Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.189

Rīgā 2005.gada 7.septembrī (prot. Nr.38(247), 5.p.)

Par Noteikumiem par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedzamo informāciju

Ņemot vērā Administratīvā procesa likuma spēkā stāšanās likuma 17.panta pirmo daļu un pamatojoties uz likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" 9.panta otro daļu un 25.panta pirmo daļu, un Elektronisko sakaru likuma 8.panta otro daļu, un 35.panta pirmo daļu,

padome nolemj:

1. Apstiprināt Noteikumus par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedzamo informāciju (pielikumā).

2. Noteikt, ka šī lēmuma 1.punktā minētie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

3. Ar šī lēmuma 1.punktā minēto noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2004.gada 7.aprīļa lēmumu Nr.104 apstiprinātie Noteikumi par kārtību, kādā sabiedrisko pakalpojumu sniedzēji iesniedz informāciju Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai, kas grozīti ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2005.gada 12.janvāra lēmumu Nr.13 un 2005.gada 16.marta lēmumu Nr.58 (Latvijas Vēstnesis, 2004, 63.nr.; 2005, 10.nr.; 2005, 50.nr.).

Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja p.i. R.Jonītis

 

Apstiprināti

ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes

2005.gada 7.septembra lēmumu Nr.189

Noteikumi par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedzamo informāciju

Izdoti saskaņā ar likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" 25.panta pirmo daļu, Elektronisko sakaru likuma 35.panta pirmo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs vai elektronisko sakaru komersants iesniedz informāciju Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (turpmāk - Komisija), kā arī informācijas sniegšanas termiņus.

2. Komisija saskaņā ar normatīvajiem aktiem ir tiesīga papildus pieprasīt un norādītajā termiņā netraucēti saņemt no sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja vai elektronisko sakaru komersanta informāciju, kas nav norādīta šajos noteikumos.

3. Par šo noteikumu pārkāpšanu sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju vai elektronisko sakaru komersantu sauc pie atbildības normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

II. Vispārīgā informācija

4. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs vai elektronisko sakaru komersants, kas sniedz elektronisko sakaru pakalpojumus, līdz 31. janvārim iesniedz Komisijai informāciju par aprēķināto valsts nodevu par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu informācijas sniegšanas gadā (1.pielikums).

5. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs vai elektronisko sakaru komersants reizi gadā divu nedēļu laikā pēc likumā "Par uzņēmumu gada pārskatiem" noteiktā termiņa uzņēmuma (komersanta) gada pārskata iesniegšanai Valsts ieņēmumu dienestā iesniedz Komisijai gada pārskatu par uzņēmuma (komersanta) uzņēmējdarbību (komercdarbību) vai tā apstiprinātu kopiju.

6. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs vai elektronisko sakaru komersants, uz kuru neattiecas likums "Par uzņēmumu gada pārskatiem", reizi gadā līdz 1.maijam iesniedz Komisijai pārskatu par uzņēmuma (komersanta) uzņēmējdarbību (komercdarbību) iepriekšējā kalendārajā gadā.

7. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs vai elektronisko sakaru komersants, kas sniedz elektronisko sakaru pakalpojumus, vienlaikus ar 5. vai 6.punktā noteikto informāciju iesniedz Komisijai informāciju par peļņas vai zaudējumu aprēķinā norādīto neto apgrozījumu (2.pielikums).

8. Ja maksājamās valsts nodevas apmērs nesakrīt ar saskaņā ar 4.punktu sniegto informāciju, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs vai elektronisko sakaru komersants, kas sniedz elektronisko sakaru pakalpojumus, vienlaikus ar 5. vai 6.punktā noteikto informāciju iesniedz Komisijai precizētu informāciju par aprēķināto valsts nodevu par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu informācijas sniegšanas gadā (1.pielikums).

9. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs, kas uzsāk sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu, vai elektronisko sakaru komersants, kas uzsāk elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanu, ne vēlāk kā 30 dienu laikā pēc licences vai vispārējās atļaujas saņemšanas vai elektronisko sakaru komersanta reģistrācijas paziņojuma nosūtīšanas iesniedz Komisijai informāciju par aprēķināto valsts nodevu par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu pirmajā darbības kalendārajā gadā (1.pielikums), bet līdz kārtējā gada 31.janvārim - precizētu aprēķinu, norādot faktisko neto apgrozījumu un aprēķināto valsts nodevu (1.pielikums).

10. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs vai elektronisko sakaru komersants iesniedz Komisijai informāciju par licencē, vispārējā atļaujā vai elektronisko sakaru komersantu sarakstā ietverto ziņu maiņu ne vēlāk kā 30 dienu laikā no ziņu maiņas dienas.

11. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs vai elektronisko sakaru komersants, kas sniedz elektronisko sakaru pakalpojumus, reizi pusgadā, attiecīgi līdz 1.februārim, 1.augustam iesniedz Komisijai apkopojumu par saņemtajām lietotāju sūdzībām (pretenzijām) par sniegtajiem sabiedriskajiem pakalpojumiem, kas atspoguļo sūdzību (pretenziju) skaitu, raksturu un tajās minēto problēmu risinājumu.

12. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs vai elektronisko sakaru komersants papildus šajā nodaļā norādītajai vispārīgajai informācijai iesniedz Komisijai arī šajos noteikumos paredzēto informāciju par savu darbību attiecīgajā regulējamā nozarē.

III. Informācijas par elektronisko sakaru nozari iesniegšana

13. Elektronisko sakaru komersants reizi gadā līdz 1.februārim iesniedz Komisijai informāciju par iepriekšējā kalendārajā gadā nodrošinātajiem elektronisko sakaru tīkliem vai sniegtajiem pakalpojumiem konkrētā teritorijā (3.pielikums).

14. Elektronisko sakaru komersants, kas izmanto koplietošanas radiofrekvenču joslas vai radiofrekvenču kanālus (2400,0 -2483,5 MHz, 5150-5350 MHz un 5470-5725 MHz) reizi gadā līdz 1.februārim iesniedz Komisijai informāciju par radiofrekvenču spektra izmantošanu iepriekšējā kalendārajā gadā (4.pielikums).

15. Elektronisko sakaru komersants, kas saņēmis komercdarbībai izmantojamo numerācijas resursu lietošanas tiesības, katru gadu iesniedz Komisijai šādu informāciju (5.pielikums):

15.1. līdz 1.februārim informāciju par numerācijas resursu izmantošanu laika periodā no 1.jūlija līdz 31.decembrim;

15.2. līdz 1.augustam informāciju par numerācijas resursu izmantošanu laika periodā no 1.janvāra līdz 31.jūnijam.

16. Elektronisko sakaru komersants, kas sniedz publiskos interneta piekļuves pakalpojumus, trīs reizes gadā iesniedz Komisijai informāciju par nodrošināto platjoslas pieslēgumu skaitu - līdz 15.janvārim par situāciju uz 1.janvāri, līdz 15.jūlijam par situāciju uz 1.jūliju un līdz 15.oktobrim par situāciju uz 1.oktobri (6.pielikums).

17. Elektronisko sakaru komersants, kas sniedz publisko interneta piekļuves pakalpojumus, reizi gadā līdz 1.februārim iesniedz Komisijai informāciju par sniegto publisko interneta piekļuves pakalpojumu tarifiem. Ja elektronisko sakaru komersants uzsāk publisko interneta piekļuves pakalpojumu sniegšanu pēc 1.februāra vai ja tiek veiktas izmaiņas jau esošajos tarifos, informāciju par tarifu izmaiņām iesniedz Komisijai ne vēlāk kā mēneša laikā no pakalpojuma sniegšanas uzsākšanas vai tarifu izmaiņu ieviešanas (7.pielikums).

18. Elektronisko sakaru komersants, kas sniedz radio vai televīzijas programmu izplatīšanas pakalpojumus publiskajos elektronisko sakaru tīklos, reizi gadā līdz 1.februārim iesniedz Komisijai informāciju par sniegto radio vai televīzijas programmu izplatīšanas pakalpojumu publiskajos elektronisko sakaru tīklos tarifiem. Ja elektronisko sakaru komersants uzsāk radio vai televīzijas programmu izplatīšanas pakalpojumu sniegšanu publiskajos elektronisko sakaru tīklos pēc 1.februāra vai ja tiek veiktas izmaiņas jau esošajos tarifos, informāciju par tarifu izmaiņām iesniedz Komisijai ne vēlāk kā mēneša laikā no pakalpojuma sniegšanas uzsākšanas vai tarifu izmaiņu ieviešanas (8.pielikums).

19. Elektronisko sakaru komersants, kas sniedz balss telefonijas pakalpojumus, reizi gadā līdz 1.februārim iesniedz Komisijai informāciju par sniegto balss telefonijas pakalpojumu tarifiem. Ja elektronisko sakaru komersants uzsāk balss telefonijas pakalpojumu sniegšanu pēc 1.februāra vai ja tiek veiktas izmaiņas jau esošajos tarifos, informāciju par tarifu izmaiņām iesniedz Komisijai ne vēlāk kā mēneša laikā no pakalpojuma sniegšanas uzsākšanas vai tarifu izmaiņu ieviešanas (9.pielikums).

IV. Informācijas par pasta nozari iesniegšana

20. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs, kas sniedz pasta pakalpojumus (turpmāk - pasta pakalpojumu sniedzējs), kas saistīti ar iekšzemes vai starptautisko eksprespaku, ekspresvēstuļu vai pasta paku virs 10 kilogramiem sūtījumiem (turpmāk - papildu pasta pakalpojums), reizi gadā līdz 1.februārim iesniedz Komisijai informāciju par spēkā esošajiem papildu pasta pakalpojumu tarifiem.

21. Pasta pakalpojumu sniedzējs, kas sniedz papildu pasta pakalpojumus, iesniedz Komisijai informāciju par izmaiņām papildu pasta pakalpojumu tarifos mēneša laikā pēc izmaiņu spēkā stāšanās.

22. Pasta pakalpojumu sniedzējs, kas sniedz papildu pasta pakalpojumus, reizi gadā līdz 1. februārim iesniedz Komisijai informāciju par eksprespaku, ekspresvēstuļu vai pas­ta paku virs 10 kilogrami sūtījumu apjomiem iepriekšējā kalendārajā gadā (10.pielikums).

23. Pasta pakalpojumu sniedzējs, kas sniedz vispārējos pasta pakalpojumus, reizi gadā līdz 1.februārim iesniedz Komisijai informāciju par vispārējo pasta pakalpojumu kvalitātes prasībām:

23.1. pasta nodaļu izvietojumu un skaitu;

23.2. pasta nodaļu darba laiku;

23.3 vēstuļu kastīšu skaitu un to izvietojumu;

23.4 vēstuļu kastīšu pēdējās tukšošanas reizes laiku;

24.5 vispārējo pasta pakalpojumu sūtījumu piegādes biežumu.

24. Pasta pakalpojumu sniedzējs informāciju par izmaiņām vispārējo pasta pakalpojumu kvalitātes prasībās iesniedz Komisijai ne vēlāk kā viena mēneša laikā no izmaiņu ieviešanas dienas.

25. Pasta pakalpojumu sniedzējs, kas sniedz vispārējos pasta pakalpojumus, katru gadu līdz 1.februārim un 1.augustam iesniedz Komisijai informāciju par vispārējo pasta pakalpojumu sūtījumu apjomiem (11.pielikums).

V. Informācijas par dzelzceļa transporta nozari iesniegšana

26. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs, kas veic pasažieru pārvadājumus pa dzelzceļu (turpmāk- pasažieru pārvadātājs), reizi mēnesī līdz divdesmit astotajam datumam iesniedz Komisijai informāciju par pasažieru pārvadājumiem iepriekšējā kalendārajā mēnesī un periodā no kalendārā gada sākuma (12.pielikums).

27. Pasažieru pārvadātājs ne vēlāk kā 30 dienas pirms pakalpojuma sniegšanas uzsākšanas iesniedz Komisijai informāciju par maksu par pasažieru pārvadāšanu.

28. Pasažieru pārvadātājs informāciju par izmaiņām maksā par pasažieru pārvadāšanu iesniedz Komisijai ne vēlāk kā 30 dienas pirms izmaiņu spēkā stāšanās.

29. Pasažieru pārvadātājs informāciju par atlaidēm maksai par pasažieru pārvadāšanu iesniedz Komisijai ne vēlāk kā 30 dienas pirms atlaižu regulējamo sabiedrisko pakalpojumu maksā spēkā stāšanās.

30. Pasažieru pārvadātājs ne vēlāk kā trīs darba dienas pirms apstiprināto vilcienu kustības sarakstu vai tajos izdarīto grozījumu spēkā stāšanās iesniedz Komisijai informāciju par vilcienu kustības sarakstiem vai to grozījumiem, izņemot informāciju par īpašos gadījumos (piemēram, neparedzēti liela pasažieru plūsma, sabiedriskie pasākumi u.tml.) norīkotiem papildu vilcieniem.

31. Pasažieru pārvadātājs reizi ceturksnī, attiecīgi līdz 1.februārim, 1.maijam, 1.augustam, 1.novembrim, iesniedz Komisijai informāciju par vilcienu kustības grafika izpildi salīdzinājumā ar apstiprināto grafiku (13.pielikums).

VI. Informācijas par enerģētikas nozari iesniegšana

32. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs, kas sniedz sabiedriskos pakalpojumus enerģētikas nozarē (turpmāk - energoapgādes komersants), iesniedz Komisijai licences īpašajos nosacījumos paredzēto informāciju licencē noteiktajos termiņos.

33. Informāciju, kas nav minēta licences īpašajos nosacījumos, energoapgādes komersants iesniedz šajos noteikumos noteiktajā kārtībā un termiņos.

34. Energoapgādes komersants iesniedz šādu informāciju:

34.1. bilanci, peļņas vai zaudējumu aprēķinu un naudas plūsmas pārskatu atsevišķi par katru sabiedrisko pakalpojumu veidu saskaņā ar uzņēmuma uzskaites sistēmu, ievērojot likuma "Par uzņēmumu gada pārskatiem" prasības un ņemot vērā attiecīgos grāmatvedības standartus. Šajā punktā minēto informāciju energoapgādes komersants iesniedz vienlaikus ar uzņēmuma gada pārskatu;

34.2. reizi gadā līdz 31.martam pasākumu plānu apkārtējās vides aizsardzības nodrošināšanā un atskaiti par pasākumu plāna apkārtējās vides aizsardzības nodrošināšanā izpildi pārskata gadā.

35. Energoapgādes komersants, kas veic elektroenerģijas pārvadi un (vai) sadali, iesniedz šādu informāciju:

35.1. reizi gadā līdz 31.martam investīciju plānu un atskaiti par investīciju plāna izpildi pārskata gadā (14., 15.pielikums);

35.2. reizi gadā līdz 31.martam atskaiti par pārskata gada un gada pirms pārskata gada (turpmāk šajā nodaļā - iepriekšējā gada) tehniskajiem un operatīvajiem rādītājiem un pārvadītiem elektroenerģijas apjomiem (16., 17.pielikums);

35.3. reizi gadā līdz 31.martam elektroenerģijas pārvades un (vai) sadales pakalpojuma kvalitātes nodrošināšanas plānu un atskaiti par elektroenerģijas pārvades un (vai) sadales pakalpojuma kvalitātes nodrošināšanas plāna izpildi pārskata gadā.

36. Energoapgādes komersants, kas veic elektroenerģijas realizāciju, iesniedz šādu informāciju:

36.1. reizi gadā līdz 31.martam atskaiti par pārskata gada un iepriekšējā gada tehniskajiem un operatīvajiem rādītājiem un realizētiem elektroenerģijas apjomiem (18.pielikums);

36.2. reizi ceturksnī, attiecīgi līdz 1.februārim, 1.maijam, 1.augustam un 1.novembrim, atskaiti par ieņēmumiem no elektroenerģijas diferencētajiem realizācijas galatarifiem saskaņā ar uzņēmumam apstiprinātajiem elektroenerģijas diferencētajiem realizācijas galatarifiem;

36.3. reizi gadā līdz 31.martam elektroenerģijas piegādes kvalitātes nodrošināšanas plānu un atskaiti par elektroenerģijas piegādes kvalitātes nodrošināšanas plāna izpildi pārskata gadā.

37. Energoapgādes komersants, kas veic elektroenerģijas ražošanu hidroelektrostacijā, iesniedz šādu informāciju:

37.1. reizi gadā līdz 31.martam investīciju plānu un atskaiti par investīciju plāna izpildi pārskata gadā (19.pielikums);

37.2. reizi gadā līdz 31.martam atskaiti par pārskata gada un iepriekšējā gada tehniskajiem un operatīvajiem rādītājiem (20.pielikums).

38. Energoapgādes komersants, kas veic elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu koģenerācijas stacijā, reizi gadā līdz 31.martam iesniedz atskaiti par pārskata gada un iepriekšējā gada uzņēmuma tehniskajiem un operatīvajiem rādītājiem (21.pielikums).

39. Energoapgādes komersants, kas veic elektroenerģijas ražošanu vēja elektrostacijā, reizi gadā līdz 31.martam iesniedz atskaiti par pārskata gada un iepriekšējā gada uzņēmuma tehniskajiem un operatīvajiem rādītājiem (22.pielikums).

40. Energoapgādes komersants, kas veic dabasgāzes pārvadi, uzglabāšanu, sadali un (vai) realizāciju, iesniedz šādu informāciju:

40.1. reizi pusgadā, attiecīgi līdz 1.februārim un 1.augustam, investīciju plānu un atskaiti par investīciju plāna izpildi atskaites periodā pa sabiedrisko pakalpojumu veidiem, kas sniedz patiesu un skaidru priekšstatu par visām būtiskajām investīciju pozīcijām;

40.2. reizi ceturksnī, attiecīgi līdz 1.februārim, 1.maijam, 1.augustam un 1.novembrim, atskaiti pa mēnešiem par pārvadītiem dabasgāzes apjomiem (tūkst.m3) kopā, no tiem Latvijai (t.sk. Jantarnij bereg), Lietuvai, Igaunijai un Krievijai;

40.3. reizi ceturksnī, attiecīgi līdz 1.februārim, 1.maijam, 1.augustam un 1.novembrim, atskaiti pa mēnešiem par uzglabātiem dabasgāzes apjomiem (23.pielikums);

40.4. reizi ceturksnī, attiecīgi līdz 1.februārim, 1.maijam, 1.augustam un 1.novembrim, atskaiti pa mēnešiem par Latvijas lietotājiem realizētiem dabasgāzes apjomiem (24.pielikums);

40.5. reizi ceturksnī, attiecīgi līdz 1.februārim, 1.maijam, 1.augustam un 1.novembrim, informāciju pa mēnešiem par uzņēmumiem, kuri dabasgāzi izmanto siltuma ražošanai, un to patērētiem dabasgāzes apjomiem (25.pielikums).

41. Energoapgādes komersants, kas veic sašķidrinātās gāzes uzglabāšanu un iepildīšanu, reizi ceturksnī, attiecīgi līdz 1.februārim, 1.maijam, 1.augustam un 1.novembrim, iesniedz atskaiti par uzglabātiem un iepildītiem sašķidrinātās gāzes apjomiem (26.pielikums).

42. Energoapgādes komersants, kas veic sašķidrinātās gāzes sadali, reizi ceturksnī, attiecīgi līdz 1.februārim, 1.maijam, 1.augustam un 1.novembrim, iesniedz atskaiti par sadalītiem sašķidrinātās gāzes apjomiem (27.pielikums).

43. Energoapgādes komersants, kas veic sašķidrinātās gāzes realizāciju, reizi ceturksnī, attiecīgi līdz 1.februārim, 1.maijam, 1.augustam un 1.novembrim, iesniedz atskaiti par realizētiem sašķidrinātās gāzes apjomiem (tonnās).

Pielikumi 1-27

DOC 868kb

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja p.i. R.Jonītis 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Noteikumiem par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedzamo informāciju Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija Veids: lēmums Numurs: 189Pieņemts: 07.09.2005.Stājas spēkā: 07.09.2005.Zaudē spēku: 01.08.2008.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 146, 14.09.2005.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
116506
07.09.2005
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"