Aptauja ilgs līdz 23. oktobrim.
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.764 Rīgā 2009.gada 14.jūlijā (prot. Nr.48 18.§) Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 18.augusta noteikumos Nr.663 "Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība"Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma 4.panta divpadsmito daļu
1. Izdarīt Ministru kabineta 2008.gada 18.augusta noteikumos Nr.663 "Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2008, 129.nr.) šādus grozījumus: 1.1. aizstāt 5.punktā vārdus "Pārtikas kvalitātes shēmu operators" ar vārdiem "Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas operators". 1.2. papildināt noteikumus ar 9.3.apakšpunktu šādā redakcijā: "9.3. ja produkts nesatur ģenētiski modificētus organismus un nav ražots no tiem."; 1.3. izteikt 10.punktu šādā redakcijā: "10. Kontroles institūcija pamatotu aizdomu un strīdu gadījumā veic produkta analīzes. Analīzes veic laboratorijā, kura ir akreditēta sabiedrībā ar ierobežotu atbildību "Standartizācijas, akreditācijas un metroloģijas centrs" atbilstoši standartam LVS EN ISO/IEC 17025:2005 "Testēšanas un kalibrēšanas laboratoriju kompetences vispārīgās prasības" un par kuru sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Standartizācijas, akreditācijas un metroloģijas centrs" ir publicējusi paziņojumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" vai kura ir akreditēta kādā citā Eiropas Savienības dalībvalstu akreditācijas institūcijā."; 1.4. izteikt 12.punktu šādā redakcijā: "12. Operators, kas vēlas sākt darbību nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā, kontroles institūcijā iesniedz: 12.1. iesniegumu (7.pielikums); 12.2. operatoru sarakstu, norādot izejvielu piegādātājus vai produkta saņēmējus, kas iesaistīti iepriekšējā vai nākamajā pārtikas aprites posmā."; 1.5. papildināt 14.punktu aiz vārdiem "Kontroles institūcija veic operatora un dokumentu pārbaudi un" ar skaitli un vārdiem "10 darbdienu laikā pēc pārbaužu veikšanas"; 1.6. papildināt 16.punktu ar trešo teikumu šādā redakcijā: "Atkārtotu operatora un dokumentu pārbaudi veic vismaz reizi gadā."; 1.7. aizstāt 18.punktā vārdu "dienu" ar vārdu "darbdienu"; 1.8. izteikt 26.5.apakšpunktu šādā redakcijā: "26.5. 10 darbdienu laikā informē kontroles institūciju par operatora darbības apturēšanu."; 1.9. svītrot 27.5.apakšpunktu; 1.10. svītrot 38.punktu; 1.11. izteikt 1.pielikuma I nodaļas nosaukumu šādā redakcijā: "I. Liellopu, kazu un cūku audzēšana"; 1.12. svītrot 1.pielikuma 2. un 3.punktu; 1.13. izteikt 1.pielikuma 11.punktu šādā redakcijā: "11. Identificē ar zālēm ārstētu dzīvnieku un nodrošina, ka zāļu izdalīšanās laikā no šī dzīvnieka iegūtos produktus pārtikā neizmanto."; 1.14. svītrot 1.pielikuma 13., 14.punktu un 1.tabulu; 1.15. aizstāt 1.pielikuma 21.punktā skaitli un vārdu "24 stundas" ar skaitli un vārdu "36 stundas"; 1.16. svītrot 1.pielikuma 2.tabulas 4., 5., 6., 7. un 8.punktu; 1.17. izteikt 1.pielikuma 23.1.apakšpunktu šādā redakcijā: "23.1. augu izcelsmes taukus (eļļas), daļēji vai pilnīgi aizstājot piena taukus piena produktos. Produktu pārstrādātājs to apliecina, uzrādot tehnisko specifikāciju;"; 1.18. aizstāt 1.pielikuma 25.punktā skaitļus un vārdus "4 (5 ballu vērtēšanas sistēmā)" ar skaitļiem un vārdiem "16 punktiem (20 punktu vērtēšanas sistēmā)"; 1.19. aizstāt 1.pielikuma 26.punktā vārdus "četras reizes" ar vārdu "reizi"; 1.20. svītrot 1.pielikuma 28.punktā vārdu "paziņotā"; 1.21. svītrot 1.pielikuma 3.tabulā 3.3., 5.4., 5.7., 5.8., 5.9., 5.10., 5.11. un 5.12.apakšpunktu; 1.22. papildināt 1.pielikuma 3.tabulu ar 9.punktu šādā redakcijā:
1.23. svītrot 3.pielikuma 3.2.apakšpunktu; 1.24. izteikt 3.pielikuma 27.punktu šādā redakcijā: "27. Maizes ražošanā neizmanto pārtikas piedevas (maizes uzlabotājus, konservantus, skābuma regulētājus, krāsvielas)."; 1.25. aizstāt 3.pielikuma 34.punktā skaitļus un vārdus "zemāka par 4,0 punktiem" ar skaitļiem un vārdiem "zemāks par 20 punktiem (25 punktu vērtēšanas sistēmā)"; 1.26. svītrot 4.pielikumā I nodaļas nosaukumu "I. Dārzeņu un kartupeļu audzēšana"; 1.27. izteikt 4.pielikuma 1. un 2.punktu šādā redakcijā: "1. Dārzeņus un kartupeļus audzē saskaņā ar normatīvajiem aktiem par lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas, uzglabāšanas un marķēšanas prasībām, kā arī kontroles kārtību. 2. Dārzeņi un kartupeļi ir svaigi, ar paredzētajam izmantošanas veidam atbilstošu gatavības pakāpi, ar šķirnei raksturīgu garšu, smaržu un krāsu, tīri, bez blakus piemaisījumiem, kaitēkļu un slimību nebojāti, bez mehāniskiem bojājumiem."; 1.28. svītrot 4.pielikuma 3.punktu; 1.29. izteikt 4.pielikuma 4.punktu šādā redakcijā: "4. Dārzeņi (galda mārrutki, zaļie zirnīši, galda bietes, gurķi, galviņkāposti, dilles, sīpoli, burkāni un kartupeļi), ko izmanto pārstrādei, atbilst 1.tabulā noteiktajiem kvalitātes rādītājiem."; 1.30. izteikt 4.pielikuma 1.tabulas 10.punktu šādā redakcijā:
1.31. papildināt 4.pielikuma 1.tabulu ar 11. un 12.punktu šādā redakcijā:
1.32. svītrot 4.pielikumā II nodaļas nosaukumu "II. Dārzeņu un kartupeļu produktu ražošana"; 1.33. izteikt 4.pielikuma 5.punktu šādā redakcijā: "5. Prasības noteiktas galda mārrutkiem, zaļajiem zirnīšiem, gurķiem, skābētiem kāpostiem, dārzeņu zupām (aukstajai biešu zupai, svaigu kāpostu borščam, skābu kāpostu borščam, sēņu soļankai, rasoļņikam, skābu kāpostu zupai, zirņu zupai, pupiņu zupai), konserviem, kartupeļu cietei un kartupeļu čipsiem."; 1.34. izteikt 4.pielikuma 7.punktu šādā redakcijā: "7. Konservēto, skābēto, marinēto un žāvēto dārzeņu, dārzeņu zupu un zaļo zirnīšu ražošanā neizmanto konservantus un krāsvielas."; 1.35. papildināt 4.pielikuma 9.punktu ar trešo un ceturto teikumu šādā redakcijā: "Skābētie un marinētie kāposti atbilst 4.tabulā noteiktajiem kvalitātes rādītājiem. Atbilstības kontroli šā punkta prasībām veic produkta ražotājs ne retāk kā reizi gadā."; 1.36. izteikt 4.pielikuma 2.tabulas nosaukumu šādā redakcijā: "Kvalitātes rādītāji konservētiem dārzeņiem, kartupeļu cietei un kartupeļu čipsiem"; 1.37. papildināt 4.pielikuma 2.tabulas 1. un 2.punkta ceturto aili aiz vārda "mikrobioloģisko" ar vārdiem "un fizikāli ķīmisko"; 1.38. papildināt 4.pielikuma 2.tabulu ar 8.punktu šādā redakcijā:
1.39. papildināt 4.pielikumu ar 4. un 5.tabulu šādā redakcijā: "4.tabula
Kvalitātes rādītāji skābētiem un marinētiem kāpostiem
5.tabula
Kvalitātes rādītāji žāvētiem dārzeņiem
1.40. svītrot 5.pielikuma I nodaļas nosaukumu "I. Augļu un ogu audzēšana"; 1.41. izteikt 5.pielikuma 1.punktu šādā redakcijā: "1. Augļus un ogas audzē saskaņā ar normatīvajiem aktiem par lauksaimniecības produktu integrēto audzēšanu, uzglabāšanu un marķēšanu."; 1.42. svītrot 5.pielikumā II nodaļas nosaukumu "II. Augļu un ogu nektāru un ievārījumu ražošana"; 1.43. izteikt 5.pielikuma 3., 4. un 5.punktu šādā redakcijā: "3. Augļu un ogu sulu, nektāru, sukāžu un žāvētu augļu ražošanā aizliegts izmantot konservantus un krāsvielas. 4. Produktu ražošanā atļauts izmantot meža ogas. 5. Augļu, ogu ievārījumi, nektāri, sulas un sukādes, kā arī žāvētie augļi atbilst šajā pielikumā noteiktajiem kvalitātes rādītājiem."; 1.44. aizstāt 5.pielikumā vārdu "Tabula" ar skaitli un vārdu "1.tabula"; 1.45. papildināt 5.pielikumu ar 2. un 3.tabulu: "2.tabula
Kvalitātes rādītāji sulām
3.tabula
Kvalitātes rādītāji sukādēm un žāvētiem augļiem
2. Šo noteikumu 1.27. un 1.41.apakšpunktā minēto nosacījumu ievērot integrētās audzēšanas prasības dārzeņiem, kartupeļiem, augļiem un ogām piemēro no 2009.gada 1.oktobra, bet kartupeļiem, kas paredzēti pārstrādei, - no 2011.gada 1.oktobra. Ministru prezidents V.Dombrovskis Zemkopības ministrs J.Dūklavs
Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2009.gada 18.jūliju. |
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 18.augusta noteikumos Nr.663 "Prasības pārtikas kvalitātes ..
Statuss:
Zaudējis spēku
Saistītie dokumenti
|