Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.109

Rīgā 2008.gada 26.februārī (prot. Nr.12 2.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 7.marta noteikumos Nr.92 "Noteikumi par mājsaimniecības elektrisko ledusskapju un saldētavu energoefektivitāti un atbilstības novērtēšanu"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par atbilstības novērtēšanu" 7.pantu

Izdarīt Ministru kabineta 2000.gada 7.marta noteikumos Nr.92 "Noteikumi par mājsaimniecības elektrisko ledusskapju un saldētavu energoefektivitāti un atbilstības novērtēšanu" (Latvijas Vēstnesis, 2000, 88./89.nr.; 2004, 68.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt I nodaļu ar 3.1punktu šādā redakcijā:

"3.1 Gadatirgos un izstādēs nedrīkst izstādīt saldēšanas iekārtas, kuras neatbilst šajos noteikumos minētajām prasībām, izņemot gadījumus, ja pie saldēšanas iekārtām novietota labi redzama brīdinājuma zīme, kas nepārprotami norāda, ka saldēšanas iekārtas nedrīkst piedāvāt tirgū un lietot."

2. Izteikt 4. un 5.punktu šādā redakcijā:

"4. Ražotājs vai tā pilnvarotais pārstāvis apliecina saldēšanas iekārtas atbilstību šo noteikumu prasībām, sastādot atbilstības deklarāciju atbilstoši standartā LVS EN ISO/IEC 17050 - 1:2005 A "Atbilstības novērtēšana - Piegādātāja atbilstības deklarācija - 1.daļa: Vispārīgās prasības" un standartā LVS EN ISO/IEC 17050 - 2:2005 "Atbilstības novērtēšana - Piegādātāja atbilstības deklarācija - 2.daļa: Atbalstoša dokumentācija" noteiktajām prasībām, un marķē katru saldēšanas iekārtu ar CE marķējumu (3.pielikums).

5. Ražotājs vai tā pilnvarotais pārstāvis izstrādā šo noteikumu 7.punktā minēto tehnisko dokumentāciju. Minēto dokumentāciju ražotājs vai tā pilnvarotais pārstāvis uzglabā ne mazāk kā trīs gadus pēc pēdējās saldēšanas iekārtas izgatavošanas un uzrāda pēc tirgus uzraudzības institūcijas pieprasījuma."

3. Izteikt 8.punktu šādā redakcijā:

"8. Saldēšanas iekārtu ražotājs vai tā pilnvarotais pārstāvis ir atbildīgs par saldēšanas iekārtas elektroenerģijas patēriņa noteikšanu saskaņā ar standartu LVS EN 153:2007 "No elektrotīkla darbinātu mājsaimniecības ledusskapju, saldētu produktu glabāšanas kameru, produktu saldētavu un to kombināciju energopatēriņa un ar to saistīto raksturlielumu mērīšana", kā arī par iekārtas atbilstību šo noteikumu 2.pielikumā noteiktajām prasībām."

4. Izteikt 10.punktu šādā redakcijā:

"10. Ražotājs vai tā pilnvarotais pārstāvis veic visus nepieciešamos pasākumus, lai ražošanas procesā nodrošinātu saldēšanas iekārtu atbilstību attiecīgo normatīvo aktu prasībām un tehniskajai dokumentācijai."

5. Svītrot 11.punktu.

6. Papildināt noteikumus ar 13.1punktu šādā redakcijā:

"13.1 Ja saldēšanas iekārta marķēta ar Kopienas ekoetiķeti atbilstoši procedūrai, kas minēta Eiropas Parlamenta un Padomes 2000.gada 17.jūlija Regulā (EK) Nr. 1980/2000 par pārskatīto Kopienas ekoetiķetes piešķiršanas programmu (turpmāk - Regula (EK) Nr. 1980/2000), vai citu marķējumu, kas atbilstoši Regulas (EK) Nr. 1980/2000 19.pantā minētajai procedūrai atzīts par līdzvērtīgu Kopienas ekoetiķetei, tad uzskata, ka attiecīgā saldēšanas iekārta atbilst šajos noteikumos noteiktajām prasībām tiktāl, ciktāl Kopienas ekoetiķete vai cits marķējums attiecas uz šīm prasībām."

7. Izteikt 19., 19.1 un 19.2punktu šādā redakcijā:

"19. Ja saldēšanas iekārta neatbilst šajos noteikumos minētajām prasībām, ražotājs, tā pilnvarotais pārstāvis vai importētājs novērš neatbilstību. Ja ražotājs, tā pilnvarotais pārstāvis vai importētājs nenovērš neatbilstību, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs veic visus tirgus uzraudzību reglamentējošajos normatīvajos aktos paredzētos pasākumus, lai attiecīgo iekārtu izņemtu no tirgus, nepieļautu tās tirdzniecību vai ierobežotu tās brīvu apriti tirgū.

19.1 Patērētāju tiesību aizsardzības centrs ir tiesīgs pieprasīt un bez maksas saņemt saldēšanas iekārtas paraugus un organizēt ekspertīzi, lai pārbaudītu saldēšanas iekārtas atbilstību šajos noteikumos minētajām prasībām. Ja ekspertīzē konstatēts, ka saldēšanas iekārta neatbilst šajos noteikumos minētajām prasībām, izdevumus par ekspertīzes veikšanu sedz ražotājs, tā pilnvarotais pārstāvis vai importētājs, kas pirmais laidis neatbilstošu saldēšanas iekārtu Latvijas Republikas tirgū.

19.2 Patērētāju tiesību aizsardzības centrs par lēmumu piemērot šo noteikumu 19.punktā minētos pasākumus nekavējoties informē ražotāju, tā pilnvarotu pārstāvi vai importētāju, pamatojot lēmumu un norādot tā apstrīdēšanas vai pārsūdzēšanas kārtību un termiņu."

8. Papildināt noteikumus ar 19.3punktu šādā redakcijā:

"19.3 Patērētāju tiesību aizsardzības centrs par šo noteikumu 19.punktā minēto pasākumu piemērošanu paziņo Ekonomikas ministrijai. Ekonomikas ministrija nosūta attiecīgu informāciju Eiropas Komisijai."

9. Papildināt noteikumus ar informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām šādā redakcijā:

"Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvām

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no:

1) Eiropas Parlamenta un Padomes 1996.gada 3.septembra Direktīvas 96/57/EK par energoefektivitātes prasībām attiecībā uz mājsaimniecībā lietojamiem elektriskiem ledusskapjiem, saldēšanas iekārtām un to kombinācijām;

2) Eiropas Parlamenta un Padomes 2005.gada 6.jūlija Direktīvas 2005/32/EK, ar ko izveido sistēmu, lai noteiktu ekodizaina prasības attiecībā uz enerģiju patērējošiem ražojumiem, un ar ko groza Padomes Direktīvu 92/42/EEK un Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvas 96/57/EK un 2000/55/EK."

Ministru prezidenta vietā - satiksmes ministrs A.Šlesers

Ekonomikas ministra vietā - tieslietu ministrs G.Bērziņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 7.marta noteikumos Nr.92 "Noteikumi par mājsaimniecības elektrisko .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 109Pieņemts: 26.02.2008.Stājas spēkā: 01.03.2008.Zaudē spēku: 24.09.2011.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 34, 29.02.2008.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Latvijas standarti
171731
01.03.2008
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"