Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.9

2006.gada 11.decembrī (prot. Nr.24, 18.§)

Par grozījumiem Ventspils pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.1 "Par maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanu un sociālās palīdzības pabalstu piešķiršanas kārtību Ventspils pilsētā

Apstiprināts ar Ventspils pilsētas domes 2006.gada 11.decembra lēmumu Nr.447

 

1. Papildināt 3.punkta 3.5. apakšpunktu ar otro daļu šādā redakcijā:

"3.5. Novērtējot ģimenes (personas) ienākumus, neņem vērā Latvijas Republikas Ministru kabineta 25.02.2003. noteikumos Nr.97 "Kārtība, kādā ģimene vai atsevišķi dzīvojoša persona atzīstama par trūcīgu" noteiktos ienākumus no bērna kopšanas pabalsta, kuru saskaņā ar Valsts sociālo pabalstu likumu saņem persona, kura kopj bērnu vecumā līdz vienam gadam."

2.Aizstāt 4.3. apakšpunkta beigu daļā vārdus "minimālās algas" ar vārdiem "triju minimālo algu''.

3.Papildināt 4.punkta 4.6.apakšpunktu ar otro daļu šādā redakcijā:

"4.6.ģimene (persona) nedzīvo dzīvoklī, no kura privatizācijas tā ir atteikusies par labu trešajām personām. Šādos gadījumos ģimene (persona) ir atzīstama par mazno­drošinātu tikai tad, ja ģimenei (personai) ir noslēgts īres līgums ar privatizētā dzīvokļa īpašnieku;"

4. Papildināt 4.punktu ar apakšpunktu 4.8.šādā redakcijā:

"4.8.tai nav apgādnieku, kuri strādā ārpus Latvijas Republikas;".

5. Papildināt 4.punktu ar apakšpunktu 4.9. šādā redakcijā:

"4.9. tā nav nestrādājošs pensionārs vai invalīds, kura mājoklī deklarētas nepilngadīgas personas, kuras neatrodas minēto personu aizbildnībā. Šādos gadījumos maznodrošinātas personas statusu piešķir, izvērtējot nepilngadīgās personas apgādnieku ienākumus. Maznodrošinātā statusa piešķiršanai apgādnieku ienākumi katram ģimenes loceklim pēdējo triju mēnešu laikā nedrīkst pārsniegt valstī noteikto minimālās algas apmēru uz katru apgādnieka ģimenes locekli."

6.Aizstāt 5.2. apakšpunktā beigu daļā vārdu "priekšsēdētāja" ar vārdiem "izpilddirektora vietnieka".

7. Izteikt 7.punkta 7.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.1. Pabalsta apmēru un maksāšanas periodu nosaka ar Ventspils pilsētas domes izdotiem administratīviem aktiem."

8.Izteikt 7.punkta 7.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.4. Pabalstu siltumenerģijas patēriņa segšanai piešķir trūcīgām, krīzes situācijā nonākušām ģimenēm (personām) ne ilgāk kā deviņus mēnešus kalendārā gada laikā."

9. Papildināt 7.punktu ar 7.4.1 apakšpunktu šādā redakcijā :

"Pabalstu siltumenerģijas patēriņa segšanai piešķir atsevišķi dzīvojošiem pensionāriem un invalīdiem, kuri nav maznodrošināti un kuriem nav apgādnieku, un ienākumi nepārsniedz Ventspils pilsētas domes rīkojumā noteikto ienākumu līmeni mēnesī un viņiem par labu nav noslēgts uztura līgums. Šajā punktā noteikto rīkojumu Ventspils pilsētas domes vārdā tiesīgs izdot izpilddirektora vietnieks."

10. Aizstāt 7.6.3.apakšpunktā vārdus "un dzīvesvietas izziņa" ar vārdiem ,, vai īpašuma tiesības apliecinoša dokumenta kopija".

11.Papildināt 7. punktu ar 7.8. apakš­punktu šādā redakcijā:

"7.8. Šo noteikumu 7.3.2.,7.3.3.un 7.3.4. minētajām ģimenēm (personām) pabalsts siltumenerģijas patēriņa segšanai tiek piešķirts līdz brīdim, kamēr bērni sasniedz 24 gadu vecumu, ja viņi sekmīgi turpina mācības vispārējās vidējās vai profesionālās izglītības iestādē vai augstākās izglītības iestādē dienas nodaļā. Ja bērns (-i) mācās vakara (maiņu) skolā, tad pabalsts siltumenerģijas patēriņa segšanai ģimenei tiek piešķirts uz laiku, kamēr bērns (-i) sasniedz 18 gadu vecumu, pie nosacījuma, ka bērns nestrādā."

12.Izteikt 8.punkta 8.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.3. Pabalstu ūdens patēriņa izmaksu segšanai piešķir trūcīgām, krīzes situācijā nonākušām ģimenēm (personām) ne ilgāk kā deviņus mēnešus kalendārā gada laikā."

13. Papildināt 8.punktu ar 8.3.1 apakš­punktu šādā redakcijā:

"Pabalstu ūdens patēriņa izmaksu segšanai piešķir atsevišķi dzīvojošiem pensionāriem un invalīdiem, kuri nav maznodrošināti un kuriem nav apgādnieku, un ienākumi nepārsniedz Ventspils pilsētas domes rīkojumā noteikto ienākumu līmeni un viņiem par labu nav noslēgts uztura līgums. Šajā punktā noteikto rīkojumu Ventspils pilsētas domes vārdā tiesīgs izdot izpilddirektora vietnieks."

14.Aizstāt 8.4.3.apakšpunktā vārdus "un dzīvesvietas izziņa" ar vārdiem "vai īpašuma tiesības apliecinoša dokumenta kopija".

15. Papildināt 8.punktu ar apakšpunktu 8.8. šādā redakcijā:

"8.8. Šo noteikumu 8.2.2.,8.2.3.un 8.2.4. minētajām ģimenēm (personām) pabalsts ūdens patēriņa segšanai tiek piešķirts līdz brīdim, kamēr bērni sasniedz 24 gadu vecumu, ja viņi sekmīgi turpina mācības vispārējās vidējās vai profesionālās izglītības iestādē vai augstākās izglītības iestādē dienas nodaļā. Ja bērns (-i) mācās vakara (maiņu) skolā, tad pabalsts ūdens patēriņa segšanai ģimenei tiek piešķirts uz laiku, kamēr bērns (-i) sasniedz 18 gadu vecumu, pie nosacījuma, ka bērns nestrādā."

16. Aizstāt 13.3.4.apakšpunktā vārdus "un dzīvesvietas izziņa" ar vārdiem "vai īpašuma tiesības apliecinoša dokumenta kopija".

17. Izteikt 16.1.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"16.1.1.maznodrošinātām daudzbērnu ģimenēm ar 3 vai vairāk bērniem. Pabalstu piešķir ģimenei par katru bērnu, kurš sekmīgi mācās vispārizglītojošās skolās vai, kuri sekmīgi mācās vidējā speciālā mācību iestādē. Bērniem, kuri mācās vakara (maiņu) skolā, pabalsts tiek piešķirts līdz 18 gadu vecumam, pie nosacījuma, ka bērns nestrādā."

18. Izteikt 16.1.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"16.1.2.ģimenēm, kurās māte (tēvs) viena (s) audzina bērnus. Pabalstu piešķir ģimenei par katru bērnu, kurš sekmīgi mācās vispārizglītojošās skolās vai, kuri sekmīgi mācās vidējā speciālā mācību iestādē. Bērniem, kuri mācās vakara (maiņu) skolā, pabalsts tiek piešķirts līdz 18 gadu vecumam, pie nosacījuma, ka bērns nestrādā."

19.Papildināt 16.punktu ar apakšpunktu 16.1.6. šādā redakcijā:

"16.1.6. trūcīgām, krīzes situācijā nonākušām ģimenēm. Pabalstu piešķir ģimenei par katru bērnu, kurš sekmīgi mācās vispārizglītojošās skolās vai, kuri sekmīgi mācās vidējā speciālā mācību iestādē. Bērniem, kuri mācās vakara (maiņu) skolā, pabalsts tiek piešķirts līdz 18 gadu vecumam, pie nosacījuma, ka bērns nestrādā."

20. Izslēgt 17.2.5. apakšpunktu.

21.Papildināt 17.punktu ar apakšpunktu 17.5. šādā redakcijā:

"17.5. Tiesības saņemt brīvpusdienas, neizvērtējot ģimenes materiālo stāvokli ir bērniem:

17.5.1.kuri nodoti aizbildnībā vai audžuģimeņu audzināšanā;

17.5.2.kuriem noteikta invaliditāte."

22. Izteikt 18.punkta 18.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"18.1.Pabalstu piešķir bērniem invalīdiem un bērniem no maznodrošinātām ģimenēm, kuru dzīvesvieta ir deklarēta Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā un to ienākumu līmenis palīdzības saņemšanai noteikts ar Ventspils pilsētas domes izdotiem administratīviem aktiem."

23.Izslēgt 18.2.6.apakšpunktu.

24. Izteikt 22.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"22.2.Tiesības saņemt pabalstu par katru jaundzimušo ir ģimenēm, kurās abi vecāki Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā ir deklarēti ne mazāk kā vienu gadu. Jaundzimušajam (-iem) jābūt deklarētam (-iem) Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā.''

25.Izslēgt 22.4.3.apakšpunktu.

26. Izteikt 26.1. punktu pirmo daļu sekojošā redakcijā:

"26.1.Pabalsts paredzēts Ventspils pilsētas maznodrošinātiem iedzīvotājiem un citām ar Ventspils pilsētas domes izdotiem rīkojumiem noteiktām iedzīvotāju kategorijām pacientu iemaksu daļējai segšanai par ambulatoro apmeklējumu pie ģimenes ārsta - speciālista, kā arī par katru stacionārā pavadīto dienu. Šajā punktā noteiktos rīkojumus Ventspils pilsētas domes vārdā tiesīgs izdot izpilddirektora vietnieks."

27.Izteikt 28.5. punktu šādā redakcijā:

"28.5.Palīdzības nodaļa var atteikt piešķirt maznodrošinātas ģimenes (personas) statusu vai pārtraukt pilnīgi vai daļēji sociālās palīdzības piešķiršanu, ja:

28.5.1.tiek konstatēts, ka tās taisnās līnijas radiniekiem ir resursi, lai nodrošinātu palīdzības pieprasītāju ar dažādiem palīdzības veidiem;

28.5.2.tiek konstatēts, ka persona (ģimene) neiesaistās savas sociālās situācijas uzlabošanā un/vai nepilda noteiktos līdzdarbības pienākumus;

28.5.3.ja tiek konstatēts, ka sniegtas nepatiesas vai nepilnīgas ziņas;

28.5.4.ja ģimene (persona) nepiekrīt dzīves apstākļu novērtēšanai;

28.5.5.ja nav noskaidrojama ģimenes (personas) patiesā dzīvesvieta un mājsaimniecības statuss."

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks J.Vītoliņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem Ventspils pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.1 "Par maznodrošinātas ģimenes .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ventspils pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 9Pieņemts: 11.12.2006.Stājas spēkā: 24.01.2007.Zaudē spēku: 24.04.2008.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 13, 23.01.2007.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
151863
24.01.2007
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"