Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta instrukcija Nr.13

Rīgā 2008.gada 21.oktobrī (prot. Nr.75 37.§)

Kārtība, kādā ierosina ieteikt iecelšanai amatā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieku

Izdota saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 72.panta pirmās daļas 2.punktu

 

1. Instrukcija nosaka kārtību, kādā Ministru kabinets ierosina ieteikt iecelšanai amatā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieku.

2. Ministru kabinets nosaka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amata pretendentu (turpmāk - pretendents) pieteikumu iesniegšanas laiku un termiņu.

3. Valsts kanceleja reģistrē pretendentu pieteikumus un izvērtē pretendentu atbilstību Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likuma 4.panta otrajā daļā noteiktajiem obligātajiem kritērijiem.

4. Papildus šīs instrukcijas 3.punktā noteiktajam Valsts kanceleja lūdz pretendentu iesniegt rakstisku informāciju, kas apliecinātu pretendenta:

4.1. pieredzi izmeklēšanas un operatīvajā darbā;

4.2. pieredzi iestādes vadītāja (vadītāja vietnieka) vai citā vadītāja darbā;

4.3. labo reputāciju (iesniedzot rakstiskas atsauksmes no iepriekšējām darbavietām).

5. Valsts kanceleja apkopo saņemto informāciju par pretendenta atbilstību šīs instrukcijas 3.punktam, kā arī apkopo saskaņā ar šīs instrukcijas 4.punktu saņemto informāciju un iesniedz to Ministru prezidentam.

6. Ministru prezidents par pretendentu, kas atbilst Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likuma 4.panta otrajā daļā noteiktajiem obligātajiem kritērijiem, lūdz ģenerālprokuroru, Satversmes aizsardzības biroja direktoru un Augstākās tiesas priekšsēdētāju 10 dienu laikā sniegt savu viedokli.

7. Pēc šīs instrukcijas 6.punktā minēto viedokļu saņemšanas, bet ne vēlāk kā septiņu dienu laikā pēc viedokļa sniegšanai paredzētā termiņa beigām Ministru prezidents virza apkopoto informāciju (atbilstoši šīs instrukcijas 3. un 4.punktam) apspriešanai Ministru kabinetā.

8. Ministru prezidents uzaicina pretendentus uzstāties Ministru kabineta sēdē ar savu skatījumu par korupcijas novēršanu un apkarošanu un atbildēt uz Ministru kabineta locekļu jautājumiem.

9. Ministru kabinets pēc pretendentu noklausīšanās pieņem lēmumu par pretendentiem, kurus Ministru prezidents lūgs izvērtēt Nacionālās drošības padomes sēdē.

10. Pēc Nacionālās drošības padomes locekļu viedokļu uzklausīšanas Ministru prezidents virza vienu pretendentu apspriešanai Ministru kabineta sēdē un ieteikšanai iecelt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatā.

11. Ja Ministru kabinets nevienu no Ministru kabineta sēdē apspriestajiem kandidātiem neiesaka Saeimai iecelšanai Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatā, Ministru kabinets nosaka atkārtotu pretendentu pieteikumu iesniegšanas laiku un termiņu.

Ministru prezidents I.Godmanis

Tieslietu ministrs G.Bērziņš

 

Redakcijas piebilde: instrukcija stājas spēkā ar 2008.gada 29.oktobri.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā ierosina ieteikt iecelšanai amatā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: instrukcija Numurs: 13Pieņemts: 21.10.2008.Stājas spēkā: 29.10.2008.Zaudē spēku: 19.08.2011.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 167, 28.10.2008.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
182939
29.10.2008
86
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"