Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.320

Rīgā 2006.gada 25.aprīlī (prot. Nr.24 18.§)
Noteikumi par ārpus pastāvīgās tirdzniecības vietas vai pakalpojumu sniegšanas vietas noslēgtajā līgumā ietveramo informāciju un atteikuma tiesību realizēšanas termiņu un kārtību

1. Noteikumi nosaka, kāda informācija ietverama līgumā, kas noslēgts ārpus pastāvīgās tirdzniecības vai pakalpojumu sniegšanas vietas (turpmāk - līgums), kā arī atteikuma tiesību realizācijas termiņu un kārtību.

2. Noteikumi neattiecas uz:

2.1. nekustamā īpašuma būvniecības, pirkuma un nomas līgumiem vai līgumiem par citām tiesībām attiecībā uz nekustamo īpašumu, izņemot līgumus par preču piegādi un to iekļaušanu nekustamajā īpašumā un līgumus par nekustamā īpašuma remontu;

2.2. to pārtikas preču piegādi, kuras ir paredzētas tūlītējai lietošanai mājsaimniecībā un kuras pastāvīgi piegādā tirdzniecības aģents;

2.3. apdrošināšanas līgumiem;

2.4. vērtspapīru līgumiem;

2.5. līgumiem par preču vai pakalpojumu piegādi, kas noslēgti, pamatojoties uz tirgotāja katalogu, ar kuru patērētājs var iepazīties bez tirgotāja pārstāvja klātbūtnes, un ir paredzēta tirgotāja pārstāvja un patērētāja līguma nepārtrauktība attiecībā uz konkrēto darījumu vai jebkuru turpmāko darījumu. Gan katalogs, gan līgums skaidri informē patērētāju par viņa tiesībām atdot atpakaļ preces piegādātājam laikā, kas nav mazāks par 14 dienām pēc to saņemšanas, vai atteikuma tiesībām, kas izmantojamas šajā laikā bez jebkādām saistībām, izņemot pienācīgu rūpību pret precēm.

3. Līgumā ietver šādu informāciju:

3.1. pārdevēja vai pakalpojumu sniedzēja nosaukums (firma), reģistrācijas numurs un datums, vārds, uzvārds, adrese un tālrunis (ja tāds ir);

3.2. preces vai pakalpojuma raksturojums un cena;

3.3. informācija par atteikuma tiesībām.

4. Pārdevējs vai pakalpojumu sniedzējs, slēdzot līgumu ar patērētāju vai pēc patērētāja piedāvājuma izteikšanas (ja patērētājam ir saistošs viņa izteiktais piedāvājums, kā arī ja piedāvājums ir saistošs tikai tad, kad to pieņēmis pārdevējs vai pakalpojuma sniedzējs), izsniedz patērētājam Patērētāju tiesību aizsardzības likumā noteikto atteikuma veidlapu, kurā norādīts datums un ziņas, pēc kurām var identificēt konkrēto līgumu. Patērētājs, apliecinot, ka ir saņēmis atteikuma veidlapu, izdara atzīmi uz atteikuma veidlapas kopijas.

5. Patērētājs ir tiesīgs izmantot atteikuma tiesības un vienpusēji atkāpties no līguma 14 kalendāra dienu laikā, nosūtot pārdevējam vai pakalpojuma sniedzējam atteikuma veidlapu vai rakstisku atteikumu. Atteikuma tiesību izmantošanas termiņu skaita no dienas, kad patērētājs ir saņēmis preci vai preces (preču) daļu, vai no līguma noslēgšanas dienas, ja tiek sniegti pakalpojumi.

6. Ja patērētājs izmanto atteikuma tiesības, viņš atdod pārdevējam vai pakalpojumu sniedzējam preci vai lietu tajā vietā, kur to saņēma, vai citā patērētāja norādītā vietā, ja tas nerada neērtības pārdevējam vai pakalpojumu sniedzējam. Pārdevējs vai pakalpojumu sniedzējs atmaksā patērētājam visas viņa veiktās iemaksas.

7. Šo noteikumu ievērošanu uzrauga Patērētāju tiesību aizsardzības centrs.

8. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1999.gada 21.septembra noteikumus Nr.327 "Noteikumi par līgumu, kas noslēgts ārpus uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) pastāvīgās tirdzniecības vai pakalpojuma sniegšanas vietas" (Latvijas Vēstnesis, 1999, 313./316.nr.).

Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no Eiropas Padomes 1985.gada 20.decembra Direktīvas 85/577/EEK par patērētāja aizsardzību attiecībā uz līgumiem, kas noslēgti ārpus uzņēmuma telpām.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Ekonomikas ministra vietā - izglītības un zinātnes ministre B.Rivža
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par ārpus pastāvīgās tirdzniecības vietas vai pakalpojumu sniegšanas vietas noslēgtajā .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 320Pieņemts: 25.04.2006.Stājas spēkā: 29.04.2006.Zaudē spēku: 13.06.2014.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 68, 28.04.2006.
Dokumenta valoda:
EN
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Skaidrojumi
  • Citi saistītie dokumenti
133939
29.04.2006
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"