Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta rīkojums Nr.212

Rīgā 2008.gada 17.aprīlī (prot. Nr.24 32.§)

Par Rīcības plānu politikas pamatnostādņu "Valsts kultūrpolitikas vadlīnijas 2006.-2015.gadam. Nacionāla valsts" īstenošanai 2008.-2009.gadā

 

1. Apstiprināt Rīcības plānu politikas pamatnostādņu "Valsts kultūrpolitikas vadlīnijas 2006.-2015.gadam. Nacionāla valsts" īstenošanai 2008.-2009.gadā (turpmāk - plāns).

2. Noteikt, ka par plānā paredzēto uzdevumu izpildi atbildīgās institūcijas ir Kultūras ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Ekonomikas ministrija, Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts, Bērnu un ģimenes lietu ministrija, Ārlietu ministrija, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija, Iekšlietu ministrija un Veselības ministrija.

3. Noteikt, ka par plāna izpildes kontroli atbildīgā institūcija ir Kultūras ministrija.

4. Plānā noteiktajām institūcijām - Kultūras ministrijai, Izglītības un zinātnes ministrijai, Ekonomikas ministrijai, Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātam, Bērnu un ģimenes lietu ministrijai, Ārlietu ministrijai, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai, Iekšlietu ministrijai un Veselības ministrijai - reizi gadā (līdz 1.maijam) iesniegt Kultūras ministrijā pārskatu par plānā noteikto uzdevumu izpildes gaitu.

5. Kultūras ministrijai katru gadu (līdz 1.jūlijam) vienlaikus ar informatīvo ziņojumu par politikas pamatnostādņu "Valsts kultūrpolitikas vadlīnijas 2006.-2015.gadam. Nacionāla valsts" īstenošanu iesniegt Ministru kabinetā pārskatu par plāna uzdevumu izpildes gaitu.

6. Šā rīkojuma 2.punktā minētajām institūcijām plāna īstenošanu 2008.gadā nodrošināt no piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem. Jautājumu par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu turpmākajos gados izskatīt Ministru kabinetā vienlaikus ar visu ministriju budžeta prioritāšu pieteikumiem, sagatavojot valsts budžeta projektu kārtējam gadam.

Ministru prezidents I.Godmanis

Kultūras ministre H.Demakova


 

(Ministru kabineta

2008.gada 17.aprīļa rīkojums Nr.212)

Rīcības plāna politikas pamatnostādņu "Valsts kultūrpolitikas vadlīnijas 2006.-2015.gadam. Nacionāla valsts" īstenošanai 2008.-2009.gadā
kopsavilkums

Rīcības plāns politikas pamatnostādņu "Valsts kultūrpolitikas vadlīnijas 2006.-2015.gadam. Nacionāla valsts" īstenošanai 2008.-2009.gadā (turpmāk - rīcības plāns) ir vidēja termiņa politikas plānošanas dokuments, kura rīcības virzieni ir Kultūras ministrijas, Ārlietu ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas, kā arī citu institūciju kompetencē. Rīcības plāna mērķis ir pamatnostādnēs "Valsts kultūrpolitikas vadlīnijas 2006.-2015.gadam. Nacionāla valsts" (apstiprinātas ar Ministru kabineta 2006.gada 18.aprīļa rīkojumu Nr.264) (turpmāk - vadlīnijas) noteikto stratēģisko mērķu īstenošana.

Rīcības plānā ietvertie pasākumi strukturēti atbilstoši vadlīniju stratēģiskajiem mērķiem:

1. Stiprināt nacionālo identitāti un Latvijas pilsoniskās sabiedrības saliedētību, kas balstīta nacionālās kultūras vērtībās.

2. Pilnveidot sadarbību starp kultūras un tautsaimniecības nozarēm Latvijas kultūras daudzveidības veicināšanai un radošās ekonomikas ilgtspējīgai attīstībai.

3. Veidot labvēlīgu vidi radošās daudzveidības attīstībai un stimulēt tiekšanos pēc izcilības.

4. Sekmēt līdzsvarotu kultūras procesu attīstību un kultūras pieejamību visā Latvijas teritorijā, nodrošinot tiesības uz kvalitatīvu dzīves telpu visiem valsts iedzīvotājiem.

5. Attīstīt un pilnvērtīgi izmantot kultūras potenciālu indivīdu izglītošanai visa mūža garumā, sekmējot uz humānām vērtībām balstītas zināšanu sabiedrības veidošanos.

6. Sekmēt dialogu un saprašanos starp kultūrām un nācijām un bagātināt Latvijas kultūras dzīvi, aktīvi līdzdarbojoties starptautiskajos kultūras procesos un sadarbības tīklos.

7. Veidot uz zināšanām balstītu un uz rezultātiem virzītu kultūrpārvaldību un veicināt kultūras decentralizāciju.

Rīcības plānā ir formulēti veicamie pasākumi, noteikti rezultatīvie rādītāji stratēģisko mērķu sasniegšanai, atbildīgās institūcijas, izpildes termiņi un nepieciešamais finansējums. Kultūras ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Ekonomikas ministrija, Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts, Bērnu un ģimenes lietu ministrija, Ārlietu ministrija, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija, Iekšlietu ministrija un Veselības ministrija plāna īstenošanu 2008.gadā nodrošina piešķirto valsts budžeta līdzekļu ietvaros. Jautājums par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu turpmākajos gados izskatāms Ministru kabinetā vienlaikus ar visu ministriju budžeta prioritāšu pieteikumiem, sagatavojot valsts budžeta projektu kārtējam gadam.

Rīcības plānā noteikto uzdevumu izpildi koordinē Kultūras ministrija.

Par rīcības plāna īstenošanu atbildīgās institūcijas katru gadu līdz 1.maijam informē Kultūras ministriju par plāna izpildi (vai neizpildi), iesniedzot detalizētu un pamatotu paskaidrojumu.

Kultūras ministrija katru gadu (līdz 2010.gadam) līdz 1.jūlijam iesniedz noteiktā kārtībā Ministru kabinetā informatīvu ziņojumu par rīcības plāna izpildi.

Kultūras ministre H.Demakova

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Rīcības plānu politikas pamatnostādņu "Valsts kultūrpolitikas vadlīnijas 2006.-2015.gadam. .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 212Pieņemts: 17.04.2008.Stājas spēkā: 17.04.2008.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 61, 18.04.2008.
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
174151
17.04.2008
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"