Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.419

Rīgā 2006.gada 23.maijā (prot. Nr.28 23.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 6.marta noteikumos Nr.97 "Kārtība, kādā valsts organizē un finansē mācību līdzekļu izdošanu un iegādi"
Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 14.panta 15.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 6.marta noteikumos Nr.97 "Kārtība, kādā valsts organizē un finansē mācību līdzekļu izdošanu un iegādi" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 38.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 2. un 4.punktā:

1.1. vārdu "pārziņā" ar vārdu "padotībā";

1.2. vārdus "izglītības standartiem" ar vārdiem "valsts izglītības standar­tiem".

2. Svītrot 6.punktu.

3. Izteikt 7.punktu šādā redakcijā:

"7. Izdevniecības vai citas izdevējorganizācijas izstrādāto un iesniegto mācību līdzekļu — mācību grāmatu — atbilstību valsts vispārējās izglītības standartiem apstiprina Izglītības satura un eksaminācijas centrs, atbilstību valsts profesionālās vidējās izglītības un arodizglītības standartam — Profesionālās izglītības centrs."

4. Izteikt 9. un 10.punktu šādā redakcijā:

"9. Apstiprināto mācību līdzekļu — mācību grāmatu — sarakstu Izglītības satura un eksaminācijas centrs un Profesionālās izglītības centrs reizi gadā publicē attiecīgi Izglītības satura un eksaminācijas centra vai Profesionālās izglītības centra mājas lapā internetā.

10. Mācību līdzekļu — mācību grāmatu — iegādei nepieciešamo finansē­jumu pašvaldību dibinātajās iestādēs, kuras īsteno vispārējās pamatizglītības vai vispārējās vidējās izglītības programmas (izņemot visu tipu internātskolas, kurām līdzekļi mācību literatūras iegādei ir iekļauti ar likumu par valsts budžetu kārtējam gadam apstiprinātajā mērķdotācijā republikas pilsētu un rajonu pašvaldībām — pašvaldību speciālajām pirmsskolas iestādēm, internātskolām un sanatorijas tipa internātskolām, speciālajām internātskolām bērniem ar fiziskās un garīgās attīstības traucējumiem), Izglītības un zinātnes ministrija sadala rajonu un republikas pilsētu pašvaldību izglītības pārvaldēm atbilstoši likumā par valsts budžetu kārtējam gadam mācību literatūras iegādei iedalītajiem līdzekļiem, ņemot vērā izglītojamo skaitu iepriekšējā gada 1.septembrī."

5. Papildināt noteikumus ar 11., 12. un 13.punktu šādā redakcijā:

"11. Mācību līdzekļu — mācību grāmatu — iegādei nepieciešamo finansē­jumu mācību priekšmetu apguvei valsts valodā pašvaldību dibinātajās izglītības iestādēs, kuras īsteno vispārējās pamatizglītības vai vispārējās vidējās izglītības mazākumtautību programmas (izņemot visu tipu internātskolas, kurām līdzekļi mācību literatūras iegādei ir iekļauti likumā par valsts budžetu kārtējam gadam apstiprinātajā mērķdotācijā republikas pilsētu un rajonu pašvaldībām — pašval­dību speciālajām pirmsskolas iestādēm, internātskolām un sanatorijas tipa internātskolām, speciālajām internātskolām bērniem ar fiziskās un garīgās attīs­tības traucējumiem), Izglītības un zinātnes ministrija sadala rajonu un republikas pilsētu pašvaldību izglītības pārvaldēm 10 % apmērā no likumā par valsts budžetu kārtējam gadam mācību literatūras iegādei iedalītajiem līdzekļiem, ņemot vērā izglītojamo skaitu mazākumtautību izglītības programmās iepriek­šējā gada 1.septembrī.

12. Piešķirtā finansējuma sadali izglītības iestādēm nosaka republikas pilsētas vai attiecīgā rajona pašvaldības izglītības pārvalde.

13. Šo noteikumu 11.punkts ir spēkā līdz 2007.gada 31.decembrim."

Ministru prezidents A.Kalvītis

Izglītības un zinātnes ministre B.Rivža
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 6.marta noteikumos Nr.97 "Kārtība, kādā valsts organizē un .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 419Pieņemts: 23.05.2006.Stājas spēkā: 07.06.2006.Zaudē spēku: 07.08.2013.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 87, 06.06.2006.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
136686
07.06.2006
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"