Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ārlietu ministrijas dienesta informācija Nr.41/1052-7238

Rīgā 2006.gada 23.augustā

Par nodomu protokola un tā pielikuma spēkā stāšanos

Ārlietu ministrija informē, ka:

1) 2006.gada 19.aprīlī stājās spēkā Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas, Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Francijas Republikas Ārlietu ministrijas, Francijas Republikas Kultūras un komunikāciju ministrijas nodomu protokols (parakstīts Parīzē 2006.gada 19.aprīlī, apstiprināts ar 2006.gada 28.marta Ministru kabineta noteikumiem Nr.246);

2) 2006.gada 12.maijā stājās spēkā Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas, Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Francijas Republikas Ārlietu ministrijas, Francijas Republikas Kultūras un komunikāciju ministrijas nodomu protokola pielikums par festivāla "Francijas pavasaris" īstenošanu (parakstīts Parīzē 2006.gada 12.maijā, apstiprināts ar 2006.gada 28.marta Ministru kabineta noteikumiem Nr.246).

Ārlietu ministrijas Juridiskā departamenta direktore I.Mangule


 

Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas, Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Francijas Republikas Ārlietu ministrijas, Francijas Republikas Kultūras un komunikāciju ministrijas

NODOMU PROTOKOLS

Atsaucoties uz festivālu "Pārsteidzošā Latvija", kas norisinājās Francijā 2005.gada rudenī, Vaira Vīķe-Freiberga, Latvijas Republikas prezidente, un Žaks Širaks, Francijas Republikas prezidents, 2005.gada 7.novembrī paziņoja par Francijas festivāla organizēšanu Latvijā 2007.gada pavasarī.

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija un Latvijas Republikas Kultūras ministrija, turpmāk sauktas "Latvijas Puse", no vienas puses, un Francijas Republikas Ārlietu ministrija un Francijas Republikas Kultūras un komunikāciju ministrija, turpmāk sauktas "Francijas Puse", no otras puses, vienojās par festivāla pasākumu apvienošanu apmēram divdesmit notikumos Rīgā un reģionos 2007.gada pavasarī.

Festivālu veidos mākslas izstādes, koncerti, solokoncerti, teātra izrādes, tikšanās, konferences, kultūras, zinātniska vai ekonomiska rakstura notikumi, kurus abas puses izvēlējušās un kurus no Latvijas puses koordinē Latvijas Koncertdirekcija un no Francijas puses - Francijas Mākslinieciskās darbības asociācija (AFAA).

Festivālā svarīga vieta tiks ierādīta visām ieinteresētajām pašvaldībām.

Latvijas Koncertdirekcija ciešā sadarbībā ar Francijas vēstniecību Rīgā un ar Francijas Kultūras centra atbalstu nodrošinās kopējo festivāla koordināciju.

Šī festivāla finansēšanu nodrošinās:

- Francijas Puse: pasākumu sākotnējās producēšanas, kā arī darbu pārvadāšanas un mākslinieku ceļa izdevumus;

- Latvijas Puse: izpētes braucienus un pasākumu uzņemšanas izdevumus.

Abas Puses nodrošinās vienādās daļās festivāla publicitāti un reklāmu kopējā budžeta EUR 100000 robežās.

Šī festivāla īstenošana būs Nodomu protokolam pievienotā Nodomu protokola pielikuma starp AFAA un Latvijas Pusi priekšmets.

Pēc pušu savstarpējas vienošanās šajā Nodomu protokolā var tikt izdarīti grozījumi un papildinājumi, kas veidos tā neatņemamu sastāvdaļu.

Nodomu protokols stājas spēkā tā parakstīšanas dienā un paliek spēkā visu festivāla norises laiku.

Parakstīts divos eksemplāros latviešu un franču valodā, turklāt visi teksti ir vienlīdz autentiski.

No Latvijas puses

Rīgā 2006.gada 30.martā

Artis Pabriks

Ārlietu ministrs

Rīgā 2006.gada 3.aprīlī

Helēna Demakova

Kultūras ministre

No Francijas puses

Rīgā 2006.gada 30.martā

Catherine Colonna

Eiropas lietu ministre

Parīzē, 2006.gada 19.aprīlī

Renaud Donnedieu de Vabres

Kultūras un komunikāciju ministrs


 

Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas, Latvijas Republikas Kultūras ministrijasun Francijas Republikas Ārlietu ministrijas, Francijas Republikas Kultūras un komunikāciju ministrijas

NODOMU PROTOKOLA PIELIKUMS

par festivāla "Francijas pavasaris" sagatavošanu un īstenošanu

LATVIJAS REPUBLIKAS ĀRLIETU MINISTRIJA, kuras adrese ir: Brīvības bulvāris 36, Rīga LV 1395, un LATVIJAS REPUBLIKAS KULTŪRAS MINISTRIJA, kuras adrese ir K.Valdemāra 11a, Rīga LV 1364, tālāk tekstā LATVIJAS PUSE,

NO VIENAS PUSES,

un:

FRANCIJAS MĀKSLINIECISKĀS DARBĪBAS ASOCIĀCIJA (L'ASSOCIATION FRANÇAISE D'ACTION ARTISTIQUE), kuras adrese ir 1 bis avenue de Villars, 75007 Paris, un kuru pārstāv tās direktors Olivjē PUAVRS D'ARVORS (Olivier POIVRE D'ARVOR), tālāk tekstā AFAA

NO OTRAS PUSES,

noslēdza vienošanos par sekojošo:

1. pants: Nodomu protokola pielikuma priekšmets

Festivāls "Francijas pavasaris" norisināsies Latvijā no 2007.gada marta līdz jūnijam. Tie būs apmēram divdesmit pasākumi gan galvaspilsētā, gan lielākajās Latvijas pilsētās.

Festivāls aptvers dažāda veida izstādes, koncertus, izrādes, kolokvijus, kino demonstrējumus un citus gan kultūras, gan zinātniska vai ekonomiska rakstura pasākumus, kurus izvēlēsies un koordinēs Latvijas un Francijas komandas.

Ir vēlams, lai tāpat kā "Runājošie akmeņi" festivālā "Pārsteidzošā Latvija" viens no pasākumiem kļūtu par "Francijas pavasara" emblēmu - vai nu pēc vēriena, vai pēc atkārtošanās biežuma, vai pēc franču kultūras reprezentējošā rakstura.

2. pants: Latvijas - Francijas koordinācijas komiteja

Festivāla sagatavošanas laikā notiks vairākas Latvijas-Francijas koordinācijas komitejas sēdes. Komitejā ietilpst:

- No Francijas puses: Ārlietu ministrijas (Starptautiskās sadarbības un attīstības ģenerāldirekcija) pārstāvji, Kultūras un komunikāciju ministrijas (Starptautisko lietu departaments) pārstāvji, AFAA un pasākumos iesaistīto Francijas pilsētu pārstāvji;

- No Latvijas puses: Ārlietu ministrijas, Kultūras ministrijas, Ekonomikas ministrijas pārstāvji un Latvijas puses koordinācijas grupa; tiks uzaicināti arī ieinteresēto pašvaldību pārstāvji;

- Latvijas vēstniecība Francijā un Francijas vēstniecība Latvijā.

Latvijas-Francijas koordinācijas komitejas mērķis ir apstiprināt Festivāla programmas plānošanas virzību, budžeta pamatvirzienus un galveno pasākumu norises laiku. Komiteja sanāks vairākas reizes gadā, pārmaiņus Latvijā un Francijā.

3. pants: Festivāla "Francijas pavasaris" galvenie finansēšanas principi

3.1. Kultūras operatori, vietējās pašvaldības un attiecīgo pasākumu uzņemšanas struktūras sadala izdevumus abām valstīm šādā veidā:

• Francijas Puse apņemas segt:

- Izdevumus, kas attiecas uz Festivāla sagatavošanu (Francijas ekspertu un operatoru izpētes braucieni uz Latviju sadarbībā ar Francijas vēstniecības Latvijā kultūras dienestu),

- mākslinieku, kuratoru un pavadītāju, tehnisko darbinieku un organizatoru turp un atpakaļceļu ar starptautisko transportu,

- mākslas darbu transportēšanu turp un atpakaļ (kultūras mantojuma un vizuālās mākslas izstāžu gadījumā līdz izstādes norises vietai),

- izstāžu apdrošināšanu "no naglas līdz naglai",

- darbu sākotnējo realizāciju uz vietas atkarībā no mākslinieciskās jomas (vizuālās mākslas un kultūras mantojuma jomā: zinātnisko materiālu nodošanu kataloga izdošanai).

• Latvijas Puse apņemas segt:

- koordinācijas izdevumus un izdevumus, kas saistīti ar Festivāla sagatavošanu (Latvijas Puses operatoru izpētes braucieni).

Papildus:

* Vizuālās mākslas un kultūras mantojuma jomā Latvijas Puses institūcijas, kas uzņem projektus, sedz iespējamo izstāžu pārvietošanos Latvijā, to uzstādīšanas izdevumus, kataloga izdošanu, kuratoru un pavadītāju uzņemšanu, dienas naudu (vai, ja nepieciešams, izmitināšanu un ēdināšanu).

* Visās citās jomās Latvijas Puses institūcijas, kas uzņem projektus, nodrošina katram pasākumam nepieciešamo iekšzemes transportu. Mākslinieku honorāri, dienas nauda (vai izmitināšana un ēdināšana) un, iespējams, pasākumu publicitāte ir atsevišķu līgumu priekšmets.

Dažādo partneru ieguldījums (vietējās pašvaldības, institūcijas, uzņēmumi u.c.) ir izšķirošs veiksmīgai Festivāla norisei. Abu Pušu koordinējošās grupas Latvijas teritorijā kopīgi rīko konsultācijas ar pašvaldībām (tikšanās, informatīvas sanāksmes…).

3.2. Kopprojekti

Tiks veicināti un atbalstīti abu valstu partneru kopprojekti vai lielie projekti. Katra konkrēta projekta gadījumā, kas top partneru sadarbības rezultātā, operatoru kompetencē ir vienoties par līgumu, kas tiks noslēgti tieši starp partneriem, nosacījumiem.

4. pants: Publicitātes kampaņa

Francijas Puse deleģē Latvijas Koncertdirekcijai "Francijas pavasara" publicitātes kampaņas koordinēšanu un īstenošanu Latvijā.

Abas Puses izveido kopīgu publicitātes kampaņas fondu EUR 100000 kopsummā, kuru abas valstis finansē vienādā apmērā. Tas nodrošina publicitātes kampaņas aktivitātes, braucienu un pusdienu preses pārstāvjiem organizēšanu, interneta mājas lapas izveidi, logo, materiālu, brošūru, programmu, afišu izgatavošanu un vispārējo festivāla publicitātes kampaņu.

Latvijas Puse var uzdot kopējās publicitātes kampaņas īstenošanu specializētām komunikāciju aģentūrām. Publicitātes kampaņu papildina atsevišķu pasākumu vai partneru publicitātes kampaņas, ko īsteno uzņemošās struktūras.

3.pantā minētos izdevumus drīkst ieguldīt vai mobilizēt tikai pēc konsultācijām ar Francijas pusi.

Līgumus un rēķinus, kas attiecas uz Francijas partneriem, kuri saistīti ar festivāla "Francijas pavasaris" Latvijā īstenošanu, parakstīs un apmaksās Latvijas Koncertdirekcija pēc Francijas Puses piekrišanas.

5. pants: Iemaksas kopīgajā publicitātes kampaņas fondā

Abas Puses veic savas daļas pēdējo iemaksu līdz 2007.gada 31.janvārim. Neviena no Pusēm nav pilnvarota uzņemties kredītsaistības attiecībā uz trešajām personām par visiem vai daļējiem publicitātes kampaņas fonda līdzekļiem bez otras puses iepriekšējas piekrišanas.

6. pants: Festivāla zīme

Festivāla zīmi projektiem piešķir vienīgi Latvijas koordinācijas grupa un AFAA.

Atlases kritēriji ir sekojoši: kvalitāte, priekšzīmīgums un projekta atbilstība iepriekš noteiktajām vadlīnijām.

Abas grupas projektiem piešķir Festivāla zīmi visa gada garumā, un galīgais lēmums tiek pieņemts Latvijas-Francijas koordinācijas komitejas sanāksmju laikā.

7. pants: Logo un obligātās norādes

Ikviena pasākuma, uz kuru ir attiecināma festivāla "Francijas pavasaris" zīme, publicitātes dokumentiem (afišām, ielūgumiem, programmām, publikācijām, preses materiāliem, katalogiem utt.) ir jāsatur festivāla "Francijas pavasaris" logo, kā arī obligātās norādes.

Festivālu "Francijas pavasaris" organizē un īsteno:

- No Latvijas Puses: Ārlietu ministrija, Kultūras ministrija, Ekonomikas ministrija, Latvijas vēstniecība Francijā un Latvijas Koncertdirekcija.

- No Francijas Puses: Ārlietu ministrija, Kultūras un komunikāciju ministrija (Starptautisko lietu departaments), Francijas vēstniecība Latvijā un Francijas Mākslinieciskās darbības asociācija (AFAA).

Nepieciešamības gadījumā tiek iekļauti vietējo pašvaldību un sponsoru logo un obligātās norādes.

Festivāla "Francijas pavasaris" logo paredzēts izveidot 2006.gada laikā.

8. pants: Strīdi

Visi strīdi par šī Nodomu protokola pielikuma interpretāciju vai piemērošanu tiks risināti konsultāciju ceļā starp abām Pusēm.

Pēc Pušu savstarpējas vienošanās šajā Nodomu protokola pielikumā var tikt izdarīti grozījumi un papildinājumi, kas veidos tā neatņemamu sastāvdaļu.

Nodomu protokola pielikums stājas spēkā tā parakstīšanas dienā.

Parakstīts Parīzē, 2006.gada 12.maijā divos eksemplāros latviešu un franču valodā, turklāt visi teksti ir vienlīdz autentiski.

Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas vārdā

Normans Penke

Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs

Latvijas Republikas Kultūras ministrijas vārdā

Daniels Pavļuts

Latvijas Republikas Kultūras ministrijas valsts sekretārs

Latvijas Koncertdirekcijas vārdā

Guntars Ķirsis

Direktors

AFAA vārdā

Olivier Poivre d'Arvor

Direktors

Francijas Republikas Ārlietu ministrijas vārdā

Starptautiskās sadarbības un attīstības ģenerāldirekcija

Michel Lummaux

Kultūras sadarbības un franču valodas direktors

Francijas Republikas Kultūras un komunikācijas ministrijas vārdā

Starptautisko lietu departaments

Benoît Paumier

Attīstības un starptautisko lietu atbildīgais

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par nodomu protokola un tā pielikuma spēkā stāšanos Izdevējs: Ārlietu ministrija Veids: informācija Numurs: 41/1052-7238Pieņemts: 23.08.2006.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 136, 25.08.2006.
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
142288
2537
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"