Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.26

Daugavpilī 2005.gada 22.decembrī (prot. Nr.21, 7.§)

Vienreizēja dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalsta piešķiršanas kārtība un apmērs

Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 26.1p.1.d.

I.Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk tekstā- noteikumi) nosaka vienreizēja dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalsta (turpmāk tekstā - atbrīvošanas pabalsts) piešķiršanas kārtību un tā apmēru personām, kas atbrīvo dzīvojamo telpu, kura atrodas denacionalizētā vai likumīgajam īpašniekam atdotā mājā un kuru tās ir lietojušas līdz īpašuma tiesību atjaunošanai, vai arī minētās personas tiek izliktas no dzīvojamās telpas likuma "Par dzīvojamo telpu īri" 28.2, 28.4 un 28.5 pantā paredzētajos gadījumos.

2. Personas, kuras ir saņēmušas atbrīvošanas pabalstu, zaudē tiesības saņemt likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 3.panta 1. un 2.punktā paredzēto palīdzību.

3. Personu, kura vēlas saņemt atbrīvošanas pabalstu, reģistrē Daugavpils pilsētas domes Dzīvokļu nodaļa (turpmāk - Dzīvokļu nodaļa). Lēmumu par personas atzīšanu par tiesīgu saņemt atbrīvošanas pabalstu un iekļaušanu atbrīvošanas pabalsta reģistrā (turpmāk - atbrīvošanas pabalsta reģistrs), par personas pārreģistrēšanu atbrīvošanas pabalsta reģistrā, par personas izslēgšanu no atbrīvošanas pabalsta reģistra, par atbrīvošanas pabalsta piešķiršanu, pieņem Daugavpils pilsētas dome ņemot vērā Daugavpils pilsētas domes Dzīvokļu komisijas priekšlikumus. Piešķirto atbrīvošanas pabalstu izmaksu administrē Daugavpils pilsētas domes Finanšu nodaļa (turpmāk - Finanšu nodaļa).

4. Atbrīvošanas pabalsts saskaņā ar noteikumiem tiek piešķirts pašvaldības budžeta līdzekļu ietvaros tikai tām personām, kuras ir deklarētas Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā.

II.Personu reģistrācijas kārtība

5. Atbrīvošanas pabalsta reģistrā var iekļaut tikai tās personas, kuru īpašumā nav citas dzīvojamās telpas (dzīvojamās mājas) Latvijas Republikas teritorijā.

6. Personas iesniedz Dzīvokļu nodaļā iesniegumu un dokumentus, kas apliecina, ka personai saskaņā ar šiem noteikumiem ir tiesības saņemt atbrīvošanas pabalstu. Ja iesniegumu iesniedz vairākas personas, to paraksta tās personas, kuras ir pilngadīgas. Iesniegumam par atbrīvošanas pabalsta piešķiršanu pievieno šādus dokumentus:

6.1. dzīvojamās telpas īres līguma kopiju, uzrādot oriģinālu;

6.2. ģimenes locekļu radniecību apstip­rinošo dokumentu kopijas, uzrādot ori­ģinālus;

6.3. pases, bērna dzimšanas apliecību kopijas, uzrādot oriģinālus;

6.4. dzīvesvietas deklarēšanas izziņu kopijas, uzrādot oriģinālus;

6.5. notariāli apstiprinātu vienošanos starp īrnieku un viņa ģimenes locekļiem par to, kurš kļūs par pabalsta saņēmēju;

6.6. personas personīgo apliecinājumu par to, ka personu īpašumā nav citas dzīvojamās telpas (dzīvojamās mājas) Latvijas Republikas teritorijā;

6.7.tiesas spriedums par personu izlikšanu no dzīvojamās telpas likuma "Par dzīvojamo telpu īri" 28.2, 28.4 un 28.5 pantā paredzētajos gadījumos (ja persona tiek izlikta).

7. Atbrīvošanas pabalsta reģistrā personas reģistrējamas šādā secībā:

7.1.pirmajā grupā reģistrējamas tās personas, kuras līdz šo noteikumu stāšanās spēkā bija reģistrētas reģistrā palīdzības dzīvokļa jautājumu risināšanā saņemšanai un atzītas par tiesīgu saņemt atbrīvošanas pabalstu;

7.2.otrajā grupā reģistrē pārējās personas, kuras iesniegušas visus noteikumu 6.punktā minētos dokumentus un atzītas par tiesīgu saņemt atbrīvošanas pabalstu.

8. Ja ir mainījušies apstākļi vai ģimenes sastāvs, kas ir par pamatu atbrīvošanas pabalsta piešķiršanai, atbrīvošanas pabalsta reģistrā iekļauto personu pienākums ir nekavējoties informēt par to Dzīvokļu nodaļu un iesniegt visus nepieciešamos dokumentus.

9. Ziņas par personu reģistrēšanu atbrīvošanas pabalsta reģistrā, atbrīvošanas pabalsta piešķiršanu, izslēgšanu no atbrīvošanas pabalsta reģistra apkopo un aktualizē Dzīvokļu nodaļa.

10.Personām, kuras pēc šo noteikumu stāšanās spēkā ir atsavinājušas tām piederošo dzīvojamo telpu (dzīvojamo māju), nav tiesību saņemt atbrīvošanas pabalstu.

III. Atbrīvošanas pabalsta apmērs un izmaksas kārtība

11.Atbrīvošanas pabalstu piešķir šādā apmērā:

11.1. Ls 3 000 - personām, kuru ģimenē ir 1 vai 2 cilvēki;

11.2. Ls 4 000 - personām, kuru ģimenē ir 3 vai 4 cilvēki;

11.3. Ls 5 000 - personām, kuru ģimenē ir vairāk nekā 4 cilvēki.

12. Pieņemot lēmumu par atbrīvošanas pabalsta piešķiršanu, netiek ņemti vērā ģimenes locekļi, kuri pēc personu iekļaušanas atbrīvošanas pabalsta reģistrā iemitināti personu īrētajā dzīvojamā telpā likuma "Par dzīvojamo telpu īri" 9.pantā noteiktajā kārtībā un ir deklarējuši savu dzīvesvietu, izņemot jaundzimušos bērnus.

13. Atbrīvošanas pabalstu piešķir reģistrācijas secībā vispirms tām personām, kuras reģistrētas atbrīvošanas pabalsta reģistra pirmajā grupā, bet pēc tām personām, kuras reģistrētas atbrīvošanas pabalsta reģistra otrajā grupā.

14. Atbilstoši pieņemtajam Daugavpils pilsētas domes lēmumam par atbrīvošanas pabalsta piešķiršanu personām, pārskaitījumu uz pabalsta saņēmēja vārda kredītiestādē atvērtā Darījuma kontā veic Finanšu nodaļa. Darījuma konta apkalpošanas līgumā dzīvojamās telpas iegādei līguma puses iekļauj šādus nosacījumus:

14.1. līgums noslēgts starp Pircēju, Pārdevēju, Daugavpils pilsētas domi un kredīt­iestādi;

14.2.kredītiestāde naudas līdzekļus izmaksā dzīvojamās telpas Pārdevējam, pamatojoties uz notariāli apstiprinātu dzīvojamās telpas pirkuma līgumu, tikai pēc tam, kad atbrīvošanas pabalsta saņēmējs vienu eksemplāru notariāli apstiprināta dzīvojamās telpas pirkuma līguma ir iesniedzis Finanšu nodaļā;

14.3.gadījumā, ja Daugavpils pilsētas domes lēmumā norādītajā laikā, atbrīvošanas pabalsta saņēmējs neiegādājās īpašuma tiesības uz dzīvojamo telpu, atbrīvošanas pabalsts tiek atgriezts Daugavpils pilsētas domei.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja R.Strode

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Vienreizēja dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalsta piešķiršanas kārtība un apmērs Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 26Pieņemts: 22.12.2005.Stājas spēkā: 09.02.2006.Zaudē spēku: 01.01.2011.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 23, 08.02.2006.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Uz tiesību akta pamata izdotie
  • Citi saistītie dokumenti
127572
09.02.2006
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"