Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta rīkojums Nr.357

Rīgā 2007.gada 8.jūnijā (prot. Nr.33 39.§)

Par aktualizēto Valsts kancelejas darbības stratēģiju 2007.-2009.gadam

 

1. Apstiprināt aktualizēto Valsts kancelejas darbības stratēģiju 2007.-2009.gadam.

2.  Valsts kancelejas darbības stratēģija 2008.gadā īstenojama piešķirto valsts budžeta līdzekļu ietvaros.

3. Jautājumu par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu Valsts kancelejai jauno politikas iniciatīvu īstenošanai 2008.gadā un turpmākajos gados skatīt Ministru kabinetā vienlaikus ar visu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu jauno politikas iniciatīvu pieteikumiem, sagatavojot valsts budžeta projektu kārtējam gadam.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs A.Štokenbergs


 

(Ministru kabineta

2007.gada 8.jūnija rīkojums Nr.357)

 

Aktualizētās Valsts kancelejas darbības stratēģijas 2007.-2009.gadam
kopsavilkums

 

Valsts kancelejas darbības stratēģija 2007.-2009.gadam ir izstrādāta, lai efektīvi nodrošinātu Valsts pārvaldes iekārtas likumā, Ministru kabineta iekārtas likumā un Valsts kancelejas nolikumā noteikto funkciju un uzdevumu izpildi, kā arī īstenotu Valsts kancelejas kompetencē esošajos politikas plānošanas dokumentos noteiktos mērķus.

Atbilstoši Ministru kabineta 2002.gada 12.marta noteikumiem Nr.111 "Ministru kabineta kārtības rullis" politikas joma, uz kuru attiecas projekts, ir publiskā pārvalde.

Pamatojoties uz Ministru kabineta 2001.gada 12.marta noteikumu Nr.111 "Ministru kabineta kārtības rullis" 29.3 punktu un Ministru kabineta 2007.gada 27.februāra instrukciju Nr.4 "Kārtība, kādā 2007.gadā aktualizējamas Valsts kancelejas, ministriju un īpašu uzdevumu ministru sekretariātu darbības stratēģijas", Valsts kancelejas darbības stratēģija tika aktualizēta, tādējādi sagatavojot pamatu kārtējā gada budžeta pieteikuma izstrādāšanai un vidējā termiņa budžeta prioritāšu izvirzīšanai. Stratēģijas budžeta programmās tika aktualizētas šādas sadaļas: politikas un darbības rezultāti un to rezultatīvie rādītāji, jaunās politikas iniciatīvas un budžeta finansējums. Pārējās stratēģijas sadaļas tika koriģētas pēc nepieciešamības. Visas stratēģijā veiktās izmaiņas ir apkopotas vienotā tabulā. Arī turpmāk stratēģija tiks aktualizēta katru gadu pirms kārtējā gada budžeta pieteikuma izstrādāšanas.

Valsts kancelejas virsmērķis ir kļūt par mūsdienīgu valsts pārvaldes centru, kas strādā visas sabiedrības interesēs.

Valsts kancelejai saskaņā ar likumos un Ministru kabineta noteikumos tai doto mandātu ir trīs darbības virzieni:

• Ministru kabineta un Ministru prezidenta darba nodrošināšana gan organizatoriski, gan saturiski;

• valsts pārvaldes politikas plānošana un īstenošana;

• specifisku funkciju īstenošana.

Atbilstoši noteiktajiem darbības virzieniem ir izvirzīti šādi Valsts kancelejas darbības stratēģijas īstenošanas mērķi:

• Valsts kancelejas darbība vērsta uz to, lai valdības lēmumi būtu informatīvi nodrošināti, vispusīgi izvērtēti un saskaņoti, sabiedrībai zināmi un izskaidroti, kā arī pēctecīgi un tiktu pildīti.

• Valsts kanceleja atbilstoši kompetencei cenšas panākt, lai valsts pārvalde būtu tiesiska, vienota, racionāli organizēta un atklāta, kā arī vērsta uz attīstību un klientu vajadzību apmierināšanu.

• Valsts kanceleja, īstenojot specifiskas funkcijas, cenšas nodrošināt valsts interesēm atbilstošākos, lietderīgākos, kvalitatīvākos, kā arī finansiāli izdevīgākos rezultātus.

Sīkāka informācija par vidējā termiņā prognozējamiem politikas un darbības rezultātiem ir iekļauta Valsts kancelejas darbības stratēģijas programmu daļā.

Katram darbības virzienam ir noteiktas vairākas vidēja termiņa prioritātes, uz kurām pamatojoties Valsts kanceleja katru gadu izstrādā darba plānu. Darba plānā ietver informāciju par konkrētiem pasākumiem (atbildīgajām struktūrvienībām un darbiniekiem), kas vērsti uz stratēģijā izvirzīto mērķu sasniegšanu. Par darba plāna izpildi visas Valsts kancelejas struktūrvienības divas reizes gadā sniedz pārskatu, bet reizi gadā tiek publicēts Valsts kancelejas gada publiskais pārskats.

Valsts kancelejas darbības īstenošanai ir paredzētas piecas budžeta programmas. Lielākā budžeta programma ir attiecināma uz Valsts kancelejas pirmajiem diviem darbības virzieniem. Divas budžeta programmas ir attiecināmas uz specifisko funkciju veikšanu un divas - uz Valsts kancelejas padotībā esošajām iestādēm - Valsts administrācijas skolu un Eiropas Savienības informācijas aģentūru.

Ministru prezidents A.Kalvītis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par aktualizēto Valsts kancelejas darbības stratēģiju 2007.-2009.gadam Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 357Pieņemts: 08.06.2007.Stājas spēkā: 08.06.2007.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 93, 12.06.2007.
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
158594
08.06.2007
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"