Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2008. gada 30. jūnija noteikumus Nr. 488 "Noteikumi par zvērinātu notāru reģistru un grāmatu formu un to vešanas kārtību".

Ministru kabineta noteikumi Nr.988

Rīgā 2005.gada 20.decembrī (prot. Nr.76 62.§)

Noteikumi par zvērinātu notāru reģistru un grāmatu formu un to vešanas kārtību

Izdoti saskaņā ar Notariāta likuma 64.pantu

 

I.Vispārīgais jautājums

1.Noteikumi nosaka zvērinātu notāru reģistru un grāmatu formu un reglamentē kārtību, kādā zvērināts notārs ved reģistrus visu viņa taisīto aktu un apliecinājumu ierakstīšanai, notariālo aktu grāmatu, glabājumu grāmatu, vekseļu protesta aktu grāmatu un alfabētiskos rādītājus.

II.Reģistri visu zvērināta notāra taisīto aktu un apliecinājumu ierakstīšanai

2.Zvērināts notārs reģistrus aktu un apliecinājumu ierakstīšanai (turpmāk- reģistri) ved elektroniskā veidā. Reģistra ailes izveido saskaņā ar Notariāta likuma 48.panta prasībām.

3.Elektronisko reģistru veido, izmantojot datorprogrammu, kas nodroši­na, lai notariālās darbības kārtas numurs un datums reģistrā parādītos automātis­ki un nebūtu izlabojams, kā arī pēc kārtējā ieraksta izdarīšanas un saglabāšanas šajā ierakstā vairs nebūtu iespējams izdarīt labojumus.

4.Ja ieraksts aktu un apliecinājumu reģistrā ir saglabāts kļūdaini un tajā nepieciešami labojumi, zvērināts notārs reģistra 8.ailē atzīmē, ka ieraksts ir anulēts un ieraksta to atkārtoti ar jaunu kārtas numuru.

5.Zvērināta notāra elektronisko aktu un apliecinājumu reģistru katru mēnesi izdrukā un saglabā papīra formā.

6.Līdz brīdim, kamēr reģistra ieraksti ir izdrukāti papīra formā, zvērināts notārs veido reģistra datu rezerves kopijas uz neatkarīga datu nesēja (diska vai disketes). Kopijas veido ne retāk kā katras nedēļas beigās. Neatkarīgais datu nesējs glabājams no apkārtējās vides nelabvēlīgas ietekmes aizsargātā vietā.

7.Izdruku sējumus gatavo hronoloģiskā secībā. Katrā sējumā iekļauj ne vairāk kā 150 lapas, un sējuma biezums nepārsniedz 2,5 cm. Izdruku sējumu lapas numurē un caurauklo.

8.Zvērināts notārs aktu un apliecinājumu reģistru izdruku sējumus par iepriek­šējo gadu nogādā attiecīgās apgabaltiesas priekšsēdētāja noteiktajam tiesnesim ne vēlāk kā līdz 31.martam. Tiesnesis tos apliecina Notariāta likuma 47.pantā noteiktajā kārtībā.

9.Zvērināts notārs pēc saviem ieskatiem var nogādāt aktu un aplieci­nājumu reģistru izdruku sējumus apliecināšanai apgabaltiesas priekšsēdētāja noteiktajam tiesnesim arī kārtējā gada laikā.

III.Notariālo aktu grāmata

10.Zvērināta notāra notariālo aktu grāmata sastāv no visu zvērināta notāra taisīto notariālo aktu oriģināliem kopā ar pielikumiem, kā arī to dokumentu apliecinātiem norakstiem, uz kuriem zvērināts notārs apliecinājis uzrādīšanas laiku, ja uzrādītājs vēlējies tos ierakstīt notariālo aktu grāmatā.

11.Visus zvērināta notāra taisītos notariālos aktus hronoloģiskā to noslēgšanas secībā ievieto notariālo aktu grāmatā.

12.Ja notariālo aktu grāmatas apjoms pārsniedz 150 lapas vai tās biezums ir lielāks par 2,5 cm, veido vairākus šīs grāmatas sējumus.

13.Zvērināts notārs visus notariālo aktu grāmatas sējumus par iepriekšējo gadu nogādā attiecīgās apgabaltiesas priekšsēdētāja noteiktajam tiesnesim ne vēlāk kā līdz 31.martam. Tiesnesis tos apliecina Notariāta likuma 47.pantā noteiktajā kārtībā.

14.Zvērināts notārs pēc saviem ieskatiem var nogādāt aktu grāmatas apliecināšanai apgabaltiesas priekšsēdētāja noteiktajam tiesnesim arī kārtējā gada laikā.

IV.Glabājumu grāmata

15.Glabājumu grāmatu ved, izmantojot tipogrāfiski iespiestu grāmatu, kura veidota saskaņā ar Notariāta likuma 54.panta noteikumiem.

16.Pirms ierakstu izdarīšanas glabājumu grāmatā to caurauklo un nogādā attiecīgās apgabaltiesas priekšsēdētāja noteiktajam tiesnesim apliecināšanai Notariāta likuma 47.pantā noteiktajā kārtībā.

V.Vekseļu protesta aktu grāmata

17.Vekseļu protesta aktu grāmatu veido Notariāta likuma 56.pantā noteiktie dokumenti, par kuriem nemaksā valsts nodevu.

18.Ja vekseļa protesta aktu grāmatas apjoms pārsniedz 150 lapas vai tās biezums ir lielāks par 2,5 cm, veido vairākus šīs grāmatas sējumus. Kārtējam gadam beidzoties, to caurauklo un apliecina Notariāta likuma 56.pantā noteiktajā kārtībā.

VI.Alfabētiskie rādītāji

19.Alfabētisko rādītāju par personām, kuru vārdā izpildīta notariālā darbība, kā arī alfabētisko rādītāju par personām, kurām atsauktas pilnvaras, jo tiesa tās atzinusi par rīcībnespējīgām vai maksātnespējīgām, zvērināts notārs ved elektroniskā formā.

20.Alfabētiskos rādītājus zvērināts notārs reizi mēnesī izdrukā un glabā papīra formā.

VII.Noslēguma jautājums

21.Līdz 2006.gada 30.jūnijam aktu un apliecinājumu reģistrus var vest, izmantojot tipogrāfiski iespiestas grāmatas. Šādi vestus reģistrus zvērināts notārs nogādā apliecināšanai attiecīgās apgabaltiesas priekšsēdētāja noteiktajam tiesnesim pirms ierakstu izdarīšanas.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Tieslietu ministre S.Āboltiņa

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2005.gada 24.decembri.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par zvērinātu notāru reģistru un grāmatu formu un to vešanas kārtību Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 988Pieņemts: 20.12.2005.Stājas spēkā: 24.12.2005.Zaudē spēku: 01.07.2008.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 206, 23.12.2005.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
124390
24.12.2005
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"