Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.32

Rīgā 2009.gada 6.aprīlī

Par instrukcijas apstiprināšanu

 

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

Apstiprināt instrukciju "Ziņu elektroniskā aprite ar Vēlētāju reģistru 2009.gada republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanām".

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs V.Veinbergs


 

 

APSTIPRINĀTA

ar Centrālās vēlēšanu komisijas

2009.gada 6 aprīļa lēmumu Nr.32

Instrukcija
"Ziņu elektroniskā aprite ar vēlētāju reģistru 2009.gada republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanām"

1. Republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisijas nodrošina deputātu kandidātu sarakstos ietverto ziņu (turpmāk - ziņas par kandidēšanu) sagatavošanu iekļaušanai vēlētāju reģistrā. Ziņas par kandidēšanu vēlētāju reģistrā iekļauj republikas pilsētu un rajonu vēlēšanu komisiju atbildīgie darbinieki.

2. Republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisijas lieto Centrālās vēlēšanu komisijas (turpmāk - CVK) izstrādāto lietojumprogrammu, kura atbildīgajiem speciālistiem pieejama CVK vēlēšanu datu informācijas ielādes sistēmā (turpmāk - VDIIS), un apstrādā datus atbilstoši datorprogrammas instrukcijai.

3. Kandidātu sarakstu pieņemšanas laikā, saņemot no kandidātu saraksta iesniedzējiem datu nesēju ar datni ar ziņām par kandidēšanu (vēlētāju apvienībām - arī ar parakstītājiem), novada vēlēšanu komisija:

3.1. pēc kodētas pazīmes konstatē, vai izdrukas veiktas pēc pēdējo izmaiņu izdarīšanas datnē;

3.2. ja novada vēlēšanu komisija konstatē, ka izdruka veikta pirms pēdējo izmaiņu izdarīšanas, komisija pārliecinās, ka izdrukātās ziņas atbilst elektroniskajai versijai.

4. Novada vēlēšanu komisija sagatavo datni ar ziņām par kandidēšanu par katru kandidātu sarakstu, pievienojot tos no iesniegtā datu nesēja, un attiecīgā rajona vēlēšanu komisijas noteiktajā kārtībā nodod attiecīgā rajona vēlēšanu komisijas atbildīgajam darbiniekam, kuram piešķirtas vēlētāju reģistra lietotāja tiesības, ne vēlāk kā nākamajā dienā pēc kandidātu sarakstu pieņemšanas (reģistrēšanas) vēlēšanu komisijā.

5. Rajona vēlēšanu komisijas atbildīgais darbinieks, izmantojot CVK izstrādāto lietojumprogrammu rajonu vēlēšanu komisijām, apkopo no novadu vēlēšanu komisijām saņemtās datnes ar ziņām par kandidēšanu.

6. Pirms ziņu iekļaušanas (importēšanas) vēlētāju reģistrā atbildīgais darbinieks veic šo datu sagatavošanu atbilstoši datorprogrammas instrukcijai. 

7. Lai ziņas iekļautu vēlētāju reģistrā, atbildīgais darbinieks tiešsaistes režīmā pieslēdzas vēlētāju reģistram un atbilstoši vēlētāju reģistra lietošanas instrukcijai iekļauj tajā datus par kandidātu sarakstiem un kandidātiem, vēlētāju apvienībām - arī datus par parakstītājiem.

8. Ja visi attiecīgā kandidātu sarakstā iekļautie kandidāti ir vēlētāji un ziņas par šīm personām atbilst vēlētāju reģistra ziņām, atbildīgais darbinieks ekrāna režīmā saņem no vēlētāju reģistra atskaiti, ka ziņas par attiecīgo kandidātu sarakstu un par visiem tajā ietvertajiem kandidātiem ir iekļautas vēlētāju reģistrā.

9. Ja ziņas par kandidēšanu ir sekmīgi iekļautas vēlētāju reģistrā, atbildīgais darbinieks informē attiecīgā novada vēlēšanu komisiju, un datni ar ziņām par reģistrētā saraksta kandidātiem nekavējoties augšupielādē VDIIS publicēšanai CVK mājas lapā.

10. Ja ziņas par kandidēšanu nav iekļautas vēlētāju reģistrā, atbildīgais darbinieks ekrāna režīmā saņem atskaiti no vēlētāju reģistra par to, ka ir atteikta ziņu par attiecīgo kandidātu sarakstu iekļaušana, norādot šī atteikuma pamatojumu.

11. Ja saņemts atteikums par kandidātu saraksta ziņu iekļaušanu vēlētāju reģistrā, jo par kādu no kandidātiem vēlētāju reģistra atskaitē norādīts, ka ziņas par kandidātu neatbilst vēlētāju reģistra datiem:

11.1. vārds, uzvārds vai personas kods ir ievadīts nepareizi, atbildīgais darbinieks informē attiecīgo vēlēšanu komisiju, ka no vēlētāju reģistra ir saņemts atteikums par kandidātu saraksta ziņu iekļaušanu, un norāda atteikuma pamatojumu;

11.2. kandidāts kandidē pēc cita nosacījuma nekā reģistrētā dzīvesvieta un atskaitē nav norādīts 11.1. punktā minētais iemesls, atbildīgais darbinieks pārliecinās, ka kandidāts kandidē pēc cita kandidēšanas nosacījuma (darba vieta vai nekustamais īpašums), un apstiprina ziņu iekļaušanu vēlētāju reģistrā.

12. Saņemot informāciju par 11.1. punktā minēto atteikumu, attiecīgā vēlēšanu komisija, sadarbojoties ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi un kandidātu saraksta iesniedzējiem, noskaidro atteikuma iemeslu, novērš to un atkārtoti sagatavo datni ar šo kandidātu sarakstu un nodod šo datni rajona vēlēšanu komisijas atbildīgajam darbiniekam, kurš veic ziņu atkārtotu iekļaušanu vēlētāju reģistrā.

13. Ja pēc tam, kad ziņas par kandidēšanu iekļautas vēlētāju reģistrā, vēlēšanu komisija pieņem lēmumu svītrot kādu kandidātu no kandidātu saraksta, tā nekavējoties nosūta šo lēmumu attiecīgā rajona vēlēšanu komisijas atbildīgajam darbiniekam, kurš veic izmaiņas vēlētāju reģistrā un kopējā datu bāzē, sagatavo jaunu datu versiju par attiecīgo kandidātu sarakstu un to augšupielādē VDIIS publicēšanai CVK mājas lapā.

 14. Republikas pilsētas vēlēšanu komisija kandidātu sarakstu pieņemšanas laikā, saņemot no kandidātu saraksta iesniedzējiem datu nesēju ar datni ar ziņām par kandidēšanu:

14.1. pēc kodētas pazīmes konstatē, vai izdrukas veiktas pēc pēdējo izmaiņu izdarīšanas datnē;

14.2. ja republikas pilsētas vēlēšanu komisija konstatē, ka izdruka veikta pirms pēdējo izmaiņu izdarīšanas, komisija pārliecinās, ka izdrukātās ziņas atbilst elektroniskajai versijai.

15. Republikas pilsētas vēlēšanu komisija nodrošina reģistrētajos kandidātu sarakstos ietverto ziņu iekļaušanu vēlētāju reģistrā.

16. Republikas pilsētas vēlēšanu komisija, izmantojot CVK izstrādāto kandidātu sarakstu pieņemšanas datorprogrammu, sagatavo ziņas par kandidēšanu to iekļaušanai vēlētāju reģistrā atbilstoši datorprogrammas instrukcijai.

17. Izmantojot CVK izstrādāto datorprogrammu, atbildīgais darbinieks apkopo visas no kandidātu sarakstu iesniedzējiem saņemtās datnes ar ziņām par kandidēšanu.

18. Pirms ziņu iekļaušanas vēlētāju reģistrā atbildīgais darbinieks veic šo datu sagatavošanu atbilstoši datorprogrammas instrukcijai. 

19. Lai ziņas par kandidēšanu iekļautu vēlētāju reģistrā, atbildīgais darbinieks pieslēdzas tiešsaistes režīmā vēlētāju reģistram un iekļauj vēlētāju reģistrā datus par kandidātu sarakstiem un kandidātiem.

20. Ja visi attiecīgā kandidātu sarakstā iekļautie kandidāti ir vēlētāji un ziņas par šīm personām atbilst vēlētāju reģistra ziņām, atbildīgais darbinieks ekrāna režīmā saņem no vēlētāju reģistra atskaiti, ka ziņas par attiecīgo kandidātu sarakstu un par visiem tajā ietvertajiem kandidātiem ir iekļautas vēlētāju reģistrā.

21. Ja ziņas par kandidēšanu ir sekmīgi iekļautas vēlētāju reģistrā, atbildīgais darbinieks datni ar ziņām par reģistrētā saraksta kandidātiem nekavējoties augšupielādē VDIIS publicēšanai CVK mājas lapā.

22. Ja ziņas par kandidēšanu nav iekļautas vēlētāju reģistrā, atbildīgais darbinieks ekrāna režīmā saņem atskaiti no vēlētāju reģistra par to, ka ir atteikta ziņu par attiecīgo kandidātu sarakstu iekļaušana, norādot šī atteikuma pamatojumu.

23. Ja saņemts atteikums par noteikta kandidātu saraksta ziņu iekļaušanu vēlētāju reģistrā, jo par kādu no tajā minētajiem kandidātiem no vēlētāju reģistra ir saņemta atskaite, ka ziņas par kandidātu neatbilst vēlētāju reģistra datiem:

23.1. vārds, uzvārds vai personas kods ir ievadīts nepareizi, republikas pilsētas vēlēšanu komisija, sadarbojoties ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi un kandidātu saraksta iesniedzējiem, noskaidro atteikuma iemeslu, novērš to un atkārtoti sagatavo datni ar šo kandidātu sarakstu un veic ziņu atkārtotu iekļaušanu vēlētāju reģistrā;

23.2. ja kandidāts kandidē pēc cita nosacījuma nekā reģistrētā dzīvesvieta, un atskaitē nav norādīts 23. 1. punktā minētais iemesls, atbildīgais darbinieks pārliecinās, ka kandidāts kandidē pēc cita kandidēšanas nosacījuma (darba vieta vai nekustamais īpašums), un apstiprina ziņu iekļaušanu vēlētāju reģistrā.

24. Ja pēc tam, kad ziņas par kandidātu sarakstu iekļautas vēlētāju reģistrā, vēlēšanu komisija pieņem lēmumu svītrot kādu kandidātu no kandidātu saraksta, tā nekavējoties veic izmaiņas vēlētāju reģistrā, veic izmaiņas arī kopējā datu bāzē, sagatavo jaunu datu versiju par konkrēto sarakstu un to augšupielādē VDIIS, publicēšanai CVK mājas lapā.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs V.Veinbergs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par instrukcijas apstiprināšanu Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija Veids: lēmums Numurs: 32Pieņemts: 06.04.2009.Stājas spēkā: 06.04.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 56, 09.04.2009.
190441
06.04.2009
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"