Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.334
Rīgā 2007.gada 22.maijā (prot. Nr.30 20.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos"
Izdoti saskaņā ar Augu aizsardzības likuma 5.panta 4.punktu
1. Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 119.nr.; 2004, 50.nr.; 2005, 4., 138., 210.nr.; 2006, 82., 140., 207.nr.) šādus grozījumus: 1.1. papildināt noteikumus ar 51. un 52.punktu šādā redakcijā: "51. Šo noteikumu 2.pielikuma 196., 197. un 198.punkts un 3.pielikuma 2.95. un 2.97.apakšnodaļa stājas spēkā ar 2008.gada 21.janvāri. 52. Šo noteikumu 3.pielikuma 2.96., 2.98., 2.99. un 2.100.apakšnodaļa stājas spēkā ar 2007.gada 16.augustu."; 1.2. papildināt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām ar 65., 66. un 67.punktu šādā redakcijā: "65) Komisijas 2006.gada 12.jūlija Direktīvas 2006/62/EK, ar ko groza Padomes Direktīvu 76/895/EEK, 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK pielikumus attiecībā uz maksimāli pieļaujamajiem desmedifama, fenmedifama un hlorfenvifosa atlieku daudzumiem; 66) Komisijas 2006.gada 9.novembra Direktīvas 2006/92/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvai 76/895/EEK, 86/362/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz maksimāli pieļaujamajiem kaptāna, dihlorvosa, etiona un folpeta atliekvielu daudzumiem; 67) Komisijas 2007.gada 14.februāra Direktīvas 2007/7/EK, ar ko groza dažus pielikumus Padomes Direktīvai 86/362/EEK un 90/642/EEK saistībā ar maksimāli pieļaujamo atrazīna, lambda-cihalotrīna, fenmedifama, metomila, linurona, penkonazola, pimetrozīna, bifentrīna un abamektīna koncentrāciju."; 1.3. svītrot 1.pielikuma II nodaļas 3., 7. un 9.punktu; 1.4. svītrot 1.pielikuma II nodaļas 13.punktu; 1.5. svītrot 1.pielikuma II nodaļas 16.punktu; 1.6. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 29.punktu šādā redakcijā: 1.7. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 192.punktu šādā redakcijā: "192. | Atrazīns | 0,1p6 - graudiem" |
1.8. papildināt 2.pielikuma II nodaļu ar 193., 194., 195., 196., 197. un 198.punktu šādā redakcijā: "193. | Kaptāns | 0,02* | 194. | Etions | 0,01* | 195. | Folpets | 2 - kviešiem, miežiem 0,02* - pārējiem | 196. | Desmedifams | 0,05*t | 197. | Fenmedifams | 0,05*t | 198. | Hlorfenvinfoss | 0,02*" |
1.9. papildināt 2.pielikuma piezīmes aiz p5 piezīmes ar tekstu šādā redakcijā: "p6 - līdz 2008.gada 1.janvārim noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā."; 1.10. izteikt 3.pielikuma 2.17.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā: "2.17. Amitrāzs"; 1.11. svītrot 3.pielikuma 2.17.apakšnodaļas 3.aili; 1.12. izteikt 3.pielikuma 2.18.apakšnodaļu šādā redakcijā: "2.18. Metilflupirsulfurons un pimetrozīns Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Metilflupirsulfurons | Pimetrozīns | 1 | 2 | 3 | 4 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,02* | | 1.1. | citrusaugļi: | 0,3 | | apelsīni | | citroni | | greipfrūti | | laimi | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | pampelmūzes | | pārējie | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,02* | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | kokosrieksti | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | 1.3. | sulīgie augļi: | 0,02* | | āboli | | aivas | | bumbieri | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | | | aprikozes | 0,05 | | ķirši | | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | 0,05 | | plūmes | | | pārējie | 0,02* | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | | 1.5.1. | galda un vīna vīnogas: | 0,02* | | galda vīnogas | | vīna vīnogas | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,5 | 1.5.3. | avenes un kazenes (izņemot savvaļas): | | | | avenes | 3 | | kazenes | 3 | | loganogas | | | pārējās | 0,02* | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | | | dzērvenes | | | mellenes | | | ērkšķogas | | | jāņogas (sarkanās un baltās) | 0,1 | | upenes | 0,1 | | pārējās | 0,02* | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,02* | 1.6. | dažādi augļi: | 0,02* | | ananasi | | avokado | | banāni | | dateles | | granāti | | kivi augļi | | kumkvats | | liči | | mango | | olīvas | | olīvas (eļļas ekstrakcijai) | | papaija | | pasiflora | | vīģes | | pārējie | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,02* | | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,02* | | galda bietes | | batātes | | burkāni | | manioka | | jamss | | kāļi | | mārrutki | | pastinaks | | plostbārdis | | redīsi, rutki | | sakņu pētersīļi | | selerijas | | topinambūrs | | rāceņi | | pārējie | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,02* | | ķiploki | | sīpoli | | šalotes | | vasaras sīpoli | | pārējie | 2.3. | augļu dārzeņi: | | 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | | | baklažāni | 0,5 | | paprika | 1 | | tomāti | 0,5 | | okra | | | pārējie | 0,02* | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,5 | | garaugļu gurķi | | īsaugļu gurķi | | cukini | | pārējie | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,2 | | arbūzi | | melones | | ķirbji | | pārējie | 2.3.4. | cukurkukurūza | 0,02* | 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | | 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,02* | | brokoļi (sparģeļkāposti) | | ziedkāposti | | pārējie | 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | | | rožkāposti (Briseles kāposti) | | | galviņkāposti | 0,05 | | pārējie | 0,02* | 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | 0,2 | | Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | | lapu kāposti | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | 0,02* | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | 2 | | kreses | | salāti | | salātu baldriņi | | endīvijas | | rukolas salāti | | krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji | | pārējie | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | | 0,02* | | spināti | | biešu lapas (lapu bietes) | | pārējie | 2.5.3. | ūdens kreses | 0,02* | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,02* | 2.5.5. | garšaugi: | | 1 | | kārveles | | maurloki | | pētersīļi | | seleriju lapas | | pārējie | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 1 | | pupas (ar pākstīm) | | pupas (bez pākstīm) | | zirņi (ar pākstīm) | | zirņi (bez pākstīm) | | pārējie | 2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,02* | | artišoki | | fenhelis | | puravi | | rabarberi | | selerijas | | lapu artišoki | | sparģeļi | | pārējie | 2.8. | sēnes: | 0,02* | | kultivētās sēnes | | meža sēnes | 3. | Pākšaugi: | 0,02* | 0,02* | | lēcas | | | pupas | | | zirņi | | | lupīnas | | | pārējie | | 4. | Eļļas augi: | 0,05* | | | kokvilnas sēklas | | 0,05 | | kaņepju sēklas | | | | linsēklas | | | | magoņu sēklas | | | | rapšu sēklas | | | | saulespuķu sēklas (nelobītas) | | | | saulespuķu sēklas (izlobītas) | | | | sezama sēklas | | | | sinepes | | | | sojas pupas | | | | zemesrieksti | | | | pārējie | | 0,02* | 5. | Kartupeļi: | 0,02* | 0,02* | | agrie kartupeļi | | | uzglabājamie kartupeļi | | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,05* | 0,1* | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,05* | 15" |
1.13. izteikt 3.pielikuma 2.39.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā: "2.39. Azociklotīns un ciheksatīns"; 1.14. svītrot 3.pielikuma 2.39.apakšnodaļas 5.aili; 1.15. izteikt 3.pielikuma 2.43.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā: "2.43. Prohlorazs un profenofoss"; 1.16. svītrot 3.pielikuma 2.43.apakšnodaļas 3.aili; 1.17. izteikt 3.pielikuma 2.76.apakšnodaļu šādā redakcijā: "2.76. Abamektīns Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Abamektīns*24 | 1 | 2 | 3 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | | 1.1. | citrusaugļi: | 0,01* | | apelsīni | | citroni | | greipfrūti | | laimi | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | pampelmūzes | | pārējie | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,01* | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | kokosrieksti | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | 1.3. | sulīgie augļi: | 0,01* | | āboli | | cidonijas | | bumbieri | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | 0,01* | | aprikozes | | ķirši | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | | plūmes | | pārējie | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | | 1.5.1. | galda un vīna vīnogas: | 0,01* | | galda vīnogas | | vīna vīnogas | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,1 | 1.5.3. | avenes un kazenes (izņemot savvaļas): | | | avenes | 0,1 | | kazenes | 0,1 | | loganogas | | | pārējās | 0,01* | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | 0,01* | | dzērvenes | | mellenes | | ērkšķogas | | jāņogas (sarkanās un baltās) | | upenes | | pārējās | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,01* | 1.6. | dažādi augļi: | | | ananasi | | | avokado | | | banāni | | | dateles | | | granāti | | | kivi augļi | | | kumkvats | | | liči | | | mango | | | olīvas | | | olīvas (eļļas ekstrakcijai) | | | papaijas | 0,05 | | pasiflora | | | vīģes | | | pārējie | 0,01* | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,01* | | galda bietes | | batātes | | burkāni | | manioka | | kāļi | | jams | | mārrutki | | pastinaki | | plostbārdis | | redīsi, rutki | | sakņu pētersīļi | | selerijas | | topinambūrs | | rāceņi | | pārējie | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,01* | | ķiploki | | sīpoli | | šalotes | | vasaras sīpoli | | pārējie | 2.3. | augļu dārzeņi: | | 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | | | baklažāni | 0,02 | | pipari | 0,05 | | okras | | | tomāti | 0,02 | | pārējie | 0,01* | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,02 | | garaugļu gurķi | | īsaugļu gurķi | | cukini | | pārējie | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,01* | | arbūzi | | melones | | ķirbji | | pārējie | 2.3.4. | cukurkukurūza | 0,01* | 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,01* | 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | | brokoļi (sparģeļkāposti) | | ziedkāposti | | pārējie | 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | | rožkāposti (Briseles kāposti) | | galviņkāposti | | pārējie | 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | | Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | | lapu kāposti | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | 0,1 | | kreses | | salāti | | salātu baldriņi | | endīvijas | | rukolas salāti | | krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji | | pārējie | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | 0,01* | | spināti | | biešu lapas (lapu bietes) | | pārējie | 2.5.3. | ūdens kreses | 0,01* | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,01* | 2.5.5. | garšaugi: | 1 | | kārveles | | maurloki | | pētersīļi | | seleriju lapas | | pārējie | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,01* | | pupas (ar pākstīm) | | pupas (bez pākstīm) | | zirņi (ar pākstīm) | | zirņi (bez pākstīm) | | pārējie | 2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,01* | | artišoki | | fenhelis | | puravi | | rabarberi | | selerijas | | lapu artišoki | | sparģeļi | | pārējie | 2.8. | sēnes: | 0,01* | | kultivētās sēnes | | meža sēnes | 3. | Pākšaugi: | 0,01* | | lēcas | | pupas | | zirņi | | lupīnas | | pārējie | 4. | Eļļas augi: | 0,02* | | kokvilnas sēklas | | kaņepju sēklas | | linsēklas | | magoņu sēklas | | rapšu sēklas | | saulespuķu sēklas | | sinepju sēklas | | sezama sēklas | | sojas pupas | | zemesrieksti | | pārējie | 5. | Kartupeļi: | 0,01* | | agrie kartupeļi | | uzglabājamie kartupeļi | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,02* | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,05" |
1.18. izteikt 3.pielikuma 2.83.apakšnodaļu šādā redakcijā: "2.83. Linurons Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Linurons | 1 | 2 | 3 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05*h | 1.1. | citrusaugļi: | | apelsīni | | citroni | | greipfrūti | | laimi | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | pampelmūzes | | pārējie | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | kokosrieksti | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | 1.3. | sulīgie augļi: | | āboli | | aivas | | bumbieri | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | | aprikozes | | ķirši | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | | plūmes | | pārējie | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | | 1.5.1. | galda un vīna vīnogas: | | galda vīnogas | | vīna vīnogas | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 1.5.3. | avenes un kazenes (izņemot savvaļas): | | avenes | | kazenes | | loganogas | | pārējās | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | | dzērvenes | | mellenes | | ērkšķogas | | jāņogas (sarkanās un baltās) | | upenes | | pārējās | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 1.6. | dažādi augļi: | | ananasi | | avokado | | banāni | | dateles | | granāti | | kivi augļi | | kumkvats | | liči | | mango | | olīvas | | olīvas (eļļas ekstrakcijai) | | papaija | | pasiflora | | vīģes | | pārējie | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | | | galda bietes | | | batātes | | | burkāni | 0,2h | | jamss | | | kāļi | | | mārrutki | | | pastinaki | 0,2h | | plostbārdis | | | redīsi, rutki | | | sakņu pētersīļi | 0,2h | | selerijas | 0,5h | | topinambūrs | | | rāceņi | | | pārējie | 0,05*h | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,05*h | | ķiploki | | sīpoli | | šalotes | | vasaras sīpoli | | pārējie | 2.3. | augļu dārzeņi: | 0,05*h | 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | | baklažāni | | pipari | | okras | | tomāti | | pārējie | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | | garaugļu gurķi | | īsaugļu gurķi | | cukini | | pārējie | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | | arbūzi | | melones | | ķirbji | | pārējie | 2.3.4. | cukurkukurūza | 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,05*h | 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | | brokoļi (sparģeļkāposti) | | ziedkāposti | | pārējie | 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | | rožkāposti (Briseles kāposti) | | galviņkāposti | | pārējie | 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | | Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | | lapu kāposti | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | 0,05*h | | kreses | | salāti | | salātu baldriņi | | endīvijas | | rukolas salāti | | krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji | | pārējie | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | 0,05*h | | spināti | | biešu lapas (lapu bietes) | | pārējie | 2.5.3. | ūdens kreses | 0,05*h | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,05*h | 2.5.5. | garšaugi: | 1h | | kārveles | | maurloki | | pētersīļi | | seleriju lapas | | pārējie | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | | | pupas (ar pākstīm) | | | pupas (bez pākstīm) | 0,1h | | zirņi (ar pākstīm) | | | zirņi (bez pākstīm) | 0,1h | | pārējie | 0,05*h | 2.7. | stublāju dārzeņi: | | | artišoki | | | fenhelis | 0,1h | | puravi | | | rabarberi | | | selerijas | 0,1h | | lapu artišoki | | | sparģeļi | | | pārējie | 0,05*h | 2.8. | sēnes: | 0,05*h | | kultivētās sēnes | | meža sēnes | 3. | Pākšaugi: | 0,05*h | | lēcas | | pupas | | zirņi | | lupīnas | | pārējie | 4. | Eļļas augi: | 0,1*h | | kokvilnas sēklas | | kaņepju sēklas | | linsēklas | | magoņu sēklas | | rapšu sēklas | | saulespuķu sēklas (nelobītas) | | saulespuķu sēklas (izlobītas) | | sezama sēklas | | sojas pupas | | zemesrieksti | | pārējie | 5. | Kartupeļi: | 0,05*h | | agrie kartupeļi | | uzglabājamie kartupeļi | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1*h | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1*h" |
1.19. izteikt 3.pielikuma 2.89.apakšnodaļu šādā redakcijā: "2.89. Metomils un tiodikarbs Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Metomils/ tiodikarbs*16 | 1 | 2 | 3 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | | 1.1. | citrusaugļi: | | | apelsīni | 0,5 | | citroni | 1 | | greipfrūti | 0,5 | | laimi | 1 | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | 1 | | pampelmūzes | 0,5 | | pārējie | 0,05* | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,05* | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | kokosrieksti | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | 1.3. | sulīgie augļi: | 0,2 | | āboli | | cidonijas | | bumbieri | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | | | aprikozes | 0,2 | | ķirši | 0,1 | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | 0,2 | | plūmes | 0,5 | | pārējie | 0,05* | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | | 1.5.1. | galda un vīna vīnogas: | | | galda vīnogas | 0,05* | | vīna vīnogas | 1 | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,05* | 1.5.3. | avenes un kazenes (izņemot savvaļas): | 0,05* | | avenes | | kazenes | | loganogas | | pārējās | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | 0,05* | | dzērvenes | | mellenes | | ērkšķogas | | jāņogas (sarkanās un baltās) | | upenes | | pārējās | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,05* | 1.6. | dažādi augļi: | 0,05* | | ananasi | | avokado | | banāni | | dateles | | granāti | | kivi augļi | | kumkvats | | liči | | mango | | galda olīvas | | olīvas (eļļas ekstrakcijai) | | papaijas | | pasiflora | | vīģes | | pārējie | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | | | galda bietes | | | batātes | | | burkāni | | | manioka | | | kāļi | | | jams | | | mārrutki | | | pastinaki | | | plostbārdis | | | redīsi | 0,5 | | sakņu pētersīļi | | | selerijas | | | topinambūrs | | | rāceņi | | | pārējie | 0,05* | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,05* | | ķiploki | | sīpoli | | šalotes | | vasaras sīpoli | | pārējie | 2.3. | augļu dārzeņi: | | 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | | | baklažāni | 0,2 | | pipari | 0,2 | | okras | | | tomāti | 0,2 | | pārējie | 0,05* | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,05* | | garaugļu gurķi | | īsaugļu gurķi | | cukini | | | pārējie | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,05* | | arbūzi | | melones | | ķirbji | | pārējie | 2.3.4. | cukurkukurūza | 0,05* | 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | | 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | | | brokoļi (sparģeļkāposti) | 0,2 | | ziedkāposti | | | pārējie | 0,05* | 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | 0,05* | | rožkāposti (Briseles kāposti) | | galviņkāposti | | pārējie | 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | 0,05* | | Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | | lapu kāposti | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | 0,05* | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | | | kreses | | | salāti | 0,3 | | salātu baldriņi | | | endīvijas | | | rukolas salāti | | | krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji | | | pārējie | 0,05* | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | | | spināti | 0,05 | | biešu lapas (lapu bietes) | | | pārējie | 0,05* | 2.5.3. | ūdens kreses | 0,05* | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,05* | 2.5.5. | garšaugi: | 0,3 | | kārveles | | maurloki | | pētersīļi | | seleriju lapas | | pārējie | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,05* | | pupas (ar pākstīm) | | pupas (bez pākstīm) | | zirņi (ar pākstīm) | | zirņi (bez pākstīm) | | pārējie | 2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,05* | | artišoki | | fenhelis | | puravi | | rabarberi | | selerijas | | lapu artišoki | | sparģeļi | | pārējie | 2.8. | sēnes: | 0,05* | | kultivētās sēnes | | meža sēnes | 3. | Pākšaugi: | 0,05* | | lēcas | | pupas | | zirņi | | lupīnas | | pārējie | 4. | Eļļas augi: | | | kokvilnas sēklas | 0,1 | | kaņepju sēklas | | | linsēklas | | | magoņu sēklas | | | rapšu sēklas | | | saulespuķu sēklas | | | sinepju sēklas | | | sezama sēklas | | | sojas pupas | 0,1 | | zemesrieksti | 0,1 | | pārējie | 0,05* | 5. | Kartupeļi: | 0,05* | | agrie kartupeļi | | uzglabājamie kartupeļi | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1* | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 10" |
1.20. papildināt 3.pielikumu ar 2.92., 2.93., 2.94., 2.95., 2.96., 2.97., 2.98., 2.99. un 2.100.apakšnodaļu šādā redakcijā: "2.92. Kaptans Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Kaptans | 1 | 2 | 3 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | | 1.1. | citrusaugļi: | 0,02* | | apelsīni | | citroni | | greipfrūti | | laimi | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | pampelmūzes | | pārējie | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | | | Indijas rieksti | | | Brazīlijas rieksti | | | ciedru rieksti | | | kastaņi | | | kokosrieksti | | | lazdu rieksti | | | Makadamijas rieksti | | | mandeles | 0,3 | | pekanrieksti | | | pistācijas | | | valrieksti | | | pārējie | 0,02* | 1.3. | sulīgie augļi: | 3g | | āboli | | aivas | | bumbieri | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | | | aprikozes | 3 | | ķirši | 5 | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | | | plūmes | 1 | | pārējie | 0,02* | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | | 1.5.1. | galda un vīna vīnogas: | 0,02* | | galda vīnogas | | vīna vīnogas | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 3g | 1.5.3. | avenes un kazenes (izņemot savvaļas): | | | avenes | 3g | | kazenes | 3g | | loganogas | | | pārējās | 0,02* | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | | | dzērvenes | | | mellenes | | | ērkšķogas | 3g | | jāņogas (sarkanās un baltās) | 3g | | upenes | 3g | | pārējās | 0,02* | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,02* | 1.6. | dažādi augļi: | | | ananasi | | | avokado | | | banāni | | | dateles | | | granāti | | | kivi augļi | | | kumkvats | | | liči | | | mango | 2 | | olīvas | | | olīvas (eļļas ekstrakcijai) | | | papaijas | | | pasiflora | | | vīģes | | | pārējie | 0,02* | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | | | galda bietes | | | batātes | | | burkāni | 0,1 | | jamss | | | kāļi | | | mārrutki | | | pastinaki | | | plostbārdis | | | redīsi, rutki | | | sakņu pētersīļi | | | selerijas | 0,1 | | topinambūrs | | | rāceņi | | | pārējie | 0,02* | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,02* | | ķiploki | | sīpoli | | šalotes | | vasaras sīpoli | | pārējie | 2.3. | augļu dārzeņi: | | 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | | | baklažāni | | | pipari | 0,1 | | tomāti | 2g | | okras | | | pārējie | 0,02* | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,02* | | garaugļu gurķi | | īsaugļu gurķi | | cukini | | pārējie | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | | | arbūzi | | | melones | 0,1 | | ķirbji | | | pārējie | 0,02* | 2.3.4. | cukurkukurūza | 0,02* | 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,02* | 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | | brokoļi (sparģeļkāposti) | | ziedkāposti | | pārējie | 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | | rožkāposti (Briseles kāposti) | | galviņkāposti | | pārējie | 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | | Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | | lapu kāposti | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | | | kreses | | | salāti | | | salātu baldriņi | | | endīvijas | 2 | | rukolas salāti | | | krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji | | | pārējie | 0,02* | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | | | spināti | 0,1 | | biešu lapas (lapu bietes) | | | pārējie | 0,02* | 2.5.3. | ūdens kreses | 0,02* | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,02* | 2.5.5. | garšaugi: | | | kārveles | | | maurloki | | | pētersīļi | 0,1 | | seleriju lapas | | | pārējie | 0,02* | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | | | pupas (ar pākstīm) | 2g | | pupas (bez pākstīm) | 2g | | zirņi (ar pākstīm) | | | zirņi (bez pākstīm) | | | pārējie | 0,02* | 2.7. | stublāju dārzeņi: | | | artišoki | | | fenhelis | | | puravi | 2 | | rabarberi | | | selerijas | 0,1 | | lapu artišoki | | | sparģeļi | | | pārējie | 0,02* | 2.8. | sēnes: | 0,02* | | kultivētās sēnes | | meža sēnes | 3. | Pākšaugi: | 0,02* | | lēcas | | pupas | | zirņi | | lupīnas | | pārējie | 4. | Eļļas augi: | 0,02* | | kokvilnas sēklas | | kaņepju sēklas | | linsēklas | | | magoņu sēklas | | rapšu sēklas | | saulespuķu sēklas (nelobītas) | | saulespuķu sēklas (izlobītas) | | sezama sēklas | | sojas pupas | | sinepju sēklas | | zemesrieksti | | pārējie | 5. | Kartupeļi: | 0,05 | | agrie kartupeļi | | uzglabājamie kartupeļi | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,05* | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,05* |
2.93. Folpets Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Folpets | 1 | 2 | 3 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | | 1.1. | citrusaugļi: | 0,02* | | apelsīni | | citroni | | greipfrūti | | laimi | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | pampelmūzes | | pārējie | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,02* | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | kokosrieksti | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | 1.3. | sulīgie augļi: | 3g | | āboli | | aivas | | bumbieri | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | | | aprikozes | | | ķirši | 2 | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | | | plūmes | | | pārējie | 0,02* | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | | 1.5.1. | galda un vīna vīnogas: | | | galda vīnogas | 0,02* | | vīna vīnogas | 5 | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 3g | 1.5.3. | avenes un kazenes (izņemot savvaļas): | | | avenes | 3g | | kazenes | 3g | | loganogas | | | pārējās | 0,02* | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | | | dzērvenes | | | mellenes | | | ērkšķogas | 3g | | jāņogas (sarkanās un baltās) | 3g | | upenes | 3g | | pārējās | 0,02* | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,02* | 1.6. | dažādi augļi: | 0,02* | | ananasi | | avokado | | banāni | | dateles | | granāti | | kivi augļi | | kumkvats | | liči | | mango | | olīvas | | | olīvas (eļļas ekstrakcijai) | | papaijas | | pasiflora | | vīģes | | pārējie | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,02* | | galda bietes | | batātes | | burkāni | | jamss | | kāļi | | mārrutki | | pastinaki | | plostbārdis | | redīsi, rutki | | sakņu pētersīļi | | selerijas | | topinambūrs | | rāceņi | | pārējie | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | | | ķiploki | | | sīpoli | 0,1 | | šalotes | | | vasaras sīpoli | | | pārējie | 0,02* | 2.3. | augļu dārzeņi: | | 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | 0,02* | | baklažāni | | | pipari | | | tomāti | 2g | | okras | | | pārējie | | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,02* | | garaugļu gurķi | | īsaugļu gurķi | | cukini | | pārējie | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 1 | | arbūzi | | melones | | ķirbji | | pārējie | 2.3.4. | cukurkukurūza | 0,02* | 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | | 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,02* | | brokoļi (sparģeļkāposti) | | ziedkāposti | | pārējie | 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | 0,02* | | rožkāposti (Briseles kāposti) | | galviņkāposti | | pārējie | 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | 0,02* | | Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | | lapu kāposti | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | 0,05 | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi | | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie | | | kreses | | | salāti | 2 | | salātu baldriņi | | | endīvijas | | | rukolas salāti | | | krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji | | | pārējie | 0,02* | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | 0,02* | | spināti | | biešu lapas (lapu bietes) | | pārējie | 2.5.3. | ūdens kreses | 0,02* | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,02* | 2.5.5. | garšaugi: | 0,02* | | kārveles | | maurloki | | pētersīļi | | seleriju lapas | | pārējie | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | | | pupas (ar pākstīm) | 2g | | pupas (bez pākstīm) | 2g | | zirņi (ar pākstīm) | | | zirņi (bez pākstīm) | | | pārējie | 0,02* | 2.7. | stublāju dārzeņi: | | | artišoki | | | fenhelis | | | puravi | | | rabarberi | | | selerijas | | | lapu artišoki | | | sparģeļi | | | pārējie | 0,02* | 2.8. | sēnes: | 0,02* | | kultivētās sēnes | | meža sēnes | 3. | Pākšaugi: | 0,02* | | lēcas | | pupas | | zirņi | | lupīnas | | pārējie | 4. | Eļļas augi: | 0,02* | | kokvilnas sēklas | | kaņepju sēklas | | linsēklas | | magoņu sēklas | | rapšu sēklas | | saulespuķu sēklas (nelobītas) | | saulespuķu sēklas (izlobītas) | | sezama sēklas | | sojas pupas | | sinepju sēklas | | zemesrieksti | | pārējie | 5. | Kartupeļi: | 0,1 | | agrie kartupeļi | | uzglabājamie kartupeļi | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,05* | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 150 |
2.94. Dihlorvoss un etions Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Dihlorvoss | Etions | 1 | 2 | 3 | 4 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,01* | 0,01* | 1.1. | citrusaugļi: | | | apelsīni | | citroni | | greipfrūti | | laimi | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | pampelmūzes | | pārējie | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | kokosrieksti | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | 1.3. | sulīgie augļi: | | | āboli | | aivas | | bumbieri | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | | | aprikozes | | | ķirši | | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | | | plūmes | | | pārējie | | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | | 1.5.1. | galda un vīna vīnogas: | | | galda vīnogas | | vīna vīnogas | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | | 1.5.3. | avenes un kazenes (izņemot savvaļas): | | | | avenes | | | kazenes | | | loganogas | | | pārējās | | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | | | dzērvenes | | | mellenes | | | | ērkšķogas | | | jāņogas (sarkanās un baltās) | | | upenes | | | pārējās | | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | | 1.6. | dažādi augļi: | | | ananasi | | avokado | | banāni | | dateles | | granāti | | kivi augļi | | kumkvats | | liči | | mango | | olīvas | | olīvas (eļļas ekstrakcijai) | | papaija | | pasiflora | | vīģes | | pārējie | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,01* | | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,01* | | galda bietes | | batātes | | burkāni | | manioka | | jamss | | kāļi | | mārrutki | | pastinaks | | plostbārdis | | redīsi, rutki | | sakņu pētersīļi | | selerijas | | topinambūrs | | rāceņi | | pārējie | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,01* | | ķiploki | | sīpoli | | šalotes | | vasaras sīpoli | | pārējie | 2.3. | augļu dārzeņi: | 0,01* | 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | | | baklažāni | | | paprika | | | tomāti | | | okra | | | pārējie | | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | | | garaugļu gurķi | | īsaugļu gurķi | | cukini | | pārējie | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | | | arbūzi | | melones | | ķirbji | | pārējie | 2.3.4. | cukurkukurūza | | 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,01* | 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | | | brokoļi (sparģeļkāposti) | | ziedkāposti | | pārējie | 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | | | rožkāposti (Briseles kāposti) | | | galviņkāposti | | | pārējie | | 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | | | Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | | lapu kāposti | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | 0,01* | | kreses | | | salāti | | | salātu baldriņi | | endīvijas | | | rukolas salāti | | krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji | | | pārējie | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | | 0,01* | | spināti | | biešu lapas (lapu bietes) | | pārējie | 2.5.3. | ūdens kreses | 0,01* | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,01* | 2.5.5. | garšaugi: | | | | kārveles | | | maurloki | | | pētersīļi | 2 | | seleriju lapas | | | pārējie | 0,01* | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,01* | | pupas (ar pākstīm) | | | pupas (bez pākstīm) | | | zirņi (ar pākstīm) | | | zirņi (bez pākstīm) | | | pārējie | | 2.7. | stublāju dārzeņi: | | | artišoki | | | fenhelis | | | puravi | | | rabarberi | | | selerijas | 0,1 | | lapu artišoki | | | sparģeļi | | | pārējie | 0,01* | 2.8. | sēnes: | 0,01* | | kultivētās sēnes | | meža sēnes | 3. | Pākšaugi: | 0,01* | 0,01* | | lēcas | | | | pupas | | | | zirņi | | | | lupīnas | | | | pārējie | | | 4. | Eļļas augu sēklas: | 0,01* | 0,02* | | kokvilnas sēklas | | | | kaņepju sēklas | | | | linsēklas | | | | magoņu sēklas | | | | rapšu sēklas | | | | saulespuķu sēklas (nelobītas) | | | | saulespuķu sēklas (izlobītas) | | | | sezama sēklas | | | | sinepes | | | | sojas pupas | | | | zemesrieksti | | | | pārējie | | | 5. | Kartupeļi: | 0,01* | 0,01* | | agrie kartupeļi | | | uzglabājamie kartupeļi | | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,02* | 3* | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,02* | 0,02* |
2.95. Desmedifams Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Desmedifams | 1 | 2 | 3 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05*t | 1.1. | citrusaugļi: | | apelsīni | | citroni | | greipfrūti | | laimi | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | pampelmūzes | | pārējie | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | kokosrieksti | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | | 1.3. | sulīgie augļi: | | āboli | | Aivas | | bumbieri | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | | aprikozes | | ķirši | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | | plūmes | | pārējie | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | 1.5.1. | galda un vīna vīnogas: | | galda vīnogas | | vīna vīnogas | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 1.5.3. | avenes un kazenes (izņemot savvaļas): | | avenes | | kazenes | | loganogas | | pārējās | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | | dzērvenes | | mellenes | | ērkšķogas | | jāņogas (sarkanās un baltās) | | upenes | | pārējās | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 1.6. | dažādi augļi: | | ananasi | | avokado | | banāni | | dateles | | granāti | | kivi augļi | | kumkvats | | liči | | mango | | olīvas | | olīvas (eļļas ekstrakcijai) | | papaijas | | pasiflora | | vīģes | | pārējie | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,05*t | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | | galda bietes | | batātes | | burkāni | | jamss | | kāļi | | mārrutki | | pastinaki | | plostbārdis | | redīsi, rutki | | sakņu pētersīļi | | selerijas | | topinambūrs | | rāceņi | | pārējie | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | | ķiploki | | sīpoli | | šalotes | | vasaras sīpoli | | pārējie | 2.3. | augļu dārzeņi: | 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | | baklažāni | | pipari | | tomāti | | okras | | pārējie | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | | garaugļu gurķi | | īsaugļu gurķi | | cukini | | pārējie | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | | arbūzi | | melones | | ķirbji | | pārējie | 2.3.4. | cukurkukurūza | 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | | | brokoļi (sparģeļkāposti) | | ziedkāposti | | pārējie | 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | | rožkāposti (Briseles kāposti) | | galviņkāposti | | pārējie | 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | | Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | | lapu kāposti | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | | kreses | | salāti | | salātu baldriņi | | endīvijas | | rukolas salāti | | krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji | | pārējie | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | | spināti | | biešu lapas (lapu bietes) | | pārējie | 2.5.3. | ūdens kreses | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 2.5.5. | garšaugi: | | kārveles | | maurloki | | pētersīļi | | seleriju lapas | | pārējie | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | | pupas (ar pākstīm) | | pupas (bez pākstīm) | | zirņi (ar pākstīm) | | zirņi (bez pākstīm) | | pārējie | 2.7. | stublāju dārzeņi: | | artišoki | | fenhelis | | puravi | | rabarberi | | selerijas | | lapu artišoki | | sparģeļi | | pārējie | 2.8. | sēnes: | | kultivētās sēnes | | meža sēnes | 3. | Pākšaugi: | 0,05*t | | lēcas | | pupas | | zirņi | | lupīnas | | pārējie | 4. | Eļļas augi: | 0,1*t | | kokvilnas sēklas | | kaņepju sēklas | | linsēklas | | magoņu sēklas | | rapšu sēklas | | saulespuķu sēklas (nelobītas) | | saulespuķu sēklas (izlobītas) | | sezama sēklas | | sojas pupas | | sinepju sēklas | | zemesrieksti | | pārējie | 5. | Kartupeļi: | 0,05*t | | agrie kartupeļi | | uzglabājamie kartupeļi | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1*t | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1*t |
2.96. Fenmedifams Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Fenmedifams | 1 | 2 | 3 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | | 1.1. | citrusaugļi: | 0,05*h | | apelsīni | | citroni | | greipfrūti | | laimi | | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | pampelmūzes | | pārējie | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,05*h | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | kokosrieksti | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | 1.3. | sulīgie augļi: | 0,05*h | | āboli | | aivas | | bumbieri | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | 0,05*h | | aprikozes | | ķirši | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | | plūmes | | pārējie | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | | 1.5.1. | galda un vīna vīnogas: | 0,05*h | | galda vīnogas | | vīna vīnogas | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,1h (norma 0,1*h spēkā ar 21.01.2008.) | 1.5.3. | avenes un kazenes (izņemot savvaļas): | 0,05*h | | avenes | | kazenes | | loganogas | | pārējās | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | 0,05*h | | dzērvenes | | mellenes un brūklenes | | ērkšķogas | | jāņogas (sarkanās un baltās) | | upenes | | pārējās | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,05*h | 1.6. | dažādi augļi: | 0,05*h | | ananasi | | avokado | | banāni | | dateles | | granāti | | kivi augļi | | kumkvats | | liči | | mango | | olīvas | | olīvas (eļļas ekstrakcijai) | | papaijas | | pasiflora | | vīģes | | pārējie | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | | | galda bietes | 0,1h (norma 0,1*h spēkā ar 21.01.2008.) | | batātes | | | burkāni | | | jamss | | | kāļi | | | mārrutki | | | pastinaki | | | plostbārdis | | | redīsi | | | sakņu pētersīļi | | | selerijas | | | topinambūrs | | | rāceņi | | | pārējie | 0,05*h | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,05*h | | ķiploki | | sīpoli | | šalotes | | vasaras sīpoli | | pārējie | 2.3. | augļu dārzeņi: | 0,05*h | 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | | baklažāni | | pipari | | tomāti | | okras | | pārējie | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | | garaugļu gurķi | | īsaugļu gurķi | | cukini | | pārējie | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | | arbūzi | | melones | | ķirbji | | pārējie | 2.3.4. | cukurkukurūza | 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,05*h | 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | | brokoļi (sparģeļkāposti) | | ziedkāposti | | pārējie | 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | | rožkāposti (Briseles kāposti) | | galviņkāposti | | pārējie | 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | | Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | | lapu kāposti | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | 0,05*h | | kreses | | salāti | | salātu baldriņi | | endīvijas | | rukolas salāti | | krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji | | pārējie | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | 0,5*h | | spināti | | biešu lapas (lapu bietes) | | pārējie | 2.5.3. | ūdens kreses | 0,05*h | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,05*h | 2.5.5. | garšaugi: | 7 (norma 0,05*h spēkā ar 21.01.2008.) | | kārveles | | maurloki | | pētersīļi | | seleriju lapas | | pārējie | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,05*h | | pupas (ar pākstīm) | | pupas (bez pākstīm) | | zirņi (ar pākstīm) | | zirņi (bez pākstīm) | | pārējie | 2.7. | stublāju dārzeņi: | | | artišoki | | | fenhelis | | | puravi | | | rabarberi | | | selerijas | | | lapu artišoki | 0,2h | | sparģeļi | | | pārējie | 0,05*h | 2.8. | sēnes: | 0,05*h | | kultivētās sēnes | | meža sēnes | 3. | Pākšaugi: | 0,05*h | | lēcas | | pupas | | lupīnas | | zirņi | | pārējie | 4. | Eļļas augi: | 0,1*h | | kokvilnas sēklas | | kaņepju sēklas | | linsēklas | | magoņu sēklas | | rapšu sēklas | | | saulespuķu sēklas (nelobītas) | | saulespuķu sēklas (izlobītas) | | sezama sēklas | | sojas pupas | | sinepju sēklas | | zemesrieksti | | pārējie | 5. | Kartupeļi: | 0,05*h | | agrie kartupeļi | | uzglabājamie kartupeļi | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1*h | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1*h |
2.97. Hlorfenvinfoss Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Hlorfenvinfoss (E un Z izomēru summa) | 1 | 2 | 3 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,02* | 1.1. | citrusaugļi: | | apelsīni | | citroni | | greipfrūti | | laimi | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | pampelmūzes | | pārējie | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | kokosrieksti | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | 1.3. | sulīgie augļi: | | āboli | | aivas | | bumbieri | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | | aprikozes | | ķirši | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | | plūmes | | pārējie | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | 1.5.1. | galda un vīna vīnogas: | | galda vīnogas | | vīna vīnogas | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 1.5.3. | avenes un kazenes (izņemot savvaļas): | | avenes | | kazenes | | loganogas | | pārējās | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | | dzērvenes | | mellenes | | ērkšķogas | | jāņogas (sarkanās un baltās) | | upenes | | pārējās | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 1.6. | dažādi augļi: | | ananasi | | avokado | | banāni | | dateles | | granāti | | kivi augļi | | kumkvats | | liči | | mango | | olīvas | | olīvas (eļļas ekstrakcijai) | | papaijas | | pasiflora | | vīģes | | pārējie | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | | | galda bietes | | | batātes | | | burkāni | 0,5 | | jamss | | | kāļi | 0,5 | | mārrutki | | | pastinaki | 0,5 | | plostbārdis | | | redīsi | 0,5 | | sakņu pētersīļi | | | selerijas | | | topinambūrs | | | rāceņi | 0,5 | | pārējie | 0,02* | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | | | ķiploki | 0,5 | | sīpoli | | | šalotes | 0,5 | | vasaras sīpoli | | | pārējie | 0,02* | 2.3. | augļu dārzeņi: | | 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | 0,02* | | baklažāni | | pipari | | tomāti | | okras | | pārējie | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | | | garaugļu gurķi | | | īsaugļu gurķi | | | cukini | | | kabači | 0,1 | | pārējie | 0,02* | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,02* | | arbūzi | | melones | | ķirbji | | pārējie | 2.3.4. | cukurkukurūza | 0,02* | 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | | 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,02* | | brokoļi (sparģeļkāposti) | | ziedkāposti | | pārējie | 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | | | rožkāposti (Briseles kāposti) | 0,1 | | galviņkāposti | 0,5 | | pārējie | 0,02* | 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | 0,02* | | Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | | lapu kāposti | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | 0,3 | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | | | kreses | 0,1 | | salāti | | | salātu baldriņi | 0,1 | | endīvijas | | | rukolas salāti | | | krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji | | | pārējie | 0,02* | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | | | spināti | 0,1 | | biešu lapas (lapu bietes) | | | pārējie | 0,02* | 2.5.3. | ūdens kreses | 0,02* | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,02* | 2.5.5. | garšaugi: | | | kārveles | | | maurloki | | | pētersīļi | 0,5 | | seleriju lapas | | | pārējie | 0,02* | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,02* | | pupas (ar pākstīm) | | pupas (bez pākstīm) | | zirņi (ar pākstīm) | | zirņi (bez pākstīm) | | pārējie | 2.7. | stublāju dārzeņi: | | | artišoki | | | fenhelis | | | puravi | 0,1 | | rabarberi | | | selerijas | 0,5 | | lapu artišoki | | | sparģeļi | 0,1 | | pārējie | 0,02* | 2.8. | sēnes: | | | kultivētās sēnes | 0,05 | | meža sēnes | 0,02* | 3. | Pākšaugi: | 0,02* | | lēcas | | pupas | | zirņi | | lupīnas | | pārējie | 4. | Eļļas augi: | 0,02* | | kokvilnas sēklas | | kaņepju sēklas | | linsēklas | | magoņu sēklas | | rapšu sēklas | | saulespuķu sēklas (nelobītas) | | saulespuķu sēklas (izlobītas) | | sezama sēklas | | sojas pupas | | sinepju sēklas | | zemesrieksti | | pārējie | 5. | Kartupeļi: | 0,02* | | agrie kartupeļi | | uzglabājamie kartupeļi | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,05* | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,05* |
2.98. Lambdacihalotrīns Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Lambdacihalotrīns | 1 | 2 | 3 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | | 1.1. | citrusaugļi: | | | apelsīni | 0,1 | | citroni | 0,2 | | greipfrūti | 0,1 | | laimi | 0,2 | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | 0,2 | | pampelmūzes | 0,1 | | pārējie | 0,02* | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,05* | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | kokosrieksti | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | 1.3. | sulīgie augļi: | 0,1 | | āboli | | aivas | | bumbieri | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | | | aprikozes | 0,2 | | ķirši | | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | 0,2 | | plūmes | | | pārējie | 0,1 | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | | 1.5.1. | galda un vīna vīnogas: | 0,2 | | galda vīnogas | | vīna vīnogas | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,5 | 1.5.3. | avenes un kazenes (izņemot savvaļas): | 0,02* | | avenes | | | kazenes | | | ziemeļu kaulenes | | | kazeņavenes | | | pārējie | | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | | | dzērvenes | 0,02* | | mellenes un brūklenes | 0,02* | | ērkšķogas | 0,1 | | jāņogas (sarkanās un baltās) | 0,1 | | upenes | 0,1 | | pārējie | 0,02* | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,2 | 1.6. | dažādi augļi: | | | ananasi | | | avokado | | | banāni | | | dateles | | | granāti | | | kivi augļi | | | kumkvats | | | liči | | | mango | | | olīvas | 0,5 | | olīvas (eļļas ekstrakcijai) | 0,5 | | papaijas | | | pasiflora | | | vīģes | | | pārējie | 0,02* | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | | | galda bietes | | | batātes | | | burkāni | | | jamss | | | kāļi | | | mārrutki | | | pastinaki | | | plostbārdis | | | redīsi | 0,1 | | sakņu pētersīļi | | | selerijas | 0,1 | | topinambūrs | | | rāceņi | | | pārējie | 0,02* | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | | | ķiploki | | | sīpoli | | | šalotes | | | vasaras sīpoli | 0,05 | | pārējie | 0,02* | 2.3. | augļu dārzeņi: | | 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | | | baklažāni | 0,5 | | pipari | 0,1 | | tomāti | 0,1 | | okras | | | pārējie | 0,02* | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,1 | | garaugļu gurķi | | | īsaugļu gurķi | | | cukini | | | pārējie | | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,05 | | arbūzi | | | melones | | | ķirbji | | | pārējie | | 2.3.4. | cukurkukurūza | 0,05 | 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | | 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,1 | | brokoļi (sparģeļkāposti) | | | ziedkāposti | | | pārējie | | 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | | | rožkāposti (Briseles kāposti) | 0,05 | | galviņkāposti | 0,2 | | pārējie | 0,02* | 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | 1 | | Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | | lapu kāposti | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | 0,02* | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | 1 | | kreses | | salāti | | salātu baldriņi | | endīvijas | | rukolas salāti | | krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji | | pārējie | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | 0,5 | | spināti | | biešu lapas (lapu bietes) | | | pārējie | 2.5.3. | ūdens kreses | 0,02* | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,02* | 2.5.5. | garšaugi: | 1 | | kārveles | | maurloki | | pētersīļi | | seleriju lapas | | pārējie | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | | | pupas (ar pākstīm) | 0,2 | | pupas (bez pākstīm) | | | zirņi (ar pākstīm) | 0,2 | | zirņi (bez pākstīm) | 0,2 | | pārējie | 0,02* | 2.7. | stublāju dārzeņi: | | | artišoki | | | fenhelis | 0,3 | | puravi | 0,3 | | rabarberi | | | selerijas | 0,3 | | lapu artišoki | | | sparģeļi | | | pārējie | 0,02* | 2.8. | sēnes: | | | kultivētās sēnes | 0,02* | | meža sēnes | 0,5 | 3. | Pākšaugi: | 0,02* | | lēcas | | pupas | | zirņi | | lupīnas | | pārējie | 4. | Eļļas augi: | 0,02* | | kokvilnas sēklas | | kaņepju sēklas | | linsēklas | | magoņu sēklas | | rapšu sēklas | | saulespuķu sēklas (nelobītas) | | saulespuķu sēklas (izlobītas) | | sezama sēklas | | sojas pupas | | sinepju sēklas | | zemesrieksti | | pārējie | 5. | Kartupeļi: | 0,02* | | agrie kartupeļi | | uzglabājamie kartupeļi | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 1 | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 10 |
2.99. Bifentrīns Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Bifentrīns | 1 | 2 | 3 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | | 1.1. | citrusaugļi: | 0,1 | | apelsīni | | citroni | | greipfrūti | | laimi | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | pampelmūzes | | pārējie | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,05* | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | kokosrieksti | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | 1.3. | sēkleņi: | 0,3 | | āboli | | | aivas | | | bumbieri | | | pārējie | | 1.4. | kauliņaugļi: | 0,2 | | aprikozes | | | ķirši | | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | | | plūmes | | | pārējie | | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | | 1.5.1. | galda un vīna vīnogas: | 0,2 | | galda vīnogas | | | vīna vīnogas | | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,5 | 1.5.3. | avenes un kazenes (izņemot savvaļas): | | | avenes | 0,3 | | kazenes | 0,3 | | loganogas | | | pārējās | 0,05* | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | | | dzērvenes | | | mellenes | | | ērkšķogas | | | jāņogas (sarkanās un baltās) | 0,5 | | upenes | 0,5 | | pārējās | 0,05* | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,05* | 1.6. | dažādi augļi: | | | ananasi | | | avokado | | | banāni | 0,1 | | dateles | | | granāti | | | kivi augļi | | | kumkvats | | | liči | | | mango | 0,3 | | olīvas | | | olīvas (eļļas ekstrakcijai) | | | papaijas | 0,5 | | pasiflora | | | vīģes | | | pārējie | 0,05* | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,05* | | galda bietes | | batātes | | burkāni | | jamss | | kāļi | | mārrutki | | pastinaki | | plostbārdis | | redīsi | | sakņu pētersīļi | | Selerijas | | topinambūrs | | rāceņi | | pārējie | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,05* | | ķiploki | | sīpoli | | šalotes | | vasaras sīpoli | | pārējie | 2.3. | augļu dārzeņi: | | 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | 0,2 | | baklažāni | | pipari | | tomāti | | okras | | pārējie | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,1 | | garaugļu gurķi | | īsaugļu gurķi | | cukini | | pārējie | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,05* | | arbūzi | | melones | | ķirbji | | pārējie | 2.3.4. | cukurkukurūza | 0,05* | 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | | 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,2 | | brokoļi (sparģeļkāposti) | | ziedkāposti | | pārējie | 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | 1 | | rožkāposti (Briseles kāposti) | | galviņkāposti | | pārējie | 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | 0,05* | | Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | | lapu kāposti | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | 0,05* | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | 2 | | kreses | | salāti | | salātu baldriņi | | endīvijas | | rukolas salāti | | krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji | | pārējie | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | 0,05* | | spināti | | biešu lapas (lapu bietes) | | pārējie | 2.5.3. | ūdens kreses | 0,05* | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,05* | 2.5.5. | garšaugi: | 0,05* | | kārveles | | maurloki | | pētersīļi | | seleriju lapas | | pārējie | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | | | pupas (ar pākstīm) | 0,50 | | pupas (bez pākstīm) | | | zirņi (ar pākstīm) | 0,1 | | zirņi (bez pākstīm) | | | pārējie | 0,05* | 2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,05* | | artišoki | | fenhelis | | puravi | | rabarberi | | selerijas | | lapu artišoki | | sparģeļi | | pārējie | 2.8. | sēnes: | 0,05* | | kultivētās sēnes | | meža sēnes | 3. | Pākšaugi: | 0,05* | | lēcas | | pupas | | zirņi | | lupīnas | | pārējie | 4. | Eļļas augi: | 0,1* | | kokvilnas sēklas | | kaņepju sēklas | | linsēklas | | magoņu sēklas | | rapšu sēklas | | saulespuķu sēklas (nelobītas) | | saulespuķu sēklas (izlobītas) | | sezama sēklas | | sojas pupas | | sinepju sēklas | | zemesrieksti | | pārējie | 5. | Kartupeļi: | 0,05* | | agrie kartupeļi | | uzglabājamie kartupeļi | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 5 | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 10 |
2.100. Penkonazols Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Penkonazols | 1 | 2 | 3 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | | 1.1. | citrusaugļi: | 0,05* | | apelsīni | | citroni | | greipfrūti | | laimi | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | pampelmūzes | | pārējie | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,05* | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | | kokosrieksti | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | 1.3. | sulīgie augļi: | 0,2 | | āboli | | aivas | | bumbieri | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | | | aprikozes | 0,1 | | ķirši | | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | 0,1 | | plūmes | | | pārējie | 0,05* | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | | 1.5.1. | galda un vīna vīnogas: | 0,2 | | galda vīnogas | | vīna vīnogas | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,05* | 1.5.3. | avenes un kazenes (izņemot savvaļas): | 0,05* | | avenes | | kazenes | | loganogas | | pārējās | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | | | dzērvenes | | | mellenes | | | ērkšķogas | | | jāņogas (sarkanās un baltās) | 0,5 | | upenes | 0,5 | | pārējās | 0,05* | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,05* | 1.6. | dažādi augļi: | 0,05* | | ananasi | | avokado | | banāni | | dateles | | granāti | | kivi augļi | | kumkvats | | liči | | mango | | olīvas | | olīvas (eļļas ekstrakcijai) | | papaijas | | pasiflora | | vīģes | | pārējie | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,05* | | galda bietes | | batātes | | burkāni | | jamss | | kāļi | | mārrutki | | pastinaki | | plostbārdis | | redīsi, rutki | | sakņu pētersīļi | | selerijas | | topinambūrs | | rāceņi | | pārējie | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,05* | | ķiploki | | sīpoli | | šalotes | | vasaras sīpoli | | pārējie | 2.3. | augļu dārzeņi: | | 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | | | baklažāni | 0,1 | | pipari | 0,2 | | tomāti | 0,1 | | okras | | | pārējie | 0,05* | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,1 | | garaugļu gurķi | | īsaugļu gurķi | | cukini | | pārējie | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,1 | | arbūzi | | melones | | ķirbji | | pārējie | 2.3.4. | cukurkukurūza | 0,05* | 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,05* | 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | | brokoļi (sparģeļkāposti) | | ziedkāposti | | pārējie | 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | | rožkāposti (Briseles kāposti) | | galviņkāposti | | pārējie | 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | | Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | | lapu kāposti | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 0,05* | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | | kreses | | salāti | | salātu baldriņi | | endīvijas | | rukolas salāti | | krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji | | pārējie | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | | spināti | | biešu lapas (lapu bietes) | | pārējie | 2.5.3. | ūdens kreses | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 2.5.5. | garšaugi: | | kārveles | | maurloki | | pētersīļi | | seleriju lapas | | pārējie | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,05* | | pupas (ar pākstīm) | | pupas (bez pākstīm) | | zirņi (ar pākstīm) | | zirņi (bez pākstīm) | | pārējie | 2.7. | stublāju dārzeņi: | | | artišoki | | | fenhelis | | | puravi | | | rabarberi | | | selerijas | | | lapu artišoki | 0,2 | | sparģeļi | | | pārējie | 0,05* | 2.8. | sēnes: | 0,05* | | kultivētās sēnes | | meža sēnes | 3. | Pākšaugi: | 0,05* | | lēcas | | pupas | | zirņi | | lupīnas | | pārējie | 4. | Eļļas augi: | 0,05* | | kokvilnas sēklas | | kaņepju sēklas | | linsēklas | | magoņu sēklas | | rapšu sēklas | | saulespuķu sēklas (nelobītas) | | saulespuķu sēklas (izlobītas) | | sezama sēklas | | sojas pupas | | sinepju sēklas | | zemesrieksti | | pārējie | 5. | Kartupeļi: | 0,05* | | agrie kartupeļi | | uzglabājamie kartupeļi | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1* | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,5" |
1.21. papildināt 3.pielikumu aiz f piezīmes ar tekstu šādā redakcijā: "h - līmenis noteikts provizoriski saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 23.marta noteikumu Nr.156 "Augu aizsardzības līdzekļu reģistrācijas kārtība" 4.5.apakšpunktu un līdz 2011.gada 7.martam ir noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā. g - kaptana un folpeta summa." 2. Šo noteikumu 1.12., 1.17., 1.18. un 1.19.apakšpunkts stājas spēkā ar 2007.gada 16.augustu. 3. Šo noteikumu 1.4.apakšpunkts stājas spēkā ar 2008.gada 21.janvāri.
Ministru prezidents A.Kalvītis
Zemkopības ministra vietā - vides ministrs R.Vējonis
|
|
Saistītie dokumenti
-
Zaudējis spēku ar
-
Grozītais
-
Izdoti saskaņā ar
-
Citi saistītie dokumenti
|