Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.277

Rīgā 2005.gada 30.novembrī (prot. Nr.50 (259), 3p.)

Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Liepājas Enerģija" koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas un elektroenerģijas tarifiem

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk - komisija) saņēma sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Liepājas Enerģija", reģ.Nr.42103035386, juridiskā adrese: Rožu iela 6, Liepāja, LV - 3401 (turpmāk - SIA "Liepājas Enerģija") iesniegumu ar lūgumu apstiprināt SIA "Liepājas Enerģija" koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas un elektroenerģijas tarifus un tarifu projekta precizējumu (2005.gada 4.oktobra vēstule Nr.20/05 un 2005.gada 19.oktobra vēstule Nr.45/05).

Izvērtējot SIA "Liepājas Enerģija" iesniegto tarifu projektu, komisija konstatē un secina:

1. Iesniegtais SIA "Liepājas Enerģija" koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas un elektroenerģijas tarifu projekts ir aprēķināts saskaņā ar komisijas 2003.gada 26.februāra padomes lēmumu Nr.58 apstiprināto Koģenerācijas stacijās saražotās siltumenerģijas un koģenerācijas stacijās ar jaudu virs 4 megavatiem saražotās elektroenerģijas tarifu aprēķināšanas metodiku (turpmāk - Metodika) un atbilst likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" 19.panta pirmajai daļai un 20.pantam.

2. SIA "Liepājas Enerģija" paziņojums par SIA "Liepājas Enerģija" koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas un elektroenerģijas tarifu projektu bija publicēts 2005.gada 14.oktobrī laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" Nr.164. Priekšlikumi un ieteikumi par iesniegto SIA "Liepājas Enerģija" koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas un elektroenerģijas tarifu projektu nav saņemti.

3. SIA "Liepājas Enerģija" koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanas izmaksu pieaugums pamatots ar kurināmā (dabasgāzes) cenas izmaiņām.

4. Komisija, īstenojot savas funkcijas - aizstāvēt lietotāju intereses un veicināt energoapgādes komersantu efektīvu darbību -, izvērtē administratīvā akta satura lietderību, proti, SIA "Liepājas Enerģija" spēju sniegt sabiedrisko pakalpojumu par noteiktu tarifu ilgtermiņā tā, lai nepamatoti netiktu skartas lietotāju intereses. Komisija konstatē, ka SIA "Liepājas Enerģija" ir iegādājusies maksātnespējīgās AS "Liepājas Siltums" koģenerācijas iekārtas Kaiju ielā 33, Liepājā, un 2005.gada 19.oktobrī SIA "Liepājas Enerģija" tika izsniegta licence Nr.21015/11014 siltumenerģijas un elektroenerģijas vienlaicīgai ražošanai koģenerācijas stacijā Kaiju ielā 33, Liepājā. Iegādātās koģenerācijas iekārtas siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanas procesā nepilnīgi izmanto uzstādītās jaudas, tādējādi nenodrošinot samērīgu izmaksu sadalījumu starp siltumenerģijas un elektroenerģijas lietotājiem. Tomēr jāņem vērā apstāklis, ka kopš koģenerācijas iekārtu iegādāšanās SIA "Liepājas Enerģija" vēl nav bijusi iespēja uzlabot esošo situāciju. Līdz ar to komisija secina, ka ir jāveic būtiski uzlabojumi koģenerācijas stacijā un nav samērīgi un lietderīgi noteikt tarifu ilgam laika posmam.

5. 2005.gada 30.novembra komisijas padomes sēdē piedalījās SIA "Liepājas Enerģija" pārstāvji Anatolijs Suškovs un Alnis Bāliņš, kas piekrita tam, ka ir jāuzlabo situācija un ka SIA "Liepājas Enerģija" koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas un elektroenerģijas tarifs tiek noteikts līdz 2006.gada 30.jūnijam.

Saskaņā ar Metodikas 5.1., 6.2. punktu un pamatojoties uz Administratīvā procesa likuma 13.pantu un 66.pantu, likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" 9.panta pirmās daļas 1. un 3.punktu un otro daļu, 19.panta septīto daļu, 20.pantu, 21.panta septīto daļu un Enerģētikas likuma 84.panta pirmās daļas 1.punktu,

padome nolemj:

1. Apstiprināt SIA "Liepājas Enerģija" koģenerācijas stacijā saražotās:

1.1. siltumenerģijas tarifu 11,83 Ls/ MWh* (bez pievienotās vērtības nodokļa);

1.2. elektroenerģijas tarifu 28,38 Ls/ MWh* (bez pievienotās vērtības nodokļa).

2. Noteikt, ka 1.punktā apstiprinātie tarifi ir spēkā no 2006.gada 1.janvāra līdz 2006.gada 30.jūnijam.

Ja mainās rentabilitāti ietekmējošie faktori, komisija var ierosināt tarifu pārskatīšanu un atcelt šo lēmumu.

Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.

Šo lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā viena mēneša laikā no dienas, kad ieinteresētā persona uzzina vai tai vajadzēja uzzināt par pieņemto lēmumu.

* megavatstunda (MWh)

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja p.i. R.Jonītis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Liepājas Enerģija" koģenerācijas stacijā saražotās .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija Veids: lēmums Numurs: 277Pieņemts: 30.11.2005.Stājas spēkā: 30.11.2005.Zaudē spēku: 01.09.2006.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 193, 02.12.2005.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
122692
30.11.2005
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"