Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta rīkojums Nr.879

Rīgā 2008.gada 23.decembrī (prot. Nr.94 67.§)

Par Sporta pārvaldes reorganizāciju

 

1. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 15.panta trešās daļas 4.punktu līdz 2009.gada 2.februārim reorganizēt izglītības un zinātnes ministra padotībā esošo tiešās pārvaldes iestādi - Sporta pārvaldi (turpmāk - pārvalde), sadalot tās struktūrvienību uzdevumus starp Izglītības un zinātnes ministriju un valsts aģentūru "Nacionālais olimpiskais sporta metodiskais centrs".

2. Noteikt, ka Izglītības un zinātnes ministrija pēc pārvaldes reorganizācijas pabeigšanas veic šādus pārvaldes uzdevumus:

2.1. izstrādā un īsteno sporta nozares finansēšanas stratēģiju, kā arī plāno sportam piešķiramos valsts budžeta līdzekļus;

2.2. atbilstoši likumā par valsts budžetu kārtējam gadam piešķirtajai apropriācijai administrē sportam piešķirtos valsts budžeta līdzekļus;

2.3. normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā organizē un koordinē nacionālo sporta bāzu darbību sporta jomā;

2.4. normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā nodrošina, lai tiktu izpildītas Eiropas konvencijā par skatītāju pārkāpumiem un rupju uzvedību sporta pasākumos, īpaši futbola sacensību laikā, paredzētās saistības sporta jomā;

2.5. veic sporta federāciju atzīšanu normatīvajos aktos par sporta federāciju atzīšanu noteiktajā kārtībā, kā arī kontrolē atzīto sporta federāciju darbību sporta jomā;

2.6. uztur un aktualizē normatīvajos aktos par sporta federāciju atzīšanu noteiktajā kārtībā atzīto sporta federāciju reģistru.

3. Noteikt, ka valsts aģentūra "Nacionālais olimpiskais sporta metodiskais centrs" pēc pārvaldes reorganizācijas pabeigšanas veic šādus pārvaldes uzdevumus:

3.1. nodrošina metodisko vadību un kontroli darbam ar talantīgajiem jaunajiem sportistiem;

3.2. koordinē un pārzina sporta izglītības iestāžu darbu, kā arī jaunatnes sporta pasākumus;

3.3. veic sporta speciālistu un sporta izglītības iestāžu darba uzraudzību;

3.4. uztur un aktualizē talantīgo jauno sportistu reģistru;

3.5. apkopo un analizē informāciju par sporta izglītības iestāžu licencēto programmu īstenošanas plāna izpildi, grupu noslogotību, dalību sacensībās, sasniegumiem un materiāltehnisko nodrošinājumu, kā arī cita veida statistiku un informāciju sporta jomā;

3.6. popularizē sportu un veselīgu dzīvesveidu, kā arī lietderīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas sporta un fizisko nodarbību jomā.

4. Noteikt, ka pārvaldes tiesību, saistību un mantas pārņēmēja ir:

4.1. Izglītības un zinātnes ministrija attiecībā uz šā rīkojuma 2.punktā minētajiem pārvaldes uzdevumiem;

4.2. valsts aģentūra "Nacionālais olimpiskais sporta metodiskais centrs" attiecībā uz šā rīkojuma 3.punktā minētajiem pārvaldes uzdevumiem.

5. Izglītības un zinātnes ministram izveidot pārvaldes reorganizācijas komisiju. Reorganizācijas komisijai līdz 2009.gada 2.februārim:

5.1. veikt pārvaldes materiālo un finanšu līdzekļu inventarizāciju, sastādot slēguma bilanci, noteikt mantas vērtību un saistību apjomu, kā arī nodrošināt finanšu līdzekļu, mantas un saistību, arhīva un lietvedības nodošanu Izglītības un zinātnes ministrijai, valsts aģentūrai "Nacionālais olimpiskais sporta metodiskais centrs" un biedrībai "Latvijas Sporta federāciju padome";

5.2. noteikt pārvaldes tiesību, saistību un mantas sadalījumu atbilstoši šā rīkojuma 4.punktam.

6. Pārvaldes arhīvu un lietvedību likumā "Par arhīviem" noteiktajā kārtībā nodot attiecīgi Izglītības un zinātnes ministrijai, valsts aģentūrai "Nacionālais olimpiskais sporta metodiskais centrs" un biedrībai "Latvijas Sporta federāciju padome".

7. Ar pārvaldes reorganizāciju saistītos izdevumus segt no likumā "Par valsts budžetu 2009.gadam" Izglītības un zinātnes ministrijai budžeta apakš­programmai 09.13.00 "Sporta administrēšana un sagatavošanas centri" piešķirtajiem līdzekļiem.

Ministru prezidents I.Godmanis

Izglītības un zinātnes ministre T.Koķe

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Sporta pārvaldes reorganizāciju Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 879Pieņemts: 23.12.2008.Stājas spēkā: 23.12.2008.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 202, 30.12.2008.
185965
23.12.2008
85
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"