Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.857

Rīgā 2006.gada 17.oktobrī (prot. Nr.54 8.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 15.aprīļa noteikumos Nr.315 "Kārtība, kādā tiek veikti darījumi ar piena kvotām, šo kvotu administrēšanas un kontroles kārtība, kā arī soda naudas aprēķināšanas un iekasēšanas kārtība"
Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma 7.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2004.gada 15.aprīļa noteikumos Nr.315 "Kārtība, kādā tiek veikti darījumi ar piena kvotām, šo kvotu administrēšanas un kontroles kārtība, kā arī soda naudas aprēķināšanas un iekasēšanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2004, 69., 144., 185.nr.; 2005, 102.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 1.punktu šādā redakcijā:

"1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek veikti darījumi ar piena kvotām (pirkšana, pārdošana, mantošana, pārveidošana un atteikšanās), šo kvotu administrēšanas un kontroles kārtību, kā arī ar piena kvotu administrēšanu saistītās soda naudas aprēķināšanas un iekasēšanas kārtību."

2. Izteikt 5.punktu šādā redakcijā:

"5. Ar piena kvotu administrēšanu sais­tītos jautājumus risina komisija septiņu cilvēku sastāvā. Komisijā ar balsstiesībām piedalās trīs valsts aģentūras "Lauksaimniecības datu centrs" (turpmāk — datu centrs) pārstāvji un viens Lauku atbalsta dienesta pārstāvis. Ar padomdevēja tiesībām komisijā piedalās pa vienam pārstāvim no Latvijas Piena ražotāju asociācijas, piena pārstrādātāju organizācijas un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes. Komisijas personālsastāvu apstiprina zemkopības ministrs."

3. Svītrot 9.punktu.

4. Izteikt 14.punktu šādā redakcijā:

"14. Piena ražotājs:

14.1. slēdz ar vienu vai vairākiem pircējiem līgumus par visu piegādes kvotu vai tās daļu;

14.2. piecu darbdienu laikā rakstiski informē piena pircēju un datu centru par juridiskā statusa maiņu;

14.3. samaksā aprēķināto kavējuma naudu datu centram, ja tiešās tirdzniecības gada deklarācija nav iesniegta noteiktajā termiņā saskaņā ar Komisijas 2004.gada 30.marta Regulas (EK) Nr. 595/2004, ar kuru paredz sīki izstrādātus noteikumus par to, kā piemērojama Padomes Regula (EK) Nr. 1788/2003, ar ko nosaka maksājumu piena un piena produktu nozarē, 11.panta 2.punkta prasībām;

14.4. līdz 1.augustam samaksā soda naudu (ja tāda aprēķināta) par iepriekšējā kvotas gadā pārsniegto piena kvotu:

14.4.1. piena pircējam — piegādes kvotas gadījumā;

14.4.2. Lauku atbalsta dienestam — tiešās tirdzniecības kvotas gadījumā un piena pircēja darbības pārtraukšanas gadījumā."

5. Izteikt 17.punktu šādā redakcijā:

"17. Visus iesniegumus par darījumiem ar piena kvotu (pirkšana, pārdošana, mantošana, pārveidošana un atteikšanās) iesniedz datu centrā. Datu centrs piecu darbdienu laikā reģistrē darījumu un informē par to ražotāju."

6. Izteikt 19.punktu šādā redakcijā:

"19. Ja piena ražotājs miris, tad persona, kura līdz mantojuma tiesību apstiprināšanai rīkosies ar ganāmpulku un piena kvotu, iesniedz datu centrā iesniegumu ganāmpulka un piena kvotas pārvaldnieka statusa reģistrēšanai. Pārvaldnieks pilda visas saistības attiecībā uz piena kvotu un var veikt visus darījumus ar piena kvotu, izņemot pārdošanu."

7. Svītrot 26.punktu.

8. Izteikt 27.punkta ievaddaļas otro teikumu šādā redakcijā:

"Piena kvotu pirkuma darījumus var veikt kārtējā kvotas gadā līdz 15.februārim:".

9. Svītrot IV nodaļu.

10. Izteikt 38.punktu šādā redakcijā:

"38. Piena ražotājs var atteikties no tam piederošās piena kvotas, līdz 31.martam iesniedzot datu centrā iesniegumu (8.pielikums)."

11. Svītrot 39.punktu.

12. Izteikt 41.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"41.4. iepirktā piena tauku saturs (procentos), kas noteikts ne retāk kā divas reizes mēnesī (reizi 15 dienās) akreditētā testēšanas laboratorijā, kuras akreditētā darbības jomā ir iekļauta piena fizikāli ķīmiskā un mikrobioloģiskā testēšana (turpmāk — testēšanas laboratorija)."

13. Izteikt 41.1punktu šādā redakcijā:

"41.1 Testēšanas laboratorija katru mēnesi līdz desmitajam datumam elektroniski nosūta datu centram pārskatu par iepriekšējā mēnesī veiktajām piena analīzēm, norādot piena pircējus, kas piegādājuši piena paraugus analīzēm, un veikto analīžu skaitu. Testēšanas laboratorija nodrošina inspekcijai pieeju piena analīžu uzskaites dokumentācijai."

14. Papildināt 42.1.apakšpunktu aiz vārda "apjoms (kg)" ar vārdiem "vērtība (bez PVN), piena tauku saturs (procentos) un olbaltuma saturs (procentos)".

15. Izteikt 43.punktu šādā redakcijā:

"43. Piena pircējs:

43.1. katru gadu līdz 1.jūlijam iesniedz datu centrā noslēgto piena iepirkšanas līgumu sarakstu (9.pielikums), kā arī divu darbdienu laikā paziņo datu centram par izdarītajiem grozījumiem piena iepirkšanas līguma noteikumos;

43.2. kvotas gada laikā uzrauga ražotājam piešķirtās piegādes kvotas izpildi saskaņā ar noslēgto līgumu;

43.3. katru mēnesi veic piegādes kvotas izlīdzināšanu saskaņā ar šo noteikumu 44.8.apakšpunktā norādīto formulu un rakstiski informē piena ražotāju par piegādes kvotas izpildi;

43.4. kvotas gada beigās attiecīgajā uzņēmumā sadala neizmantoto piegādes kvotu proporcionāli starp piena ražotājiem, ņemot vērā piešķirto piena kvotas apjomu un tās izpildi;

43.5. iekasē soda naudu no piena ražotāja par pārsniegto kvotas apjomu, ieturot ne vairāk par 50 % no samaksas par pienu, kas pienākas ražotājam;

43.6. katru gadu līdz 10.maijam pēc neizmantotā piena kvotas apjoma proporcionālas sadales nosūta datu centram piegādes kvotas gada deklarāciju par katru piena ražotāju (10.pielikums). Uz gada deklarācijas ir juridiskās personas zīmogs un vadītāja paraksts;

43.7. informē ražotāju un datu centru par šo noteikumu 7.2.apakšpunktā minētā apstiprinājuma apturēšanu uz laiku, darbības pārtraukšanu un darbības atsākšanu;

43.8. katram piena ražotājam par iepirktā piena daudzumu aprēķina vidējo piena tauku saturu (procentos), izmantojot šādu metodi: katrā periodā pārdotā piena tauku saturu reizina ar attiecīgajā periodā pārdotā piena daudzumu (kg), iegūtos rezultātus par katru periodu saskaita un summu izdala ar mēnesī pārdotā piena kopējo daudzumu. Ja piena tauku saturs par 50 % atšķiras no iepriekšējā analīzē iegūtā, piena pircējs veic atkārtotu piena analīzi vai izmanto iepriekšējās analīzes rezultātu. Ja ir izmantots iepriekšējās analīzes rezultāts, pircējs kopīgi ar ražotāju sastāda attiecīgu aktu. Iepriekšējās analīzes rezultātus nedrīkst izmantot vairāk nekā vienu reizi;

43.9. ja ražotājs lauž līgumu ar pircēju, izsniedz ražotājam izziņu par faktiski iepirkto piena daudzumu un tauku saturu, sākot no kvotas gada sākuma, un divu darbdienu laikā paziņo par to datu centram;

43.10. uz piena ražotājam izsniegtā dokumenta par realizēto piena daudzumu un samaksu par to norāda soda naudu, kas ieturēta saskaņā ar šo noteikumu 43.5.apakš­punktu;

43.11. samaksā datu centra aprēķināto kavējuma naudu, ja gada deklarācija nav iesniegta noteiktajā termiņā;

43.12. pēc inspekcijas pieprasījuma iesniedz piena paraugu ņemšanas grafiku atbilstoši piena savākšanas maršrutiem;

43.13. nodrošina inspekcijas inspektoram pieeju ražošanas telpām un citiem infrastruktūras objektiem, uzskaites dokumentiem, kā arī sniedz pieprasīto informāciju par piena kvotām, ko inspektors uzskata par nepieciešamu, lai novērtētu situāciju."

16. Izteikt 44.11.apakšpunktu šādā redakcijā:

"44.11. katru mēnesi līdz sešpadsmitajam datumam informē Centrālo statistikas pārvaldi par katra piena pircēja iepirkto piena daudzumu, vērtību (bez PVN), piena tauku saturu (procentos) un olbaltuma saturu (procentos)."

17. Izteikt 49.punktu šādā redakcijā:

"49. No valsts rezerves ražotājam piešķir piena kvotu vai palielina tās apjomu, ja piena ražotāja ganāmpulks ir reģistrēts dzīvnieku un ganāmpulku reģistrā un piena ražotājs ir izpildījis vismaz 70 % no viņam piešķirtās līdzšinējās kvotas."

18. Svītrot 49.1punktā vārdus "iznomājis vai uzdāvinājis".

19. Izteikt 50.punktu šādā redakcijā:

"50. Piena ražotājam saskaņā ar šo noteikumu 49.punktu no valsts rezerves piešķiramo piena kvotu aprēķina, ražotāja vidējo kvotas gada mēnesī pārdotā piena daudzumu reizinot ar mēnešu skaitu, kas atlicis līdz kvotas gada beigām."

20. Svītrot 55.punktu.

21. Aizstāt 58.3.apakšpunktā un 62.punktā vārdu "piena" ar vārdu "testēšanas".

22. Aizstāt 60.4.2.apakšpunktā vārdus "piena laboratorijām" ar vārdiem "testēšanas laboratorijām".

23. Izteikt 65.punktu šādā redakcijā:

"65. Datu centrs soda naudu par pārsniegto kvotu ražotājam aprēķina saskaņā ar Padomes 2003.gada 29.septembra Regulas (EK) Nr. 1788/2003, ar ko nosaka maksājumu piena un piena produktu nozarē, 2.panta prasībām. Datu centrs soda naudu ražotājam par termiņā neiesniegto tiešās tirdzniecības gada deklarāciju aprēķina saskaņā ar Komisijas 2004.gada 30.marta Regulas (EK) Nr. 595/2004, ar kuru paredz sīki izstrādātus noteikumus par to, kā piemērojama Padomes Regula (EK) Nr. 1788/2003, ar ko nosaka maksājumu piena un piena produktu nozarē, 11.panta 3.punkta prasībām. Par soda naudas apmēru datu centrs rakstiski informē ražotāju, pircēju un Lauku atbalsta dienestu."

24. Svītrot 6.pielikumu.

Ministru prezidenta vietā — finanšu ministrs O.Spurdziņš

Zemkopības ministrs M.Roze
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 15.aprīļa noteikumos Nr.315 "Kārtība, kādā tiek veikti darījumi .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 857Pieņemts: 17.10.2006.Stājas spēkā: 01.11.2006.Zaudē spēku: 12.04.2008.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 173, 31.10.2006.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
146725
01.11.2006
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"