Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.348

Rīgā 2007.gada 29.maijā (prot. Nr.31 26.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 20.novembra noteikumos Nr.481 "Noteikumi par otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības valsts standartu"
Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 14.panta 19.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 20.novembra noteikumos Nr.481 "Noteikumi par otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības valsts standartu" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 171.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.punktu šādā redakcijā:

"2. Otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību un piektā līmeņa profesionālo kvalifikāciju iegūst, apgūstot otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas: profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas (turpmāk - bakalaura programma), profesionālās augstākās izglītības maģistra studiju programmas (turpmāk - maģistra programma), profesionālās augstākās izglītības studiju programmas, profesionālās augstākās izglītības studiju programmas, kuras īsteno pēc akadēmiskās (bakalaura vai maģistra) izglītības vai otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības apguves (turpmāk - īsā profesionālā programma)."

2. Papildināt 4.2.apakšpunktu aiz vārda "apguvi" ar vārdiem "(tai skaitā patstāvīgās mācīšanās prasmes)".

3. Izteikt 6.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.1. nozarei atbilstošo humanitāro, sociālo, dabaszinātņu, inženier­zinātņu, informācijas tehnoloģiju, vadībzinību un nozares teorētisko pamatu zināšanas, kā arī to piemērošanas un patstāvīgās mācīšanās prasmes;".

4. Papildināt 9.1.1.apakšpunktu aiz vārda "zinātņu" ar vārdiem "tai skaitā pedagoģijas, psiholoģijas un biznesa ekonomikas".

5. Izteikt 9.1.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.1.2. kursi, kas attīsta sociālās, komunikatīvās un organizatoriskās pamatiemaņas. Kursos iekļauj moduli uzņēmējdarbības profesionālo kompeten­ču veidošanai (uzņēmumu organizācija un dibināšana, vadīšanas metodes, projektu izstrādes un vadīšanas pamati, lietvedības un finanšu uzskaites sistēma, zināšanas par sociālā dialoga veidošanu sabiedrībā, darba tiesiskās attiecības reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem. Moduli īsteno, izmantojot galvenokārt kompetences treniņa, lietišķo spēļu un līdzīgas praktiskās metodes). Moduli vismaz sešu kredītpunktu apjomā iekļauj visās bakalaura programmās. Studējošais moduli apgūst, ja tas nav apgūts iepriekšējā profesionālās augstākās izglītības programmā;".

6. Izteikt 13.punktu šādā redakcijā:

"13. Praksi īsteno saskaņā ar prakses līgumu par prakses vietas nodroši­nāšanu. Prakses līgumu augstskola slēdz ar darba devēju. Prakses līgumā ietver prakses mērķus, uzdevumus, prakses norises plānojumu, prakses sasniegumu vērtēšanas kārtību, kā arī pušu pienākumus un atbildību. Prakses mērķi studējošais sasniedz, pamatojoties uz iegūtajām zināšanām, prasmēm, iemaņām un iepriekšējā darba pieredzi. Nosakot prakses mērķus un uzdevumus, prakses saturā iekļauj arī studējošā iepazīšanos ar attiecīgās prakses organizācijas pārvaldes struktūru un darbības principiem. Prakses mērķu un uzdevumu noteikšanā, kā arī prakses izvērtējumā piedalās to organizāciju pārstāvji, ar kurām noslēgts līgums par prakses īstenošanu. Augstskola noteiktu prakses daļu var īstenot arī studiju sākuma posmā, lai veidotu un nostiprinātu studējošo priekšstatu par apgūstamo profesiju."

7. Papildināt 14.punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Atbilstošos pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmās iegūtos kredītpunktus ieskaita bakalaura programmas apjomā."

8. Izteikt V nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"V. Īsās profesionālās programmas, to obligātais saturs".

9. Aizstāt 24.punkta pirmajā teikumā vārdus "Profesionālo programmu" ar vārdiem "Īso profesionālo programmu".

10. Aizstāt 25.punkta ievaddaļā vārdus "Profesionālās programmas" ar vārdiem "Īsās profesionālās programmas".

11. Papildināt 25.2.apakšpunktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Augstskola tās noteiktajā kārtībā var ieskaitīt prakses apjomā daļu (līdz 12 kredītpunktiem) no iepriekš īstenotās prakses apjoma, ja apgūstamā īsā profesionālā programma saskaņā ar normatīvajiem aktiem par Latvijas izglītības klasifikāciju pārstāv to pašu izglītības programmu grupu, kurā ietilpst jau apgūtā profesionālā programma."

12. Aizstāt 26. un 27.punktā vārdus "profesionālā programma" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "īsā profesionālā programma" (attiecīgā locījumā).

Ministru prezidents A.Kalvītis

Izglītības un zinātnes ministre B.Rivža
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 20.novembra noteikumos Nr.481 "Noteikumi par otrā līmeņa profesionālās .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 348Pieņemts: 29.05.2007.Stājas spēkā: 02.06.2007.Zaudē spēku: 18.04.2012.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 88, 01.06.2007.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
158088
02.06.2007
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"