Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.930

Rīgā 2007.gada 18.decembrī (prot. Nr.70 96.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 10.aprīļa noteikumos Nr.236 "Asignējumu piešķiršanas un izpildes kārtība"
Izdoti saskaņā ar Likuma par budžetu un finanšu vadību 24.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2007.gada 10.aprīļa noteikumos Nr.236 "Asignējumu piešķiršanas un izpildes kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2007, 61.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 2.punkta ievaddaļā vārdu "mēnešiem" ar vārdu "ceturkšņiem".

2. Izteikt 6.punktu šādā redakcijā:

"6. Valsts kase triju darbdienu laikā pēc valsts budžeta likuma izsludināšanas atbilstoši valsts budžeta likuma struktūrai aktualizēto finansēšanas plāna ievadformu MS Excel formātā elektroniska dokumenta veidā nosūta ministrijai. Ministrija finansēšanas plāna ievadformu MS Excel formātā elektroniska dokumenta veidā nosūta tām budžeta finansētām institūcijām, kurām nav nodrošināta iespēja finansēšanas plānu projektus sagatavot vienotās valsts budžeta plānošanas un izpildes informācijas sistēmas (SAP) portālā (turpmāk - vienotā informācijas sistēma). Budžeta finansētās institūcijas saskaņā ar ministrijas noteikto gada resursu un izdevumu apjomu sagatavo budžeta finansēto institūciju un pasākumu finansēšanas plānu projektus sadalījumā pa ceturkšņiem."

3. Izteikt 9.punktu šādā redakcijā:

"9. Ministrija finansēšanas plānu projektus pārbauda un ne vēlāk kā astoņas darbdienas pirms saimnieciskā gada sākuma vai piecas darbdienas pirms kārtējā ceturkšņa sākuma apstiprina vienotajā informācijas sistēmā. Vienlaikus ministrija elektroniski informē Valsts kasi par finansēšanas plānu apstipri­nāšanu, kā arī norāda to skaitu."

4. Aizstāt 10.punktā vārdus "tos reģistrē" ar vārdiem "bet ne vēlāk kā līdz kārtējā ceturkšņa sākumam tos reģistrē vienotajā informācijas sistēmā".

5. Aizstāt 12.punktā vārdu "mēneša" ar vārdu "ceturkšņa".

6. Izteikt 15.punktu šādā redakcijā:

"15. Valsts kase katra mēneša pirmajā darbdienā nodrošina budžeta finansēto institūciju ar konta kopsavilkumu par ieņēmumiem un izdevumiem saskaņā ar budžetu klasifikācijām par laikposmu no gada sākuma līdz iepriekšējā mēneša pēdējai dienai. Budžeta finansētā institūcija salīdzina institūcijas grāmatvedības uzskaites datus un līdz kārtējā ceturkšņa pirmā mēneša desmitajam datumam iesniedz Valsts kasē saskaņotu kopsavilkumu par ceturksni, pusgadu, deviņiem mēnešiem, gadu. Ja minēto termiņu neievēro, Valsts kase līdz saskaņota kopsavilkuma saņemšanai var piemērot Likumā par budžetu un finanšu vadību 47.pantā paredzētos pasākumus."

7. Svītrot 17.4.apakšpunkta otro teikumu.

8. Papildināt noteikumus ar 17.1punktu šādā redakcijā:

"17.1 Valsts amatpersonu iemaksas par dāvanu izpirkšanu atbilstoši normatīvajos aktos par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā noteiktajai kārtībai un pārmaksas, tai skaitā debitoru parādu pārmaksas, kas veidojušās iepriekšējos pārskata periodos, ieskaita valsts budžeta iestādes atvērtajā kontā Valsts kasē. Valsts budžeta iestāde ir atbildīga par šo summu pārskaitīšanu valsts budžeta ieņēmumos."

9. Izteikt 18.punktu šādā redakcijā:

"18. Budžeta finansētās institūcijas izstrādā grozījumus finansēšanas plānos, ja:

18.1. ieņēmumi no sniegtajiem maksas pakalpojumiem un citiem pašu ieņēmumiem vai ārvalstu finanšu palīdzības līdzekļiem neatbilst finansēšanas plānā ceturksnim apstiprinātajam apjomam un ir nepieciešams palielināt vai samazināt ceturkšņa asignējumus;

18.2. nepieciešams pārdalīt ceturksnī noteikto dotācijas apjomu no vispārējiem ieņēmumiem likumā noteiktās programmas vai apakšprogrammas ietvaros;

18.3. saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu ir mainīta apropriācija;

18.4. ir stājušies spēkā grozījumi valsts budžeta likumā;

18.5. saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu ir samazināti vai aizkavēti asignējumi;

18.6. saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu ir veikta līdzekļu pārdale atbilstoši valsts budžeta likumam;

18.7. konta mēneša kopsavilkumā izdevumu izpilde ir mazāka par 85 pro­centiem no finansēšanas plānā šim periodam apstiprinātā izdevumu apjoma."

10. Papildināt 19.punktu aiz vārdiem "budžeta likumā" ar vārdiem "vai apropriācijas izmaiņām saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu".

11. Svītrot 23.punktu.

12. Svītrot 24.punkta otrajā teikumā vārdu "iesniegt".

13. Papildināt 27.punktu ar trešo teikumu šādā redakcijā:

"Gada beigās budžeta finansēto institūciju norēķinu kontos esošo līdzekļu atlikumi paliek budžeta finansēto institūciju rīcībā un var tikt izmantoti nākamajā saimnieciskajā gadā, ja normatīvajos aktos nav noteikts citādi."

Ministru prezidents A.Kalvītis

Finanšu ministra vietā - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs E.Zalāns
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 10.aprīļa noteikumos Nr.236 "Asignējumu piešķiršanas un .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 930Pieņemts: 18.12.2007.Stājas spēkā: 29.12.2007.Zaudē spēku: 29.12.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 207, 28.12.2007.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
168560
29.12.2007
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"