Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Rīgas dome

Saistošie noteikumi Nr.99 Rīgā 2000.gada 31.oktobrī

(prot.Nr.136,16.§)

Par pašvaldības nodevu par transportlīdzekļu iebraukšanu vai novietošanu īpaša režīma zonā Vecrīgā

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likuma "Par pašvaldībām" 21.pantu,

Latvijas Republikas likuma "Par nodokļiem un nodevām" 12.pantu

1. Pašvaldības nodevas objekts - transportlīdzekļu iebraukšana vai novietošana īpaša režīma zonā Vecrīgā, kuras robežas ir noteiktas Latvijas Republikas Ministru kabineta 20.08.1996. noteikumu nr.336 "Noteikumi par īpaša režīma zonu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā" 1.1.punktā.

2. Pašvaldības nodevas maksātāji - fiziskās un juridiskās personas, kas iebrauc vai novieto transportlīdzekļus īpaša režīma zonā Vecrīgā (turpmāk tekstā - Vecrīga). Personas, kurām par transportlīdzekļu iebraukšanu vai novietošanu Vecrīgā pašvaldības nodeva nav jāmaksā vai jāmaksā tikai par noteiktu laika periodu, ir nosauktas saistošo noteikumu 4. un 5.punktā.

3. Pašvaldības nodevas likmes par transportlīdzekļu iebraukšanu vai novietošanu Vecrīgā:

3.1. par laika periodu līdz vienai stundai - Ls 5;

3.2. par laika periodu virs vienas stundas - Ls 5 stundā, ņemot vērā, cik ilgi transportlīdzeklis faktiski atradies Vecrīgā; laiks tiek uzskaitīts minūtēs un stundās ar intervālu 15 minūtes;

3.3. personām, kurām saskaņā ar Autotransporta iebraukšanas Vecrīgā atļauju izsniegšanas komisijas (turpmāk tekstā - Komisija) lēmumu ir piešķirta atļauja regulārai iebraukšanai Vecrīgā noteiktā laika periodā ar personu īpašumā (valdījumā, lietojumā) esošajiem transportlīdzekļiem:

3.3.1. Ls 300 par pusgadu (no pulksten 18 līdz 8; preču piegāde jāveic tikai šajā laikā);

3.3.2. Ls 500 par pusgadu (darba dienās no pulksten 8 līdz 19);

3.3.3. Ls 800 par pusgadu (no pulksten 8 līdz 19);

3.3.4. Ls 1000 par pusgadu (transportlīdzekļa iebraukšana un/vai novietošana Vecrīgā visu diennakti).

4. Pašvaldības nodeva par transportlīdzekļu iebraukšanu Vecrīgā nav jāmaksā:

4.1. fiziskām personām, kurām Vecrīgā ir pastāvīga dzīvesvieta vai kuru īpašumā (valdījumā, lietošanā) ir nekustamais īpašums Vecrīgā;

4.2. visiem invalīdiem, kuri vada automobiļus ar rokas vadību; personām, kas pārvadā 1.grupas invalīdus; 2.grupas invalīdiem, kuru invaliditāte saistīta ar kustību ierobežojumiem;

4.3. par avāriju un specializēto dienestu (atkritumu savākšanas, sašķidrinātās gāzes balonu piegādes, ielu un publisko vietu, komunikāciju uzturēšanas) autotransportu, operatīvajiem transportlīdzekļiem, valsts, pašvaldības policijas un prokuratūras autotransportu, kas tiek izmantots, veicot dienesta pienākumus;

4.4. par Latvijas Republikas Saeimas, Latvijas Republikas Ministru kabineta, Rīgas domes institūciju autotransportu;

4.5. par ārvalstu diplomātiskā korpusa autotransportu;

4.6. par specializēto radio un televīzijas autotransportu;

4.7. par velosipēdiem, mopēdiem, zirgu pajūgiem.

5. Pašvaldības nodeva par transportlīdzekļu novietošanu Vecrīgā nav jāmaksā:

5.1. fiziskām personām, kurām Vecrīgā ir pastāvīga dzīvesvieta vai kuru īpašumā (valdījumā, lietošanā) ir nekustamais īpašums Vecrīgā:

5.1.1.no pulksten 8 līdz 18,ja transportlīdzeklis atrodas Vecrīgā ne ilgāk kā 30 minūtes;

5.1.2. no pulksten 18 līdz 8;

5.1.3. ja personu īpašumā vai lietojumā atbilstoši līzinga līgumam esošie transportlīdzekļi netiek novietoti uz ielām vai citās publiskās vietās, bet garāžās vai slēgtos pagalmos, dokumentāri pamatojot šādu tiesību esamību un saņemot attiecīgu Komisijas atļauju;

5.2. visiem invalīdiem, kuri vada automobiļus ar rokas vadību; personām, kas pārvadā 1.grupas invalīdus; 2.grupas invalīdiem, kuru invaliditāte saistīta ar kustību traucējumiem;

5.3. par avāriju un specializēto dienestu (atkritumu savākšanas, sašķidrinātās gāzes balonu piegādes, ielu un publisko teritoriju, komunikāciju uzturēšanas) autotransportu, operatīvajiem transportlīdzekļiem, valsts, pašvaldības policijas un prokuratūras autotransportu, kas tiek izmantots, veicot dienesta pienākumus;

5.4. par Latvijas Republikas Saeimas, Latvijas Republikas Ministru kabineta un Rīgas domes institūciju autotransportu;

5.5. par ārvalstu diplomātiskā korpusa (vēstnieku, konsulu, vēstniecības sekretāru) autotransportu;

5.6. par pārējo ārvalstu diplomātiskā korpusa autotransportu, ja transportlīdzeklis atrodas Vecrīgā ne ilgāk kā 30 minūtes;

5.7. par radio un televīzijas specializēto autotransportu;

5.8. par velosipēdiem, mopēdiem, zirgu pajūgiem.

6. Pašvaldības nodeva par fizisko personu, kurām Vecrīgā ir pastāvīga dzīvesvieta vai kuru īpašumā (valdījumā, lietošanā) ir nekustamais īpašums Vecrīgā, kā arī ārvalstu diplomātiskā korpusa autotransporta (izņemot vēstnieku, konsulu, vēstniecības sekretāru autotransportu) novietošanu Vecrīgā ilgāk par 30 minūtēm jāmaksā saskaņā ar 3.2.punktā noteikto pašvaldības nodevas likmi - Ls 5 stundā.

7. Personām, kas iebrauc vai novieto transportlīdzekļus Vecrīgā atbilstoši 3.3.punktā minētajām atļaujām laikā, kas nav norādīts atļaujā, par šo laika periodu pašvaldības nodeva jāmaksā saskaņā ar 3.2.punktā noteikto likmi Ls 5 stundā.

8. Pašvaldības nodeva par transportlīdzekļu iebraukšanu vai novietošanu Vecrīgā ir jāmaksā, izmantojot bezskaidras naudas norēķinus; samaksa tiek kontrolēta elektroniskajā transportlīdzekļu iebraukšanas un izbraukšanas sistēmā.

9. Pašvaldības nodevu var samaksāt:

9.1. kontrolpunktos iebraukšanai un izbraukšanai - ar viedkaršu palīdzību:

9.1.1. saskaņā ar šo noteikumu 3.1. un 3.2.punktu, veicot priekšapmaksu Ls 5 apmērā; pārējā pašvaldības nodevas summa jāsamaksā, izbraucot ar transportlīdzekli no Vecrīgas;

9.1.2. šo noteikumu 6. un 7.punktā paredzētajos gadījumos - izbraucot ar transportlīdzekli no Vecrīgas;

9.2. pārskaitot Rīgas domes Finansu departamenta kontā pašvaldības nodevu par visu atļaujā norādīto laika periodu šo noteikumu 3.3.punktā minētajos gadījumos (pirms viedkartes saņemšanas).

10. Viedkartes var iegādāties to izplatīšanas vietās, samaksājot Ls 5, kas atbilst minimālajai pašvaldības nodevas likmei. Informācija par viedkaršu izplatīšanas vietām tiek publicēta laikrakstos "Rīgas Balss" un "Latvijas Vēstnesis" .

11. Naudu norēķiniem par transportlīdzekļu iebraukšanu vai novietošanu Vecrīgā viedkartes kontā var iemaksāt viedkaršu izplatīšanas vietās.

12. Personām, kurām saskaņā ar Komisijas lēmumu ir piešķirta atļauja regulārai transportlīdzekļa iebraukšanai vai novietošanai Vecrīgā (3.3.punkts), kā arī personām, kuras ir atbrīvotas no pašvaldības nodevas samaksas atbilstoši šiem noteikumiem, viedkartes tiek izsniegtas Rīgas domes Satiksmes departamentā Rīgā, Ģertrūdes ielā 36.

13. Viedkartes, kuras tiek izsniegtas 12.punktā noteiktajā kārtībā, var izmantot arī pašvaldības nodevas samaksai saskaņā ar 3.1. un 3.2.punktā noteikto pašvaldības nodevas likmi, ja transportlīdzeklis tiek iebraukts vai novietots Vecrīgā laikā, kas nav norādīts atļaujā; iepriekš viedkartes kontā jāiemaksā nepieciešamā naudas summa.

14. Transportlīdzekļu iebraukšanas kārtība Vecrīgā ir noteikta Rīgas domes 31.10.2000. saistošajos noteikumos Nr.98 "Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Vecrīgā".

15. Pašvaldības nodeva par transportlīdzekļu iebraukšanu vai novietošanu Vecrīgā tiek ieskaitīta Rīgas domes Finansu departamenta (reģistrācijas Nr.90000064250) Norēķinu kasē (konta Nr.02-010130810, subkonta Nr.80100001019, Latvijas Unibankas Rīdzenes filiālē, kods 310101900). Iekasētie līdzekļi ir izmantojami Vecrīgas kā īpaša režīma zonas uzturēšanai, aizsardzībai un attīstībai, kā arī Rīgas pašvaldības policijas Centra rajona pārvaldes Vecrīgas satiksmes kontroles dienesta darbības nodrošināšanai saskaņā ar Rīgas domes 05.05.1998. noteikumiem Nr.13 "Noteikumi par pašvaldības nodevas transportlīdzekļu iebraukšanai Vecrīgā līdzekļu izlietojumu".

16. Pēc Rīgas domes 31.10.2000. saistošo noteikumu Nr.99 "Par pašvaldības nodevu par transportlīdzekļu iebraukšanu vai novietošanu īpaša režīma zonā Vecrīgā" reģistrācijas Pašvaldību lietu pārvaldē tie ir publicējami laikrakstā "Latvijas Vēstnesis". Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

17. Personām, kuras līdz saistošo noteikumu spēkā stāšanās brīdim ir saņēmušas atļauju ar derīguma termiņu 31.12.2000., pašvaldības nodevas likme par atļaujā norādīto laika periodu netiek pārrēķināta.

18. Saistošo noteikumu 5. un 6.punkts stājas spēkā ar 01.01.2001.

19. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē:

19.1. Rīgas domes 08.07.1997. saistošie noteikumi Nr.4 "Par pašvaldības nodevu par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonās Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā";

19.2. Rīgas domes 08.07.1997. lēmums Nr.4218 "Par saistošo noteikumu "Par pašvaldības nodevu par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonās Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā" un "Par autotransporta iebraukšanu un stāvēšanu īpaša režīma zonās Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā" apstiprināšanu".

Domes priekšsēdētājs A.Ārgalis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par pašvaldības nodevu par transportlīdzekļu iebraukšanu vai novietošanu īpaša režīma zonā .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Rīgas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 99Pieņemts: 31.10.2000.Stājas spēkā: 18.11.2000.Zaudē spēku: 26.02.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 413/417, 17.11.2000.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
12893
18.11.2000
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"