Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2009. gada 14. jūlija instrukciju Nr. 12 "Viltoto un autentisko dokumentu (False and Authentic Documents) informācijas sistēmas veidošanas, aktualizēšanas un izmantošanas kārtība".

Ministru kabineta instrukcija Nr.9

Rīgā 2006.gada 22.augustā (prot. Nr.43 23.§)

Viltoto un autentisko dokumentu (False and Authentic Documents) informācijas sistēmas veidošanas, aktualizēšanas un izmantošanas kārtība

Izdota saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 15.panta pirmās daļas 2.punktu

 

I. Vispārīgie jautājumi

1.Instrukcijā lietoti šādi termini:

1.1.FADO informācijas sistēma - saskaņā ar 1998.gada 3.decembra Eiropas Savienības Padomes vienotajā rīcībā (98/700/TI) noteikto izveidotā informācijas sistēma FADO (False and Authentic Documents), lai iespējami īsākā laikposmā elektroniski apmainītos ar informāciju par Eiropas Savienības dalībvalstu un partnervalstu rīcībā esošo informāciju par autentiskiem un viltotiem dokumentiem;

1.2.FADO centrālā informācijas sistēma - Eiropas Savienības dalībvalstu un partnervalstu koplietošanas FADO informācijas sistēma, kuras pārzinis ir Eiropas Savienības Padomes Ģenerālsekretariāts un kurā apkopota Eiropas Savienības dalībvalstu un partnervalstu sniegtā informācija par autentiskiem un viltotiem dokumentiem;

1.3.FADO nacionālā informācijas sistēma - FADO centrālās informācijas sistēmas kopija Latvijas Republikā;

1.4.FADO dokumentācija - Eiropas Savienības tiesību akti un rekomendācijas, kas nosaka FADO informācijas sistēmas veidošanas, aktualizēšanas un izmantošanas kārtību;

1.5.pilnvarota iestāde - iestāde, kura saskaņā ar tiesību aktos noteikto izsniedz autentisku dokumentu;

1.6.autentisks dokuments - pilnvarotas iestādes izsniegts personu apliecinošs vai tiesības apliecinošs dokuments, vīza, spiedoga vai zīmoga nospiedums (turpmāk - spiedoga nospiedums);

1.7.viltots dokuments - personu
apliecinošs vai tiesības apliecinošs dokuments, vīza, spiedoga nospiedums, kurš neatbilst noteiktajam paraugam vai satur pilnvarotas iestādes neatrunātus labojumus;

1.8.tehniskā informācija - saskaņā ar FADO dokumentāciju sagatavota tekstuāla un grafiska informācija par autentiska dokumenta tehniskajiem raksturojumiem un drošības elementiem vai konstatēta viltojuma raksturojums;

1.9.normatīvā informācija - Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteikta informācija par autentiska dokumenta formu un saturu;

1.10.ekspertu iestāde - Valsts policija, Valsts robežsardze un Tieslietu ministrijas Valsts tiesu ekspertīžu birojs.

2.Instrukcija nosaka kārtību, kādā šajā instrukcijā minētās Latvijas Republikas iestādes:

2.1.piedalās FADO centrālajā informācijas sistēmā iekļaujamās informācijas ievadīšanā un aktualizēšanā;

2.2.izmanto FADO centrālo un nacionālo informācijas sistēmu.

3.FADO nacionālās informācijas sistēmas pārzinis ir Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs (turpmāk - Informācijas centrs).

4.Informācijas centrs koordinē šīs ins­trukcijas 7.punktā minēto iestāžu pieeju FADO centrālajai informācijas sistēmai, kā arī sniedz praktisku palīdzību tehniskajos jautājumos, kas attiecas uz pieeju FADO centrālajai informācijas sistēmai.

5.FADO informācijas sistēmā iekļautā informācija klasificēta kā informācija dienesta vajadzībām.

6.Tās Latvijas Republikas iestādes vadītājs, kura ievada, aktualizē un izmanto FADO informācijas sistēmu, ir atbildīgs par klasificētās informācijas apstrādes prasībām atbilstoša datu pārraides tīkla un darba vietas nodrošināšanu attiecīgajā iestādē.

II. Informācijas ievades un aktualizēšanas kārtība FADO centrālajā informācijas sistēmā

7. Latvijas Republikā pieejas tiesības FADO centrālajai informācijas sistēmai ir šādām iestādēm:

7.1. Ārlietu ministrijas Konsulārajam departamentam;

7.2. Informācijas centram;

7.3. Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei;

7.4. Tieslietu ministrijas Valsts tiesu ekspertīžu birojam;

7.5. Valsts robežsardzei;

7.6. Valsts policijai.

8.FADO centrālajā informācijas sistēmā ievada un aktualizē informāciju par šādiem Latvijas Republikas pilnvarotu iestāžu izsniegtiem autentiskiem dokumentiem:

8.1. pasi;

8.2. personas apliecību jeb identifikācijas karti;

8.3. atgriešanās apliecību;

8.4. jūrnieka identifikācijas dokumentu;

8.5. vīzu;

8.6. uzturēšanās atļauju;

8.7. transportlīdzekļa vadītāja apliecību;

8.8. spiedoga nospieduma paraugu;

8.9. citiem dokumentiem, ja to nosaka FADO dokumentācija.

9.Informāciju par Latvijas Republikas pilnvarotas iestādes izsniegtu autentisku dokumentu FADO centrālajā informācijas sistēmā ievada un aktualizē Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde.

10.Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde informāciju par Latvijas Republikas pilnvarotas iestādes izsniegtu autentisku dokumentu FADO centrālajā informācijas sistēmā ievada un aktualizē, pamatojoties uz:

10.1.Latvijas Republikas pilnvarotas iestādes un ekspertu iestādes sniegto normatīvo un tehnisko informāciju;

10.2.Latvijas Republikas pilnvarotas iestādes sniegto autentiska dokumenta
paraugu;

10.3. FADO dokumentāciju.

11.Informāciju par autentisku dokumentu, kura izsniegšana Latvijas Republikā vēl nav uzsākta, Latvijas Republikas pilnvarotā iestāde un ekspertu iestāde Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei iesniedz ne vēlāk kā divus mēnešus pirms dokumenta izsniegšanas uzsākšanas.

12.Valsts policija ne vēlāk kā desmit dienas pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes rakstiska pieprasījuma saņemšanas sniedz informāciju par šīs instrukcijas 11.punktā minētā autentiskā dokumenta paraugu.

13.Tieslietu ministrijas Valsts tiesu ekspertīžu birojs ne vēlāk kā desmit dienas pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes rakstiska pieprasījuma un autentiska dokumenta parauga saņemšanas nodrošina šīs instrukcijas 11.punktā minētā autentiskā dokumenta attēlu izgatavošanu atbilstoši FADO dokumen­tācijai.

14.Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde informāciju par autentisku dokumentu, kura izsniegšana Latvijas Republikā vēl nav uzsākta, FADO centrālajā informācijas sistēmā ievada ne vēlāk kā mēnesi pirms dokumenta izsniegšanas uzsākšanas.

15.Informāciju par viltotu dokumentu, izvērtējot konkrētā viltojuma aktualitāti, FADO centrālajā informācijas sistēmā ievada ekspertu iestāde.

16.Ekspertu iestādei ir tiesības sniegt argumentētus komentārus par citu Eiropas Savienības dalībvalstu un partnervalstu FADO centrālajā informācijas sistēmā ievadīto informāciju par autentisku vai viltotu dokumentu. Minētos komentārus ekspertu iestāde sniedz FADO dokumentācijā noteiktajā kārtībā.

III. FADO nacionālās informācijas sistēmas izmantošanas kārtība

17.Latvijas Republikā pieejas tiesības FADO nacionālajai informācijas sistēmai ir šādām iestādēm:

17.1.Ārlietu ministrijas Konsulārajam departamentam un Latvijas Republikas diplomātiskajām un konsulārajām pārstāvniecībām ārvalstīs;

17.2. Drošības policijai;

17.3. Informācijas centram;

17.4. Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei;

17.5. Satversmes aizsardzības birojam;

17.6. Tieslietu ministrijas Valsts tiesu ekspertīžu birojam;

17.7. Valsts ieņēmumu dienestam;

17.8. Valsts policijai;

17.9. Valsts robežsardzei.

18.Pieeju FADO nacionālajai informācijas sistēmai piešķir Informācijas centra priekšnieks, pamatojoties uz šo noteikumu 17.punktā minētās iestādes vadītāja rakstisku iesniegumu.

19.FADO nacionālajā informācijas sistēmā iekļauto informāciju šīs instrukcijas 17.punktā minētās iestādes izmanto normatīvajos aktos noteikto funkciju un uzdevumu veikšanai.

IV. Noslēguma jautājums

20.Šajā instrukcijā neminētu informāciju par autentisku vai viltotu dokumentu FADO centrālajā informācijas sistēmā ievada un aktualizē saskaņā ar FADO dokumentāciju, šīs instrukcijas 7.punktā minētajām iestādēm savstarpēji vienojoties.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Iekšlietu ministra vietā - tieslietu ministrs G.Grīnvalds

Redakcijas piebilde: instrukcija stājas spēkā ar 2006.gada 31.augustu.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Viltoto un autentisko dokumentu (False and Authentic Documents) informācijas sistēmas veidošanas, .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: instrukcija Numurs: 9Pieņemts: 22.08.2006.Stājas spēkā: 31.08.2006.Zaudē spēku: 29.07.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 138, 30.08.2006.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
142528
31.08.2006
86
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"