Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.926

Rīgā 2006.gada 14.novembrī (prot. Nr.59 21.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 15.novembra noteikumos Nr.857 "Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās"
Izdoti saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likuma
12.panta ceturto daļu un 43.panta pirmo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2005.gada 15.novembra noteikumos Nr.857 "Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās" (Latvijas Vēstnesis, 2005, 184.nr.; 2006, 11.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 7.punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Pilngadību sasniegušajam bērnam apliecību izsniedz, ja viņš nepārtraukti klātienē turpina mācības kādā no Izglītības likumā noteiktajām izglītības pakāpēm (pamatizglītība, vidējā izglītība, augstākā izglītība) un saskaņā ar izglītības jomu regulējošajos normatīvajos aktos noteikto kārtību sekmīgi apgūst izglītības programmu."

2. Izteikt 12.punktu šādā redakcijā:

"12. Pilngadību sasniegušajam bērnam apliecību izsniedz katru gadu līdz attiecīgā mācību gada 1.oktobrim."

3. Aizstāt 16.punktā vārdus "ka minētais bērns ir sekmīgs šīs izglītības iestādes klātienes audzēknis" ar vārdiem "ka minētais bērns mācās klātienē un saskaņā ar izglītības jomu regulējošajos normatīvajos aktos noteikto kārtību sekmīgi apgūst attiecīgo izglītības programmu šajā iestādē".

4. Aizstāt 17.punktā vārdu "triju" ar vārdu "piecu".

5. Papildināt noteikumus ar 17.1 punktu šādā redakcijā:

"17.1 Šo noteikumu 15.punktā noteiktajā gadījumā bērns vai pilngadību sasniegušais bērns, saņemot jauno apliecību, bāriņtiesā (pagasttiesā) vienlaikus nodod iepriekš izdoto apliecību. Nodoto apliecību bāriņtiesa (pagasttiesa) divu nedēļu laikā iesniedz ministrijā vai nosūta tai pa pastu."

6. Aizstāt 18.punkta otrajā teikumā vārdu "septiņu" ar vārdu "piecu".

7. Izteikt 20.punktu šādā redakcijā:

"20. Ministrija šo noteikumu 15., 18. un 19.punktā minētās apliecības anulē, iekļauj nederīgo apliecību sarakstā un izdara attiecīgu ierakstu uzskaites žurnālā, norādot anulēšanas iemeslu un datumu. Šo noteikumu 15. un 19.punktā minētās apliecības iznīcina atbilstoši normatīvajiem aktiem, kas nosaka dokumentu iznīcināšanas kārtību."

8. Papildināt 29.punktu aiz vārda "pašvaldība" ar vārdiem "kuras bāriņtiesa (pagasttiesa) pieņēmusi lēmumu par bērna ārpusģimenes aprūpi".

9. Izteikt 31.punktu šādā redakcijā:

"31. Ja pilngadību sasniegušais bērns nepārtraukti turpina mācības vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē, saskaņā ar izglītības jomu regulējošajos normatīvajos aktos noteikto kārtību sekmīgi apgūst izglītības programmu un nav stājies laulībā, pašvaldība, kuras bāriņtiesa (pagasttiesa) pieņēmusi lēmumu par bērna ārpusģimenes aprūpi, viņam izmaksā pabalstu ikmēneša izdevumiem, kas nav mazāks par valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmēru."

10. Izteikt 2.pielikuma 9.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.2. izglītības iestādes izziņa par to, ka bērns mācās klātienē un saskaņā ar izglītības jomu regulējošajos normatīvajos aktos noteikto kārtību sekmīgi apgūst izglītības programmu šajā iestādē;".

11. Papildināt 2.pielikumu ar 9.4.apakš­punktu šādā redakcijā:

"9.4. iepriekš izsniegtā apliecība."

12. Izteikt 4.pielikumu šādā redakcijā:

"4.pielikums
Ministru kabineta
2005.gada 15.novembra noteikumiem Nr.857

Apliecību sociālo garantiju nodrošināšanai uzskaites žurnāls

Nr.
p. k.
Apliecības izsniegšanas datumsIzsniegtās apliecības numursZiņas par bērnuApliecības derīguma termiņšApliecība izsniegtaBāriņtiesas (pagasttiesas) nosaukumsBāriņtiesas (pagasttiesas) priekšsēdētāja vai pilnvarotās personas vārds un uzvārdsPilnvaras numurs un izsniegšanas datumsBāriņtiesas (pagasttiesas) priekšsēdētāja vai pilnvarotās personas parakstsZiņas par apliecības anulēšanu
vārdsuzvārdspirmo reiziatkārtotiiemeslsdatums
1234567891011121314''
Ministru prezidents A.Kalvītis

Bērnu un ģimenes lietu ministrs A.Baštiks
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 15.novembra noteikumos Nr.857 "Noteikumi par sociālajām garantijām .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 926Pieņemts: 14.11.2006.Stājas spēkā: 18.11.2006.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 185, 17.11.2006.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
148123
18.11.2006
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"