Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.152

Rīgā 2006.gada 21.jūnijā (prot. Nr.27(292) 6.p.)

Par Numura saglabāšanas pakalpojuma nodrošināšanas noteikumiem

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma spēkā stāšanās likuma 17.panta pirmo daļu un pamatojoties uz Elektronisko sakaru likuma 8.panta otro daļu un 57.panta otro daļu, likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" 9.panta otro daļu,

padome nolemj:

1. Apstiprināt Numura saglabāšanas pakalpojuma nodrošināšanas noteikumus (pielikumā).

2. Noteikt, ka ar šā lēmuma 1.punktā apstiprināto noteikumu spēkā stāšanās brīdi spēku zaudē ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2005.gada 30.novembra lēmumu Nr.274 apstiprinātie Numura saglabāšanas pakalpojuma noteikumi (Latvijas Vēstnesis, 2005, 195.nr.).

3. Noteikt, ka šā lēmuma 1.punktā apstiprinātie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja p.i. E.Karnītis

 

APSTIPRINĀTI

ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas

2006.gada 21.jūnija lēmumu Nr.152 (protokola Nr.27(292), 6.p.)

Numura saglabāšanas pakalpojuma nodrošināšanas noteikumi

Izdoti saskaņā ar Elektronisko sakaru likuma 57.panta otro daļu

1. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā publiskā telefonu tīkla operators abonentam nodrošina numura saglabāšanas pakalpojumu.

2. Noteikumos ir lietoti šādi termini:

2.1. donora tīkls (angļu valodā - donor network) - publiskais telefonu tīkls, no kura abonenta numuru pārvieto vai vēlas pārvietot uz saņēmēja tīklu;

2.2. donora tīkla operators (angļu valodā - donor operator) - publiskā telefonu tīkla operators, no kura publiskā telefonu tīkla pārvieto vai vēlas pārvietot abonenta numuru uz saņēmēja tīklu;

2.3. maršrutēšana - izsaukuma virzības nodrošināšana uz pārvietoto abonenta numuru;

2.4. pārvietotais numurs (angļu valodā - ported number) - abonenta numurs, kurš ir pārvietots uz saņēmēja tīklu;

2.5. saņēmēja tīkls (angļu valodā - recipient network) - publiskais telefonu tīkls, uz kuru pārvieto vai vēlas pārvietot abonenta numuru;

2.6. saņēmēja tīkla operators (angļu valodā - recipient operator) - publiskā telefonu tīkla operators, uz kura publisko telefonu tīklu pārvieto vai vēlās pārvietot abonenta numuru;

2.7. sākotnējais tīkls (angļu valodā - originating network) - publiskais telefonu tīkls, no kura lietotājs veic izsaukumu uz pārvietoto abonenta numuru;

2.8. sākotnējā tīkla operators (angļu valodā - originating network operator) - publiskā telefonu tīkla operators, no kura publiskā telefonu tīkla lietotājs veic izsaukumu uz pārvietoto abonenta numuru.

3. Šie noteikumi attiecas uz publiskā telefonu tīkla operatoru, kuram ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (turpmāk - Komisija) lēmumu ir piešķirtas numerācijas lietošanas tiesības uz numuriem, kuri ir paredzēti elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanai.

4. Abonenta numuru pārvieto šādos veidos:

4.1. ģeogrāfisko numuru no viena publiskā fiksētā telefonu tīkla uz citu publisko fiksēto telefonu tīklu noteiktajā nacionālajā numerācijas rajonā;

4.2. neģeogrāfisko numuru no viena publiskā fiksētā telefonu tīkla uz citu publisko fiksēto telefonu tīklu;

4.3. neģeogrāfisko numuru no viena publiskā mobilā telefonu tīkla uz citu publisko mobilo telefonu tīklu.

5. Saskaņā ar nacionālo numerācijas plānu ģeogrāfisko numuru saglabā tikai attiecīgajam ģeogrāfiskajam numuram paredzēto elektronisko sakaru pakalpojumu lietošanai noteiktajā nacionālajā numerācijas rajonā.

6. Saskaņā ar nacionālo numerācijas plānu neģeogrāfisko numuru saglabā tikai attiecīgajam neģeogrāfiskajam numuram paredzēto elektronisko sakaru pakalpojumu lietošanai.

7. Sākotnējā tīkla operators un donora tīkla operators savstarpēji rakstveidā vienojas par izsaukuma maršrutēšanas izmaiņām, ja tādas rodas, nodrošinot numura saglabāšanas pakalpojumu.

8. Donora tīkla operators nav tiesīgs nesniegt vai pārtraukt sniegt numura saglabāšanas pakalpojumu.

 

2. Numura saglabāšanas pakalpojuma saņemšana

9. Abonents iesniedz numura saglabāšanas pakalpojuma rakstveida pieteikumu (turpmāk - abonenta pieteikums) saņēmēja tīkla operatoram.

10. Saņēmēja tīkla operators ne ilgāk kā trīs darba dienu laikā no abonenta pieteikuma saņemšanas dienas izskata abonenta pieteikumu un rakstveidā vienojas ar abonentu par abonenta numura pārvietošanu vai atsaka tam.

11. Saņēmēja tīkla operators ne vēlāk kā trīs darba dienu laikā pēc vienošanās ar abonentu informē donora tīkla operatoru par saņemto abonenta pieteikumu un ar abonenta rakstveida piekrišanu donora tīkla operatoram norāda informāciju, kas ļauj identificēt abonentu, un maršrutēšanas numuru.

12. Donora tīkla operators desmit darba dienu laikā vai ilgākā laikā, ja to prasa saņēmēja tīkla operators, pēc informācijas par abonenta pieteikuma saņemšanas no saņēmēja tīkla operatora nodrošina abonenta numura pārvietošanu uz saņēmēja tīklu.

13. Numura saglabāšanas pakalpojuma saņemšanai abonents slēdz rakstveida līgumu ar saņēmēja tīkla operatoru.

14. Ja abonents atsakās no saņēmēja tīkla operatora sniegtajiem elektronisko sakaru pakalpojumiem, saņēmēja tīkla operators ne vēlāk kā trīs darba dienu laikā no elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanas pārtraukšanas par to paziņo donora tīkla operatoram.

 

3. Maksas par numura saglabāšanas pakalpojumu aprēķināšana un piemērošana

15. Donora tīkla operators ir tiesīgs noteikt vienreizēju maksu saņēmēja tīkla operatoram par abonenta numura pārvietošanu uz saņēmēja tīklu.

16. Donora tīkla operators vienreizējo maksu par abonenta numura pārvietošanu nosaka atbilstoši pakalpojuma sniegšanas pamatotām izmaksām.

17. Donora tīkla operators vienreizējā maksā par abonenta numura pārvietošanu iekļauj tikai šādas tieši ar numura saglabāšanas pakalpojuma sniegšanu saistītās izmaksas:

17.1. saņēmēja tīkla operatora sniegtās informācijas par abonenta pieteikumu pārbaudes un apstrādes izmaksas;

17.2. izmaksas, kas saistītas ar izmaiņu veikšanu donora tīkla operatora maršrutēšanas, uzskaites un norēķinu sistēmā un datu bāzē.

18. Donora tīkla operators nodrošina, ka informācija par vienreizējo maksu par abonenta numura pārvietošanu ir publiski pieejama un šī maksa tiek piemērota vienlīdzīgi visiem saņēmēja tīkla operatoriem.

19. Donora tīkla operators pēc Komisijas pieprasījuma sniedz Komisijai vienreizējās maksas, ja tādu noteicis, par abonenta numura pārvietošanu izmaksu pamatojumu, lai Komisija izvērtētu, vai vienreizējā maksa par abonenta numura pārvietošanu ir tuvināta izmaksām.

20. Donora tīkla operators ir tiesīgs noteikt saņēmēja tīkla operatoram maksājumu, kas kompensē samaksāto valsts nodevu par numerācijas lietošanas tiesībām par pārvietotajiem abonentu numuriem.

21. Regulārās izmaksas, kas saistītas ar numura saglabāšanas pakalpojuma nodrošināšanu, donora tīkla operators iekļauj starpsavienojuma pakalpojuma izmaksās par sarunu pabeigšanu un tranzītu.

22. Donora tīkla operators nav tiesīgs pieprasīt maksu no abonenta par numura saglabāšanas pakalpojumu.

23. Saņēmēja tīkla operators ir tiesīgs noteikt vienreizēju vai ikmēneša maksu abonentam par numura saglabāšanas pakalpojumu.

24. Saņēmēja tīkla operators pēc Komisijas pieprasījuma sniedz Komisijai vienreizējas vai ikmēneša maksas, ja tādu noteicis, par numura saglabāšanas pakalpojumu izmaksu pamatojumu, lai Komisija izvērtētu, vai vienreizējā vai ikmēneša maksa par numura saglabāšanas pakalpojumu ir tuvināta izmaksām. 

 

4. Pārejas noteikums

25. Šo noteikumu 20.punkts stājas spēkā vienlaikus ar Ministru kabineta noteikumiem par numerācijas resursu lietošanas tiesību ikgadējo valsts nodevu, kas izdoti, pamatojoties uz Elektronisko sakaru likuma 58.panta pirmo daļu.

 

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja p.i. E.Karnītis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Numura saglabāšanas pakalpojuma nodrošināšanas noteikumiem Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija Veids: lēmums Numurs: 152Pieņemts: 21.06.2006.Stājas spēkā: 21.06.2006.Zaudē spēku: 01.02.2008.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 100, 29.06.2006.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
138606
21.06.2006
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"