Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.1019
Rīgā 2005.gada 27.decembrī (prot. Nr.77 42.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos"
Izdoti saskaņā ar Augu aizsardzības likuma 5.panta 4.punktu
1. Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 119.nr.; 2004, 50.nr.; 2005, 4., 138.nr.) šādus grozījumus: 1.1. papildināt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām ar 54. un 55.punktu šādā redakcijā: "54) Komisijas 2005.gada 3.jūnija Direktīvas 2005/37/EK, ar ko groza Padomes Direktīvu 86/362/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās un konkrētos augu izcelsmes produktos, ieskaitot augļus un dārzeņus; 55) Komisijas 2005.gada 8.jūlija Direktīvas 2005/46/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EK un 90/642/EEK attiecībā uz maksimāli pieļaujamajiem amitrāza atlieku daudzumiem."; 1.2. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 5.punktu šādā redakcijā: "5. | Amitrāzs (amitrāzs un visu tā metabolītu (kas satur 2,4-dimetil-anilīnu) summa, izteikta kā amitrāzs) | 0,05*" |
1.3. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 109.punktu šādā redakcijā: "109. | Propizamīds | 0,02* p2" |
1.4.papildināt 2.pielikuma II nodaļu ar 165., 166., 167., 168., 169. un 170.apakšpunktu šādā redakcijā: "165. | Izoksaflutols (izoksaflutola, RPA 202248 un RPA 203348 summa, izteikta kā izoksaflutols)1 | 0,05*p2 | 166. | Trifloksistrobīns | 0,3 p2 - miežiem 0,05 p2 - rudziem 0,05 p2 - tritikālei, kviešiem 0,02* p2 - pārējiem | 167. | Etilkarfentrazons (noteikts kā karfentrazons un izteikts kā etilkarfentrazons) | 0,05* p2 | 168. | Fenamidons | 0,02* p2 | 169. | Mekoprops (p-mekopropa un mekopropa summa, izteikta kā mekoprops) | 0,05* p2 | 170. | Maleīnhidrazīds | 0,2* p2" |
1.5. papildināt 2.pielikuma piezīmes ar tekstu šādā redakcijā: "p2- līdz 2009.gada 24.jūnijam noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā. 1- RPA 202248 ir 2-ciano-3-ciklopropil-1-(2-metilsulfonil-4-trifluormetilfenil)propān-1,3-dions. RPA 203328 ir 2-metānsulfonil-4-trifluormetilbenzoskābe."; 1.6. izteikt 3.pielikuma 2.11.apakšnodaļu šādā redakcijā: "2.11. Fenhlorfoss, heptahlors un maleīnhidrazīds Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Fenhlorfoss*6 | Heptahlors*7 | Maleīn-hidrazīds | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | | | 0,2* p3 | 1.1. | citrusaugļi: | 0,01* | 0,01* | | apelsīni | | citroni | | greipfrūti | | laimi | | | | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | pampelmūzes | | pārējie | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,01* | 0,01* | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | kokosrieksti | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | 1.3. | sulīgie augļi: | 0,01* | 0,01* | | āboli | | aivas | | bumbieri | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | 0,01* | 0,01* | | aprikozes | | ķirši | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | | plūmes | | pārējie | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | 0,01* | 0,01* | 1.5.1. | vīnogas: | | galda vīnogas | | vīnogas pārstrādei | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | | avenes | | kazenes | | loganogas | | pārējās | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | | dzērvenes | | mellenes | | ērkšķogas | | jāņogas (sarkanās un baltās) | | | | | upenes | | pārējās | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 1.6. | dažādi augļi: | 0,01* | 0,01* | | ananasi | | avokado | | banāni | | dateles | | granāti | | kivi augļi | | kumkvats | | liči | | mango | | olīvas | | pasiflora | | vīģes | | pārējie | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | | | | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,01* | 0,01* | 0,2* p3 | | galda bietes | | batātes | | burkāni | | saldie kartupeļi | | kāļi | | mārrutki | | pastinaks | | plostbārdis | | redīsi, rutki | | sakņu pētersīļi | | selerijas | | topinambūrs | | rāceņi | | pārējie | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,01* | 0,01* | | | ķiploki | 15 p3 | | sīpoli | 15 p3 | | šalotes | 15 p3 | | vasaras sīpoli | | | pārējie | 0,2* p3 | 2.3. | augļu dārzeņi: | 0,01* | 0,01* | 0,2* p3 | 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | | baklažāni | | paprika | | tomāti | | pārējie | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | | | | | garaugļu gurķi | | īsaugļu gurķi | | cukini | | pārējie | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | | arbūzi | | melones | | ķirbji | | pārējie | 2.3.4. | cukurkukurūza | 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,01* | 0,01* | 0,2* p3 | 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | | brokoļi (sparģeļkāposti) | | ziedkāposti | | pārējie | 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | | rožkāposti (Briseles kāposti) | | galviņkāposti | | pārējie | 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | | Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | | lapu kāposti | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi | 0,01* | 0,01* | 0,2* p3 | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie | | kreses | | salāti | | salātu baldriņi | | endīvijas | | pārējie | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie | | spināti | | biešu lapas (lapu bietes) | | pārējie | 2.5.3. | ūdens kreses | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 2.5.5. | garšaugi: | | kārveles | | maurloki | | pētersīļi | | seleriju lapas | | pārējie | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,01* | 0,01* | 0,2* p3 | | pupas (ar pākstīm) | | pupas (bez pākstīm) | | zirņi (ar pākstīm) | | zirņi (bez pākstīm) | | pārējie | 2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,01* | 0,01* | 0,2* p3 | | artišoki | | fenhelis | | puravi | | rabarberi | | selerijas | | lapu artišoki | | sparģeļi | | pārējie | 2.8. | sēnes: | 0,01* | 0,01* | 0,2* p3 | | kultivētās sēnes | | meža sēnes | 3. | Pākšaugi: | 0,01* | 0,01* | 0,2* p3 | | lēcas | | pupas | | zirņi | | pārējie | 4. | Eļļas augi: | 0,01* | 0,01* | 0,5* p3 | | kokvilnas sēklas | | linsēklas | | magoņu sēklas | | rapšu sēklas | | saulespuķu sēklas | | sinepju sēklas | | sezama sēklas | | sojas pupas | | zemesrieksti | | pārējie | 5. | Kartupeļi: | 0,01* | 0,01* | 50 | | agrie kartupeļi | | uzglabājamie kartupeļi | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1* | 0,02* | 0,5* p3 | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1* | 0,01* | 0,5*p3" |
1.7. izteikt 3.pielikuma 2.17.apakšnodaļu šādā redakcijā:
2.17. Lambdacihalotrīns un amitrāzs Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Lambdacihalotrīns | Amitrāzs*10 | 1 | 2 | 3 | 4 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | | 0,05* | 1.1. | citrusaugļi: | | | apelsīni | 0,1 | | citroni | 0,2 | | greipfrūti | 0,1 | | laimi | 0,2 | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | 0,2 | | pampelmūzes | 0,1 | | pārējie | 0,02* | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,05* | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | kokosrieksti | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | 1.3. | sulīgie augļi: | 0,1 | | āboli | | aivas | | bumbieri | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | | | aprikozes | 0,2 | | ķirši | | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | 0,2 | | plūmes | | | pārējie | 0,1 | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | | 1.5.1. | vīnogas: | 0,2 | | galda vīnogas | | vīnogas pārstrādei | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,5 | | 1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | 0,02* | | avenes | | kazenes | | loganogas | | pārējās | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | | | dzērvenes | | | mellenes | | | ērkšķogas | 0,1 | | jāņogas (sarkanās un baltās) | 0,1 | | upenes | 0,1 | | pārējās | 0,02* | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,2 | 1.6. | dažādi augļi: | 0,02* | | ananasi | | avokado | | banāni | | dateles | | granāti | | kivi augļi | | kumkvats | | liči | | mango | | olīvas | | pasiflora | | vīģes | | pārējie | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | | 0,05* | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | | | galda bietes | | | batātes | | | burkāni | | | jamss | | | kāļi | | | mārrutki | | | pastinaks | | | plostbārdis | | | redīsi, rutki | 0,1 | | sakņu pētersīļi | | | selerijas | 0,1 | | topinambūrs | | | rāceņi | | | pārējie | 0,02* | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | | | | ķiploki | | | sīpoli | | | šalotes | | | vasaras sīpoli | 0,05 | | pārējie | 0,02* | 2.3. | augļu dārzeņi: | | 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | | | baklažāni | 0,5 | | paprika | 0,1 | | tomāti | 0,1 | | pārējie | 0,02* | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,1 | | gurķi | | korgetes | | pipargurķīši | | pārējie | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,05 | | arbūzi | | melones | | ķirbji | | pārējie | 2.3.4. | cukurkukurūza | 0,05 | 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | | 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,1 | | brokoļi (sparģeļkāposti) | | ziedkāposti | | pārējie | 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi | | | rožkāposti (Briseles kāposti) | 0,05 | | galviņkāposti | 0,2 | | pārējie | 0,02* | 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi | 1 | | Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | | lapu kāposti | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | 0,02* | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi | | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie | 1 | | kreses | | salāti | | salātu baldriņi | | endīvijas | | pārējie | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie | | | | spināti | 0,5 | | biešu lapas (lapu bietes) | | | pārējie | 0,02* | 2.5.3. | ūdens kreses | 0,02* | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,02* | | pārējie | 2.5.5. | garšaugi: | 1 | | kārveles | | maurloki | | pētersīļi | | seleriju lapas | | pārējie | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | | | pupas (ar pākstīm) | 0,2 | | pupas (bez pākstīm) | 0,02* | | zirņi (ar pākstīm) | 0,2 | | zirņi (bez pākstīm) | 0,2 | | pārējie | 0,02* | 2.7. | stublāju dārzeņi: | | | artišoki | | | fenhelis | | | puravi | 0,3 | | rabarberi | | | selerijas | 0,3 | | lapu artišoki | | | sparģeļi | | | pārējie | 0,02* | 2.8. | sēnes: | | | kultivētās sēnes | 0,02* | | meža sēnes | 0,5 | 3. | Pākšaugi: | 0,02* | 0,05* | | lēcas | | pupas | | zirņi | | pārējie | 4. | Eļļas augi: | 0,02* | | | kokvilnas sēklas | 1 | | linsēklas | | | magoņu sēklas | | | rapšu sēklas | | | saulespuķu sēklas (nelobītas) | | | saulespuķu sēklas (lobītas) | | | sezama sēklas | | | sojas pupas | | | zemesrieksti | | | pārējie | 0,05* | 5. | Kartupeļi: | 0,02* | 0,05* | | agrie kartupeļi | | uzglabājamie kartupeļi | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 1 | 0,1* | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 10 | 0,1*" |
1.8. izteikt 3.pielikuma 2.26.apakšnodaļu šādā redakcijā: "2.26. Propoksurs, propizamīds un triazofoss Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Propoksurs | Propizamīds | Triazofoss | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | | 0,02* p3 | 0,02* | 1.1. | citrusaugļi: | | | apelsīni | | | citroni | 0,3 | | greipfrūti | | | laimi | 0,3 | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | 0,3 | | pampelmūzes | | | pārējie | 0,05* | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,05* | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | kokosrieksti | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | 1.3. | sulīgie augļi: | 0,05* | | āboli | | aivas | | bumbieri | | | | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | 0,05* | | aprikozes | | ķirši | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | | plūmes | | pārējie | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | | 1.5.1. | vīnogas: | 0,05* | | galda vīnogas | | vīnogas pārstrādei | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 1 | 1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | 0,05* | | avenes | | kazenes | | loganogas | | pārējās | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | | | dzērvenes | 0,2 | | mellenes | | | ērkšķogas | | | jāņogas (sarkanās un baltās) | 0,2 | | upenes | 0,2 | | pārējās | 0,05* | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,05* | 1.6. | dažādi augļi: | 0,05* | | ananasi | | avokado | | banāni | | dateles | | granāti | | kivi augļi | | kumkvats | | liči | | mango | | olīvas | | pasiflora | | vīģes | | pārējie | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | | | | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,05* | 0,02* p3 | 0,02* | | galda bietes | | batātes | | burkāni | | saldie kartupeļi | | kāļi | | mārrutki | | pastinaks | | plostbārdis | | redīsi, rutki | | sakņu pētersīļi | | selerijas | | topinambūrs | | rāceņi | | pārējie | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,05* | 0,02* p3 | 0,02* | | ķiploki | | sīpoli | | šalotes | | vasaras sīpoli | | pārējie | 2.3. | augļu dārzeņi: | 0,05* | 0,02* p3 | 0,02* | 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | | baklažāni | | paprika | | tomāti | | pārējie | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | | garaugļu gurķi | | īsaugļu gurķi | | cukini | | pārējie | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | | arbūzi | | melones | | ķirbji | | pārējie | 2.3.4. | cukurkukurūza | 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | | 0,02* p3 | 0,02* | 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,5 | | brokoļi (sparģeļkāposti) | | | ziedkāposti | | | pārējie | | 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | | | rožkāposti (Briseles kāposti) | | | galviņkāposti | 0,5 | | pārējie | 0,05* | 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | 0,05* | | | | Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | | lapu kāposti | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | 0,05* | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi | 0,05* | 1 p3 | 0,02* | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie | | kreses | | salāti | | salātu baldriņi | | endīvijas | | pārējie | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie | 0,02* p3 | | spināti | | biešu lapas (lapu bietes) | | pārējie | 2.5.3. | ūdens kreses | 0,02* p3 | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,02* p3 | 2.5.5. | garšaugi: | 1p3 | | kārveles | | maurloki | | pētersīļi | | seleriju lapas | | pārējie | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,05* | 0,02* p3 | 0,02* | | pupas (ar pākstīm) | | pupas (bez pākstīm) | | zirņi (ar pākstīm) | | zirņi (bez pākstīm) | | pārējie | 2.7. | stublāju dārzeņi: | | 0,02* p3 | 0,02* | | artišoki | | | fenhelis | | | puravi | 1 | | rabarberi | | | selerijas | | | lapu artišoki | | | sparģeļi | | | pārējie | 0,05* | 2.8. | sēnes: | 0,05* | 0,02* p3 | 0,02* | | kultivētās sēnes | | meža sēnes | 3. | Pākšaugi: | 0,05* | 0,02* p3 | 0,02* | | lēcas | | pupas | | zirņi | | pārējie | 4. | Eļļas augi: | 0,05* | 0,05* p3 | | | kokvilnas sēklas | 0,1 | | linsēklas | | | magoņu sēklas | | | rapšu sēklas | | | saulespuķu sēklas | | | sinepju sēklas | | | sezama sēklas | | | sojas pupas | | | zemesrieksti | | | pārējie | 0,02* | 5. | Kartupeļi: | 0,05* | 0,02* p3 | 0,02* | | agrie kartupeļi | | uzglabājamie kartupeļi | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1* | 0,05* p3 | 0,05* | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1* | 0,05* p3 | 0,05*" |
1.9. papildināt 3.pielikumu ar 2.60. un 2.61.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.60. Izoksaflutols, trifloksistrobīns un etilkarfentrazons Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Izoksaflutols*41 | Trifloksistrobīns | Etilkarfentra-zons*42 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05* p3 | | 0,01* p3 | 1.1. | citrusaugļi: | 0,3 p3 | | apelsīni | | citroni | | greipfrūti | | laimi | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | pampelmūzes | | pārējie | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,02* p3 | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | kokosrieksti | | | | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | 1.3. | sulīgie augļi: | 0,5 p3 | | āboli | | aivas | | bumbieri | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | | | aprikozes | 1 p3 | | ķirši | 1 p3 | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | 1 p3 | | plūmes | | | pārējie | 0,02* p3 | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | | 1.5.1. | vīnogas: | 5 p3 | | galda vīnogas | | vīnogas pārstrādei | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,02* p3 | 1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | 0,02* p3 | | avenes | | kazenes | | loganogas | | pārējās | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | | | dzērvenes | | | mellenes | | | ērkšķogas | 1 p3 | | jāņogas (sarkanās un baltās) | 1 p3 | | upenes | 1 p3 | | pārējās | 0,02* p3 | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,02* p3 | 1.6. | dažādi augļi: | | | ananasi | | | avokado | | | banāni | 0,05 p3 | | dateles | | | granāti | | | kivi augļi | | | kumkvats | | | | | liči | | | mango | | | olīvas | | | pasiflora | | | vīģes | | | pārējie | 0,02* p3 | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,05* p3 | | 0,01* p3 | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,02* p3 | | galda bietes | | batātes | | burkāni | | saldie kartupeļi | | kāļi | | mārrutki | | pastinaks | | plostbārdis | | redīsi, rutki | | sakņu pētersīļi | | selerijas | | topinambūrs | | rāceņi | | pārējie | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,02* p3 | | ķiploki | | sīpoli | | šalotes | | vasaras sīpoli | | pārējie | 2.3. | augļu dārzeņi: | | 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | | | baklažāni | | | paprika | | | tomāti | 0,5 p3 | | pārējie | 0,02* p3 | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,2 p3 | | garaugļu gurķi | | īsaugļu gurķi | | cukini | | pārējie | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | | | arbūzi | | | melones | 0,3 p3 | | ķirbji | | | pārējie | 0,02* p3 | 2.3.4. | cukurkukurūza | 0,02* p3 | 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | | 0,02* p3 | | 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | | brokoļi (sparģeļkāposti) | | ziedkāposti | | pārējie | 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | | rožkāposti (Briseles kāposti) | | galviņkāposti | | pārējie | 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | | Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | | lapu kāposti | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi | 0,02* p3 | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie | | kreses | | salāti | | salātu baldriņi | | endīvijas | | pārējie | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie | | spināti | | biešu lapas (lapu bietes) | | pārējie | 2.5.3. | ūdens kreses | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 2.5.5. | garšaugi: | | kārveles | | maurloki | | pētersīļi | | seleriju lapas | | pārējie | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,02* p3 | | pupas (ar pākstīm) | | pupas (bez pākstīm) | | zirņi (ar pākstīm) | | zirņi (bez pākstīm) | | pārējie | 2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,02* p3 | | artišoki | | fenhelis | | puravi | | rabarberi | | selerijas | | lapu artišoki | | sparģeļi | | pārējie | | | | 2.8. | sēnes: | 0,02* p3 | | kultivētās sēnes | | meža sēnes | 3. | Pākšaugi: | 0,05* p3 | 0,02* p3 | 0,01* p3 | | lēcas | | pupas | | zirņi | | pārējie | 4. | Eļļas augi: | 0,1* p3 | 0,05* p3 | 0,02* p3 | | kokvilnas sēklas | | linsēklas | | magoņu sēklas | | rapšu sēklas | | saulespuķu sēklas | | sinepju sēklas | | sezama sēklas | | sojas pupas | | zemesrieksti | | pārējie | 5. | Kartupeļi: | 0,05* p3 | 0,02* p3 | 0,01* p3 | | agrie kartupeļi | | uzglabājamie kartupeļi | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1* p3 | 0,05* p3 | 0,02* p3 | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1* p3 | 30 p3 | 0,02* p3 |
2.61. Fenamidons, mekoprops Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Fenamidons | Mekoprops*43 | 1 | 2 | 3 | 4 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | | 0,05* p3 | 1.1. | citrusaugļi: | 0,02* p3 | | apelsīni | | citroni | | greipfrūti | | laimi | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | pampelmūzes | | pārējie | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,02* p3 | | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | kokosrieksti | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | 1.3. | sulīgie augļi: | 0,02* p3 | | āboli | | aivas | | bumbieri | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | 0,02* p3 | | aprikozes | | ķirši | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | | plūmes | | pārējie | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | | 1.5.1. | vīnogas: | 0,5 p3 | | galda vīnogas | | vīnogas pārstrādei | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,02* p3 | 1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | 0,02* p3 | | avenes | | kazenes | | loganogas | | pārējās | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | 0,02* p3 | | dzērvenes | | mellenes | | ērkšķogas | | jāņogas (sarkanās un baltās) | | upenes | | pārējās | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,02* p3 | 1.6. | dažādi augļi: | 0,02* p3 | | | ananasi | | avokado | | banāni | | dateles | | granāti | | kivi augļi | | kumkvats | | liči | | mango | | olīvas | | pasiflora | | vīģes | | pārējie | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | | 0,05* p3 | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,02* p3 | | galda bietes | | batātes | | burkāni | | saldie kartupeļi | | kāļi | | mārrutki | | pastinaks | | plostbārdis | | redīsi, rutki | | sakņu pētersīļi | | selerijas | | topinambūrs | | rāceņi | | pārējie | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,02* p3 | | ķiploki | | sīpoli | | šalotes | | vasaras sīpoli | | pārējie | 2.3. | augļu dārzeņi: | | 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | | | baklažāni | | | paprika | | | tomāti | 0,5 p3 | | pārējie | 0,02* p3 | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,02* p3 | | garaugļu gurķi | | īsaugļu gurķi | | cukini | | pārējie | | | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | | | | arbūzi | | | melones | 0,1 p3 | | ķirbji | | | pārējie | 0,02* p3 | 2.3.4. | cukurkukurūza | 0,02* p3 | 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,02* p3 | 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | | brokoļi (sparģeļkāposti) | | ziedkāposti | | pārējie | 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | | rožkāposti (Briseles kāposti) | | galviņkāposti | | pārējie | 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | | Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | | lapu kāposti | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi | | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie | 2 p3 | | kreses | | salāti | | salātu baldriņi | | endīvijas | | pārējie | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie | 0,02* p3 | | spināti | | biešu lapas (lapu bietes) | | pārējie | 2.5.3. | ūdens kreses | 0,02* p3 | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,02* p3 | 2.5.5. | garšaugi: | 0,02* p3 | | kārveles | | maurloki | | pētersīļi | | seleriju lapas | | pārējie | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,02* p3 | | pupas (ar pākstīm) | | pupas (bez pākstīm) | | zirņi (ar pākstīm) | | zirņi (bez pākstīm) | | pārējie | 2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,02* p3 | | | artišoki | | fenhelis | | puravi | | rabarberi | | selerijas | | lapu artišoki | | sparģeļi | | pārējie | 2.8. | sēnes: | 0,02* p3 | | kultivētās sēnes | | meža sēnes | 3. | Pākšaugi: | 0,02* p3 | 0,05* p3 | | lēcas | | pupas | | zirņi | | pārējie | 4. | Eļļas augi: | 0,05* p3 | 0,05* p3 | | kokvilnas sēklas | | linsēklas | | magoņu sēklas | | rapšu sēklas | | saulespuķu sēklas | | sinepju sēklas | | sezama sēklas | | sojas pupas | | zemesrieksti | | pārējie | 5. | Kartupeļi: | 0,02* p3 | 0,05* p3 | | agrie kartupeļi | | uzglabājamie kartupeļi | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,05* p3 | 0,1* p3 | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,05* p3 | 0,1* p3" |
1.10.papildināt 3.pielikuma piezīmes ar piezīmi šādā redakcijā: "p3 - līdz 2009.gada 24.jūnijam noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā."; 1.11.papildināt 3.pielikuma piezīmes ar 41., 42. un 43.piezīmi šādā redakcijā: "41.Izoksaflutola, RPA 202248 un RPA 203348 summa, izteikta kā izoksaflutols. RPA 202248 ir 2-ciano-3-ciklopropil-1-(2-metilsulfonil-4-trifluormetilfenil) propān-1,3-dions. RPA 203328 ir 2-metānsulfonil-4-trifluormetilbenzoskābe. 42. Noteikts kā karfentrazons un izteikts kā etilkarfentrazons. 43. P-mekopropa un mekopropa summa, izteikta kā mekoprops." 2. Šo noteikumu 1.2. un 1.7.apakšpunkts stājas spēkā ar 2007.gada 10.janvāri. 3. Noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 4.decembri.
Ministru prezidents A.Kalvītis
Zemkopības ministrs M.Roze
|
|
Saistītie dokumenti
-
Zaudējis spēku ar
-
Grozītais
-
Izdoti saskaņā ar
|