu šādā redakcijā:

"VIII. Noslēguma jautājumi

76. Lai nodrošinātu šo noteikumu prasību ievērošanu attiecībā uz šo noteikumu 13.punktā minētajām atbalstāmajām darbībām, finansējuma saņēmējs līdz 2009.gada 1.augustam izstrādā un iesniedz sadarbības iestādē ar atbildīgo iestādi saskaņotu projekta grozījuma pieprasījumu.

77. Šo noteikumu 47.1.apakšpunktā minētās mērķstipendijas piešķiršanas izmaksas attiecībā uz profesionālās izglītības iestāžu otrā, trešā un ceturtā kursa izglītojamajiem inženierzinātņu un tehnoloģiju, kā arī arhitektūras un būvniecības izglītības tematisko jomu profesionālās izglītības programmās ir attiecināmas, sākot ar dienu, kad stājas spēkā vienošanās par projekta īstenošanu. Šo noteikumu 47.1.apakšpunktā minētās mērķstipendijas piešķiršanas izmaksas pārējiem profesionālās izglītības iestāžu izglītojamajiem ir attiecināmas, sākot ar dienu, kad stājas spēkā vienošanās grozījumi par projekta īstenošanu."

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Izglītības un zinātnes ministra vietā - labklājības ministrs U.Augulis

 

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2009.gada 12.augustu.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 21.jūlija noteikumos Nr.578 "Noteikumi par darbības programmas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 771Pieņemts: 14.07.2009.Stājas spēkā: 12.08.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 126, 11.08.2009.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
195909
12.08.2009
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"