Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:
Grozījumi likumā “Par valsts proves uzraudzību”

Izdarīt likumā “Par valsts proves uzraudzību” (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1995, 5.nr.; 1998, 9.nr.; 2002, 10.nr.; 2004, 9.nr.; 2006, 4.nr.) šādus grozījumus:

1. 1.pantā:

izslēgt 2.punkta otro teikumu;

izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

“3) prove (raudze) — skaitlis, kas rāda tīra dārgmetāla masas īpatsvaru kausējumā;”;

izteikt 6.punktu šādā redakcijā:

“6) dārgmetāla izstrādājums — jebkāds juvelierizstrādājums vai cits priekšmets, kas izgatavots pilnīgi vai daļēji no dārgmetāliem vai to sakausējumiem un ietilpst Kombinētās nomenklatūras 71.grupā vai atbilst 42., 85., 90., 91., 92., 93., 96. vai 97.grupai, ja dārgmetāla masas īpatsvars kausējumā nav mazāks par 1972.gada 15.novembra Konvencijā par dārgmetālu izstrādājumu pārbaudi un zīmogošanu tās 1988.gada 18.maija redakcijā, šīs Konvencijas 1998.gada 25. un 26.maija, 2001.gada 9.janvāra un 2002.gada 15.oktobra grozījumos (turpmāk —Konvencija par dārgmetālu izstrādājumu pārbaudi un zīmogošanu) un standartā LVS EN 29202:2000 “Rotaslietas — Dārgmetālu sakausējumu tīrība” noteikto.”

2. 2.pantā:

izteikt otro daļu šādā redakcijā:

“(2) Likums nosaka Latvijas Republikā izgatavoto un ievesto (importēto) dārgmetālu izstrādājumu proves noteikšanas, zīmogošanas un marķēšanas prasības, proves zīmogus, ar kādiem šos izstrādājumus zīmogo, kā arī regulē valsts proves uzraudzību.”;

aizstāt ceturtajā daļā vārdu “inspekcijā” ar vārdiem “Latvijas Republikas Valsts proves uzraudzības inspekcijā (turpmāk — inspekcija)”.

3. Izteikt 3.pantu šādā redakcijā:

3.pants. Latvijas Republikā dārgmetālu izstrādājumus zīmogo ar proves zīmogiem, kuros norādītā prove atbilst Konvencijā par dārgmetālu izstrādājumu pārbaudi un zīmogošanu noteiktajām provēm un standartā LVS EN 29202:2000 “Rotaslietas — Dārgmetālu sakausējumu tīrība” noteiktajām provēm.”

4. 6.pantā:

izteikt 1.punktu šādā redakcijā:

“1) proves uzraudzības iestādes zīmogu;”;

papildināt pantu ar 2.1 punktu šādā redakcijā:

“21) papildu proves zīmogu;”.

5. Izteikt 7., 8., 9. un 10.pantu šādā redakcijā:

7.pants. (1) Proves uzraudzības iestādes zīmogs ir zīmogs, ar kuru proves uzraudzības iestāde apliecina, ka dārgmetāla izstrādājumam ir noteikta prove un tas ir zīmogots šajā iestādē.

(2) Latvijas Republikā ir šādi proves uzraudzības iestādes zīmogi:

1) zeltam — “sievietes galva ar vainadziņu” aplī;

2) sudrabam — “sievietes galva ar vainadziņu” ovālā;

3) platīnam — “sievietes galva ar vainadziņu” rombā;

4) pallādijam — “sievietes galva ar vainadziņu” kvadrātā.

8.pants. Proves uzraudzības iestādes zīmogs un proves zīmogs ir Latvijas Republikas proves uzraudzības zīmes. Tiesības zīmogot ar tām ir tikai inspekcijai.

9.pants. (1) Latvijas Republikā izgatavotam, kā arī ievestam (importētam) dārgmetālu izstrādājumam jābūt zīmogotam ar Latvijas Republikas vai Eiropas Savienības dalībvalsts, Šveices Konfederācijas, Turcijas vai Eiropas Ekonomikas zonas valsts pilnvarotas un neatkarīgas proves uzraudzības iestādes (publiskas vai privātas) zīmogu vai proves zīmogu vai Konvencijā par dārgmetālu izstrādājumu pārbaudi un zīmogošanu noteikto vienoto pārbaudes zīmogu.

(2) Ministru kabinets nosaka Eiropas Savienības dalībvalstu, Šveices Konfederācijas, Turcijas un Eiropas Ekonomikas zonas valsts pilnvaroto un neatkarīgo proves uzraudzības iestāžu (publisko vai privāto) sarakstu, kārtību, kādā šīs proves uzraudzības iestādes iekļaujamas sarakstā, un kārtību, kādā atzīstami šo proves uzraudzības iestāžu zīmogi vai proves zīmogi līdz šo proves uzraudzības iestāžu iekļaušanai sarakstā.

10.pants. (1) Proves zīmogs ir zīmogs, ar kuru proves uzraudzības iestāde apliecina, ka dārgmetāla izstrādājumam ir noteikta prove un tas ir zīmogots šajā iestādē, un norāda dārgmetāla kausējuma proves apzīmējumu.

(2) Latvijas Republikā proves zīmogi ir šādi:

1) zeltam — “sievietes galva ar vainadziņu” un kausējumam atbilstošās proves apzīmējums ar arābu cipariem tūkstoš svara daļās — ovālā, kas nošķelts no kreisās un labās puses;

2) sudrabam — “sievietes galva ar vainadziņu” un kausējumam atbilstošās proves apzīmējums ar arābu cipariem tūkstoš svara daļās — ovālā;

3) platīnam — “sievietes galva ar vainadziņu” un kausējumam atbilstošās proves apzīmējums ar arābu cipariem tūkstoš svara daļās — ovālā, kas nošķelts no labās puses;

4) pallādijam — “sievietes galva ar vainadziņu” un kausējumam atbilstošās proves apzīmējums ar arābu cipariem tūkstoš svara daļās — ovālā, kas nošķelts no kreisās puses.”

6. Papildināt likumu ar 10.1 pantu šādā redakcijā:

10.1 pants. (1) Papildu proves zīmogs ir zīmogs, ar kuru norāda, ka dārgmetāla izstrādājumā ir detaļas ar atšķirīgu provi.

(2) Latvijas Republikā papildu proves zīmogi ir kausējumam atbilstošās proves apzīmējums ar arābu cipariem tūkstoš svara daļās taisnstūrī.

(3) Ja dārgmetāla izstrādājumam ir pievienotas metāla detaļas, kas nav izgatavotas no dārgmetāla, inspekcija izstrādājumu zīmogo ar papildu proves zīmogu “MET”.”

7. Izslēgt 11.pantu.

8. 12.pantā:

aizstāt pirmajā un otrajā daļā vārdu “izgatavotājs” (attiecīgā locījumā) ar vārdiem “saimnieciskās darbības veicējs” (attiecīgā locījumā);

izteikt trešās daļas otro teikumu šādā redakcijā:

“Personiskais zīmogs pārreģistrējams reizi piecos gados.”

9. Izteikt 14. un 15.pantu šādā redakcijā:

14.pants. Gada atšķirības zīmi var apvienot ar personisko zīmogu. Gada atšķirības zīme nav obligāta.

15.pants. Inspekcija ir tiešās pārvaldes iestāde. Tā atrodas finanšu ministra padotībā. Inspekcija īsteno valsts proves uzraudzību, sniedz ar proves darbu saistītus pakalpojumus, organizē Latvijas valsts apbalvojumu — Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa, Atzinības krusta un to goda zīmju izgatavošanu, kontrolē valsts apbalvojumu izgatavošanas procesu un glabā nepiešķirtos valsts apbalvojumus.”

Likums Saeimā pieņemts 2008.gada 5.jūnijā.
Valsts prezidents V.Zatlers
Rīgā 2008.gada 20.jūnijā
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi likumā “Par valsts proves uzraudzību” Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 05.06.2008.Stājas spēkā: 04.07.2008.Tēma: Patērētāju tiesības; Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 96, 20.06.2008.; Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 14, 24.07.2008.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Latvijas standarti
177091
04.07.2008
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"