Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Latvijas Republikas Centrālā vēlēšanu komisija

Lēmums Nr.14 Rīgā 2000. gada 7. decembrī

Par instrukcijas "Par vēlēšanu iecirkņu komisiju izveidošanu pilsētās, novados un pagastos" apstiprināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

1. Apstiprināt instrukciju "Par vēlēšanu iecirkņu komisiju izveidošanu pilsētās, novados un pagastos".

2. Atzīt par spēku zaudējušu Centrālās vēlēšanu komisijas 1997. gada 22. janvāra sēdē ar lēmumu Nr.16 apstiprināto instrukciju "Par vēlēšanu iecirkņu komisiju izveidošanu pilsētās un pagastos".

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre Kristīne Kurzemniece

Apstiprināta

Centrālās vēlēšanu komisijas

2000.gada 7.decembra sēdē

ar lēmumu Nr.14

Instrukcija par vēlēšanu iecirkņu komisiju izveidošanu pilsētās, novados un pagastos

1. Pilsētas, novada un pagasta vēlēšanu komisija saskaņā ar likumu "Par pilsētu, rajonu, novadu un pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām" izveido vēlēšanu iecirkņu komisijas (turpmāk - iecirkņa komisija) - septiņu locekļu sastāvā katru.

Pilsētās, novados un pagastos, kur ir tikai viens vēlēšanu iecirknis, iecirkņa komisija netiek veidota un tās pienākumus veic attiecīgās pilsētas, novada vai pagasta vēlēšanu komisija.

Ja pilsētas dome, novada dome vai pagasta padome uzdevusi viena iecirkņa komisijas pienākumus pildīt attiecīgās pilsētas, novada vai pagasta vēlēšanu komisijai, tad viena iecirkņa vēlēšanu komisija netiek veidota.

2. Iecirkņu komisijas izveidojamas vismaz 20 dienas pirms Saeimas vēlēšanu dienas, pilsētas domes, novada domes vai pagasta padomes vēlēšanu dienas vai tautas nobalsošanas dienas.

Iecirkņa komisijas locekļu kandidātu pieteikšanas termiņu ne vēlāk kā 40 dienas pirms vēlēšanām nosaka attiecīgā pilsētas, novada vai pagasta vēlēšanu komisija un izliek paziņojumu domes (padomes) informācijas sniegšanas vietā. Republikas pilsētas vēlēšanu komisija šādu paziņojumu publicē arī laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

3. Tiesības izvirzīt un pieteikt savus pārstāvjus iecirkņa komisijā ir:

1) Tieslietu ministrijā reģistrēto politisko organizāciju (partiju) vai to apvienību centrālajām pastāvīgi funkcionējošām vadības institūcijām;

2) katram attiecīgās domes (padomes) deputātam;

3) ne mazāk kā desmit vēlētājiem;

4) attiecīgās pilsētas, novada vai pagasta vēlēšanu komisijas loceklim.

4. Par iecirkņa komisijas locekli var pieteikt ikvienu vēlētāju:

1) kurš prot latviešu valodu;

2) kuram ir vismaz vidējā izglītība;

3) kurš nav pieteikts par deputāta kandidātu vai nav kandidātu saraksta iesniedzējs;

4) kurš nav Saeimas, attiecīgās pilsētas domes , novada domes vai pagasta padomes deputāts;

5) kurš nav citas iecirkņa komisijas loceklis, bet pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanās - arī citas vēlēšanu komisijas loceklis.

5. Pieteikums iesniedzams attiecīgās pilsētas, novada vai pagasta vēlēšanu komisijai. Pieteikumā norādāms iecirkņa komisijas locekļa kandidāta vārds, uzvārds, personas kods, dzīvesvietas adrese, darbavieta un profesija (nodarbošanās), kā arī ziņas par piedalīšanos vēlēšanu sagatavošanā un sarīkošanā agrāk. Pieteikumam pievienojams kandidāta parakstīts rakstveida paziņojums, ka viņš piekrīt savas kandidatūras pieteikšanai.

6. Iecirkņa komisijas locekļus ievēlē attiecīgās pilsētas, novada vai pagasta vēlēšanu komisija. Pilsētas, novada vai pagasta vēlēšanu komisija par izvirzītajiem kandidātiem balso vienlaikus aizklātā balsošanā ar vēlēšanu zīmēm. Par ievēlētiem uzskatāmi tie kandidāti, kas saņēmuši visvairāk balsu, turklāt balsu skaits nedrīkst būt mazāks par klātesošo komisijas locekļu absolūto balsu vairākumu. Ja pirmajā vēlēšanu kārtā netiek ievēlēts nepieciešamais komisijas locekļu skaits, par atlikušajiem kandidātiem balso vēlreiz, līdz komisija tiek ievēlēta pilnā sastāvā.

7. Iecirkņa komisijas priekšsēdētāju un sekretāru no ievēlēto iecirkņa komisijas locekļu vidus ieceļ pilsētas, novada vai pagasta vēlēšanu komisija.

8. Rajona pilsētas, novada vai pagasta vēlēšanu komisija par iecirkņa komisijas izveidošanu un tās sastāvu (norādot vārdu, uzvārdu, personas kodu, priekšsēdētāju un sekretāru) triju dienu laikā paziņo attiecīgā rajona vēlēšanu komisijai.

9. Republikas pilsētas un rajona vēlēšanu komisija par iecirkņu komisiju izveidošanu paziņo Centrālajai vēlēšanu komisijai ne vēlāk kā 15 dienas pirms vēlēšanu dienas vai tautas nobalsošanas dienas.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre Kristīne Kurzemniece

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par instrukcijas "Par vēlēšanu iecirkņu komisiju izveidošanu pilsētās, novados un pagastos" apstiprināšanu Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija Veids: lēmums Numurs: 14Pieņemts: 07.12.2000.Stājas spēkā: 20.12.2000.Zaudē spēku: 13.08.2002.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 460/464, 20.12.2000.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Citi saistītie dokumenti
13770
20.12.2000
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"