Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta rīkojums Nr.627

Rīgā 2000.gada 19.decembrī (prot. Nr.58, 37.§)

Par privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" privatizācijas nosacījumiem

1. Saskaņā ar likuma "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju" 12.panta ceturto daļu noteikt, ka privatizējamā valsts akciju sabiedrība "Latvijas kuģniecība" (turpmāk - sabiedrība) tiek privatizēta kopā ar sabiedrības ieguldījumiem.

2. Valstij piederošās sabiedrības akcijas tiek atsavinātas (pārdotas un nodotas) šādā kārtībā:

2.1. 68 % no sabiedrības pamatkapitāla jeb 136000000 akciju (turpmāk - akciju pakete) tiek pārdotas stratēģiskajam investoram;

2.2. 15 % no sabiedrības pamatkapitāla jeb 30000000 akciju tiek pārdotas publiskajā piedāvājumā par privatizācijas sertifikātiem;

2.3. 6 % no sabiedrības pamatkapitāla jeb 12000000 akciju tiek pārdotas sabiedrības darbiniekiem un pensionāriem par privatizācijas sertifikātiem;

2.4. 10 % no sabiedrības pamatkapitāla jeb 20000000 akciju tiek nodotas valsts pensiju speciālajam budžetam;

2.5. 1 % no sabiedrības pamatkapitāla jeb 2000000 akciju veido privatizācijas rezervi;

2.6. sabiedrības darbiniekiem un pensionāriem rezervētās, bet nepārdotās akcijas un neizlietotās privatizācijas rezerves akcijas tiek pārdotas atklātā izsolē Rīgas Fondu biržā.

3. Sabiedrības privatizācijai ir šādi pamat-uzdevumi:

3.1. pēc privatizācijas sabiedrība ir reģistrēta Latvijas Republikā, un sabiedrības vadība atrodas Latvijā;

3.2. sabiedrība saglabā nosaukumu "Latvijas kuģniecība";

3.3. sabiedrība saglabā darba vietas krasta struktūrvienībās un uz koncernam piederošajiem kuģiem, kā arī nemaina kuģu apkalpju komplektēšanas politiku (kuģu apkalpes komplektējot galvenokārt no koncernā nodarbinātajiem jūrniekiem - Latvijas pilsoņiem un iedzīvotājiem). Sabiedrība nodrošina finansiālu atbalstu Jūras akadēmijai;

3.4. sabiedrība saglabā darbības profilu un floti, kā arī investē līdzekļus flotes atjaunošanā, lai tā saglabātu konkurētspēju, lai tiktu nodrošināta sabiedrības izaugsme un palielinātos sabiedrības vērtība. Sabiedrības kuģus var pārdot atbilstoši vispārējai kuģošanas nozares praksei, kā arī novecošanas dēļ vai atbilstoši stratēģiskiem sabiedrības lēmumiem;

3.5. trīs gadus pēc privātas sabiedrības ar valsts kapitāla daļu reģistrācijas Uzņēmumu reģistrā akciju paketi vai tās daļu, vai balsstiesību, vai jebkuru sabiedrības biznesa daļu var atsavināt citam investoram tikai ar Privatizācijas aģentūras piekrišanu vai - pēc Privatizācijas aģentūras likvidācijas - ar citas Ministru kabineta noteiktas institūcijas piekrišanu un ar nosacījumu, ka Latvijas valsts saņem proporcionālu kompensācijas daļu naudā par ieņēmumiem no privatizētās sabiedrības vērtības pieauguma, kas noteikta, pamatojoties uz neatkarīgu divu starptautiski kvalificētu ekspertu vērtējumu;

3.6. trīs gadus pēc privātas sabiedrības ar valsts kapitāla daļu reģistrācijas Uzņēmumu reģistrā akciju paketi var atsavināt kompāniju grupai, kura pieder stratēģiskajam investoram un kuru tas kontrolē, tikai ar Privatizācijas aģentūras piekrišanu (pēc Privatizācijas aģentūras likvidācijas - ar citas Ministru kabineta noteiktas institūcijas piekrišanu), ja šādas kompānijas ir atbilstoši kapitalizētas, lai izpildītu saistības akciju pirkuma līguma ietvaros, vai stratēģiskais investors neatsaucami garantē, ka šīs kompānijas izpildīs minētās saistības. Ja kompānija, kurai saskaņā ar šo rīkojuma punktu ir nodotas vai pārdotas akcijas, pārstāj būt kompāniju grupas dalībniece, akcijas pārdod citai kompānijai, kura ir grupas dalībniece.

4. Trīs gadus pēc privātas sabiedrības ar valsts kapitāla daļu reģistrācijas Uzņēmumu reģistrā sabiedrības pamatkapitālu var palielināt, iesaistot jaunus akcionārus, tikai tad, ja stratēģiskais investors vai tā tiesību un saistību pārņēmējs saglabā sabiedrības, tās biznesa un darbību kontroli (t.i. saglabā savā īpašumā ne mazāk kā 51 % sabiedrības balsstiesīgo akciju).

5. Sabiedrības akciju pakete tiek privatizēta ar privatizācijas metodi - pārdošana - un privatizācijas paņēmienu - pārdošana izsolē.

6. Akciju paketes izsoles sākumcena tiek noteikta tikai pēc tam, kad privatizācijas subjekti Privatizācijas aģentūras noteiktajā termiņā iesnieguši privatizācijas apliecinājumus un savus cenu piedāvājumus akciju paketes pirkšanai. Akciju paketes vienas akcijas minimālo pārdošanas cenu vai izsoles sākumcenu un izsoles pretendentu sarakstu apstiprina Ministru kabinets.

7. Sabiedrības privatizācijai jānodrošina maksimāli ieņēmumi valsts īpašuma privatizācijas fondā.

8. Saskaņā ar Ministru kabineta 1998.gada 5.augusta rīkojumu Nr.394 "Par privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" un privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" parādsaistībām" sabiedrībai, tās akcionāriem, kā arī jebkuriem sabiedrības vai tās akcionāru tiesību un saistību pārņēmējiem nav un nebūs tiesību uz prasībām un pretenzijām, kā arī nav un nebūs saistību pret valsts akciju sabiedrību "Latvenergo", pret jebkuru tās tiesību un saistību pārņēmēju, pret Latvijas valsti un jebkuru valsts institūciju, kā tas izriet no Ministru Padomes 1993.gada 22.februāra lēmuma Nr.89 "Par atsevišķu valsts uzņēmumu parādiem", Ministru Padomes 1993.gada 6.jūlija lēmuma Nr.354 "Par valsts uzņēmuma "Latvenergo" maksājumiem valsts uzņēmumam "Latvijas kuģniecība"" un Ministru kabineta 1995.gada 11.oktobra rīkojuma Nr.568 "Par valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" parādiem".

9. Atzīt par spēku zaudējušu Ministru kabineta 1999.gada 18.augusta rīkojumu Nr.385 "Par privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" privatizācijas nosacījumiem" (Latvijas Vēstnesis, 1999, 264./267.nr.).

Ministru prezidenta vietā - satiksmes ministrs A.Gorbunovs

Ekonomikas ministrs A.Kalvītis

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" privatizācijas nosacījumiem Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 627Pieņemts: 19.12.2000.Stājas spēkā: 19.12.2000.Zaudē spēku: 27.12.2001.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 466/469, 22.12.2000.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
13879
19.12.2000
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"