Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 454

Rīgā 2000.gada 19.decembrī (prot. Nr. 60, 73.§)

Kārtība, kādā valsts var finansēt privātās pamatizglītības, vidējās un augstākās izglītības iestādes

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 14.panta 3.punktu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā valsts var finansēt privātās pamatizglītības, vidējās un augstākās izglītības iestādes.

2. Akreditēta privātā profesionālās pamat-izglītības, profesionālās vidējās un augstākās izglītības iestāde var pretendēt uz valsts dotāciju, ja attiecīgā ministrija normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ar to ir noslēgusi līgumu par noteiktu speciālistu sagatavošanu vai pētījumu veikšanu.

3. Akreditēta privātā pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāde var pretendēt uz valsts dotāciju pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, lai īstenotu akreditētas pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības programmas valsts valodā.

4. Valsts dotāciju var piešķirt, ja attiecīgajā ministrijā ir iesniegts privātās izglītības iestādes pieteikums, kuram pievienoti šādi dokumenti:

4.1. Izglītības un zinātnes ministrijas izsniegtās licences kopija par tiesībām īstenot attiecīgās izglītības programmas;

4.2. Izglītības un zinātnes ministrijas izsniegtās izglītības (studiju) programmas un izglītības iestādes akreditācijas lapas kopijas;

4.3. privātajām pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestādēm - ziņas par valsts valodā izglītojamo skaitu katrā klasē;

4.4. gada pārskats par attiecīgās privātās izglītības iestādes finansu rādītājiem un informācija par saimniecisko darbību nākamajā gadā.

5. Valsts dotācijas apmēru konkrētai privātajai izglītības iestādei nosaka attiecīgais ministrs valsts budžetā šim mērķim paredzēto līdzekļu ietvaros.

6. Privāto pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu no valsts budžeta dotējamo pedagogu darba samaksas fonda apmēru un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu apmēru aprēķina, par pamatu ņemot attiecīgā tipa valsts vai pašvaldību pārziņā esošo izglītības iestāžu pedagogu darba samaksas un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu aprēķina rādītāju uz vienu izglītojamo.

7. Privātajām pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestādēm noteiktais valsts dotācijas apmērs nedrīkst pārsniegt 80 procentus no attiecīgās privātās izglītības iestādes izdevumiem, kas paredzēti izglītības programmas īstenošanai.

8. Pamatojoties uz Izglītības valsts inspekcijas priekšlikumu, attiecīgā ministrija var pārskatīt valsts dotācijas apmēru vai pārtraukt tās izmaksu.

9. Noteikumi ir spēkā līdz 2001.gada 31.augustam.

Ministru prezidents A.BĒRZIŅŠ

Izglītības un zinātnes ministrs K.Greiškalns

 

Noteikumi stājas spēkā ar 2000.gada 23.decembri

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā valsts var finansēt privātās pamatizglītības, vidējās un augstākās izglītības .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 454Pieņemts: 19.12.2000.Stājas spēkā: 23.12.2000.Zaudē spēku: 01.09.2001.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 466/469, 22.12.2000.
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
13872
23.12.2000
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"