Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.69

Rīgā 2008.gada 5.februārī (prot. Nr.7 26.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 15.aprīļa noteikumos Nr.183 "Ielūgumu apstiprināšanas kārtība"
Izdoti saskaņā ar Imigrācijas likuma 3.panta trešo daļu un 13.panta pirmo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 15.aprīļa noteikumos Nr.183 "Ielūgumu apstiprināšanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 65.nr.; 2004, 81.nr.; 2005, 28., 126.nr.; 2006, 60.nr.; 2007, 96.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 1.punktu šādā redakcijā:

"1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā apstiprināmi ielūgumi vīzas pieprasīšanai (turpmāk - ielūgums), kā arī vienotās vīzu informācijas sistēmas sadaļā par ielūgumiem (turpmāk - ielūgumu datu bāze) iekļaujamās informā­cijas apjomu un tās izmantošanas kārtību."

2. Izteikt 4.punktu šādā redakcijā:

"4. Iesniedzot vīzas pieprasījumu Latvijas Republikas diplomātiskajā vai konsulārajā pārstāvniecībā vai tās Šengenas līguma dalībvalsts diplomātiskajā vai konsulārajā pārstāvniecībā, ar kuru noslēgta vienošanās par pārstāvību (turpmāk - pārstāvniecība), ielūgumā norādītā persona informē attiecīgo pārstāvniecību par pārvaldē apstiprinātu un ielūgumu datu bāzē reģistrētu ielūgumu."

3. Papildināt noteikumus ar 19.7.apakš­punktu šādā redakcijā:

"19.7. ja, pārbaudot pieejamo informāciju, konstatē, ka par uzaicināto ārzemnieku Šengenas informācijas sistēmā iekļauts ziņojums, kas saistīts ar ieceļošanas atteikumu. Šis nosacījums neattiecas uz gadījumu, ja uzaicinātā ārzemnieka ieceļošana un uzturēšanās Latvijas Republikā atbilst starptautiskajām tiesību normām, Latvijas valsts interesēm vai ir saistīta ar nepārvaramu varu vai humāniem apsvērumiem."

4. Papildināt noteikumus ar 22.3.apakš­punktu šādā redakcijā:

"22.3. uzaicinātājs vai viņa pilnvarota persona ar parakstu apliecina, ka ir informēts un piekrīt, ka personas dati, kas iekļauti ielūgumu datu bāzē un ielūgumā, tiks iekļauti vīzu informācijas sistēmā un būs pieejami Latvijas Republikas kompetentajām iestādēm un to Šengenas līguma dalībvalstu pārstāvniecībām, ar kurām noslēgtas vienošanās par pārstāvību. Ja nepieciešams, minētie dati tiks apstrādāti, lai pieņemtu lēmumu par uzaicinātā ārzemnieka vīzas pieprasījumu."

5. Papildināt noteikumus ar 22.1punktu šādā redakcijā:

"22.1 Pēc uzaicinātāja vai viņa pilnvarotas personas pieprasījuma izsniegt apstiprinātu ielūgumu vai gadījumā, ja vīzas pieprasījumu paredzēts iesniegt citas Šengenas līguma dalībvalsts pārstāvniecībā, amatpersona izdrukā otru ielūguma pieprasījuma veidlapu, ko paraksta uzaicinātājs vai viņa pilnvarota persona. Pēc lēmuma pieņemšanas amatpersona otro veidlapas eksemplāru apstiprina ar pārvaldes zīmogu un izsniedz uzaicinātājam vai viņa pilnvarotajai personai."

Ministru prezidents I.Godmanis

Iekšlietu ministrs M.Segliņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 15.aprīļa noteikumos Nr.183 "Ielūgumu apstiprināšanas kārtība" Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 69Pieņemts: 05.02.2008.Stājas spēkā: 09.02.2008.Zaudē spēku: 01.07.2010.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 22, 08.02.2008.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
170575
09.02.2008
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"