Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.85 

Rīgā 2007.gada 3.jūlijā (prot. Nr.75, 13.§)

Grozījumi Rīgas domes 22.02.2005. saistošajos noteikumos Nr.86 "Kārtība, kādā ģimene vai atsevišķi dzīvojoša persona atzīstama par maznodrošinātu" 

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas 7. un 9.punktu, likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 14.panta sesto daļu

 

1. Izdarīt Rīgas domes 22.02.2005. sais­tošajos noteikumos Nr.86 "Kārtība, kādā ģimene vai atsevišķi dzīvojoša persona atzīstama par maznodrošinātu" šādus grozījumus:

1.1. izteikt 3.nodaļas "Ienākumu un materiālā stāvokļa līmenis, kuru nepārsniedzot ģimene (persona) atzīstama par maznodrošinātu" tekstu šādā redakcijā:

"Ģimene (persona) atzīstama par maznodrošinātu, ja:

3.1. tās ienākumi uz katru ģimenes locekli pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz Latvijas Republikā noteiktās minimālās mēneša darba algas apmēru, izņemot gadījumus, kad dzīvoklī dzīvo viens vecuma vai invaliditātes pensijas saņēmējs, kurš atzīstams par maznodrošinātu, ja viņa ienākumi nepārsniedz 125% no Latvijas Republikā noteiktās minimālās mēneša darba algas apmēra;

3.2. tai nepieder īpašums, kuru var izmantot ienākumu gūšanai.

Par īpašumu, kuru var izmantot ienākumu gūšanai, netiek uzskatīts viens transportlīdzeklis, kas tiek izmantots ģimenes locekļu vai personas ikdienas vajadzību nodrošināšanai un ir vecāks par 7 gadiem, garāža ar platību līdz 20 m2, kuru izmanto ģimenes transportlīdzekļa novietošanai, un zemesgabals, kuru nevar izmantot apbūvei;

3.3. tai nav parādsaistību, izņemot studiju un studējošo kredītu, kredītu mājokļa pielāgošanai invalīdam, kā arī parādu par dzīvokļa īri, apsaimniekošanas izdevumiem un komunālajiem pakalpojumiem;

3.4. tai nepieder naudas līdzekļu uzkrājumi;

3.5. tā nav izsniegusi aizdevumu;

3.6. tā nav noslēgusi uztura līgumu;

3.7. tā neatrodas pilnā valsts vai pašvaldības apgādībā, izņemot gadījumus, kad personai, kura atrodas ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas iestādē, nepieciešama izziņa, lai reģistrētos palīdzības reģistrā pašvaldības palīdzības saņemšanai dzīvokļa jautājumu risināšanā.";

1.2. izslēgt pārejas noteikumu 2.punktu;

1.3. izteikt pārejas noteikumu 4.punktu šādā redakcijā:

"4. Rīgas domes Labklājības departaments un Rīgas domes Komunālais departaments ir atbildīgi par saistošo noteikumu izpildes novērošanu."

2. Saistošie noteikumi publicējami laikrakstos "Latvijas Vēstnesis" un "5 min" un stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

3. Rīgas domes Labklājības departaments un Rīgas domes Komunālais departaments ir atbildīgi par saistošo noteikumu izpildes novērošanu.

Rīgas domes priekšsēdētājs J.Birks

Rīgā 2007.gada 6.jūlijā

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Rīgas domes 22.02.2005. saistošajos noteikumos Nr.86 "Kārtība, kādā ģimene vai atsevišķi .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Rīgas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 85Pieņemts: 03.07.2007.Stājas spēkā: 09.08.2007.Zaudē spēku: 22.01.2013.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 127, 08.08.2007.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
161526
09.08.2007
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"