Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.419

Rīgā 2008.gada 10.jūnijā (prot. Nr.38 30.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 2.augusta noteikumos Nr.582 “Mutes un nagu sērgas likvidēšanas un draudu novēršanas kārtība”
Izdoti saskaņā ar Veterinārmedicīnas likuma
26.panta pirmo daļu un 27.panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2005.gada 2.augusta noteikumos Nr.582 “Mutes un nagu sērgas likvidēšanas un draudu novēršanas kārtība” (Latvijas Vēstnesis, 2005, 129.nr., 2006, 71.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.17.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

“2.17.2. uzņēmīgo dzīvnieku inficēšanās oficiāli apstiprināta laboratoris­kajos izmeklējumos, kuri veikti references laboratorijā (laboratorija, kurai atbilstoši normatīvajiem aktiem par references laboratorijas statusu piešķirtas references laboratorijas tiesības slimības diagnostikā);”.

2. Izteikt 4.punktu šādā redakcijā:

“4. Ja tiek konstatēts slimības uzliesmojums vai slimības gadījums uzņēmīgo savvaļas dzīvnieku populācijā, valsts un pašvaldības iestāžu turpmākā darbība notiek saskaņā ar Valsts civilās aizsardzības plānu vai attiecīgās pašvaldības civilās aizsardzības plānu.”

3. Izteikt 6.punktu šādā redakcijā:

“6. Šajos noteikumos noteikto prasību izpildi nodrošina dienests, kā arī valsts un pašvaldības iestādes, kas iekļautas Valsts civilās aizsardzības plānā un attiecīgās pašvaldības civilās aizsardzības plānā, lai veiktu neatliekamos preventīvos, reaģēšanas un seku likvidēšanas pasākumus.”

4. Izteikt 18.punkta ievaddaļas pirmo teikumu šādā redakcijā:

“Šo noteikumu 19.punktā minēto ekspertu grupu izveido un tās sastāvu ar rīkojumu apstiprina dienests.”

5. Izteikt 19.punkta ievaddaļas pirmo un otro teikumu šādā redakcijā:

“Ekspertu grupā iekļauj epizootologus, veterināros zinātniekus, biologus, virusologus, speciālistus vides drošības jautājumos, kā arī citas personas, kuru kompetence nodrošina šajos noteikumos noteikto prasību izpildi. Ekspertu grupas darbības finansēšanu nodrošina no dienestam piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.”

6. Svītrot 19.2.2.apakšpunktā vārdus “un Krīzes vadības padomes sekretariātam”.

7. Aizstāt 21.punktā vārdus “Krīzes vadības padomes sekretariāts” ar vārdu “Dienests”.

8. Izteikt 22.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

“22.6. sazinās ar references laboratorijām, lai pēc iespējas ātrāk nodroši­nātu visu paraugu laboratorisko izmeklēšanu;”.

9. Aizstāt 23.punkta ievaddaļā vārdus “Civilās aizsardzības likumā noteiktajā kārtībā Krīzes vadības padomes sekretariāts” ar vārdu “Dienests”.

10. Aizstāt 23.1.apakšpunktā vārdu “dienesta” ar vārdiem “valsts aģentūras “Lauksaimniecības datu centrs””.

11. Izteikt 23.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

“23.3. nodrošina ar sakaru sistēmu, lai varētu sazināties ar teritoriālajām vienībām, references laboratoriju un citām slimības apkarošanas procesā iesaistītām institūcijām un organizācijām;”.

12. Izteikt 23.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

“23.6. nodrošina ar to valsts un starptautisko organizāciju un references laboratoriju sarakstu, kuras iesaistītas slimības uzliesmojuma apkarošanā un ar kurām sazinās slimības uzliesmojuma gadījumā;”.

13. Izteikt 26.punktu šādā redakcijā:

“26. Teritoriālajās vienībās darbojas apmācīts personāls, kuru apgādā ar ierīcēm un aprīkojumu, nodrošina ar skaidru vadības struktūru un efektīvu pārvaldi, lai garantētu ātru to pasākumu īstenošanu, kas attiecas uz epizoo­toloģisko izmeklēšanu, vides aizsardzību, dzīvnieku izcelsmes atkritum­produktu pārstrādi, norobežoto zonu uzraudzību, potenciāli slimu un potenciāli inficētu dzīvu dzīvnieku un potenciāli inficētu dzīvnieku izcelsmes produktu atrašanu, dzīvnieku labturību un piespiedu kaušanu, mazgāšanu un dezinfekciju, ārkārtas vakcinācijas uzsākšanu un visu citu stratēģisko lēmumu ātru īstenošanu.”

14. Aizstāt 27.punkta ievaddaļā vārdus “Civilās aizsardzības likumā noteiktajā kārtībā Krīzes vadības padomes sekretariāts” ar vārdu “Dienests”.

15. Izteikt 27.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

“27.4. reģistrācijas sistēmu, kas savienota ar centrālo vienību un datu bāzēm, references laboratoriju un citām iestādēm un organizācijām;”.

16. Izteikt 27.10.apakšpunktu šādā redakcijā:

“27.10. informāciju par dzīvnieku izcelsmes atkritumproduktu apglabā­šanas vietām, kas nerada kaitējumu videi, jo sevišķi virszemes ūdeņiem un gruntsūdeņiem;”.

17. Svītrot 43.punkta ievaddaļā vārdu “dienests”.

18. Papildināt 45.1. un 45.2.apakšpunktu aiz vārda “var” ar vārdiem “dot rīkojumu”.

19. Izteikt 247.11.7.apakšpunktu šādā redakcijā:

“247.11.7. references laboratorijas atzinumu;”.

Ministru prezidents I.Godmanis

Zemkopības ministrs M.Roze
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 2.augusta noteikumos Nr.582 “Mutes un nagu sērgas likvidēšanas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 419Pieņemts: 10.06.2008.Stājas spēkā: 14.06.2008.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 92, 13.06.2008.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
176778
14.06.2008
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"