Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.899
Rīgā 2007.gada 18.decembrī (prot. Nr.70 36.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos"
Izdoti saskaņā ar Augu aizsardzības likuma 5.panta 4.punktu
1. Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 119.nr.; 2004, 50.nr.; 2005, 4., 138., 210.nr.; 2006, 82., 140., 207.nr.; 2007, 84., 153.nr.) šādus grozījumus: 1.1. svītrot 50.punktā vārdus "un 3.pielikuma 2.73.apakšnodaļa"; 1.2. papildināt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām ar 76., 77. un 78.punktu šādā redakcijā: "76) Komisijas 2007.gada 26.jūnija Direktīvas 2007/39/EK, ar ko groza Padomes Direktīvas 90/642/EEK II pielikumu attiecībā uz maksimāli pieļaujamajiem diazinona atliekvielu daudzumiem; 77) Komisijas 2007.gada 4.oktobra Direktīvas 2007/62/EK, ar ko groza dažus pielikumus Padomes Direktīvai 86/362/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz bifenzāta, petoksamīda, pirimetanila un rimsulfurona atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu; 78) Komisijas 2007.gada 17.septembra Direktīvas 2007/56/EK, ar ko groza dažus pielikumus Padomes Direktīvai 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz azoksistrobīna, hlortalonila, deltametrīna, heksahlorbenzola, ioksinila, oksamila un hinoksifēna atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu."; 1.3. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 26.punktu šādā redakcijā: "26. | Deltametrīns (cis-deltametrīns) a | 2 - graudiem" |
1.4. papildināt 2.pielikuma II nodaļu ar 214., 215., 216. un 217.punktu šādā redakcijā: "214. | Bifenzāts | 0,01* p9 - graudiem | 215. | Petoksamīds | 0,01* p9 - graudiem | 216. | Pirimetanils | 0,05* p9 - graudiem | 217. | Rimsulfurons | 0,05* p9 - graudiem" |
1.5. papildināt 2.pielikuma piezīmes ar 13. un 14.punktu šādā redakcijā: "13. p9 - norāda pagaidu maksimālo pieļaujamo pesticīdu atlieku daudzumu saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 23.marta noteikumiem Nr.156 "Augu aizsardzības līdzekļu reģistrācijas kārtība", un šis daudzums kļūst par galīgo daudzumu, ko piemēro no 2011.gada 25.oktobra. 14. a - pagaidu maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums, kas ir spēkā līdz 2008.gada 1.novembrim (kad notiks deltametrīna preparāta pārreģistrācija saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 23.marta noteikumiem Nr.156 "Augu aizsardzības līdzekļu reģistrācijas kārtība")"; 1.6. izteikt 3.pielikuma 2.1.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā: "2.1. Acefāts un hlorpirifoss"; 1.7. svītrot 3.pielikuma 2.1.apakšnodaļas tabulas 4.aili; 1.8. izteikt 3.pielikuma 2.24.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā: "2.24. Fenvalerāts (RR un SS izomēru summa) un esfenvalerāts (RS un SR izomēru summa)"; 1.9. svītrot 3.pielikuma 2.24.apakšnodaļas tabulas 5.aili; 1.10. izteikt 3.pielikuma 2.66.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā: "2.66. Flazasulfurons un flurtamons"; 1.11. svītrot 3.pielikuma 2.66.apakšnodaļas tabulas 5.aili; 1.12. izteikt 3.pielikuma 2.70.apakšnodaļu šādā redakcijā: "2.70. Azoksistrobīns, hlortalonils, deltametrīns un heksahlorbenzols Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Azoksistrobīns | Hlortalonils | Deltametrīns (cisdeltametrīnsa) | Heksahlorbenzols | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | | | | 0,01* | 1.1. | citrusaugļi: | 1 | 0,01* | 0,05* | | | apelsīni | | | | | | citroni | | | | | | greipfrūti | | | | | | laimi | | | | | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | | | | | pampelmūzes | | | | | | pārējie | | | | | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,1* | 0,01* | 0,05* | | | Indijas rieksti | | | | | | Brazīlijas rieksti | | | | | | ciedru rieksti | | | | | | kastaņi | | | | | | kokosrieksti | | | | | | lazdu rieksti | | | | | | Makadamijas rieksti | | | | | | mandeles | | | | | | pekanrieksti | | | | | | pistācijas | | | | | | valrieksti | | | | | | pārējie | | | | | 1.3. | sulīgie augļi (sēkleņi): | 0,05* | 1 | | | | āboli | | | 0,2 | | | cidonijas | | | | | | bumbieri | | | | | | pārējie | | | 0,1 | | 1.4. | kauliņaugļi: | 0,05* | | | | | aprikozes | | 1 | | | | ķirši | | | 0,2 | | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | | 1 | | | | plūmes | | | | | | pārējie | | 0,01* | 0,1 | | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | | | | | 1.5.1. | galda un vīna vīnogas: | 2 | | 0,2 | | | galda vīnogas | | 1 | | | | vīna vīnogas | | 3 | | | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 2 | 3 | 0,2 | | 1.5.3. | avenes un kazenes (izņemot savvaļas): | | 0,01* | | | | avenes | 3 | | | | | kazenes | 3 | | 0,5 | | | ziemeļu kaulenes | | | | | | kazeņavenes | | | | | | pārējās | 0,05* | | 0,05* | | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | 0,05* | | | | | dzērvenes | | 2 | | | | mellenes | | | | | | ērkšķogas | | 10 | 0,2 | | | jāņogas (sarkanās un baltās), upenes | | 10 | 0,5 | | | pārējās | | 0,01* | 0,05* | | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,05* | 0,01* | 0,05* | | 1.6. | dažādi augļi: | | | | | | ananasi | | | | | | avokado | | | | | | banāni | 2 | 0,2 | | | | dateles | | | | | | granāti | | | | | | kivi augļi | | | 0,2 | | | kumkvats | | | | | | liči | | | | | | mango | 0,2 | | | | | olīvas (patēriņam pārtikā) | | | 1 | | | olīvas (eļļas ekstrakcijai) | | | 1 | | | papaija | 0,2 | 20 | | | | pasiflora | | | | | | vīģes | | | | | | pārējie | 0,05* | 0,01* | 0,05* | | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | | | | 0,01* | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | | | 0,05* | | | galda bietes | | | | | | batātes | | | | | | burkāni | 0,2 | 1 | | | | manioka | | | | | | jamss | | | | | | kāļi | | | | | | mārrutki | 0,2 | | | | | pastinaks | 0,2 | | | | | plostbārdis | 0,2 | | | | | redīsi | 0,2 | | | | | sakņu pētersīļi | 0,2 | | | | | sakņu selerijas | 0,3 | 1 | | | | topinambūrs | | | | | | rāceņi | | | | | | pārējie | 0,05* | 0,01* | | | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | | | | | | ķiploki | | 0,5 | 0,1 | | | sīpoli | | 0,5 | 0,1 | | | šalotes | | 0,5 | 0,1 | | | lielie loksīpoli | 2 | 5 | 0,1 | | | pārējie | 0,05* | 0,01* | 0,05* | | 2.3. | augļu dārzeņi: | | | | | 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | 2 | 2 | | | | baklažāni | | | 0,3 | | | pipari | | | | | | tomāti | | | 0,3 | | | okra | | | 0,3 | | | pārējie | | | 0,2 | | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 1 | | 0,2 | | | garaugļu gurķi | | 1 | | | | īsaugļu gurķi | | 5 | | | | cukini | | | | | | pārējie | | 0,01* | | | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,5 | 1 | 0,2 | | | arbūzi | | | | | | melones | | | | | | kabači | | | | | | pārējie | | | | | 2.3.4. | cukurkukurūza | 0,05* | 0,01* | 0,05* | | 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | | | | | 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,5 | 3 | 0,1 | | | brokoļi (ieskaitot sparģeļkāpostus) | | | | | | ziedkāposti | | | | | | pārējie | | | | | 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | 0,3 | | 0,1 | | | rožkāposti (Briseles kāposti) | | 3 | | | | galviņkāposti | | 3 | | | | pārējie | | 0,01* | | | 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | 5 | 0,01* | 0,5 | | | Ķīnas kāposti | | | | | | lapu kāposti | | | | | | pārējie | | | | | 2.4.4. | kolrābji | 0,2 | 0,01* | 0,05* | | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | | | | | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | 3 | 0,01* | 0,5 | | | kreses | | | | | | salāti dārza | | | | | | salātu baldriņi | | | | | | endīvijas (platlapu) | | | | | | rukolas salāti | | | | | | krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji, arī rāceņu laksti | | | | | | pārējie | | | | | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | 0,05* | 0,01* | 0,5 | | | spināti | | | | | | biešu lapas (lapu bietes) | | | | | | pārējie | | | | | 2.5.3. | ūdens kreses | 0,05* | 0,01* | 0,05* | | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,2 | 0,01* | 0,05* | | 2.5.5. | garšaugi: | 3 | 5 | 0,5 | | | kārveles | | | | | | maurloki | | | | | | pētersīļi | | | | | | seleriju lapas | | | | | | pārējie | | | | | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | | | 0,2 | | | pupas (ar pākstīm) | 1 | 5 | | | | pupas (bez pākstīm) | 0,2 | 2 | | | | zirņi (ar pākstīm) | 0,5 | 2 | | | | zirņi (bez pākstīm) | 0,2 | 0,3 | | | | pārējie | 0,05* | 0,01* | | | 2.7. | stublāju dārzeņi: | | | | | | artišoki | 1 | | 0,1 | | | fenhelis | 5 | | | | | puravi | 2 | 10 | 0,2 | | | rabarberi | | | | | | selerijas | 5 | 10 | | | | lapu artišoki | | | | | | sparģeļi | | | | | | pārējie | 0,05* | 0,01* | 0,05* | | 2.8. | sēnes: | 0,05* | | 0,05* | | | kultivētās sēnes | | 2 | | | | meža sēnes | | 0,01* | | | 3. | Pākšaugi: | 0,1 | 0,01* | 1 | 0,01* | | lēcas | | | | | | pupas | | | | | | zirņi | | | | | | lupīnas | | | | | | pārējie | | | | | 4. | Eļļas augu sēklas: | | | | | | kokvilnas sēklas | | | | | | kaņepju sēklas | | | | | | ķirbju sēklas | | | | 0,05 | | linsēklas | | | | | | magoņu sēklas | | | | | | rapšu sēklas | 0,5 | | 0,1 | | | saulespuķu sēklas (nelobītas) | | | | | | saulespuķu sēklas (izlobītas) | | | | | | sezama sēklas | | | | | | sinepju sēklas | | | 0,1 | | | sojas pupas | 0,5 | | | | | zemesrieksti | | 0,05 | | | | pārējie | 0,05* | 0,01* | 0,05* | 0,02* | 5. | Kartupeļi: | 0,05* | 0,01* | 0,05* | 0,01* | | agrie kartupeļi | | | | | | uzglabājamie kartupeļi | | | | | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1* | 0,1* | 5 | 0,02* | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 20 | 50 | 5 | 0,02*" |
1.13. izteikt 3.pielikuma 2.73.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.73. Ioksinils, oksamils un hinoksifēns Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Ioksinils50 | Oksamils | Hinoksifēns | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05*t | | | 1.1. | citrusaugļi: | | | 0,02*t | | apelsīni | | | | | citroni | | | | | greipfrūti | | | | | laimi | | | | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | 0,02*t | | | pampelmūzes | | | | | pārējie | | 0,01*t | | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | | 0,01*t | 0,02*t | | Indijas rieksti | | | | | Brazīlijas rieksti | | | | | ciedru rieksti | | | | | kastaņi | | | | | kokosrieksti | | | | | lazdu rieksti | | | | | Makadamijas rieksti | | | | | mandeles | | | | | pekanrieksti | | | | | pistācijas | | | | | valrieksti | | | | | pārējie | | | | 1.3. | sulīgie augļi (sēkleņi): | | 0,01*t | | | āboli | | | 0,05t | | cidonijas | | | | | bumbieri | | | | | pārējie | | | 0,02*t | 1.4. | kauliņaugļi: | | 0,01*t | | | aprikozes | | | 0,05t | | ķirši | | | 0,3t | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | | | 0,05t | | plūmes | | | | | pārējie | | | 0,02*t | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | | 0,01*t | | 1.5.1. | galda un vīna vīnogas: | | | 1t | | galda vīnogas | | | | | vīna vīnogas | | | | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | | | 0,3t | 1.5.3. | avenes un kazenes (izņemot savvaļas): | | | 0,02*t | | avenes | | | | | kazenes | | | | | ziemeļu kaulenes | | | | | kazeņavenes | | | | | pārējās | | | | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | | | 2t | | dzērvenes | | | | | mellenes, brūklenes | | | | | ērkšķogas | | | | | jāņogas (sarkanās un baltās), upenes | | | | | pārējās | | | | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | | | 0,02*t | 1.6. | dažādi augļi: | | 0,01*t | 0,02*t | | ananasi | | | | | avokado | | | | | banāni | | | | | dateles | | | | | granāti | | | | | kivi augļi | | | | | kumkvats | | | | | liči | | | | | mango | | | | | olīvas (patēriņam pārtikā) | | | | | olīvas (eļļas ekstrakcijai) | | | | | papaija | | | | | pasiflora | | | | | vīģes | | | | | pārējie | | | | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | | | | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | | 0,01*t | 0,02*t | | galda bietes | | | | | batātes | | | | | burkāni | 0,2t | | | | manioka | | | | | jamss | | | | | kāļi | | | | | mārrutki | | | | | pastinaks | 0,2t | | | | plostbārdis | | | | | redīsi | | | | | sakņu pētersīļi | | | | | sakņu selerijas | | | | | topinambūrs | | | | | rāceņi | | | | | pārējie | 0,05*t | | | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | | 0,01*t | 0,02*t | | ķiploki | 0,2t | | | | sīpoli | 0,2t | | | | šalotes | 0,2t | | | | lielie loksīpoli | 3t | | | | pārējie | 0,05*t | | | 2.3. | augļu dārzeņi: | 0,05*t | | | 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | | | 0,02*t | | baklažāni | | 0,02t | | | pipari | | 0,02t | | | tomāti | | 0,02t | | | okra | | | | | pārējie | | 0,01*t | | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | | | 0,02*t | | garaugļu gurķi | | 0,02t | | | īsaugļu gurķi | | 0,02t | | | cukini | | 0,03t | | | pārējie | | 0,01*t | | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | | 0,01*t | 0,05t | | arbūzi | | | | | melones | | | | | kabači | | | | | pārējie | | | | 2.3.4. | cukurkukurūza | | 0,01*t | 0,02*t | 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,05*t | 0,01*t | 0,02*t | 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | | | | | brokoļi (sparģeļkāposti) | | | | | ziedkāposti | | | | | pārējie | | | | 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | | | | | rožkāposti (Briseles kāposti) | | | | | galviņkāposti | | | | | pārējie | | | | 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | | | | | Ķīnas kāposti | | | | | lapu kāposti | | | | | pārējie | | | | 2.4.4. | kolrābji | | | | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 0,05*t | 0,01*t | 0,02*t | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | | | | | kreses | | | | | salāti | | | | | salātu baldriņi | | | | | endīvijas (platlapu) | | | | | rukolas salāti | | | | | krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji, arī rāceņu laksti | | | | | pārējie | | | | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | | | | | spināti | | | | | biešu lapas (lapu bietes) | | | | | pārējie | | | | 2.5.3. | ūdens kreses | | | | 2.5.4. | lapu cigoriņi | | | | 2.5.5. | garšaugi: | | | | | kārveles | | | | | maurloki | | | | | pētersīļi | | | | | seleriju lapas | | | | | pārējie | | | | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,05*t | 0,01*t | 0,02*t | | pupas (ar pākstīm) | | | | | pupas (bez pākstīm) | | | | | zirņi (ar pākstīm) | | | | | zirņi (bez pākstīm) | | | | | pārējie | | | | 2.7. | stublāju dārzeņi: | | 0,01*t | | | artišoki | | | 0,3t | | fenhelis | | | | | puravi | 3t | | | | rabarberi | | | | | selerijas | | | | | lapu artišoki | | | | | sparģeļi | | | | | pārējie | 0,05*t | | 0,02*t | 2.8. | sēnes: | 0,05*t | 0,01*t | 0,02*t | | kultivētās sēnes | | | | | meža sēnes | | | | 3. | Pākšaugi: | 0,05*t | 0,01*t | 0,02*t | | lēcas | | | | | pupas | | | | | zirņi | | | | | lupīnas | | | | | pārējie | | | | 4. | Eļļas augu sēklas: | 0,1*t | 0,02*t | 0,05*t | | kokvilnas sēklas | | | | | kaņepju sēklas | | | | | ķirbju sēklas | | | | | linsēklas | | | | | magoņu sēklas | | | | | rapšu sēklas | | | | | saulespuķu sēklas (nelobītas) | | | | | saulespuķu sēklas (izlobītas) | | | | | sezama sēklas | | | | | sinepes | | | | | sojas pupas | | | | | zemesrieksti | | | | | pārējie | | | | 5. | Kartupeļi: | 0,05*t | 0,01*t | 0,02t | | agrie kartupeļi | | | | | uzglabājamie kartupeļi | | | | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1*t | 0,02*t | 0,05*t | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1*t | 0,02*t | 0,5t" |
1.14. izteikt 3.pielikuma 2.93.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā: "2.93. Folpets un hlorfenapirs"; 1.15. svītrot 3.pielikuma 2.93.apakšnodaļas tabulas 4.aili; 1.16. papildināt 3.pielikumu ar 2.108.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.108. Diazinons Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Diazinons | 1 | 2 | 3 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | | 1.1. | citrusaugļi: | 0,01* | | apelsīni | | | citroni | | | greipfrūti | | | laimi | | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | | pampelmūzes | | | pārējie | | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | | | Indijas rieksti | | | Brazīlijas rieksti | | | ciedru rieksti | | | kastaņi | | | kokosrieksti | | | lazdu rieksti | | | Makadamijas rieksti | | | mandeles | 0,05 | | pekanrieksti | | | pistācijas | | | valrieksti | | | pārējie | 0,01* | 1.3. | sulīgie augļi (sēkleņi): | 0,01* | | āboli | | | cidonijas | | | bumbieri | | | pārējie | | 1.4. | kauliņaugļi: | 0,01* | | aprikozes | | | ķirši | | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | | | plūmes | | | pārējie | | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | | 1.5.1. | galda un vīna vīnogas: | 0,01* | | galda vīnogas | | | vīna vīnogas | | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,01* | 1.5.3. | avenes un kazenes (izņemot savvaļas): | 0,01* | | avenes | | | kazenes | | | ziemeļu kaulenes | | | kazeņavenes | | | pārējās | | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | | | dzērvenes | 0,2 | | mellenes, brūklenes | | | ērkšķogas | | | jāņogas (sarkanās un baltās), upenes | | | pārējās | 0,01* | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,01* | 1.6. | dažādi augļi: | | | ananasi | 0,3 | | avokado | | | banāni | | | dateles | | | granāti | | | kivi augļi | | | kumkvats | | | liči | | | mango | | | olīvas (patēriņam pārtikā) | | | olīvas (eļļas ekstrakcijai) | | | papaija | | | pasiflora | | | vīģes | | | pārējie | 0,01* | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | | | galda bietes | | | batātes | | | burkāni | | | manioka | | | jamss | | | kāļi | | | mārrutki | | | pastinaks | | | plostbārdis | | | redīsi | 0,1 | | sakņu pētersīļi | | | selerijas | | | topinambūrs | | | rāceņi | | | pārējie | 0,01* | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | | | ķiploki | | | sīpoli | 0,05 | | šalotes | | | lielie loksīpoli | | | pārējie | 0,01* | 2.3. | augļu dārzeņi: | | 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | | | baklažāni | | | pipari | 0,05 | | tomāti | | | okra | | | pārējie | 0,01* | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,01* | | garaugļu gurķi | | | īsaugļu gurķi | | | cukini | | | pārējie | | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,01* | | arbūzi | | | melones | | | ķirbji | | | pārējie | | 2.3.4. | cukurkukurūza | 0,02 | 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | | 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,01* | | brokoļi (sparģeļkāposti) | | | ziedkāposti | | | pārējie | | 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | | | rožkāposti (Briseles kāposti) | | | galviņkāposti | 0,5 | | pārējie | 0,01* | 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | | | Ķīnas kāposti | 0,05 | | lapu kāposti | | | pārējie | 0,01* | 2.4.4. | kolrābji | 0,2 | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 0,01* | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | | | kreses | | | salāti | | | salātu baldriņi | | | endīvijas | | | rukolas salāti | | | krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji, ieskaitot rāceņu lapas | | | pārējie | | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | | | spināti | | | biešu lapas (lapu bietes) | | | pārējie | | 2.5.3. | ūdens kreses | | 2.5.4. | lapu cigoriņi | | 2.5.5. | garšaugi: | | | kārveles | | | maurloki | | | pētersīļi | | | seleriju lapas | | | pārējie | | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,01* | | pupas (ar pākstīm) | | | pupas (bez pākstīm) | | | zirņi (ar pākstīm) | | | zirņi (bez pākstīm) | | | pārējie | | 2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,01* | | artišoki | | | fenhelis | | | puravi | | | rabarberi | | | selerijas | | | lapu artišoki | | | sparģeļi | | | pārējie | | 2.8. | sēnes: | 0,01* | | kultivētās sēnes | | | meža sēnes | | 3. | Pākšaugi: | 0,01* | | lēcas | | | pupas | | | zirņi | | | lupīnas | | | pārējie | | 4. | Eļļas augu sēklas: | 0,02* | | kokvilnas sēklas | | | kaņepju sēklas | | | linsēklas | | | magoņu sēklas | | | rapšu sēklas | | | saulespuķu sēklas (nelobītas) | | | saulespuķu sēklas (izlobītas) | | | sezama sēklas | | | sinepju sēklas | | | sojas pupas | | | zemesrieksti | | | pārējie | | 5. | Kartupeļi: | 0,01* | | agrie kartupeļi | | | uzglabājamie kartupeļi | | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,02* | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,5" |
1.17. papildināt 3.pielikumu ar 2.109.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.109. Bifenzāts, petoksamīds, pirimetanils un rimsulfurons Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Bifenzāts | Petoksamīds | Pirimetanils | Rimsulfurons | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | | 0,01*p9 | | 0,05*p9 | 1.1. | citrusaugļi: | 0,01*p9 | | 10p9 | | | apelsīni | | | | | | citroni | | | | | | greipfrūti | | | | | | laimi | | | | | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | | | | | pampelmūzes | | | | | | pārējie | | | | | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,01*p9 | | | | | Indijas rieksti | | | | | | Brazīlijas rieksti | | | | | | ciedru rieksti | | | | | | kastaņi | | | | | | kokosrieksti | | | | | | lazdu rieksti | | | | | | Makadamijas rieksti | | | | | | mandeles | | | 0,2p9 | | | pekanrieksti | | | | | | pistācijas | | | 0,2p9 | | | valrieksti | | | | | | pārējie | | | 0,05*p9 | | 1.3. | sulīgie augļi (sēkleņi): | 0,01*p9 | | 5p9 | | | āboli | | | | | | cidonijas | | | | | | bumbieri | | | | | | pārējie | | | | | 1.4. | kauliņaugļi: | 0,01*p9 | | | | | aprikozes | | | 3p9 | | | ķirši | | | | | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | | | 10p9 | | | plūmes | | | 3p9 | | | pārējie | | | 0,05*p9 | | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | | | | | 1.5.1. | galda un vīna vīnogas: | 0,01*p9 | | 5p9 | | | galda vīnogas | | | | | | vīna vīnogas | | | | | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 2p9 | | 5p9 | | 1.5.3. | avenes un kazenes (izņemot savvaļas): | 0,01*p9 | | | | | avenes | | | 10p9 | | | kazenes | | | 10p9 | | | ziemeļu kaulenes | | | | | | kazeņavenes | | | | | | pārējās | | | 0,05*p9 | | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | 0,01*p9 | | 5p9 | | | dzērvenes | | | | | | mellenes, brūklenes | | | | | | ērkšķogas | | | | | | jāņogas (sarkanās un baltās), upenes | | | | | | pārējās | | | | | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,01*p9 | | 0,05*p9 | | 1.6. | dažādi augļi: | 0,01*p9 | | | | | ananasi | | | | | | avokado | | | | | | banāni | | | 0,1p9 | | | dateles | | | | | | granāti | | | | | | kivi augļi | | | | | | kumkvats | | | | | | liči | | | | | | mango | | | | | | olīvas (patēriņam pārtikā) | | | | | | olīvas (eļļas ekstrakcijai) | | | | | | papaija | | | | | | pasiflora | | | | | | vīģes | | | | | | pārējie | | | 0,05*p9 | | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | | 0,01*p9 | | 0,05*p9 | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,01*p9 | | | | | galda bietes | | | | | | batātes | | | | | | burkāni | | | 1p9 | | | manioka | | | | | | jamss | | | | | | kāļi | | | | | | mārrutki | | | | | | pastinaks | | | | | | plostbārdis | | | | | | redīsi | | | | | | sakņu pētersīļi | | | | | | selerijas | | | | | | topinambūrs | | | | | | rāceņi | | | | | | pārējie | | | 0,05*p9 | | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,01*p9 | | | | | ķiploki | | | | | | sīpoli | | | 0,1p9 | | | šalotes | | | | | | lielie loksīpoli | | | | | | pārējie | | | 0,05*p9 | | 2.3. | augļu dārzeņi: | | | | | 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | | | | | | baklažāni | 0,5p9 | | 1p9 | | | pipari | 2p9 | | 2p9 | | | tomāti | 0,5p9 | | 1p9 | | | okra | | | | | | pārējie | 0,01*p9 | | 0,05*p9 | | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,3p9 | | 1p9 | | | garaugļu gurķi | | | | | | īsaugļu gurķi | | | | | | cukini | | | | | | pārējie | | | | | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,01*p9 | | 0,05*p9 | | | arbūzi | | | | | | melones | | | | | | ķirbji | | | | | | pārējie | | | | | 2.3.4. | cukurkukurūza | 0,01*p9 | | 0,05*p9 | | 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,01*p9 | | 0,05*p9 | | 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | | | | | | brokoļi (sparģeļkāposti) | | | | | | ziedkāposti | | | | | | pārējie | | | | | 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | | | | | | rožkāposti (Briseles kāposti) | | | | | | galviņkāposti | | | | | | pārējie | | | | | 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | | | | | | Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | | | | | | lapu kāposti | | | | | | pārējie | | | | | 2.4.4. | kolrābji | | | | | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 0,01*p9 | | | | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | | | | | | kreses | | | | | | salāti dārza | | | 10p9 | | | salātu baldriņi | | | | | | endīvijas (platlapu) | | | | | | rukolas salāti | | | | | | krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji, arī rāceņu laksti | | | | | | pārējie | | | 0,05*p9 | | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | | | 0,05*p9 | | | spināti | | | | | | biešu lapas (lapu bietes) | | | | | | pārējie | | | | | 2.5.3. | ūdens kreses | | | 0,05*p9 | | 2.5.4. | lapu cigoriņi | | | 0,05*p9 | | 2.5.5. | garšaugi: | | | 3p9 | | | kārveles | | | | | | maurloki | | | | | | pētersīļi | | | | | | seleriju lapas | | | | | | pārējie | | | | | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,01*p9 | | | | | pupas (ar pākstīm) | | | 2p9 | | | pupas (bez pākstīm) | | | | | | zirņi (ar pākstīm) | | | | | | zirņi (bez pākstīm) | | | 0,2p9 | | | pārējie | | | 0,05*p9 | | 2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,01*p9 | | | | | artišoki | | | | | | fenhelis | | | | | | puravi | | | 1p9 | | | rabarberi | | | | | | selerijas | | | | | | lapu artišoki | | | | | | sparģeļi | | | | | | pārējie | | | 0,05*p9 | | 2.8. | sēnes: | 0,01*p9 | | 0,05*p9 | | | kultivētās sēnes | | | | | | meža sēnes | | | | | 3. | Pākšaugi: | 0,01*p9 | 0,01*p9 | 0,5p9 | 0,05*p9 | | lēcas | | | | | | pupas | | | | | | zirņi | | | | | | lupīnas | | | | | | pārējie | | | | | 4. | Eļļas augu sēklas: | 0,02*p9 | 0,01*p9 | 0,1*p9 | 0,05*p9 | | kokvilnas sēklas | | | | | | kaņepju sēklas | | | | | | ķirbju sēklas | | | | | | linsēklas | | | | | | magoņu sēklas | | | | | | rapšu sēklas | | | | | | saulespuķu sēklas (nelobītas) | | | | | | saulespuķu sēklas (izlobītas) | | | | | | sezama sēklas | | | | | | sinepju sēklas | | | | | | sojas pupas | | | | | | zemesrieksti | | | | | | pārējie | | | | | 5. | Kartupeļi: | 0,01*p9 | 0,01*p9 | 0,05*p9 | 0,05*p9 | | agrie kartupeļi | | | | | | uzglabājamie kartupeļi | | | | | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,02*p9 | 0,02*p9 | 0,1*p9 | 0,1p9 | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,02*p9 | 0,02*p9 | 0,1*p9 | 0,1*p9" |
1.18. papildināt 3.pielikuma piezīmes ar 70. un 71.punktu šādā redakcijā: "70. p9 - norāda pagaidu maksimālo pieļaujamo pesticīdu atlieku daudzumu saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 23.marta noteikumiem Nr.156 "Augu aizsardzības līdzekļu reģistrācijas kārtība", un šis daudzums kļūst par galīgo daudzumu, ko piemēro ar 2011.gada 25.oktobri. 71. a - pagaidu maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums, kas ir spēkā līdz 2008.gada 1.novembrim (kad notiks deltametrīna preparāta pārreģistrācija saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 23.marta noteikumiem Nr.156 "Augu aizsardzības līdzekļu reģistrācijas kārtība")." 2. Šo noteikumu 1.2., 1.11. un 1.12. apakšpunkts stājas spēkā ar 2007.gada 21.decembri. 3. Šo noteikumu 1.15.apakšpunkts stājas spēkā ar 2007.gada 28.decembri. 4. Šo noteikumu 1.3. un 1.16.apakšpunkts stājas spēkā ar 2008.gada 6.aprīli
Ministru prezidents A.Kalvītis
Zemkopības ministra vietā - vides ministrs R.Vējonis
|
|
Saistītie dokumenti
-
Zaudējis spēku ar
-
Grozītais
-
Izdoti saskaņā ar
|