Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta rīkojums Nr.818

Rīgā 2007.gada 18.decembrī (prot. Nr.68 4.§)

Par Valsts energoinspekcijas un Valsts darba inspekcijas reorganizāciju

 

1. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 15.panta trešās daļas 1. un 3.punktu līdz 2008.gada 1.janvārim:

1.1. reorganizēt ekonomikas ministra padotībā esošo tiešās pārvaldes iestādi Valsts energoinspekciju, pievienojot to Valsts būvinspekcijai;

1.2. reorganizēt Labklājības ministrijas padotībā esošo tiešās pārvaldes iestādi Valsts darba inspekciju, nododot Valsts būvinspekcijai Valsts darba inspekcijas funkcijas, kas saistītas ar valsts uzraudzības un kontroles īstenošanu bīstamo iekārtu tehniskās uzraudzības jomā, un pakļaujot Valsts būvinspekcijas uzraudzībai un kontrolei bīstamās iekārtas un to valdītājus.

2. Valsts būvinspekcija ir Valsts energoinspekcijas funkciju, tiesību, saistību, mantas, arhīva un finanšu līdzekļu pārņēmēja.

3. Ekonomikas ministram kopīgi ar Labklājības ministrijas un Valsts darba inspekcijas pārstāvjiem izveidot reorganizācijas komisiju. Reorganizācijas komisijai līdz 2008.gada 1.janvārim inventarizēt Valsts energoinspekcijas materiālos līdzekļus, finanšu līdzekļus un saistības un nodrošināt nepieciešamo materiālo un finanšu līdzekļu nodošanu Valsts būvinspekcijai, kā arī tādu Valsts darba inspekcijas materiālo un finanšu līdzekļu nodošanu Valsts būvinspekcijai, kas saistīti ar bīstamo iekārtu uzraudzības funkciju īstenošanu.

4. Izdevumus, kas saistīti ar Valsts energoinspekcijas reorganizāciju, kā arī tādu Valsts darba inspekcijas funkciju nodošanu, kas saistītas ar valsts uzraudzības un kontroles īstenošanu bīstamo iekārtu tehniskās uzraudzības jomā, segt no Valsts energoinspekcijai, Valsts būvinspekcijai un Valsts darba inspekcijai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

5. Iekšlietu ministrijai un Ekonomikas ministrijai sagatavot un līdz 2008.gada 1.jūlijam iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā normatīvo aktu projektus par to Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta funkciju nodošanu Valsts būvinspekcijai, kuras saistītas ar būvniecības ugunsdrošības kontroli līdz būves pieņemšanai ekspluatācijā.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Ekonomikas ministra pienākumu izpildītājs - tieslietu ministrs G.Bērziņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Valsts energoinspekcijas un Valsts darba inspekcijas reorganizāciju Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 818Pieņemts: 18.12.2007.Stājas spēkā: 18.12.2007.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 205, 21.12.2007.
168413
18.12.2007
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"