Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta rīkojums Nr.698

Rīgā 2008.gada 13.novembrī (prot. Nr.78 26.§)

Par valsts aģentūras "Eiropas Savienības informācijas aģentūra" reorganizāciju

1. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 15.panta trešās daļas 1.punktu un Publisko aģentūru likuma 8.panta ceturto daļu ar 2009.gada 1.janvāri reorganizēt Ministru prezidenta pārraudzībā esošo tiešās pārvaldes iestādi - valsts aģentūru "Eiropas Savienības informācijas aģentūra" (turpmāk - aģentūra), pievienojot to Valsts kancelejai.

2. Noteikt, ka Valsts kanceleja koordinē sabiedrības informēšanu par Eiropas Savienību un Latvijas dalību tajā un veic šādus uzdevumus:

2.1. izstrādā stratēģiju sabiedrības informēšanai par Eiropas Savienību un Latvijas dalību tajā, kā arī koordinē minētās stratēģijas īstenošanu valsts pārvaldē;

2.2. organizē sabiedrības diskusijas par Latvijas dalību Eiropas Savienībā un citus minētajiem jautājumiem veltītus pasākumus;

2.3. sadarbībā ar ministrijām un īpašu uzdevumu ministru sekretariātiem izstrādā informatīvos materiālus un sagatavo publikācijas par aktuāliem Eiropas Savienības jautājumiem;

2.4. sadarbībā ar Eiropas Savienības informācijas punktiem veicina informācijas izplatību Latvijas reģionos;

2.5. veido un uztur interneta vietni (mājaslapu), atspoguļojot aktuālus ar Latvijas dalību Eiropas Savienībā saistītus jautājumus;

2.6. sadarbojas ar informācijas starp­niekiem (piemēram, nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, bibliotekāriem, plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem), kas informē sabiedrību par Eiropas Savienību un Latvijas dalību tajā, institūcijām un organizācijām, kas sniedz informāciju par Eiropas Savienību un Latvijas dalību tajā, Eiropas Savienības institūcijām, kā arī valsts pārvaldes iestādēm un privātpersonām;

2.7. uzkrāj, sistematizē, kataloģizē, bibliografē un saglabā iespieddarbus, elektroniskos izdevumus un citus dokumentus par Eiropas Savienību un Latvijas dalību tajā;

2.8. organizē sabiedriskās domas aptaujas un pētījumus iedzīvotāju attieksmes noskaidrošanai pret Latvijas dalību Eiropas Savienībā.

3. Noteikt, ka Valsts kanceleja ir aģentūras tiesību, saistību, prasību, finanšu līdzekļu, krājumu un ilgtermiņa ieguldījumu, materiālo un nemateriālo vērtību un arhīva pārņēmēja.

4. Lai nodrošinātu šā rīkojuma 2.punktā minēto funkciju un uzdevumu īstenošanu, nodot Valsts kancelejai no aģentūras resursiem 5,5 amata vietas un pārdalīt valsts budžeta līdzekļus 232 657 latu apmērā.

5. Ministru prezidentam izveidot aģentūras reorganizācijas komisiju. Reorganizācijas komisijai līdz 2008.gada 31.decembrim veikt materiālo un finanšu līdzekļu inventarizāciju, sastādīt slēguma bilanci, noteikt mantas vērtību un saistību apjomu, kā arī nodrošināt materiālo un finanšu līdzekļu, arhīva un lietvedības nodošanu Valsts kancelejai un veikt norēķinus ar aģentūras darbiniekiem.

6. Valsts kancelejai sagatavot un līdz 2009.gada 1.maijam iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā ar aģentūras reorganizāciju saistītus attiecīgus grozījumus tiesību aktos un politikas plānošanas dokumentos.

7. Ar aģentūras reorganizāciju saistītos izdevumus segt no likumā "Par valsts budžetu 2008.gadam" aģentūrai piešķirtajiem finanšu līdzekļiem.

Ministru prezidents I.Godmanis

Satiksmes ministrs A.Šlesers

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par valsts aģentūras "Eiropas Savienības informācijas aģentūra" reorganizāciju Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 698Pieņemts: 13.11.2008.Stājas spēkā: 13.11.2008.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 178, 14.11.2008.
183795
13.11.2008
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"