Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Precizēts 31.08.2005., "Latvijas Vēstnesis" Nr.137 (3295)

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.172

Rīgā 2005.gada 17.augustā (prot.Nr.35 (244), 10.p.)

Par Noteikumiem par komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanas, pagarināšanas un anulēšanas kārtību

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma spēkā stāšanās likuma 17.panta pirmo daļu un pamatojoties uz Elektronisko sakaru likuma 8.panta otro daļu un 47.panta pirmo, trešo un piekto daļu un likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" 9.panta otro daļu, padome nolemj:

1. Apstiprināt Noteikumus par komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanas, pagarināšanas un anulēšanas kārtību (pielikumā).

2. Noteikt, ka šī lēmuma 1.punktā minētie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

3. Ar šī lēmuma 1.punktā minēto noteikumu stāšanos spēkā spēku zaudē ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2005.gada 24.februāra lēmumu Nr.46 apstiprināto Noteikumu par komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra un numerācijas resursu lietošanas tiesību pieprasījumu iesniegšanas kārtību (Latvijas Vēstnesis, 2005, 41. nr.) II daļa "Komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību pieprasījuma iesniegšana".

Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja I.Šteinbuka

 

Noteikumi par komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanas, pagarināšanas un anulēšanas kārtību

Apstiprināti ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes 2005.gada 17.augusta lēmumu Nr.172 protokola Nr.35 (244), 10.p.) Izdoti saskaņā ar Elektronisko sakaru likuma 47.panta pirmo, trešo un piekto daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā elektronisko sakaru komersants (turpmāk - komersants) iesniedz Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (turpmāk - Komisija) radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanas, pagarināšanas un anulēšanas pieprasījumu, un kārtību, kādā Komisija piešķir, pagarina un anulē radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības komercdarbībai.

2. Komisija izskata katru radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanas, pagarināšanas vai anulēšanas pieprasījumu atsevišķi, ņemot vērā esošo situāciju komercdarbībā elektronisko sakaru nozarē un pieejamo radiofrekvenču resursu apjomu saskaņā ar no Elektronisko sakaru direkcijas saņemamo informāciju.

3. Radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību turētājs nav atbildīgs par radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību nosacījumu neizpildi gadījumos, ja tas noticis nepārvaramas varas apstākļu dēļ vai ārkārtas situācijas dēļ, kas noteikta saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

4. Komisija var rīkot konkursu vai izsoli radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanai pēc pieprasījuma par komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanu saņemšanas vai pēc savas iniciatīvas, nesaņemot iepriekš minēto pieprasījumu, saskaņā ar Komisijas izstrādātu un apstiprinātu nolikumu.

Konkursa vai izsoles rezultātā iegūtās radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības piešķir saskaņā ar konkursa vai izsoles nolikumu.

II. Komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršana

5. Komersants, lai saņemtu komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības, Komisijā iesniedz precīzi un pilnīgi aizpildīta rakstveida pieprasījuma oriģinālu par komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanu (1.pielikums).

6. Komersanta iesniegtā pieprasījuma saņemšanas diena ir diena, kad Komisijā ir reģistrēts komersanta iesniegtais precīzi un pilnīgi aizpildītais šo noteikumu 5.punktā minētais pieprasījums, kas satur visu šo noteikumu 1.pielikumā prasīto informāciju.

7. Komisijai ir tiesības pieprasīt komersantam precizēt 5.punktā minētajā pieprasījumā iekļauto informāciju, lai varētu izskatīt jautājumu par radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanu.

8. Radiofrekvenču spektru var izmantot tikai saskaņā ar Ministru kabineta noteiktajiem radiosakaru veidiem un radiosakaru sistēmām.

III. Komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību pagarināšana

9. Komersants, lai pagarinātu komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību termiņu, Komisijā iesniedz precīzi un pilnīgi aizpildīta rakstveida pieprasījuma oriģinālu komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību pagarināšanai (2.pielikums) ne vēlāk kā 6 (sešus) mēnešus pirms radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību derīguma termiņa beigām.

10. Komersanta iesniegtā pieprasījuma saņemšanas diena ir diena, kad Komisijā ir reģistrēts komersanta iesniegtais precīzi un pilnīgi aizpildītais šo noteikumu 9.punktā minētais pieprasījums, kas satur visu šo noteikumu 2.pielikumā prasīto informāciju.

11. Komisijai ir tiesības pieprasīt komersantam precizēt 9.punktā minētajā pieprasījumā iekļauto informāciju, lai varētu izskatīt jautājumu par radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību pagarināšanu.

12. Komisija pagarina komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības, ja to derīguma termiņā komersants attiecībā uz komercdarbību elektronisko sakaru nozarē ir izpildījis šādus nosacījumus:

12.1. komersants nav pārkāpis normatīvos aktus, Komisijas pieņemtos lēmumus, tai skaitā ar Komisijas lēmumu noteiktos specifiskos radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību nosacījumus un izdotos administratīvos aktus, vai arī pārkāpumi ir novērsti Komisijas noteiktajos termiņos;

12.2. komersants nav pārkāpis radioiekārtu lietošanas noteikumus vai arī tie ir novērsti Elektronisko sakaru direkcijas noteiktajos termiņos.

13. Komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības nepagarina, ja Komisijas lēmumā par radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanu noteiktajā to derīguma termiņā komersants nav uzsācis radiofrekvenču spektra izmantošanu.

14. Komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību pagarināšanas termiņu nosaka atbilstoši komersanta pieprasītajam un Ministru kabineta noteiktajam termiņam attiecīgās radiofrekvenču spektra joslas izmantošanai noteiktiem radiosakaru veidiem un radiosakaru sistēmām, bet ne ilgāku par 10 (desmit) gadiem.

15. Ja Komisija atteikusi pagarināt konkrēta komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības, jaunu pieprasījumu komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību pagarināšanai komersants var iesniegt tikai pēc tam, kad Komisijas noteiktajā termiņā ir novērsti visi atteikumā minētie iemesli.

IV. Komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību anulēšana

16. Ja komersants atsakās no tam piešķirto radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību daļējas vai pilnīgas tālākas izmantošanas, tas vismaz 30 (trīsdesmit) dienas pirms komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību izmantošanas beigām Komisijā iesniedz precīzi un pilnīgi aizpildīta rakstveida pieprasījuma oriģinālu komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību anulēšanai (3.pielikums).

17. Komersanta iesniegtā pieprasījuma saņemšanas diena ir diena, kad Komisijā ir reģistrēts komersanta iesniegtais precīzi un pilnīgi aizpildītais šo noteikumu 16.punktā minētais pieprasījums, kas satur visu šo noteikumu 3.pielikumā prasīto informāciju.

18. Komisijai ir tiesības pieprasīt komersantam precizēt 16.punktā minētajā pieprasījumā iekļauto informāciju, lai varētu izskatīt jautājumu par komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību anulēšanu.

19. Ja komersants ir pārkāpis komercdarbībā elektronisko sakaru nozarē normatīvos aktus, Komisijas pieņemtos lēmumus, tai skaitā ar Komisijas lēmumu noteiktos specifiskos radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību nosacījumus un izdotos administratīvos aktus, Komisija nosaka termiņu pārkāpumu novēršanai un rakstveidā brīdina komersantu par iespējamo komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību anulēšanu.

20. Ja komersants šo noteikumu 19.punktā minētos pārkāpumus Komisijas noteiktajā termiņā nenovērš, Komisija lemj par komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību anulēšanu.

21. Ja komersants zaudē tiesības nodrošināt elektronisko sakaru tīklus vai sniegt elektronisko sakaru pakalpojumus, Komisija anulē visas komersantam piešķirtās komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības.

V. Noslēguma jautājums

22. Komersanti, kuriem šo noteikumu spēkā stāšanās brīdī līdz Komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību termiņa beigām ir palicis mazāks termiņš nekā tas noteikts šo noteikumu 9.punktā, pieprasījumus Komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību pagarināšanai iesniedz 2 (divu) nedēļu laikā no šo noteikumu spēkā stāšanās dienas.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja I.Šteinbuka

10.JPG (84005 bytes)

11.JPG (124974 bytes)

12.JPG (74728 bytes)

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Noteikumiem par komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanas, .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija Veids: lēmums Numurs: 172Pieņemts: 17.08.2005.Stājas spēkā: 17.08.2005.Zaudē spēku: 20.06.2007.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 132, 23.08.2005.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
114794
17.08.2005
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"