Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.470

Rīgā 2007.gada 3.jūlijā (prot. Nr.38 31.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 19.novembra noteikumos Nr.648 "Noteikumi par meža reproduktīvo materiālu"
Izdoti saskaņā ar Meža likuma 20.pantu

Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 19.novembra noteikumos Nr.648 "Noteikumi par meža reproduktīvo materiālu" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 165.nr.; 2004, 69.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdu "pieteikums" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "iesniegums" (attiecīgā locījumā).

2. Izteikt 6.punktu šādā redakcijā:

"6. Lai atestētu ieguves avotus kategorijas "atlasīts", "uzlabots", "pārāks" materiāla ieguvei, ieguves avota īpašnieks vai tiesiskais valdītājs šo noteikumu 5.punktā minētajam iesniegumam pievieno:

6.1. Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" izsniegtu zinātniski pamatotu atzinumu par izvēlētā materiāla izmantošanas mērķa pamatotību un ieguves avota atbilstību kategorijas "atlasīts" kritērijiem un rādītājiem vai kategorijas "uzlabots" vai "pārāks" atestācijas prasībām un izvēlētajam materiāla izmantošanas mērķim;

6.2. ieguves avotu kategorijas "uzlabots" un "pārāks" materiāla ieguvei - zinātniski pamatotu ieguves avota sastāvdaļu identitātes raksturojumu, kas noteikts ar metodi, kura nodrošina ieguves avotā iegūtā materiāla sertificēšanas iespējas jebkurā ražošanas stadijā."

3. Papildināt noteikumus ar 6.1 punktu šādā redakcijā:

"6.1 Izmaksas, kas saistītas ar šo noteikumu 6.punktā minētā atzinuma vai raksturojuma sagatavošanu, sedz materiāla īpašnieks saskaņā ar savstarpēju līgumu."

4. Izteikt 8.punktu šādā redakcijā:

"8. Ja ieguves avots atbilst šo noteikumu 4.punktā minētajām prasībām un iegūstamā materiāla daudzums nav mazāks par materiāla ieguves iesniegumā norādīto, Meža likuma 39.pantā minētās institūcijas izsniedz attiecīgus aplieci­nājumus meža reproduktīvā materiāla iegūšanai (turpmāk - apliecinājums)."

5. Izteikt 11.punktu šādā redakcijā:

"11. Ieguves avotam, kas paredzēts kategorijas "ieguves vieta zināma" un "atlasīts" nozīmīgo vietējo koku sugu materiāla ieguvei (2.1 pielikums), noteikti šādi ieguves apgabali (3.pielikums):

11.1. parastā priede:

11.1.1. Rietumu ieguves apgabals - Ventspils, Talsu, Kuldīgas, Tukuma, Liepājas, Saldus, Dobeles un Jelgavas rajons;

11.1.2. Austrumu ieguves apgabals - Limbažu, Valmieras, Valkas, Alūksnes, Rīgas, Cēsu, Gulbenes, Balvu, Ogres, Madonas, Rēzeknes, Ludzas, Bauskas, Aizkraukles, Jēkabpils, Preiļu, Daugavpils un Krāslavas rajons;

11.2. parastā egle:

11.2.1. Rietumu ieguves apgabals - Ventspils, Talsu, Kuldīgas, Tukuma, Liepājas, Saldus, Dobeles, Jelgavas un Bauskas rajons, kā arī Rīgas rajona teritorija Daugavas kreisajā krastā;

11.2.2. Ziemeļu ieguves apgabals - Limbažu, Valmieras, Valkas un Cēsu rajons, kā arī Rīgas rajona teritorija Daugavas labajā krastā;

11.2.3. Centrālais ieguves apgabals - Alūksnes, Gulbenes, Madonas, Aizkraukles, Ogres, Jēkabpils, Preiļu, Daugavpils un Krāslavas rajons;

11.2.4. Austrumu ieguves apgabals - Balvu, Rēzeknes un Ludzas rajons;

11.3. kārpainais bērzs un pūkainais bērzs:

11.3.1. Rietumu ieguves apgabals - Ventspils, Talsu, Kuldīgas, Tukuma, Liepājas, Saldus, Dobeles, Jelgavas un Bauskas rajons, kā arī Rīgas rajona teritorija Daugavas kreisajā krastā;

11.3.2. Ziemeļu ieguves apgabals - Limbažu, Valmieras, Valkas, Alūksnes, Cēsu, Gulbenes, Ogres un Madonas rajons, kā arī Rīgas rajona teritorija Daugavas labajā krastā;

11.3.3. Dienvidu ieguves apgabals - Balvu, Aizkraukles, Jēkabpils, Preiļu, Rēzeknes, Ludzas, Daugavpils un Krāslavas rajons."

6. Papildināt noteikumus ar 22.4.apakš­punktu šādā redakcijā:

"22.4. fitosanitārajai kontrolei pakļautais augu stādāmais materiāls, kas minēts normatīvajos aktos par augu karantīnu (turpmāk - fitosanitārajai kontrolei pakļautais augu stādāmais materiāls), atbilst normatīvajos aktos par augu karantīnu noteiktajām prasībām, un to apliecina Valsts augu aizsardzības dienesta lēmums par atļauju lietot augu pasi."

7. Izteikt 24.punktu šādā redakcijā:

"24. Lai sertificētu materiālu, tā īpašnieks iesniedz Valsts meža dienestā iesniegumu materiāla sertifikācijai. Iesniegumā norāda sēklu vienības vai materiāla partijas izcelsmi un apjomu konkrētās mērvienībās. Iesniegumam pievieno šādus dokumentus:

24.1. sēklu vienības vai materiāla partijas izcelsmi apliecinošu dokumentu kopijas;

24.2. Valsts augu aizsardzības dienesta lēmuma kopiju par atļauju lietot augu pasi, ja plānots sertificēt fitosanitārajai kontrolei pakļauto augu stādāmo materiālu;

24.3. Valsts augu aizsardzības dienesta atzinuma kopiju par materiāla atbilstību šo noteikumu 23.5.apakšpunktā minētajām prasībām (turpmāk - atzinums), ja plānots sertificēt parastās priedes stādāmo materiālu."

8. Izteikt 26.punktu šādā redakcijā:

"26. Sertifikāts stādāmajam materiālam, izņemot parastās priedes stādāmo materiālu, un augu daļām ir derīgs:

26.1. līdz kārtējā gada 30.jūnijam, ja stādāmais materiāls sertificēts no 1.janvāra līdz 30.jūnijam;

26.2. līdz nākamā gada 30.jūnijam, ja stādāmais materiāls sertificēts no 1.jūlija līdz 31.decembrim;

26.3. līdz termiņam, ko nosaka Valsts meža dienests atbilstoši materiāla sugas bioloģiskajām īpašībām un materiāla partijas ražošanas metodei, ja sertificē augu daļas."

9. Papildināt noteikumus ar 26.1 punktu šādā redakcijā:

"26.1 Sertifikāts parastās priedes stādāmajam materiālam ir derīgs:

26.1 1. līdz kārtējā gada 30.jūnijam, ja stādāmais materiāls sertificēts no 1.janvāra līdz 30.jūnijam;

26.1 2. līdz nākamā gada 30.jūnijam, ja stādāmo materiālu augu veģetā­cijas miera periodā uzglabā saldētavā regulējama klimata apstākļos un tas sertificēts no 1.jūlija līdz 31.decembrim;

26.1 3. līdz kārtējā gada 31.decembrim, ja stādāmo materiālu augu veģetā­cijas miera periodā uzglabā dabiskos apstākļos un tas sertificēts no 1.jūlija līdz 31.decembrim."

10. Svītrot 27.punktu.

11. Izteikt 28.punktu šādā redakcijā:

"28. Lai saņemtu šo noteikumu 24.3.apakšpunktā minēto atzinumu, parastās priedes stādāmā materiāla īpašnieks iesniedz Valsts augu aizsardzības dienestā iesniegumu par atzinuma nepieciešamību."

12. Aizstāt 29.punkta otrajā teikumā vārdu "četrus" ar vārdu "divus".

13. Izteikt 32.2 punktu šādā redakcijā:

"32.2 Piegādātājs, kurš normatīvajos aktos par augu karantīnu noteiktajā kārtībā ir reģistrējies Valsts augu aizsardzības dienesta fitosanitārajai kontrolei pakļauto augu un augu produktu apritē iesaistīto personu reģistrā, pirms materiāla ražošanas, tirdzniecības vai importa uzsākšanas rakstiski informē Valsts meža dienestu par plānoto darbību."

14. Izteikt 32.4 punktu šādā redakcijā:

"32.4 Valsts meža dienests piegādātāju:

32.4 1. reģistrē 10 dienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas;

32.4 2. svītro no reģistra, ja:

32.4 2.1. piegādātājs iesniedz rakstisku iesniegumu par materiāla piegādes pārtraukšanu;

32.4 2.2. Valsts meža dienests konstatē, ka piegādātājs ir svītrots no Uzņēmumu reģistra reģistriem vai pārtraucis materiāla piegādi;

32.4 2.3. piegādātājs neievēro šo noteikumu prasības."

15. Izteikt 34.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"34.1. apmeklēt materiāla izmantošanas un tirdzniecības vietas to darbības laikā, ievākt paraugus materiāla identitātes pārbaudēm un iepazīties ar attiecīgajiem dokumentiem un pierakstiem;".

16. Aizstāt 35.punktā vārdus "citos normatīvajos aktos noteiktajām augu aizsardzības prasībām" ar vārdiem "normatīvajos aktos par augu karantīnu noteiktajām prasībām".

17. Izteikt 36.punktu šādā redakcijā:

"36. Ja šo noteikumu 35.punktā minētās pārbaudes laikā konstatēts, ka fitosanitārajai kontrolei pakļautais augu stādāmais materiāls atbilst fitosanitā­rajām prasībām saskaņā ar normatīvajiem aktiem par augu karantīnu, Valsts augu aizsardzības dienests pieņem lēmumu par atļauju lietot augu pasi."

18. Papildināt noteikumus ar 38.1, 38.2, 38.3, 38.4 un 38.punktu šādā redakcijā:

"38.1 Tirgojot fitosanitārajai kontrolei pakļauto augu stādāmo materiālu, piegādātājs pievieno vienu no šādiem dokumentiem:

38.1 1. augu pasi - saskaņā ar normatīvajiem aktiem par augu karantīnu;

38.1 2. apvienoto etiķeti-augu pasi. Tajā papildus šo noteikumu 22.3.apakš­punktā un 38.punktā minētajai informācijai saskaņā ar normatīvajiem aktiem par augu karantīnu norāda:

38.1 2.1. nosaukumu - "EK augu pase";

38.1 2.2. valsts kodu - "LV";

38.1 2.3. Valsts augu aizsardzības dienesta abreviatūru - "VAAD";

38.1 2.4. personas reģistrācijas numuru Valsts augu aizsardzības dienesta fitosanitārajai kontrolei pakļauto augu un augu produktu apritē iesaistīto personu reģistrā - "reģ. Nr. VAAD";

38.1 2.5. partijas numuru;

38.1 2.6. apzīmējumu "ZP", ja stādāmais materiāls paredzēts tirdzniecībai aizsargājamā zonā, un tās aizsargājamās zonas kodu, kurā apvienotā etiķete-augu pase ir derīga.

38.2 Šo noteikumu 38.2.5.apakšpunktā minēto apvienotās etiķetes-augu pases partijas numuru piešķir piegādātājs. Numuru veido:

38.2 1. tā gada pēdējie divi cipari, kurā veikta materiāla fitosanitārā pārbaude;

38.2 2. Valsts augu aizsardzības dienesta piešķirtais apvienotās etiķetes-augu pases sagatavotāja kods;

38.2 3. kārtas numurs apvienoto etiķešu-augu pasu uzskaites žurnālā.

38.3 Piegādātājs var pievienot šo noteikumu 38.2.apakšpunktā minēto apvienoto etiķeti-augu pasi, ja Valsts augu aizsardzības dienests saskaņā ar normatīvajiem aktiem par augu karantīnu pieņēmis lēmumu:

38.3 1. par atļauju lietot augu pasi fitosanitārajai kontrolei pakļautajam augu stādāmajam materiālam;

38.3 2. par atļaujas izsniegšanu piegādātājam sagatavot apvienoto etiķeti-augu pasi, piešķīris apvienotās etiķetes-augu pases sagatavotāja kodu un apstiprinājis apvienotās etiķetes-augu pases paraugu.

38.4 Valsts augu aizsardzības dienests, veicot fitosanitārajai kontrolei pakļautā augu stādāmā materiāla uzraudzību, tā ražošanas, izmantošanas un tirdzniecības vietās saskaņā ar normatīvajiem aktiem par augu karantīnu pārbauda:

38.4 1. stādāmā materiāla atbilstību fitosanitārajām prasībām;

38.4 2. vai reģistrētā persona ievēro šajos noteikumos un normatīvajos aktos par augu karantīnu minētās prasības attiecībā uz:

38.4 2.1. apvienoto etiķešu-augu pasu pievienošanu;

38.4 2.2. sagatavoto un pievienoto apvienoto etiķešu-augu pasu uzskaites žurnāla kārtošanu;

38.4 2.3. ar stādāmā materiāla ražošanu, izplatīšanu vai ievešanu saistīto dokumentu, saņemto augu pasu vai apvienoto etiķešu-augu pasu un Valsts augu aizsardzības dienesta pārbaudes aktu glabāšanu.

38.5 Ja, veicot šo noteikumu 38.4 punktā minēto uzraudzību, Valsts augu aizsardzības dienests konstatē, ka piegādātājs nav ievērojis šajos noteikumos un normatīvajos aktos par augu karantīnu minētās prasības fitosanitārajai kontrolei pakļautajam augu stādāmajam materiālam, Valsts augu aizsardzības dienests ir tiesīgs apturēt vai aizliegt konkrētas partijas tirdzniecību vai izmantošanu un anulēt pieņemto lēmumu par atļauju lietot augu pasi un izsniegto atļauju izgatavot apvienoto etiķeti-augu pasi."

19. Papildināt noteikumus ar 46.1 punktu šādā redakcijā:

"46.1 Atzinumu par citās valstīs iegūta materiāla piemērotību meža atjaunošanai vai ieaudzēšanai Latvijā sniedz Latvijas Valsts mežzinātnes institūts "Silava", pamatojoties uz zinātniskiem pētījumiem un novērojumiem vai novērojumiem mežsaimniecības praksē par attiecīgā reproduktīvā materiāla izdzīvošanu un attīstību. Izmaksas, kas saistītas ar atzinuma sniegšanu, sedz materiāla īpašnieks saskaņā ar savstarpēju līgumu."

20. Papildināt noteikumus ar 50.1 un 50.2 punktu šādā redakcijā:

"50.1 Ievedamā materiāla kontroli ievešanas punktā veic Pārtikas un veterinārā dienesta Sanitārā robežinspekcija. Tā pārbauda fitosanitārās prasības un dokumentus saskaņā ar normatīvajiem aktiem par Sanitārās robežinspekcijas darbību, kā arī atļauju materiāla ievešanai (7.pielikums).

50.2 Ievedamajam materiālam attiecīgā muitas iestāde noformē muitas procedūru saskaņā ar Sanitārās robežinspekcijas pieņemto lēmumu."

21. Izteikt 51. un 51.punktu šādā redakcijā:

"51. Lai saņemtu atļauju materiāla ievešanai, piegādātājs Valsts meža dienestā iesniedz iesniegumu. Iesniegumā norāda plānotā ievedamā materiāla sugu, izcelsmi, veidu, daudzumu, ražotāju, izmantošanas mērķi, vietu, plānoto ievešanas laiku un kravu skaitu. Materiāla partijai, kuru tālāk plānots pārvietot uz citu dalībvalsti, papildus norāda kravas saņēmēju. Iesniegumam pievieno:

51.1. sertifikāta kopiju, ja materiālu plāno ievest no Eiropas Savienības dalībvalsts;

51.2. attiecīgās valsts atbildīgās institūcijas izsniegtu materiāla izcelsmi apstiprinoša dokumenta kopiju, ja materiālu plānots ievest no valsts, kas nav Eiropas Savienības dalībvalsts;

51.3. atzinumu par citās valstīs iegūta materiāla piemērotību meža atjaunošanai vai ieaudzēšanai Latvijā saskaņā ar šo noteikumu 46.1 punktu, ja materiāla izmantošanas mērķis ir meža atjaunošana vai ieaudzēšana;

51.4. ja Latvijā ievedamā materiāla izmantošanas mērķis ir pārvietošana uz citu dalībvalsti, - šīs dalībvalsts atbildīgās institūcijas izsniegtu ievešanas atļauju.

51.1 Valsts meža dienests 20 dienu laikā pēc piegādātāja iesnieguma saņemšanas izsniedz rakstisku atļauju materiāla ievešanai katrai materiāla partijai, ja kravā ir viena vai vairākas partijas, vai katrai vienas materiāla partijas kravai, kuru paredzēts ievest vienā paņēmienā, vai atteikumu atļaujas izsnieg­šanai."

22. Svītrot 52.punktu.

23. Papildināt VI nodaļu ar 52.1, 52.2, 52.3 un 52.punktu šādā redakcijā:

"52.1 Valsts meža dienests atļauju materiāla ievešanai neizsniedz, ja:

52.1 1. ievešanas galamērķis ir izmantošana meža atjaunošanai vai ieaudzēšanai, bet materiāls pēc izcelsmes nav piemērots vietējiem apstākļiem saskaņā ar šo noteikumu 46.1 punktā minēto atzinumu;

52.1 2. materiāls ir iegūts valstī, kas nav Eiropas Savienības dalībvalsts (turpmāk - trešā valsts), bet Eiropas Komisija nav pilnvarojusi dalībvalstis pieņemt lēmumu par garantijām attiecībā uz ieguves avota apstiprināšanu un materiāla tirdzniecībai paredzēto ražošanas pasākumu veikšanu trešajā valstī.

52.2 Piegādātājs lēmumu par atteikumu izsniegt ievešanas atļauju mēneša laikā pēc tā pieņemšanas var apstrīdēt Valsts meža dienesta likumā noteiktajā kārtībā.

52.3 Piegādātājs 14 dienu laikā pēc materiāla pārvietošanas uz citu Eiropas Savienības dalībvalsti rakstiski informē Valsts meža dienestu par veikto darījumu un norāda nosūtītā materiāla sertifikāta numuru, daudzumu, nosūtī­šanas datumu, piegādātāja dokumenta numuru, saņēmēja nosaukumu un adresi.

52.4 Valsts meža dienests informē Eiropas Komisiju un Eiropas Savienī­bas dalībvalstis par pieņemtajiem lēmumiem ievest vai neievest materiālu Eiropas Savienībā un Latvijā no trešajām valstīm."

24. Papildināt noteikumus ar 2.pielikumu šādā redakcijā.

"2.1 pielikums
Ministru kabineta
2003.gada 19.novembra noteikumiem Nr.648

Meža reproduktīvā materiāla ieguvei izmantojamās koku sugas

1.

Vietējās meža reproduktīvā materiāla ieguvei nozīmīgās koku sugas:

1.1.

parastā priede

Pinus sylvestris L.

1.2.

parastā egle

Picea abies Karst.

1.3.

kārpainais bērzs

Betula pendula Roth.

1.4.

pūkainais bērzs

Betula pubescens Ehrh.

2.

Pārējās vietējās un introducētās koku sugas un to hibrīdi:

2.1.

parastā apse

Populus tremula L.

2.2.

melnalksnis

Alnus glutinosa Gaertn.

2.3.

parastais osis

Fraxinus excelsior L.

2.4.

parastais ozols

Quercus robur L.

2.5.

parastā liepa

Tilia cordata Mill.

2.6.

parastā kļava

Acer platanoides L.

2.7.

parastā goba

Ulmus glabra Huds.

2.8.

parastā vīksna

Ulmus laevis Pall.

2.9.

baltalksnis

Alnus incana Moench.

2.10.

parastais skābardis

Carpinus betulus L.

2.11.

mežābele

Malus sylvestris (L.) Mill.

2.12.

meža bumbiere

Pyrus pyraster Burgsd.

2.13.

Eiropas dižskābardis

Fagus sylvatica L.

2.14.

Menzīsa duglāzija

Pseudotsuga menziesii Franco.

2.15.

saldais ķirsis

Prunus avium L.

2.16.

vītolu sugas

Salix spp.

2.17.

baltegļu sugas

Abies spp.

2.18.

lapegļu sugas un to hibrīdi

Larix spp.

2.19.

pīlādžu sugas

Sorbus spp.

2.20.

valriekstu sugas

Juglans spp.

2.21.

ievu sugas

Padus spp.

2.22.

zirgkastaņu sugas

Aesculus spp.

2.23.

citas apšu un papeļu sugas un to hibrīdi

Populus spp.

2.24.

citas liepas

Tilia spp.

2.25.

citas kļavas

Acer spp.

2.26.

citi oši

Fraxinus spp.

2.27.

citas priedes

Pinus spp.

2.28.

citas egles

Picea spp.

2.29.

citi ozoli

Quercus spp.

2.30.

citi bērzi un to hibrīdi

Betula spp.

2.31.

citi alkšņi un to hibrīdi

Alnus spp.

2.32.

citas gobas un vīksnas

Ulmus spp."

25. Izteikt 3.pielikumu šādā redakcijā:

"3.pielikums
Ministru kabineta
2003.gada 19.novembra noteikumiem Nr.648

Vietējo meža reproduktīvā materiāla ieguvei nozīmīgo meža koku sugu materiāla ieguves apgabali

I. Parastā priede

03.JPG (28832 bytes)

II. Parastā egle

04.JPG (26551 bytes)

III. Kārpainais un pūkainais bērzs

05.JPG (32909 bytes)

"

26. Izteikt 4.pielikumu šādā redakcijā:

"4.pielikums
Ministru kabineta
2003.gada 19.novembra noteikumiem Nr.648

No atsevišķiem kokiem vai mežaudzēm iegūta meža reproduktīvā materiāla izcelsmes sertifikāts

06.JPG (91532 bytes)

07.JPG (28357 bytes)

27. Izteikt 5.pielikumu šādā redakcijā:

"5.pielikums
Ministru kabineta
2003.gada 19.novembra noteikumiem Nr.648

No sēklu ieguves plantācijām vai ģimeņu vecākiem iegūta meža reproduktīvā materiāla izcelsmes sertifikāts

08.JPG (41645 bytes)

09.JPG (76312 bytes)

10.JPG (36765 bytes)

28. Izteikt 6.pielikumu šādā redakcijā:

"6.pielikums
Ministru kabineta
2003.gada 19.novembra noteikumiem Nr.648

No kloniem vai klonu maisījumiem iegūta meža reproduktīvā materiāla izcelsmes sertifikāts

11.JPG (64926 bytes)

12.JPG (54057 bytes)

29. Papildināt noteikumus ar 7.pielikumu šādā redakcijā:

"7.pielikums
Ministru kabineta
2003.gada 19.novembra noteikumiem Nr.648

Atļauja meža reproduktīvā materiāla ievešanai

13.JPG (61645 bytes)

Ministru prezidents A.Kalvītis

Zemkopības ministrs M.Roze
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 19.novembra noteikumos Nr.648 "Noteikumi par meža reproduktīvo .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 470Pieņemts: 03.07.2007.Stājas spēkā: 07.07.2007.Zaudē spēku: 24.04.2013.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 108, 06.07.2007.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
160032
07.07.2007
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"